17 yaşındayım evden kaçmayı düşünüyorum..

siyahkoala

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
25
8
1
26
Evet 17 yaşındayım ve evden kaçmayı düşünüyorum. Ailem benimle asla ilgilenmiyor ve çok sıkıyorlar. Aslında gitmek istemiyorum çünkü korkuyorum. Lütfen kınamayın sadece bilmiyorum ama sanki böyle yapınca bir şeyler yoluna girecek gibi. Nereye gideceğimi bilmiyorum ve de çok korkuyorum..

Ne yoluna girecek anlatırmısın ? Okulunu bitirip kendi işine girip,başka eve çıkmak varken ne bu kaçma düşüncesi,kaçarsan ne olacağı az çok belli Türkiyedesin canım Yurtdışın da değil.

annemle babam görüşebilir. babam belki hatalarını anlar.

Daha ayrintili anlatirmisn tatlim? Once bi durumu anlayalim. Snra baktik care yok o zmn yine kacarsin.
Benimle ilgilenmiyorlar dedin.
Mesela? Ornek verirmisin?

Kacip nereye gideceksin? Ben yurtdisindayim gerci ama az cok ne olabilecegi konusunda sana bi kac senaryo yazabilirim

1. Okulunu birakip bi sekil calisma durumda kalirsin. Ama sana kim ne kadar maas verir nerde kiminle kalirsin.

2. Karsina sacma sapan birisi cikabilir, seni evlenmeye ikna eder ve ask mesk diyerek seni evine köle eder

3. Yanlis insanlarla karsilasip bi tur batakliga bulasma ihtimalide var.

Bunun gibi bir cok hikaye.. olmaz deme cunku hayatta hersey oluyor kendi gozlerimle sahit oldum. Boyle bozuk ailelerin cocuklarini kandirip savas bolgesindeki bazi gruplara uye yaptilar kimisi hayatini kaybetti. Ki dusun ben turkiyede yasamiyorum cok uzaktayim avrupa bile degil.

Ailen cok kotude olsa en azindan yattigin temiz yatagin, yikanan camasirin, yedigin yemegin var. Hayat disardan goruldugu kadar kolay degil ablacim sonra cok pisman olursun. Okuluna odaklan meslek sahibi ol sonra nereye istersen git

Korkmakta haklısın çünkü korkman gereken bir ülkede yaşıyoruz. Her şeyden önce sakin olmalısın. Eğer çözümsüz olduğuna inandığın sorunların varsa, kendine kaçmak yerine daha akılcı yollar bulmalısın. Hayatın boyunca her problemin olduğunda kaçamazsın. Bazen hepimizin bir takım problemlerle yaşaması gerekir. Mümkün olduğunca uygun insanlarla paylaşmanı tavsiye ederim problemlerin detaylarını. 17 yaşındasın. Üniversiteye hazırlanıyor musun? Hayatını kazanmak için neler planlıyorsun?

Evden kaçarak bunlar çözümlenmez maalesef neler olduğunu anlatırmısın ,annenle baban hakkında

Daha ayrintili anlatirmisn tatlim? Once bi durumu anlayalim. Snra baktik care yok o zmn yine kacarsin.
Benimle ilgilenmiyorlar dedin.
Mesela? Ornek verirmisin?

Annemle babam ben 5 yaşındayken ayrıldılar ama hiç istemedim ayrılmalarını ikisi de evlenmediler. Biz babamda kaldık annem çalışmıyordu. Abim vardı o yurtdışına gitti üniversiteye 2 yıldır tekim. Babamla ikimiz yaşıyoruz ama babam beni sevmiyor gibi. Para veriyor çok ama siteden çıkmama izin vermiyor. Sürekli tepemde ders çalış diye. Çalışıyorum ona yetmiyor. 10. sınıf çok zordu ve benim ortalamam 97.88'di okul zamanı boyunca asla sitenin dışına çıkmadım. Sadece cuma akşamları 1 saat mesa plazaya gidebildim o da sitenin içinde ve artık boğuldum. Ameliyat oldum hastaydım babamla annem ikisi birden girmediler odaya. Biri gördü çıktı sonra diğeri geldi. İkisinin de olmasını çok istedim. Sevgilimi biliyor bir şey demiyor. Özel okula gidiyorum hocalar sözlüme 100 vermeseler deliriyor sonra bana kızıyor,hocalara yalvarıyorum düzelttiremezsem okula gelip kavga ediyor. Arkadaşlarımın arasında inek oldum. Çalışmam gerektiğini biliyorum ama o sürekli üzerime geliyor. Annemle görüşmeye gideceğim dediğimde cüzdanımdaki paraları falan alıyor. Annem de babam da birbirlerinden nefret ediyorlar arada ben kalıyorum. Gitsem en iyisi olacak gibi hissediyorum.

Tatlım benim,babanın bu kadar sıkması hoş bir durum değil doğru ama kaçman daha da eve tıkar seni endişesi ve korkusundan dolayı o yüzden öyle bir şeye kalkışma rehbet hocalarınla konuşmasını sağlayabilirsin ,rehber öğretmenler bunun için var yaz tatilini de annenle geçirip biraz kafa dinleyebilirsin.

okuldaki rehber öğretmenden nefret ediyorum bir kere gittim 50 yaşında bir adam ve babamın arkadaşı. ben konuşurken babama telefon etti babam geldi. sonra evde kavga ettik sen aile sırlarımızı paylaştın diye. anneme gitmeme babam izin verse hemen giderim ama haftada 1 gün. annemi çok özlüyorum.

Tatlım benim peki bir pskiloğa gitme imkanın varmı,annene bu konuyu aç bir çözüm bulabilir.

Ortalaman çok iyiymiş.. iyi bi üni.de güzel bi bölüm oku ve ayaklarının üstünde dur.. okulu bitirmene pek bi şey kalmamış.. yüzüp kuyruğuna gelmişsin gibi bi şey.. ama bir kaçarsan bu günlerini mumla arasan bulamazsın.. sakın öyle bi delilik yapma olur mu??

Tatlım benim peki bir pskiloğa gitme imkanın varmı,annene bu konuyu aç bir çözüm bulabilir.

annem tatilde 10 güne falan gelir ilk görüştüğümde konuşucam hatta babamın yanında kalmak istemediğimi söyliycem ama böyle bişey mümkün mü bilmiyorum..

Bak başarılı bir ögrenciymissin dişini sık ve üniversiteye geçince rahatlarsn. Emin ol kaçtığında her sey daha kötü olacak. Ama üniversite ile hayatına yeni bir yol çizersen her sey snein hayal ettigin ve istedigin gibi olur.

Sadece az daha derslerine ilgilen kitap oku müzik dinle.. ama kacma

annem tatilde 10 güne falan gelir ilk görüştüğümde konuşucam hatta babamın yanında kalmak istemediğimi söyliycem ama böyle bişey mümkün mü bilmiyorum..
Mümkün canım böyle düşüncelerle kafanı yorma emi,annen gelene kadar evde keyfini çıkar dizi izle bir şeyler yap kendin yap fikirlerine bakıp bir şeyler üret,mutfakta saçma sapan tarifler uygula,sitenin havuzu varsa yüz,ama kaçmayı düşünme bak notların süper üniversiteye ne kalmış şurada.

Ana babalar hırslarını evlatlarından çıkarıyolar.. baban aklınca annene ceza veriyor.. az daha sabret sonrası iyi olur evelallah.. hiç kıyamam da annemi çok özlüyorum demişsin.. ah yavrum ya..

Ana babalar hırslarını evlatlarından çıkarıyolar.. baban aklınca annene ceza veriyor.. az daha sabret sonrası iyi olur evelallah.. hiç kıyamam da annemi çok özlüyorum demişsin.. ah yavrum ya..

çok anlatmak istemiyorum tanıdık biri görür diye ama annemin de beni isteyip istemediğini bilmiyorum. anne senin yanına gelsem olur mu falan diye konuyu biraz açmaya çalıştım lafı ağzıma tıktı zaten benim maaşım ne kadar evim 1+1 baban hep nöbette valla rahatsın evde tek ne güzel ohh falan dedi şakaya vurdu bi daha ciddi konuşcam inşallah fikri değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…