18 aylik bebegi birakip okula gitmek

Bundan 3 yıl önce öğretmen arkadaşın eşi (bayan) Şırnak idile atandı. İlk ataması. O zaman çocukları 1,5 yaşındaydı. Bizim bulunduğumuz il ile Şırnak arası 1000 km. Ya gidip en az 1 yıl eş durumu hakkı kazanana kadar orada çalışacaktı yada yıllarca okuduğu üniversiteyi kazandığı kpss yi bir anda silip atacaktı . Branşı itibariyle çok ataması olan bir öğretmenlik değildi . Gözünü kararttı çocuğu babaanneye bıraktı gitti.Öyle bir hafta da bir gelme şansı da yok. Bir dönem de bir defa o geldi bir defa eşiyle çocuğu gitti. 15 tatil yaz tatili,1, 5 sene sonra eş durumu ataması oldu iki yıldır kendi memleketinde, evinde. Zaman nasıl geçti, ne ara gitti geldi hiç anlamadık . Çocuk biraz huy değiştirdi sadece ama zaten yaramaz bir çocuktu.Hiç öyle psikolojik bir durum olmadı . Bol bol kameralı görüştüler. Hayatımda aldığım en doğru karar der hala.

Kendinizi ikna etmek için bunları yazıyorsunuz bence

1.5 yaşında henüz çok küçük
Başka bir çözüm bulmalisiniz.

Eşiniz de sizinle gelip, 1 yıl okulunuzun olduğu yerde yaşayın.

Böyle.bir firsatiniz yoksa su an, fırsat yaratana kadar bekleyin.

1 sene sonra sadece çocukla gidip, okul saatlerinde krese birakabilirsiniz

Her çocuğun kişiliği karakteri birbirinden ayrıdır, o kritik dediğiniz dönemlerde yoktu annem. Büyüdükçe sorguladım, kızdım hatta uzaklaştım doğrudur ama kız çocuğu olmanın da verdiği duyguyla zamanla anladım annemi, benim için yaptığını.

Konu sahibinin bebeğini ya da kendisini tanımıyorum, böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında neler olur bilemiyorum. Yalnızca yaşadığım buydu benim ve tabi ki uzmanlığınıza saygım sonsuz. Ben biraz farklı karşılamış olabilirim çocukluğumda

Hıı engin bilginizle aydınlattınız minnettarım .

Üslubunuz öğrencilerinize karşıda böyle mi? Kimler öğretmen oluyor, öğretmenim diye ortada dolaşıyor. Yazık, sadece üzülüyorum. İyiki çocuğunuza kendiniz bakmışsınızda öğretmeni olduğunuz çocuklar nefes almış o zamanda.

Tek tek yorumları sonra ki kararınızı okumadım konu açılışına göre yorum yapacağım..durdunuz durdunuz çocuk yapıp size ihtiyaç duyacağı zaman mı okullu bitirmeye karar verdiniz..çocuktan öncede okullu bitirmeniz gelecek için gerekli değilmiydi..zaten hasta kardeşinize bakan anneye hangi vicdanla çocuk sorumluluğunu yüklüyorsunuz o kadınada yazık değil mi..bir buçuk sene çocuğu bırakıp gideceksiniz hafta sonları görmek size yetebilir ama anne sevgisi ilgisine ihtiyaç duyan çocuk için terk edilmekten ve sebebini anlamamaktan başka bir şey değil bu..

Ayrı kalma süreleri çok uzun değilmiş. Şimdi gitseniz Mayıs, Eylül de gidince Ocak dönüş demişsiniz.
Bence gidilebilir. Ankara üstelik, ulaşım imkanı daha kolay olur. Sık sık gidip gelirsiniz.

Çocuğun anneden ayrılması elbette ki üzücü, etkilenir ama okul bitip dönünce her şey daha güzel olacaktır.
Aslında ertele diyen arkadaşlar da sonuna kadar haklılar ama süre çok uzun olmayacağı için gidilebilir bence.

Ülke koşulları malum. İş bulmak üniversite mezunu bile olunsa zorken eğitimi tamamlayıp gelecek planlamak daha doğru.

Bence değil. 18 aylık kızım var. Bizlere en en ihtiyaç oldukları dönemler. Başka yerde ağladğnda yanında olamayınca bile üzülüyorum ki sizinki geceli bidee. Tatile bile bırakp gitmek için düşünüyor insan olmaz diyor. Çok uuzn. Gündz olsa bişey değil. Çalışan insan gibi git gel yaparsınız ama böyle sıkıntı.
Tabi durumunz zordaysa çaresizseniz o zamn yapcak bişey yok

Önce kendi üslubunuza bakın

Son düzenleme:
Ben duygusal olarak farkettiğini ve bağlanma problemi yaratacağını söyledim zaten

Bu üslup nasil bir uslup pardon? Herkes sistematik bir siraya gore mi yasiyor hayatini? Siralamanin nasil olmasi gerektigini bende gayet iyi bilen bir insanim fakat burada aciklayamayagim bazi sebeplerle olmadi ne yapalim yani bir insan konu aciyor ve nasil olsa sizi gormuyor tanimiyor diye herseyi her sekilde soyleme haddi buluyorsunuz.

Yaptığım yorum da üslupta sıkıntı görmüyorum.sorun üslup değilde annenize ve çocugunuza yapmak istediğiniz vicdansızlığı yüzünüze vurduğum için rahatsız oluyor olmayasınız???

Yaptığım yorum da üslupta sıkıntı görmüyorum.sorun üslup değilde annenize ve çocugunuza yapmak istediğiniz vicdansızlığı yüzünüze vurduğum için rahatsız oluyor olmayasınız???
İnsanlari vicdanla zayif yonleriyle vurmaya calisarak nasil bir kisilige sahip oldugunuz gayet acik.Lutfen benim konuma yorum yapmayin sizin fikrinizi hic onemsemiyorum zira

İnsanlari vicdanla zayif yonleriyle vurmaya calisarak nasil bir kisilige sahip oldugunuz gayet acik.Lutfen benim konuma yorum yapmayin sizin fikrinizi hic onemsemiyorum zira
Çocuğuna annesine saygı duymayan bir kadın mümkünse beni görmesin zaten..kişilik analizinize gelince bende sizinkini yapayım mı siz vic-dan-sız-sınız kibar dile anlamadınız açık beyan edeyim..

Mune @ka
Çocuğuna annesine saygı duymayan bir kadın mümkünse beni görmesin zaten..kişilik analizinize gelince bende sizinkini yapayım mı siz vic-dan-sız-sınız kibar dile anlamadınız açık beyan edeyim..
Yazdigim iki kelime ile cocuguma vve anneme saygi duymadigimi ve vicdansiz oldugumu tespit ettiniz tebrik ederim.Siz poncik minnos es ve anne olun dilerim benim kaldigimdan daha zor bi ikilemde kalirsiniz ve bu sacma yargilayici tavrinizdan biraz olsun arinirsini,.Bu arada umarim cocuk yetistrmiyorsunuzdur.

Bu arada beni annesine saygi duymamakla itham eden kisi birkac gunlugune misafir olarak gelen annesinden kardesinden ve yegenlerinden sklms ustune bunu dert edinip konu acmis.Mumkunse sizin ki gibi bir saygiya sahip olmayayim

anlamadığınız bişey var burda kimse anneliğinizi sorgulamıyor
siz zaten bırakıp gitmeye meyillisiniz istemeseniz de.. insanlar karşı bişey söylediğinde hırçınlaşıyorsunuz
malesef böyle

anlamadığınız bişey var burda kimse anneliğinizi sorgulamıyor
siz zaten bırakıp gitmeye meyillisiniz istemeseniz de.. insanlar karşı bişey söylediğinde hırçınlaşıyorsunuz
malesef böyle
Sorgulamamak bu mu oluyor?Hangi cumlenin hangi niyetle soylendigini anlayabilecek yasta ve kapasitede bir insanim.Tabiki hircinlasirim surda yazilan 2 kelime ile anneligimi vicdanimi sorgulayanlar var.Umrumda olmaz cunku anneligimde vicdanimda gayet iyi diye dusunuyorum.Zaten erteleme kararini verdim ve bunu bin kez soylemisken hala konusmalarin bu tarz olmasi bana da cevap hakki dogurur

Bebeğinizin geleceğinin daha güzel olması için değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…