Oyuncaklar falan var oynadiklari o kadar ikram etsem de cok bir sey yemezler cocugumla ciddi ciddi oynuyorlar yakalamaca falan bizimki de bayiliyor onlara. Ama haklisiniz o yasta cocugun benim oglumla paylasacagi bir sey yok zaten bilincindeyim gozumun onunden ayirmiyorum cocugumu da
Hadi kış kış mı ?Hadiii kış kış...dersiniz cok mu zor. Lafinizi nasil geciremiyorsunuz
Başkalarının çocuklarını eve almaya çekinmiyor musunuz? Allah korusun emanet çocuk
Ortalıkta salgın var gelmeyin dersiniz bitti. Korona olmasa bile bir çocuğun anne babasından habersiz evinize gelmesine izin vermemelisiniz. Ben annem babam dışında akrabalarımı bile almıyorum şu dönemde eve.Çocuğunuz için endişeliyseniz ki endişelenmelisiniz çünkü korona aldı başını gidiyor, kırılırlar mı diye başka çocukları düşünmek yerine ya zarar görürse diye kendi çocuğunuzu düşünmelisiniz. Sınırlarınızı kesin bir şekilde çizmeli ve gelmemelerini söylemelisiniz. Korona arttı, gelmeyin bitti. Ayrıca o yaştaki çocukların bu ısrarı niye? Yaşıt bile değiller. Oyuncak mı bu çocuk. Lütfen izin vermeyin.
Ortalıkta salgın var gelmeyin dersiniz bitti. Korona olmasa bile bir çocuğun anne babasından habersiz evinize gelmesine izin vermemelisiniz. Ben annem babam dışında akrabalarımı bile almıyorum şu dönemde eve.Çocuğunuz için endişeliyseniz ki endişelenmelisiniz çünkü korona aldı başını gidiyor, kırılırlar mı diye başka çocukları düşünmek yerine ya zarar görürse diye kendi çocuğunuzu düşünmelisiniz. Sınırlarınızı kesin bir şekilde çizmeli ve gelmemelerini söylemelisiniz. Korona arttı, gelmeyin bitti. Ayrıca o yaştaki çocukların bu ısrarı niye? Yaşıt bile değiller. Oyuncak mı bu çocuk. Lütfen izin vermeyin.
Eski oturduğum evde üst komşumun kızı vardı 9-10 yaşlarında. Benim oğlan da tam sizin bebenin yaşındaydı. Bir gün annesi sevmeye gönderdi. Geldi sevdi oturdu bütün gün gitmedi. Annesi de asla merak edip sormadı. Ertesi gün yine geldi yine aynı. Akşama doğru "kızım artık geç oldu annen merak eder evine git istersen" dedim kibarca. "annem merak etmez" dedi oturdu ahajsj.
Bir sonraki gün yine geldi. İçeriye almadım. Yukarı çıkıp ki asla samimi değilim kadınla. Annesine "ben evimde bir düzenim var. Sürekli kızınızı ağırlamak istemiyorum. Bütün gün merak edip çağırmıyor olmanız benim için zaten çok şaşırtıcı ama Oğlanın yemek saati, uyku saati var ve ben oğlum uyuduğunda yalnız kalıp kafa dinlemek istiyorum" dedim. Zira benim sıpa uyurken de gitmiyordu çocuk.
Sonuç somurtup küsen bir komşu, mutlu bir ben ahsjsjs. Bütün gün çocuğunu merak etmeyen, tanımadığı birinin evine göndermekten çekinmeyen bir kadınla benim zaten işim olmaz. Küsmesi iyi oldu.
Yapmanız gereken çocukların anneleri ile muhatap olmak.
12 yaşında çocuğun 19 aylık bebekle ne işi olur? Ben mi çok kötü niyetliyim yoksa artık paranoyak mı oldum ? Ben böyle bir şeye müsade etmezdim. İş hiç bu aşamaya gelmezdi çünkü yaklaşamazlardı bile. Bırakın coronayı filan öncesinde de bunlar okul çocuğu her türlü virüsü kapıyorlar. Bir öpmeyle kaç tane hastalık bulaşır. Grip deyip geçtiğimiz hastalık bebeklerde ve kadar zor oluyor nefes alamıyorlar burun temizleyemiyorlar hayat alt üst oluyor 1 ay neredeyse. Ne için milletin çocuğunun hatrını kırmamak için. Aaa valla ailesinin eğitemediği çocuğun kalbini ben düşünmem. Bebek öpülmez dokunulmaz komşunun evine ebeveyn olmadan gidilmez. Ne güzel sal sokağa onun bunun evine dadansın. Benim de o yaşlarda yeğenim var kızımla evcilik oynarlar kitap okur ama kızımı öyle şapır şupur öpemez kızacağımı çok iyi bilir.
Biraz sert usluptan birşey olmaz. Çok yüz bulmuşlar başka türlü laf Anlamazlar. Yoksa daha çok uğraşırsınızMerhaba, komsularimin cocuklari var biri 12 digeri 10 yaslarinda erkek cocuklar deyim yerindeyse tam fırlamalar. Benim oğlum 19 aylık bu cocuklar oglumla cok ilgileniyorlar oynuyorlar hatta bazen o kadar fazla ki rahatsiz oluyorum surekli kucak opme falan bu donemde rahatsiz edici bir durum ama cocuklari kiracagim diye de bir sey diyemiyorum. Cocuklar 1 2 defa evime de geldiler oynadilar bir sure sonra surekli yapmaya basladilar her gun ve ciddi anlamda rahatsiz olmaya basladim ve geri cevirmeye de basladim. Ama yok pes etme yok gunde 3 defa kapiya dayandiklari oluyor. Yemek yiyor diyorum uyutuyorum diyorum kac kere geri cevirdigimin haddi hesabi yok. Ama yok yok pes etmek yok gunde 2 defa geliyorlar bazen anlasinlar diye de istiyorum yok yaa medusaan abla yaaa o kadar. Bi ara biz oglunu alip asagida oynayalima getirdiler mevzuyu ne munasebet dedimNasil basedicem ben bunlarla☹
Çok iyi fikirEn iyisi eşimin arkadaşı korona olmuş ben ve oğlum karantinadayız diyin kapıda uzaktan konuşun öksürün falan korkutun biraz gözlerini.
Eski oturduğum evde üst komşumun kızı vardı 9-10 yaşlarında. Benim oğlan da tam sizin bebenin yaşındaydı. Bir gün annesi sevmeye gönderdi. Geldi sevdi oturdu bütün gün gitmedi. Annesi de asla merak edip sormadı. Ertesi gün yine geldi yine aynı. Akşama doğru "kızım artık geç oldu annen merak eder evine git istersen" dedim kibarca. "annem merak etmez" dedi oturdu ahajsj.
Bir sonraki gün yine geldi. İçeriye almadım. Yukarı çıkıp ki asla samimi değilim kadınla. Annesine "ben evimde bir düzenim var. Sürekli kızınızı ağırlamak istemiyorum. Bütün gün merak edip çağırmıyor olmanız benim için zaten çok şaşırtıcı ama Oğlanın yemek saati, uyku saati var ve ben oğlum uyuduğunda yalnız kalıp kafa dinlemek istiyorum" dedim. Zira benim sıpa uyurken de gitmiyordu çocuk.
Sonuç somurtup küsen bir komşu, mutlu bir ben ahsjsjs. Bütün gün çocuğunu merak etmeyen, tanımadığı birinin evine göndermekten çekinmeyen bir kadınla benim zaten işim olmaz. Küsmesi iyi oldu.
Yapmanız gereken çocukların anneleri ile muhatap olmak.
Valla ben yeri geliyor eşimin yeğenlerine gelme canım diyorum hoş anlıyor çocuklar. Şu ara nolıyorsa komşu çocukları ayrı bir hmm şey ne diyim laf anlamazEsime de actirdim kapiyi gelmeyin etmeyin diyemedik ama olmaz diyip savusturduk yine de geliyorlar zili sokucem en son
Bebeğinizin hasta olduğunu bu yüzden eve alamayacağınızı söyleyin. İyileşince ben sizi çağırırım deyin. Kısa süre sonra okulları başlıyor dikkatleri dağılır gelmezler bir daha.Merhaba, komsularimin cocuklari var biri 12 digeri 10 yaslarinda erkek cocuklar deyim yerindeyse tam fırlamalar. Benim oğlum 19 aylık bu cocuklar oglumla cok ilgileniyorlar oynuyorlar hatta bazen o kadar fazla ki rahatsiz oluyorum surekli kucak opme falan bu donemde rahatsiz edici bir durum ama cocuklari kiracagim diye de bir sey diyemiyorum. Cocuklar 1 2 defa evime de geldiler oynadilar bir sure sonra surekli yapmaya basladilar her gun ve ciddi anlamda rahatsiz olmaya basladim ve geri cevirmeye de basladim. Ama yok pes etme yok gunde 3 defa kapiya dayandiklari oluyor. Yemek yiyor diyorum uyutuyorum diyorum kac kere geri cevirdigimin haddi hesabi yok. Ama yok yok pes etmek yok gunde 2 defa geliyorlar bazen anlasinlar diye de istiyorum yok yaa medusaan abla yaaa o kadar. Bi ara biz oglunu alip asagida oynayalima getirdiler mevzuyu ne munasebet dedimNasil basedicem ben bunlarla☹
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?