19 aylık oğlum ile oynamak için sürekli eve gelmek isteyen 12 yaşında komşu çocukları

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba, komsularimin cocuklari var biri 12 digeri 10 yaslarinda erkek cocuklar deyim yerindeyse tam fırlamalar. Benim oğlum 19 aylık bu cocuklar oglumla cok ilgileniyorlar oynuyorlar hatta bazen o kadar fazla ki rahatsiz oluyorum surekli kucak opme falan bu donemde rahatsiz edici bir durum ama cocuklari kiracagim diye de bir sey diyemiyorum. Cocuklar 1 2 defa evime de geldiler oynadilar bir sure sonra surekli yapmaya basladilar her gun ve ciddi anlamda rahatsiz olmaya basladim ve geri cevirmeye de basladim. Ama yok pes etme yok gunde 3 defa kapiya dayandiklari oluyor. Yemek yiyor diyorum uyutuyorum diyorum kac kere geri cevirdigimin haddi hesabi yok. Ama yok yok pes etmek yok gunde 2 defa geliyorlar bazen anlasinlar diye de istiyorum yok yaa medusaan abla yaaa o kadar. Bi ara biz oglunu alip asagida oynayalima getirdiler mevzuyu ne munasebet dedim Nasil basedicem ben bunlarla☹

Anneleriyle konuşun. Korona var ya neden dikkat edilmiyor

Bir kere onu da yapacak oldum ama anlamadilar evde oldugumu bildikleri icin israrla zili calmaya devam ettiler o kadar da kirici olmak istemiyorum aslinda cocuklar netice de ama yapistilar resmen annelerini de severim aslinda ama cocuk cok kadinda ilgilenemiyor saliyor.

Çocuklar gelme demeyle kırılacaklarsa kırılsınlar. Yaşıt bile değiller.. Allah muhafaza! Annelerine şikayet. Olur olmadık vakitte gelip rahatsız ediyorlar, zile basıp çocuğu uyandırıyorlar, hırpalıyorlar diyin.

Hahahaha eğitimci olarak şöyle diyeceğim, pekiştireç veriyorsunuz çocuklara ve en kuvvetlisinden bazen eve alıyorsunuz bazen almıyorsunuz. Bu durumda çocukların eve gelme durumu hiçbir zaman ortadan kalkmayacak aksine güçlenecektir. Çünkü bir nevi ne zaman eve alacağınız belli olmuyor. Davranış değişmez.

O yüzden yapacağınız şey, hiçbir şekilde eve almamak olacaktır. günde 3 kere geliyorsa, hiçbirinde eve almayacaksınız. Zamanla söner gider...

Bir yalan uydurun, doktor yasakladı falan deyin. Kapıya gelenler de çocuk, biraz sert olmanız gerekiyor. "Bir süre kimseyle görüşemez, doktoru yasakladı" diyebilirsiniz. 2-3 hafta görüşmezseler sonradan gelmez zaten çocuklar :)

Kuralsizligin sonu boyle, hayir kucaga almak yok, hayir surekli opmek yok rahatsiz oluyor.

Siz yetiskinsiniz onlar cocuk, siz kural koyacaksiniz ve uyduracaksiniz.

Benim cocuklar da komsumun bebegini cok seviyorlar, surekli hediye goturmek istiyorlar falan, ama bu kadar temasa ben izin vermem, zaten komsum da benden once uyarir. Darilacak bir sey yok, kucuk olan korunmali.

annelerine söylerdim ama eğer çocuklar hala yapıyorsa bir kere siz ya da eşiniz kapıyı aralayarak açın , çocuklar bakın korona var hastalık geziyo ortalıkta , kimseyle görüşmüyoruz böyle eve gelip durmayın, siz kendiniz oynayın gidip ben müsait değilim açamam size kapıyı vs deyin kapatın.
bir de onlar ergenliğe girecek çocuklar, sizin çocuğunuzla işleri yok bak Allah korusun meraklarının arttığı dönemde o meraklarını sizin çocuğunuzda gidermeye kalkarlar.

Ya konuyu tekrar okudum da. Ergenlik yaşındaki çocuklar gelip çocuğunuzu öpüyor filan aşırı saçma ve anormal bir durum. Ben sizin sakinliğinize şaşırdım. Hastalık bulaştırmak hadi güncel bir problem. O olmasa eve alacak mısınız yani bu çocuklar sapik da olabilir.

Şaşırarak okuyorum böyle şeyleri
Şu devirde hala çocuğunu başkasının evine gönderen insanlar var
Neler duyuyoruz, neler okuyoruz üzerine bir de pandemi var bu nasıl rahatlık insanlardaki hayretler içerisindeyim

12 yaşındaki çocuk neyin ne olduğunu anlayabilecek yaşta. Hayırdan da anlayabilir. Bir kez daha geldiklerinde bu dönemde gelmelerinin tehlikeli olduğunu, çocuğu da kendilerini de riske atmak istemediğini söyleyin. Eğer anlamazlar bir daha hiç açmayın.

Bu tip konuları açıp, ne yapacağını soran arkadaşlara ben de şaşırıyorum.
Geçen de bir başka eve dadanan çocuk konusu vardı forumda.
Açık, net ve kararlı olacaksınız hepsi bu.
Ayrıca çocuk bile olsa bir başkasının bebeğinizi kucaklayıp, öpmesine nasıl
müsade ediyorsunuz?
Anlamak mümkün değil.
Üstelik ortalıkta virüs kol gezerken.
Çocuklar kırılmasın, komşuya ayıp olmasın derken sizin bebeğiniz hasta olmasın da...
Allah muhafaza.

Anneleriyle konuşun. Korona var ya neden dikkat edilmiyor

Annes

En korktuğum seylerden biri bu o yuzden yalniz birakmiyorum hic. Oğlum da bayılıyor onlara sesleri duyulunca ciglik kiyamet. Cogunlukla acmiyorum ya da geri gonderiyorum ama inatla sik sık geliyorlar ben yoruldum onlar yorulmadilar.

Inanin 3 haftadir haftanin 3 4 gunu 1 kere de degil 2 3 er kere gelip soruyorlar hic bir sekilde almadim eve ama yuzsuzlestiler gibi artik. Balkona pencereye cikmaya korkar oldum gorup yine gelecekler diye. Her konuda netimdir baskasinin cocugu olsa soylerim hatir etmem ama insanlarin kalbini kiricam diye kendime yapamiyorum. Hayir anneleri de bir sey yapmiyor benim cocugum birine yaklassa rahatsiz olur bir sey olur diye cocugu cekiyorum .

Bir dahakine soylicem acik acik yoruldum artik gercekten.

5 cocuk var erkek hepsi birbirinden firlama ama evet bu kadar gevsekligi anlamis degilim hangi cocugun nerde oldugu belli degil.

Erkek çocuklarının o yaş grubuyla ilgilenmekten zevk aldığını hiç görmemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…