17 saat yol tek seferde gidilir mi?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.268
5.903
158
Daha once hiç yapmadık hep ortada bi yerde kalıyorduk ama herkes gidilir diyor. Kararsız kaldık ya. Uzun yolda eşim sürüyor arabayı. Ben de yardım etsem o dinlense olur mu ki öyle. Cevaplar için teşekkürler
Düzeltme : Biz de gidilir ama zevksiz olur diye düşünerek yolu ve zamanı biraz uzatıp Antalya’da kamp yapalım dedik. Mersin’den girip Antalya’dan çıkacağız 3 gun 3 ayrı yerde kamp yapacağız öneriniz veya deneyiminiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Bu arada vakit mayisin sonu olacak

Son düzenleme:
Sizin ehliyetiniz var mı? Dinlenerek, sırayla sürerseniz gidilebilir sabah erkenden çıkılıp

Neresi burası, uçak seçeneği yok mu?

Dinlenmeden mümkün değil, nerdeyse 1 günlük yol bu mutlaka dinlenmek gerekiyor. 17 saatte zaten geceye denk gelirsiniz yatıp uyumak gerekiyor, yoksa hem kendiniz için hem diğer insanlar için tehlike oluşturursunuz.

Bunu söyleyenler de ayrıca beyinsiz sanırsam, akıl var mantık var 17 saat aralıksız araba kullanmak sizce mümkün mü???

Ohh çok keyifli bayılırım.

Yolluk yapın kendinize kekler, börekler. Bir de çay. Yol da dura dura gidersiniz. İki şoför 17 saat gidebilir. Olmadı gece konaklarsınız.

Siz de uzun yolda araba kullanabilirim derseniz siz sürerken eşiniz uyur eşiniz sürerken siz uyursunuz, anca o şekilde gidilir. Ama şansınız varsa dinlenmek çok daha iyi olur tabii.

Tek sofor gidenler yol kenarinda arabayi saga cekip, koltugu yatirip 1 saat uyuyup dinleniyor ve yola devam ediyor.
Dönüşümlü kullanacaksaniz buna gerek bile yok. Biriniz sürer, digeriniz uyur, gidersiniz

Ehliyetiniz ve uzun yol tecrübeniz varsa dönüşümlü kullanırsınız. Böyle bir imkan yoksa eşiniz aralarda dinlenme tesislerne çekerek 2şer saat uyuyup yola devam edebilir. Ben o şekilde çok yol yaptım. Uyku geldiğinde kenara çekmek şart.

Bu kişiye göre değişir. Babam sürer mesela gayet rahat 16 saat memlekete giderdik. Bazen arabayı benzinliğe çekip bir saat dinlendiği olurdu. Yaşı ilerleyince mola süreleri uzamaya başladı. Sonra ben ehliyet aldım dönüşümlü sürmeye başladık. Yorulduğunuz yerde arabayı bir yere çekip dinlenirsiniz veya otelde konaklar sonra yola devam edersiniz. Siz ben de yardım etsem demişsiniz ama uzun yol tecrübeniz var mı?

Şoföre bağlı. Kimi şoför 2 saatlik yolu 10 saat gibi hissettirir ona sinirlenir buna küfür eder zırt pırt fren kullanır midenizi kaldırır,kimisi çok uzak yola keyifle götürür rahat edersiniz. İllede yetişeceğiniz bir yer yoksa yorulunca zorlamadan dinlenip devam edeceksiniz gidilir.

Daha once hiç yapmadık hep ortada bi yerde kalıyorduk ama herkes gidilir diyor. Kararsız kaldık ya. Uzun yolda eşim sürüyor arabayı. Ben de yardım etsem o dinlense olur mu ki öyle. Cevaplar için teşekkürler
valla bana kalsa 4 gün 4 gece hiç durmadan giderim,bayılırım yolculuğa,araba kullanmayıda severim ama 5 saat sonra göz yoruluyor,kol yoruluyor,ayak uyuşuyor,yol ilüzyonu oluşuyor,hiç durmadan gidilir gidilmez değil ama riskli

Belirli aralıklarla şoför değişikliği yapılırsa gidilebilir. Ama eşiniz tek kullanacaksa gereksiz tehlikeli bir durum.

Çok tehlikeli olur. 6 saatlik yol gideceğiz bu sene, çok uzun olur dedik bir gece otelde kalıp öyle devam edeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…