Tabi ki haklısın aslinda benim yorumum konu sahibine degil de efsane annelereydi sanırım.Denizcim, haftada 3 gün görmekle,
bebeği 10-15 günde bir görmek aynı şey değil.
Etkisi farklı olur.
Bir de sizin yazlığa gitmeden önce de çoçuğunuza bakıcı bakıyormuş yani ayrılığa idmanlıymış delikanlı.
Konu sahibi ise,bugüne kadar kendisinin baktığı bebeğini annesine bırakmak durumunda ve ayrılık süresi bebeğin ayına göre çok uzun.
Bir de önceki yorumlarımda da yazdım.
Sizin çocuğunuzu etkilemeyen bir durum bir başka çoçuğu az ya da çok etkileyebilir.
Bu etkiler bazen erken çocuklukta,bazen ergenlikte nadiren de yetişkinlikte ortaya çıkar.
Bazen bilinçaltına itilir,tetikleyen bir olay yaşandığında bilinçte hissedilir.
Hiç ortaya çıkmayadabilir.
Pek çok değişken,etki ve tepki sözkonusu.
Kısacası her çocuğun ve ailenin durumu,
kendine has,farklı dinamikler içerir ve kendi özelinde değerlendirilip, karar verilmelidir.
Herkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
ama dile getiremediği için duruyorTabi ki ama anneye yapışık değil kim kucağına alsa onda duruyor annem diye tutturmaz mesela. Yoksa elbetteki bağlanma problemi oluşturur
Herkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
İşe girsem mi girmesem mi diye sorsanız ise girgirin derdim sabah gideraksam gelirsiniz ama benim de yavrum 18 aylık olmak üzere asla ve asla bırakmam Allah ayirmasinHerkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
Ne kadar guzel bir anlatim ve ifade sekli cok tesekkur ederim bu kadar nazik ve icten cevapladiginiz icin.aslında tüm bu konular psikoloji, nöroloji, pedagoji gibi bilim dalları tarafindan arastırıldı, incelendi. elde sorunuza yanıt olacak çok saglam veriler var. bebeğin özellikle ilk 3 yılı çok cok onemli. güvenli bağlanma konusunda arastirma yapmanızı tavsiye ederim. sizin onunla şu an kurduğnuz iliski çocugunuzu ömrünün sonuna kadsr, hayatının her alanını etkileyecek. bu huysuzluk yapar söz dinlemez falan gibi bir sey degil çok daha derin sorunlara yol açabilir onda annesizlik. anne çocuk için baska bir sey. anne=yaşam. bahsettiğiniz ise gitmek icin sabah birakip aksam almakla asla aynı şey değil. geleceğini düşünüyorsunuz sizi çok iyi anlıyorum. ama asıl şu an sizden ayrılması geleceği için çok kötü bir yatırım olur.
annesinin onu terkettiğini düşnmesi, aç susuz kalmaktan daha büyük yaralar açabilir miniğinizdesiz ne kadar anlatsanızda o anlamayacak ki, annesi onu bırakıp gitti başka bir şey düşünmeyecek.
erteleme kararı almışsınız bence çok isabetli bir fikir. belli mi olur bir kaç sene sonra birlikte gitmek nasip olur belki :) şimdi onun için uapabileceğiniz en en güzel şeyi yapın derim, sarılın yavrunuza her gun. sevin öpün oynayın. bilsin anneciği hep korur onu.
yolunuz açık olsun güzel anne. yavrunuzla birlikte güzel bir ömrünüz olsun
Evet bende cok üzülüyorum ama ilerde maddi ve manevi olarak daha fazla ihtiyaci olacak bize diye dusunuyorum
Erteleme karari vermenize üzüldüm ve desteklemiyorum. Baskıyla ya da başkalarının elestirileriyle hareket etmeyin tekrar diyorum hazır karar verilmisken keske buraya sormasaydınız. Gidip bitirin okulu bu sizin kendinize olan güveniniz ve saygıniz icinde önemli ve bu da çocuğa yansıtacagınız annelikle doğrudan alakalı. Iki yarı yıl kalmış anladığım kadarıyla ay valla sinirlendim ya.
ne demek, ben teşekkür ederim düşünceniz için :) umarim hiç ummadığınız kapılar açılsın önünüzde, hem okulunuzu bitirin, hem yavrunuzdan ayrilmayın.,
Ne kadar guzel bir anlatim ve ifade sekli cok tesekkur ederim bu kadar nazik ve icten cevapladiginiz icin.
Tabi ki ama anneye yapışık değil kim kucağına alsa onda duruyor annem diye tutturmaz mesela. Yoksa elbetteki bağlanma problemi oluşturur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?