Kendinizi ikna etmek için bunları yazıyorsunuz benceÖncelikle yargilayici tavirda konusmanizi hic hos bulmadim.İkincisi elbette soylediginiz tum seyleri cocugumla en ust duzeyde paylasmaya calisan bir anneyim.Malum hayat sartlarindan dolayi da bu bir secenek degil mecburiyet benim icin.Biraz gercekci bakmak gerekiyor olaylara cocuguma her hafta geldigimde ya da mayis ayinda okulumu bitirip geldigimde ttekrar omlet hazirlayabilir binlerce aktivite yapabilirim ama ilerde anne babanin uzerine dusen maddi sorumluluklarimi yerine getiremezsemde kahrolurum.Sunu da soyleyim gercek bir anne mecburiyetleri olmadigi surece cocugunu birakip gitmek istemez.Degerli gorusunuz icin teşekkür ederim
Her çocuğun kişiliği karakteri birbirinden ayrıdır, o kritik dediğiniz dönemlerde yoktu annem. Büyüdükçe sorguladım, kızdım hatta uzaklaştım doğrudur ama kız çocuğu olmanın da verdiği duyguyla zamanla anladım annemi, benim için yaptığını.Yalnız arada fark var.
Siz, anneniz sizi bıraktığı için üzüldüğünüzü hatırlayacak yaştaymışsınız
Zaten çok sonra mantığa oturtabilip anlayış gösterebilmişsiniz..
0-2 yaş bebek gelişiminde kilit dönemlerden biridir.
@derin sularda bunu daha uzman diliyle açıklayabilir..
Hıı engin bilginizle aydınlattınız minnettarım .
Bence değil. 18 aylık kızım var. Bizlere en en ihtiyaç oldukları dönemler. Başka yerde ağladğnda yanında olamayınca bile üzülüyorum ki sizinki geceli bidee. Tatile bile bırakp gitmek için düşünüyor insan olmaz diyor. Çok uuzn. Gündz olsa bişey değil. Çalışan insan gibi git gel yaparsınız ama böyle sıkıntı.Herkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
Önce kendi üslubunuza bakınÜslubunuz öğrencilerinize karşıda böyle mi? Kimler öğretmen oluyor, öğretmenim diye ortada dolaşıyor. Yazık, sadece üzülüyorum. İyiki çocuğunuza kendiniz bakmışsınızda öğretmeni olduğunuz çocuklar nefes almış o zamanda.
Ben duygusal olarak farkettiğini ve bağlanma problemi yaratacağını söyledim zatenSon dönemde yapılan nörolojik araştırmalar,
bize 0-1 yaş arasındaki dönemde de bebeğin annesini veya kendisine bakım veren kişinin farkında olduğunu ve yokluğunda onu aradığını söylüyor.
Bu dönemde bebeğin komuşamaması ve duygularını direkt ifade edemeyişi,sanılanın aksine bu duyguları yok etmiyor.
Bebekte bizim anladığımız anlamda bilinçli davranışlar gözlemlenmese de,anneden veya annenin yerini tutan ve birinci derece bakım veren kişiden,uzun süreli ayrılıklar bebeğin ruhsal dünyasını olumsuz etkiliyor.
Bu üslup nasil bir uslup pardon? Herkes sistematik bir siraya gore mi yasiyor hayatini? Siralamanin nasil olmasi gerektigini bende gayet iyi bilen bir insanim fakat burada aciklayamayagim bazi sebeplerle olmadi ne yapalim yani bir insan konu aciyor ve nasil olsa sizi gormuyor tanimiyor diye herseyi her sekilde soyleme haddi buluyorsunuz.Tek tek yorumları sonra ki kararınızı okumadım konu açılışına göre yorum yapacağım..durdunuz durdunuz çocuk yapıp size ihtiyaç duyacağı zaman mı okullu bitirmeye karar verdiniz..çocuktan öncede okullu bitirmeniz gelecek için gerekli değilmiydi..zaten hasta kardeşinize bakan anneye hangi vicdanla çocuk sorumluluğunu yüklüyorsunuz o kadınada yazık değil mi..bir buçuk sene çocuğu bırakıp gideceksiniz hafta sonları görmek size yetebilir ama anne sevgisi ilgisine ihtiyaç duyan çocuk için terk edilmekten ve sebebini anlamamaktan başka bir şey değil bu..
Yaptığım yorum da üslupta sıkıntı görmüyorum.sorun üslup değilde annenize ve çocugunuza yapmak istediğiniz vicdansızlığı yüzünüze vurduğum için rahatsız oluyor olmayasınız???Bu üslup nasil bir uslup pardon? Herkes sistematik bir siraya gore mi yasiyor hayatini? Siralamanin nasil olmasi gerektigini bende gayet iyi bilen bir insanim fakat burada aciklayamayagim bazi sebeplerle olmadi ne yapalim yani bir insan konu aciyor ve nasil olsa sizi gormuyor tanimiyor diye herseyi her sekilde soyleme haddi buluyorsunuz.
İnsanlari vicdanla zayif yonleriyle vurmaya calisarak nasil bir kisilige sahip oldugunuz gayet acik.Lutfen benim konuma yorum yapmayin sizin fikrinizi hic onemsemiyorum ziraYaptığım yorum da üslupta sıkıntı görmüyorum.sorun üslup değilde annenize ve çocugunuza yapmak istediğiniz vicdansızlığı yüzünüze vurduğum için rahatsız oluyor olmayasınız???
Çocuğuna annesine saygı duymayan bir kadın mümkünse beni görmesin zaten..kişilik analizinize gelince bende sizinkini yapayım mı siz vic-dan-sız-sınız kibar dile anlamadınız açık beyan edeyim..İnsanlari vicdanla zayif yonleriyle vurmaya calisarak nasil bir kisilige sahip oldugunuz gayet acik.Lutfen benim konuma yorum yapmayin sizin fikrinizi hic onemsemiyorum zira
Yazdigim iki kelime ile cocuguma vve anneme saygi duymadigimi ve vicdansiz oldugumu tespit ettiniz tebrik ederim.Siz poncik minnos es ve anne olun dilerim benim kaldigimdan daha zor bi ikilemde kalirsiniz ve bu sacma yargilayici tavrinizdan biraz olsun arinirsini,.Bu arada umarim cocuk yetistrmiyorsunuzdur.Çocuğuna annesine saygı duymayan bir kadın mümkünse beni görmesin zaten..kişilik analizinize gelince bende sizinkini yapayım mı siz vic-dan-sız-sınız kibar dile anlamadınız açık beyan edeyim..
Bu arada beni annesine saygi duymamakla itham eden kisi birkac gunlugune misafir olarak gelen annesinden kardesinden ve yegenlerinden sklms ustune bunu dert edinip konu acmis.Mumkunse sizin ki gibi bir saygiya sahip olmayayimÇocuğuna annesine saygı duymayan bir kadın mümkünse beni görmesin zaten..kişilik analizinize gelince bende sizinkini yapayım mı siz vic-dan-sız-sınız kibar dile anlamadınız açık beyan edeyim..
anlamadığınız bişey var burda kimse anneliğinizi sorgulamıyorİste anlatmaya calistigimda bu zaten.Kimse bir digerinin hayat sartlarini bilmeden hemen yargilamaya gecip kotu anne ilan ediyor.
Siz annesiniz de biz neyiz pardon? Bazen insanlarin hayat sartlari sizin ki kadar iyi olmayabiliyor.Ve o dediginiz siralama herkes icin gecerli olmayabiliyor.Ben ben ben zaten hep bu yuzden kaybediyoruz.Cevremde bir cok "mukemmel" ama mukemmellikten bir o kadar uzak anne profili var.Kimsenin anneligini yargilamak size dusmez burada.
Sorgulamamak bu mu oluyor?Hangi cumlenin hangi niyetle soylendigini anlayabilecek yasta ve kapasitede bir insanim.Tabiki hircinlasirim surda yazilan 2 kelime ile anneligimi vicdanimi sorgulayanlar var.Umrumda olmaz cunku anneligimde vicdanimda gayet iyi diye dusunuyorum.Zaten erteleme kararini verdim ve bunu bin kez soylemisken hala konusmalarin bu tarz olmasi bana da cevap hakki dogururanlamadığınız bişey var burda kimse anneliğinizi sorgulamıyor
siz zaten bırakıp gitmeye meyillisiniz istemeseniz de.. insanlar karşı bişey söylediğinde hırçınlaşıyorsunuz
malesef böyle
Bebeğinizin geleceğinin daha güzel olması için değerHerkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?