17 Yaşında biri ne yaşayabilir ki ?

ayca_ayca

18.
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
442
444
103
Öncelikle okumak zorunda değilsiniz , rahatlamak amacıyla yazdım.

Bugün yine evde kavga vardı, dün de vardı, geçen gün de , hatta diğer gün de...
Annem yine her kavgada olduğu gibi şimdide ağladı , bu sefer ben de ağladım. Çünkü artık bıktım, usandım, yoruldum.
Evimizde geçen tartışmaya bile değmeyen konular için kavga ediliyor. Bu evden tek istediğim huzur ve anlayış ama en ufak kırıntısını dahi göremiyorum.
17 yaşındayım , lise sona geçtim. Çocukluğumdan beri doktor olmayı istiyorum . Hala da istiyorum kazanacağıma da inanıyorum. İlokuldayken çok çalışırdım çünkü evdekileri görmezden gelirdim , hayalet gibi dolaşırdım . Kendimi fen lisesine attım iyi kötü.. Hiç ders çalışmadım 3 yıl boyunca. Herkes beni başarısızlıkla hatta yeri geldi gerizekalılıkla suçladı. Ama kimse " neden derslerine çalışmıyorsun" demedi...
Yaşıtlarım süslenip püslenip şuan tatillerde keyif çatıyorken , ben doğduğumdan beri bu evin derdini çekiyorum , bi yandan da hastalıklarımla uğraşıyorum. Şikayet etmek istemiyorum biliyorum ki daha kötüleri var.. Ama olmuyor , olmuyor.
Tek bir abim var . 17 yıl boyunca abimle ooturup adam gibi iki kelime sohbet etmedik, bir yere çıkıp abi-kardeş gezmedik . Çünkü o ne annemi , ne babamı , ne beni sevdi. Ben bunu hep biliyorum.
Babamın gözü doğduğundan beri annesinden, babasından ve abilerinden başka bir şeyi görmedi. Onun için her zaman birinci planda çok kıymetli abiciği oldu, ikinci planda biz.. Abisi babamın hayatıyla oynadı . Hangi üniversite mezunu 25 yıl boyunca inşaatlarda çalışır ? benim babam.. Kimin yüzünden annesi ,abisi.. Hep iyi niyetinden saflığından kaybetti halada kaybediyor..
Keşke kaybeden tek kendisi olsaydı , malesef biz de onun meyvesini yiyoruz..
Anneme gelince, bana göre ne benim babam mükemmel ne abim mükemmel. Ama benim annem dünyanın en mükemmel annesi. Onun yediği dayakları ben hatırlıyorum saniyesi saniyesine, çocuktum sanıyorlar ama hiç bir şeyi unutmadım . Mesela annemin dayak yerken ağzından fışkıran kanın duvara çarpmasını , o vahşeti... Çok küçüktüm ama hatırlıyorum. Kardeşim babamın annesi yüzünden öldü. Babam şehir dışındaydı annem 8 aylık hamileyken hastaneye götürmediler, evde komşunun yardımıyla ölü bebek doğurdu . Annemin salonun ortasında çırılçıplak kanlar içinde yatmasını hatırlıyorum . Ve ertesi gün kalkıp hem abime hem bana bakıp, iki evin işini yapmasını biliyorum. O kadar güçlü bir kadın..
Ama babama hiç bir zaman yetmedi , hep elin karısı vs.. iyi oldu onun için
Abim hiç bir zaman anneme saygı göstermedi . Ama bunun temelinde annemin suçu var. O alıştırdı onu o kadar pohpohladı..
Ben hiç bir zaman bir dediklerini iki etmedim, hep sustum , haklı olduğum halde başkalarının yerine ben özür diledim. Onlardan hiç medet ummadım. Kıyafetimi, okul eşyalarımı hep kendi kazandığım bursumla aldım.
Bu yaşıma kadar bir arkadaşımla dışarıda bir çay bile içmedim. Çünkü babama göre kafeye, sinemaya gitmek o...k. tur.Beni o kadar sıkıyorlar hiç bir zaman istediğim kıyafeti giymedim , 36-38 beden vücuduma hep 42 beden kıyafetler alındı. Aman vücudum belli olmasın. Kendimi hep geriye attım
Ne arkadaşlarım tarafından ilgi görmedim. Erkeklere hep soğuk davrandım. Biliyordum konuşursam neler olacağını...Yeri geldi inancımı kaybettim , ama Yine Allah' a yöneldim, oruç tutuyorum sabırı bulmak için..
Daha anlatmadığım binlerce şey....
Ne amcalarıma ne babamın annesine hiç bbir zaman hakkımı helal etmiyorum.
Amaa asla babamın hakkını yemem çünkü yemedi bize yedirdi , giymedi giydirdi. Soframızdan hiç et eksik olmadı . Tabi bu akşam yatarken" yedirdiğim size haram olsun" demeseydi iyi olurdu.
Şeytan diyor kazan en iyi üniversiteyi , git bu şehirden asla gelme ama annem vaar. Annem var.
Onu asla bırakamam.
Kimseye bu hayatta güvenim kalmadı . Tek bir kişi dışında .ANNEM.
Ama yinede babamı da ,abimi de çok seviyorum. Onlara deliler gibi sinirlensem de asla kötü bir şey diyemiyorum.
Hep yapmam gereken şeyin , en iyi mesleği elime alıp annemi bu yoksulluktan babamı inşaatlardan kurtarmak olduğuna inandım.
Ve hala da bunu yapmak istiyorum.

Canım hayallerinden, istediğin bölümden vazgeçme. Bak fen lisesindesin, istesen tıpı da kazanırsın. Yeter ki azmini kaybetme çok zor bişey değil kazanmak emin ol. Mesleğini eline aldığında özellikle annenin yanında ol. Belki sayende biraz rahat eder. Herşey güllük gülistanlık olacak değil şu hayatta. Senden çok daha kötülerinin de olduğunu unutma ve her daim şükret..

Canım hayallerinden, istediğin bölümden vazgeçme. Bak fen lisesindesin, istesen tıpı da kazanırsın. Yeter ki azmini kaybetme çok zor bişey değil kazanmak emin ol. Mesleğini eline aldığında özellikle annenin yanında ol. Belki sayende biraz rahat eder. Herşey güllük gülistanlık olacak değil şu hayatta. Senden çok daha kötülerinin de olduğunu unutma ve her daim şükret..
Zaten kendimi böyle ve geleceğimde doktor olmuş bir şekilde hayal ederek teselli ediyorum. Çok teşekkür ederim

cik babanin karsinina bunlarin hepsini soyle.ya da yaz okusun koy cebine.anneme gostermedigin saygidan dolayi buyudugumde bende sana saygi duyamiyorum de.
O kadar haklısın ki keşke bunları anlayabilen bir babam olsaydı. Zeytinyağının vücut bulmuş hali. Hayatta hiç bir zaman ben hatalıyım demedi , demez. Keşke dökebilsem içimdekileri

17 yaşında bir çocuk olarak, kendinizi ifade ediş biçiminize ve ağır şartlarla baş etmenize helal olsundan başka bir şey diyemiyorum...
İdeallerinden vazgeçme kardeşim, o istediğin mesleğe umarım ulaşırsın ve annenle kendine sıcacık bir yuva kurarsın.
Çok teşekkür ediyorum , inşallah öyle olur

Anneni dusunuyorsan onun icin git kazan en iyi universiteyi.
Yapacağım :)

O kadar haklısın ki keşke bunları anlayabilen bir babam olsaydı. Zeytinyağının vücut bulmuş hali. Hayatta hiç bir zaman ben hatalıyım demedi , demez. Keşke dökebilsem içimdekileri
yok seni cok iyi anliyorum.benim babamda anlamaz.erkeklerin genel hali zaten ben bilirim siz bilmezsiniz.bi bilseler bisiy bildikleri yok ve bence bilsinler.yaz koy cebine.sana yaptiklarini ailesini korumamasinin size neler cektirdigini anneni uzmesinin senin hayatina mal oldugunu ona saygi duymadigini ve hatta ileri git yaslandiginda ona bakacagini ama hep aklina yaptiklarinin gelecegini ya da yapmadiklarinin.anlat.emin ol baba kiz cocuguna daha merhametli olur.ciz eder ici belki

İşte görmek istediğim rol model sensin.bir genç kız böyle olmalı. Güçlü,mantıklı,kararlı,ve ne istediğini bilen..seni tebrik ediyorum.
Aileni ne olursa olsun savunman gözlerimi yaşarttı.merhamet bir insanda olması gereken en büyük erdemdir bence.
Senin yaşında bir çok kız şu yaşadıklarını yaşadığında "ah çok bunaldım bir erkek bulsaydı kurtulsam"moduna girerek kendini uçuruma atarken sen aslan gibi okuyup meslek edinme derdindesin.inşallah hayallerini gerceklestireceksin ben sana inanıyorum :KK9:

Şu anlatımın olgunluğun helal olsun sana. Sen mükemmel bir evlatsın hayallerinden asla vazgeçme annen için bunu yapmalısın. Abine gelince onunda psikolojisi bozulmuş. Biraz daha sabır eminim herşey yoluna girecek annen seninle gülecek.

yok seni cok iyi anliyorum.benim babamda anlamaz.erkeklerin genel hali zaten ben bilirim siz bilmezsiniz.bi bilseler bisiy bildikleri yok ve bence bilsinler.yaz koy cebine.sana yaptiklarini ailesini korumamasinin size neler cektirdigini anneni uzmesinin senin hayatina mal oldugunu ona saygi duymadigini ve hatta ileri git yaslandiginda ona bakacagini ama hep aklina yaptiklarinin gelecegini ya da yapmadiklarinin.anlat.emin ol baba kiz cocuguna daha merhametli olur.ciz eder ici belki
Haklısın . Bir gün o cesareti bulursam söz yapacağım. Çok teşekkür ediyorum sana :)

Güzel günlere giden yol sabırdan geçer:)
Sabret ve kendine güven. Zor anlarında ilerde kendini görmek istediğin şekilde hayal et. Belki bi nebzede olsa seni ayakta tutar:)
Umarım bugünlerini "zordu ama atlattım" diyerek hatırlayacağın muhtesem günler yaşarsın..

Ya gözlerim doldu ne kadar harika bir evlatsın maşallah sana. Canım sakın vazgeçme,Allah kolay geçitlerden geçirsin her zaman yardımcın olsun inşallah kazanacaksın istediğin üniversiteyi. Okul için yeğenlerime dua ederken özellikle sana da edeceğim,fazlasıyla hak ettiğini hissettim. Dik duruşun,olgunluğun hepsini anlayabildim yazından. Allah yardımcınız olsun annenin de senin de,umarım bir gün hak ettiğiniz hayatı tüm güzellikleriyle yaşarsınız. :KK200:

Kendi dertlerimden utandım şu yazdıklarını görünce. Maşallah çok güçlü bi insansın kardeşim.
Güzel bir okula git sık dişini oku kendini de anneni de kurtar.

İşte görmek istediğim rol model sensin.bir genç kız böyle olmalı. Güçlü,mantıklı,kararlı,ve ne istediğini bilen..seni tebrik ediyorum.
Aileni ne olursa olsun savunman gözlerimi yaşarttı.merhamet bir insanda olması gereken en büyük erdemdir bence.
Senin yaşında bir çok kız şu yaşadıklarını yaşadığında "ah çok bunaldım bir erkek bulsaydı kurtulsam"moduna girerek kendini uçuruma atarken sen aslan gibi okuyup meslek edinme derdindesin.inşallah hayallerini gerceklestireceksin ben sana inanıyorum :KK9:
İnanın bana erkek arkadaş, evlilik falan şu an isteyeceğim son şey. Özelllikle de annemin kaderini yaşamamak için mesleğimi elde etmek zorundayım. Tüm samimiyetimle çok teşekkür ediyorum :)

Şu anlatımın olgunluğun helal olsun sana. Sen mükemmel bir evlatsın hayallerinden asla vazgeçme annen için bunu yapmalısın. Abine gelince onunda psikolojisi bozulmuş. Biraz daha sabır eminim herşey yoluna girecek annen seninle gülecek.
Teşekkür ederim , inşallah. Umarım abim de düzelir

Annen bu dayağı kimden yedi o kısma takıldım.
Babamdan ,gerçi kaynanasından yediğide oldu malesefki...

Güzel günlere giden yol sabırdan geçer:)
Sabret ve kendine güven. Zor anlarında ilerde kendini görmek istediğin şekilde hayal et. Belki bi nebzede olsa seni ayakta tutar:)
Umarım bugünlerini "zordu ama atlattım" diyerek hatırlayacağın muhtesem günler yaşarsın..
Güzel ve samimi dileklerin için çokk teşekkür ederim :)

Ya gözlerim doldu ne kadar harika bir evlatsın maşallah sana. Canım sakın vazgeçme,Allah kolay geçitlerden geçirsin her zaman yardımcın olsun inşallah kazanacaksın istediğin üniversiteyi. Okul için yeğenlerime dua ederken özellikle sana da edeceğim,fazlasıyla hak ettiğini hissettim. Dik duruşun,olgunluğun hepsini anlayabildim yazından. Allah yardımcınız olsun annenin de senin de,umarım bir gün hak ettiğiniz hayatı tüm güzellikleriyle yaşarsınız. :KK200:
Allah senden razı olsun. Sizler gibi iyi insanların varlığı insanın içini ısıtıyor

Kendi dertlerimden utandım şu yazdıklarını görünce. Maşallah çok güçlü bi insansın kardeşim.
Güzel bir okula git sık dişini oku kendini de anneni de kurtar.
İnşallah ablacım :)

:KK14:
Acı insanı olgunlaştırıyor işte.
Keske sen de bu yaşta ergen triplerine girip olgunlaşmamış bir cocuk olsaydın.

Hakkında en hayırlısı neyse o olsun güzelim.
Umarım kendi acılarına da annenin cektiklerine de umut olursun, istediğin bölümü kazan, mesleğini eline al ve hayatını kurtar.

Başarabilecek güce sahipsin maşallah sana.
Rabbim yolunu, bahtını açık etsin.

Back
X