18 aylik bebegi birakip okula gitmek

Bilisim muhendisligi okuyorum.Tabiki mezun olduktan sonra ki imkanlari bilemem ama erteledim zaten imkanlar olusup oglumla birlikte gidebilecegmde gidip bitirecegim.

Evet var ben hiçbir zaman çocuğun bırakılması taraftarı değilim bu yüzden de 3 yaşına kadar kendim büyütmek için öğretmenliğe ara verdim. Ama 2-3 aylık bebek herkeste durur , annenin kokusunu arar tabi ama anne diye tutturmaz. O bilinç oluşmamıştır daha. 9 aydan sonra anne ayırt edilen kişi oluyor ayrılık kaygısı başlıyor. Hele 1 buçuk yaş daha bilinçli şekilde anneyi arar tutturur. Ben bu açıdan yaklaştım. Yoksa bu kadar uzun süre bir çocuğun bırakılmasının 5 yasında bile olsa elle tutulur bir tarafı yok.

Bebekler 18 aylıktan sonra anneyle farklı kişi olduklarını kavrarlar. O zamana kadar anneyle kendini bir bütün bilirler. Anneyi kokusundan, kalp ritmine kadar bilir ve diğer kişilerden ayırt ederler. Oluşmamış dediğiniz bilinçle doğarlar.

Bilisim muhendisligi okuyorum.Tabiki mezun olduktan sonra ki imkanlari bilemem ama erteledim zaten imkanlar olusup oglumla birlikte gidebilecegmde gidip bitirecegim.
Pişman olmayacağınıza eminim. Hem bebek hem sizin adınıza çok sevindim

Hıı engin bilginizle aydınlattınız minnettarım .

Bebeğim 4,5 aylık, grip olduğum için emzirme dışında çok fazla kucağıma almıyorum, şu anda kıyameti koparıyor. Yani anneyi istiyor. Ayrılık kaygısı da 9 değil 6. ayda başlar. 6 aylık bebekte nesne/kişi devamlılığı başlar ve bebek annesi odadan çıktığında gittiğinde hisseder ve çoğunlukla ağlar.

Hıı engin bilginizle aydınlattınız minnettarım .
Yoruma denk gelince yazmadan edemedim. Gelişim psikolojisi temel konularından birini anlatmış arkadaş size. Öğretmenlik mezunusunuz sizin de bilmeniz gerekmiyor mu bu mevzuyu?

tabiki zorrr ben calistigi halde evime geldigim halde zorlandum zoruma gitti. ne bileyim illa baska cozumu vardir sizde iyi cesaeertt var ben birakamnn. guvenmeden degil ama cokkk. zor ilersde ne demek istedugimi anlarsin

Yoruma denk gelince yazmadan edemedim. Gelişim psikolojisi temel konularından birini anlatmış arkadaş size. Öğretmenlik mezunusunuz sizin de bilmeniz gerekmiyor mu bu mevzuyu?
Ben 2-3 aylık bir bebeğin anne kokusunu arayacağını ama tutturmayacağını yazdım. Temel bakımını yapan , biberonla da olsa karnını doyuran kişiyi daha cabuk kabulleniyor bu bir bakıcı da olabiliyor , anneanne babaanne de. İlla anne diye bir diretme yok duygusal olarak yoksunluğunu hissetmesine ve güvenli bağlanmaya zarar vermesine rağmen tepki verecek kadar büyük değil. O zaman arkadaşın dediğine bakılırsa 18 aylık bebek anneden ayrı birey olduğunu fark ediyor diye anneyi aramaması lazım. Ama annenin yokluğunu fark eder gözü arar, kimisi annesi dışında kimsenin elinden yemek bile yemez, anneyi almadan uyumak istemez. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Konu sahibi teorik bilgiyi google a yazar öğrenir zaten o gelişim psikolojisi dediğimiz şeylerin. Ben kendi yaşamımda gözlemlediğim örneklerle açıklamaya çalıştım. Başka bir üye çocuğunun 4, 5 aylıkken kendisini istediğini yazmış mesela. Benim kızım 9 aydan sonra yabancılamaya başladı .Her bebek farklı.

Merhaba. Okulu erteleme kararınıza sevindim. Maddi sıkıntı yaşama ihtimalini yüksek goruyorsanız bulundugunuz şehirde bir işe baslayabilirsiniz. Hem bebeğiniz ayrılmaya alışır, okula basladiginizda şok yaşamaz hem de maddi yükünüz azalir.

Hiçbir mesajı okumadan hizlica yazıyorum. Sakın böyle bir hataya düşme. Rica ediyorum bebeğini bırakma. Bunu onun için yapıyorum bahanesine sığınma. Lütfen. Geri dönüşü olmaz. Bebeğini yanına alma imkanını oluşturmaya çalış. Büyük çocuklar bile kaldıramaz bunu bebegin nasıl kaldırsın. Ben bebeğim 20 aylikken çalışmaya başliycam ama kara kara düşünüyorum başlamak istemiyorum ki mesaim de çok yoğun olmayacak. Lütfen...

Uzun uzun yazmışsınız ama bu yazılanların eğitimli bir bireyden gelmesi şaşırtıcı. Siz gördüğünüz kadarının varlığını kabul ediyorsunuz, he benim çocuğum 9 aylıkken beni ayırt etti vs diyorsunuz. Ama işim uzmanları 2 yaşına kadar kendini ve annesini bir bütün olarak gördüğünü söylüyor. Bu illa fiziksel tepki gerektirmeyen bir durum.

Evet oyle düşünüp kendimi rahatlatiyorum ama cocugun psikolojisini olumsuz etkiler mi diye dusunmekten de alamiyorum lendimi.Bir pedagogdan randevu aldim zaten danisacagim fakat sizin dusunceleriniz de benim icin cok degerli
Tabi ki etkilenir.
Benim oğlum tam da o kadarlıkken sabah gidiyor akşam geliyordu babaannesine.
Ona rağmen huyu suyu tamamen değişti ve bana karşı aşırı bağlanma ve hırslanmaya başladı.
Başka bir çözüm arasanız bu duruma?
En azından kreş yaşı gelene kadar erteleme olabilir mi?

Seni gercekten cok tebrik etmek istiyorum, ben de üniversitedeyken arkadasim evli hemde ikiz cocuklari vardi cocuklari arkadasimin annesi bakiyordu idare ediyordu bi sekilde okumasi gerekti cocuklarin gelecegi icin kendi ayaklarin üstüne durmak istedi hem esini destek olmak istedi, Allahtan arkadasimin esi cok deger veriyor karisini destek oluyor.. arkadasimin okulu bitmesine 1 sene kala esi de okumak istemis o da kendini gelistirmek istemis cocuklara daha iyi destek olmak icin diye sonra bunlar beraber 2 yillik bölümü bitirip bi 2 yillik daha okuyup bitirdiler simdi ayaklari saglam yere basiyorlar kimseye muhtac olmuyor, cocuklarin her istegi almiyorlar bu da bi örnek sebebi de cocuklar doyumsuz büyümesinler diye herseyi istedigi alamayacagi ögrenebilesin diye daha cok lego, zeka oyunlari aliyordu bölüyordu haftalik olarak sunu sunu plan yapiliyordu cocuklari da suanda dersleri cok iyiler eve hayatta pelus oyuncaklari falan sokmazdi.. dedigim gibi evli olsan da cocuklarin da olsa da bu senin okumana engel degil zaten okumanin yasi da yok oglu icin endiselenme zaten cocuk icin yapiyosunuz geleceginizi kendinizi ayaklari yere saglam basmak istemesi bu dogal birsey

Bence biraz erteleyin ve sonrasinda cocuguda yaninizda götürmenin bi yolunu arayin yazik terkedilmis hissedebilir. En basit örnek benim oglum 18 aylikken ise basladim halbuki sadice yarim gün calisiyordum 1 hafta sonra bakdim cocuk terk edilmekden korkuyor bi an yanindan ayrilsam aglama krizleri geciriyor isden ayrildim cocugumdan önemli degil. Bir örnek daha biz yurtdisindayiz esimin isi nedeniyle yazin tatile gidemedi bende oglumla yanliz gittim 3 haftaligina inanirmisin 14 aylik bebek babasina küsdü telefonda babasini görünce kaciyordu tatilden döndük babasini görmemezlikden geldi 2 haftada anca yavas yavas alisdi yine babasina

mümkünatı yok lütfen onu kendinizden mahrum etmeyin. kendinizi de onun bu bidaha hiç göremeyeceğiniz zamanlarından mahrum etmeyin. 1 sene daha erteleyin ve bu sürede onunla birlikte gidebilmek için bi yol bulun.

Son dönemde yapılan nörolojik araştırmalar,
bize 0-1 yaş arasındaki dönemde de bebeğin annesini veya kendisine bakım veren kişinin farkında olduğunu ve yokluğunda onu aradığını söylüyor.
Bu dönemde bebeğin komuşamaması ve duygularını direkt ifade edemeyişi,sanılanın aksine bu duyguları yok etmiyor.
Bebekte bizim anladığımız anlamda bilinçli davranışlar gözlemlenmese de,anneden veya annenin yerini tutan ve birinci derece bakım veren kişiden,uzun süreli ayrılıklar bebeğin ruhsal dünyasını olumsuz etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…