18 yaş ve evlilik

sen 18 o 20. bir 2 sene içinde evleneceksiniz.
pekide neyle geçineceksiniz. bunuda o istemeye gelenler düşünmüşmü acaba.

canım kardeşim neyap yap bir işe gir çeyiz parası biriktireceğim falan dersin
sakın evlenme
ev ortamından kaçmak için evlenipte mutlu olan görmedim
ayaklarının üstünde durman lazım
para biriktirmeye çalış 20li yaşlarına geldiğinde kafana yatan biriyle evlenirsin

açık öğretime yazılmak okumak için insana morel ve kafasını bozmayan baba lazım ,evdeki hava çok ,önemli ,sanırım bu kitap okumaya dahi baban yasaklar ,okuyupta sanki ne olacaksın der ,saklı saklıda nerde çalışacaksın,gerçekçi olmak gerek, senin hayatın başkalarına göre 2 kat daha zor ,baban seni çalışmaya yollar mı,yollasada kazandığın parayıı elinden alır sanırım, nelere şahit olmadık ki, burdan akıl vermek ,göründüğünden zor

asla ama asla sırf bu nedenlerle bu yaşta evlenme sonra evlendiğin evden nasıl kurtulacağını düşünürsün gibime geliyor

tatlım rabbim yardımcın olsun ama her zorluğa göğüs ger ve oku bence çünkü o zaman kendi ayaklarının üstünde durabilceksin bi yerden kaçarken başka bi yere düşmede

En büyük korkum bu zaten. Liseyi bitireceğim o kesin, zaten son sınıftayım.

evlenmek seni mutlu etmeyecek suan ki sorunlarının üstüne kat kat sorunlar eklenecek bunu bil

Biliyorum, yeni konu açacağım zaten, dün uzunca görüşüldü 2 tarafca bu konu.

yağmurdan kaçan doluya tutulur canım kurtulmak için evlenilmez.dahada işi yokuşa sürersin öz anne ve baban değillermi neden bukadar uzaksınız birbirinize.

Özler malesef. İnanın bi mucize bekliyorum, keşke kapı çalsa ve gerçek ailem olduğunu söyleyen insanlar girse içeriye.. İster akılları noksan olsun, ister fakir olsunlar, her şekilde kabulüm olurdu.

Çok üzülüyorum, böyle bir hayat yaşamayı asla istemem.. Beni hayata bağlayan tek düşünce ilerdeki bağımsız hayat fikri zaten..

Canım işe gir çok acil..

Stajyerim şuan. Hayatımın sonuna kadar da çalışırım sanırım.

Lise son sınıftayım, staj görüyorum halihazırda. Ben de anlamıyorum onları. Üniversiteye göndermeyeceklerini biliyorum.
Bakkaldan eve giderken bile koşarak yürüyorum resmen, başımda böyle bi baba varken çok zor.

yaşın küçük evlenmek için acele etme (seversen ayrı)ama kaçmak için evlenme.çünkü evlilikte hiç kolay deil

Daha dün tanıdığım birisiyle nasıl evlenme hayali kurayım ki zaten.. 18 yaşında kurulmaz zaten böyle bi hayal.

evlennme ıse gir.evlenme oku. okuyamıyosan öle sölemıssın baban yuzunden.. ozaman ıse gır. evlılık kurtulus deıl evlenme.. EV LEN ME lutfen .. cok erken.aslaaaa

Stajyerim. Her zaman da çalışırım evli ya da bekar.. Bazen babamı ölmesini öyle içten diliyorum ki Allah affetsin beni.

Allahım nasıl üzülüyorum şöyle konulara ya
Ablacım, lütfen bir yerde çalışmaya başla..İyi veya kötü bir yerlerden başla..Evlilikten önce bunu düşün lütfen..

Staj yapıyorum.. Evlenmek istemiyorum.. Bi defasında rüyamda görmüştüm evlendiğimi, yanımdaki damat yakışıklıydı ve düğünüm de çok güzel bi yerdeydi hayallerimdeki gibi, ama yine de sıkıntıyla uyanmıştım. Evlilik için çok erken, biliyorum hazır olmadığımı.

Bende 18 yaşındayım ve şuan evlenceğimi düşünemiyorum, evli olduğumu düşünmek bile istemiyorum bencede çalışmalısın o zaman babn seni yük olarak görmez en azından ama evlenme daha çok erken.

Rahat bırakmıyorlar ki beni bi an.. Evde bi ben kaldım bekar olarak, insan son çocuğumuz diye hoş etmeye bakar.. Yok hep bi kıskançlık, bi yere yollamıyorlar. Üniversiteye yollamazlar. Stajdan bile bi sn geç kalsam demedikleri laf söz kalmıyor.

Stajım bittikten sonra da çalışmayı düşünüyorum zaten. Kafam çok karışık. Keşke brisi beni evlat edinse.

sırf evden kurtulmak için bu yaşta evlenilmez yağmurdan kaçarken doluya tutulma gir bir işe çalış..sınavlara hazırlan gerekirse ayrı eve çık

Keşke mümkün olsa, aç olsam bunlardan uzak olsam yine de razıyım.. Ama eve 5 dk geç kalsam bile demedikleri kalmıyor.

Ah canım benim .
Anlıyorum seni ama sakın evlenme bu yaşta sakın .
Hayatını mahvedersin .
Gir bir işe çalış .

Stajdan sonra işe başlayacağım.

Benim bu evden çıkmam o kadar zor ki.. Keşke o gücü bulabilsem. Hem okuyup, hem çalışsam bu benim hayatımı devam ettirmeme yetecek mi? Ailem reddeder.

Ben bu insanları hiç anlamıyorum.. Büyük ablam avukat o gitt mafya gibi bi adamla evlendi ayrıldı, bu olaydan hepimiz nasiplendik.. Diğer ablalarım da 2 senelik üniversitelerden mezunlar ama bana izin yok. Diğer ablalarımdan biraz daha gösterişliyim. Çok kıskanç babam bi yere göndermiyor. Camdan dışarı baksam hemen gelip bakıyo kime bakıyorum diye. Üzerimde büyük bi baskı var.

Evlensen bu kez baska sorunlar bas gosterebilir bir kacis olarak gorme evliligi. Is bulsan ne guzel olur hem kendine guvenin gelir hem de evden ne kadar uzak kalsan kardir.

İşim hazır zaten. Memurluk sınavlarına girmeyi düşünüyorum..

İşe gircem zaten hazır.

zaten küçük yaşta evlenenlerin çoğu evdeki huzursuzluktan kaç.mak için evleniyor baban gerikafalıymış sanırım evlenmen kaçınılmaz olacak ,evlendiktemn sonrası dikkat et ve kendini ezdirme

Ya anlamıyorum babam da annem de memurlar.. Bu çektiğim nedir? Durumumuz iyi olduğu halde küçük yaştan beri zaten çalışan bi insanım, hayatım onlara yaranmaya çalışmakla geçti. Babam baskıcı bi insan. Adanalıyız zaten Adana erkeği baskıcı genel olarak bilirsiniz, her Adanalı böyle diyemem ama..

Allah kızınızı size bağışlasın. Memurluk sınavına girmeyi düşünüyorum üniversite olmazsa da bunu başarmayı istiyorum bunu da yine ailemden gizli yapcam. Açıköğretim de bi seçenek tabi ki. Ama eski konularımda okursanız göreceksiniz ki üzerimde müthiş bir baskı var. Keşke ailemizi reddedebilsek.

sen 18 o 20. bir 2 sene içinde evleneceksiniz.
pekide neyle geçineceksiniz. bunuda o istemeye gelenler düşünmüşmü acaba.

İstemeye gelme gibi olmadı olay zaten, dün geldiler, durumları oldukça iyi ama mutlaka her halukarda sıkıntı çekeceğim bi gerçek.

Staj yapıyorum, işe başlıycam okul bitince. Zaten staj yerinde beğendiğim birisi vardı.. ((

Durumumuz iyi zaten paramı almasa bile o parayı bana yedirmez. Alışverişe gideceğim zaman birisini mutlaka peşime takıyor, adam benimle kafayı bzmuş durumda. suçum ne hiç bilmiyorum.

evden kurtulmak için sakın sakın evlenme yolunu seçme....

Bi kaç sene daha çekerim yine de evlenmek istemiyorum..

asla ama asla sırf bu nedenlerle bu yaşta evlenme sonra evlendiğin evden nasıl kurtulacağını düşünürsün gibime geliyor

Başından sonu belli bu işlerin.Farkındayım. Zaman hızlı geçer umarım..

Durumumuz kötü değil. Babam çok baskıcı ve kıskanç, belki baska bi psikolojik sorunu bile olabilir.. Staj yapıyorum şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…