19 aylık oğlum ile oynamak için sürekli eve gelmek isteyen 12 yaşında komşu çocukları

Anlamis degilim gercekten turlu turlu bahaneler siraladim almamak icin kalmadi artik. Sizin soylediginiz gibi de kardesler birbiryle neden takilmiyorsunuz dedim oglum icin cok tatli benim kardesim artik tatli degil cevabini aldim
Bir daha geldiklerinde çocuklara açıkça söyleyin, -"müsait değilim sizi eve kabul edemeyeceğim, böyle davetsiz şekilde hiçbir ev ziyaret edilmez ben çağırırsam gelirsiniz, olması gereken budur" deyin. Biraz görgü öğrensinler. Annelerinin ilgisiz bi kadın olduğu açık ama çocuklar küçük değil normalde anlamaları lazım. Ben hatırlıyorum 12 yaşımı, annemle güne bile gitmezdim ilgimi çekmezdi. Komşudan yumurta iste dese utanırdım sen iste derdim. Bu çocuklar birazda rahat büyütülüyor gibi. Onların utanması gerekirken siz gelme demeye utanıyorsunuz. Yapmayın.

ben olsam direk gelmeyin çocugumla oynamanizi istemiyorum derim.
kapima dayanan cocuk olmadi ama aşşagi indigimizde cocugumla boyle kendinden buyuk bir cocuk hirpalayarak oynadi bir kez seni bir daha kizimla oynarken gormeyecegim dedim.
cocugun basina bir kez bisey gelse ben hayat boyu aglarim ama onlar siz oynatmiyorsunuz duye kahrindan daglari delmezler

Ailesine corona şüpheniz olduğunu, bir süre görüşmemenin onun çocukları için daha sağlıklı olacağını söyleyin. En azından iki hafta kafa dinlersiniz.

Sakın sakın sakın görüştürmeyin.
Ben böyle çok değişik bı olaya şahit oldum.
Aman diyorum...
Annelerinin çok iyi bı kadın olması sizin çocuğunuzdan değerli değil.
Ayrıca kucağa alma öpmeye asla izin vermeyin.

Vallaha kardesim bazen insanlarin umursamazligini kiracaksin. Anneleri basindan atmak icin yer ariyor belli ki.

10 ve 12 yaşındaki cocuklar birbirleriyle oynasınlar bi zahmet biseyler uydurun kabul etmeyin.

Gelen çocuklara yiyecek veriyormusunuz

Linc yiyecegim belki ama, 12 yas ergenlik donemi ve cok tehlikeli bir donem. O sebeple asla ve kat a bebegime sarilip opmelerine izin vermezdim. Ben genelde havadan nem de kaparim aam bana hic normal gelmiyor bu tarz durumlar. Acmayin kapinizi.

Bana da normal gelmiyor kondurmak istemiyorum ama dikkatli olmaya calisiyorum. Bu aralar cocugumu da disari cikarmadim onlari da almadim markete gidefken biri bugün sordu medusan abla artik eve bizi almiyor musun diye ben de hastalik var ablacim o yuzden kimseyi almiyorum dedim gecistirdim. Peki hastalik bitince geliriz o zaman dedi

Oynamanizi istemiyorum demek biraz agir kacmaz mi cocugumu hirpalamiyorlar oyuncaklarla oynuyorlar biraz kosturuyorlar falan. Hastaligi bahane ettim almiyorum eve artik dedim ama hastalik sonrasi gelme planlari yapiyorlar.

Bence net bir durusunuz olsun. Bebeğim yeni doğduğunda (prematüre) eve kimseyi kabul etmedim. Çevremde bazı arkadaşlarım" e hadi ama ne zaman gelcez benim çocuklar oynamak istiyor" dediler. Bende defalarca ciğerlerinin hassas olduğunu, oynucak durumda olmadığını söyledim. Bozulan bozuldu, küsen küstü. Tabi anlayışla karsılayanlarda oldu. Gecen bir arkadaşım tatil dönüşü, üstelik hastane işi de vardı. Gelip oğlumu görmek istedi kabul etmedim. Çünkü benim oğlumun sağlığı, ailemin sağlığı her şeyden önemli. Onların sorumsuz davranısı yüzünden, bunca aydır aldığım tedbirleri çöpe atamam.

Sizi çok iyi anlıyorum ben de kırmamak için direkt söyleyemezdim ama maalesef bu doğru değil. Evet onlar da çocuk ama bilinçaltlarını bilemeyiz

Oynamanizi istemiyorum demek biraz agir kacmaz mi cocugumu hirpalamiyorlar oyuncaklarla oynuyorlar biraz kosturuyorlar falan. Hastaligi bahane ettim almiyorum eve artik dedim ama hastalik sonrasi gelme planlari yapiyorlar.
yani ağır gelirmi bilmem biz küçükken annem bir yere gidecegimiz zaman kendi evinizde ne yaparsaniz yapin ama misafirlikte efendi efendi oturun derdi öylede yapardik.
başkasinin evinin altini ustune getiren cocuk ve buna bir dur demeyen anne varsa mudahale hakki bana doğar.
cocugumu hirpalarsada mudahale etmek zorunda kalirim.
oyun oynasinlar tabi ama ne alaka o yasta cocuklarin size gelip oynamasi çok saçma bir kere bu saçmaligin icinde kelimeleri secemem ben

birde sitemize yeni tasinan bir ailenin cocuklari var
cocuklari sadece bahcede goruyorum ne annelerini ne babalarini kimseyi tanimiyorum
bir gun kapimi caldilar sarj aleti istediler yok dedim gercekten o model yoktu.
2 gun sonra bidaha caldilar kapiyi bilgisayar istiyorlar laptopiniz varmi diyor ve bizim bloktada oturmuyorlar kiz cocuklari ayrica.
laptapim yok buraya gelene kadar kac ev gezdiniz boyle dedim cocugu olan kim varsa gitmisler bu 84 dairenin nerdeyse hepsi demek yani
siz kiz cocugusunuz 84 dairedeki yuzlerce insanin hepsi temiz olmayabilir biri cekse iceri basiniza bisey gelse ne yapacaksiniz dedim cevap yok.
sonra guvenligi aradim durumu anlattim kapima gelmeleri sorun degil ama ben art niyetli biride olabilirdim ailelerine soylermisin durumu ben tanimiyorum cunku dedim.
ertesi gun babalari geldi özur diledi kizlarin ne yaptiklarindan bile haberi yok adamin.
ayni sey sizin icinde gecerli bu cocuklar kim bilir kimlerede girip cikiyorlar ya baslarina bir is gelse supheli durumuna dusmek bile cok agir degilmi ?
o yuzden kirilirmiyi incinirmiyi bir kenara birakin onlarinda iyiligi icin neden gelmemeleri gerektigini anlatin zaman cok kotu

Çocukların hiç oyuncagi mi yok acaba ?
Bu yorumunuzdan sonra sanki oyuncak icin size geliyorlar ama bebegi bahane ediyorlar gibi geldi bana

Okula gidemedikleri ve arkadaşsız kaldıkları icin sıkılmış da olabilirler hemen kötüyü düşünmemek lazim. Ama korona aldı başını gidiyor bir müddet kimse kimseye yakin temas etmese iyi olur. Hastalik gecince de (insallah tez vakitte) okula gider çocuklar. Size gelecek vakit ve enerjileri kalmaz. Zamanimiz da çok kötü maalesef herbirimiz ayri şeyler düşünmüşüz haklı olarak neler duyuyoruz. Anne babası olmayan çocukları eve almamak en doğrusu bana göre. Başına bir kaza gelse ki kendi cocugumuza da olabilir ama emanet çocuğun hesabi zor olur gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…