- 10 Temmuz 2014
- 19.710
- 17.813
- 248
tamam güzelim, okulunu bitir, istersen okulunu bitirmeden evlen, istersen okulunu bitirip hemen evlen, tercih senin. biz KOCA KOCA kadınlar senin kadar olgun değiliz, hayatı da senin kadar iyi bilemiyoruz, kusura bakma, yaptık bir eşeklik sana akıl verdik.
git evlen, çocuk büyüt, 30 yaşına geldiğinde de arkadaşlarına imren, çünkü senin ölmüyor mu dediğin o kadınların önemli bir bölümü çalışan ve kendi hayatını kendi kazandığı parayla idame ettiren kadınlara imreniyor.
ama bir müsibet bin nasihatan yeğdir.
sakın dinleme ve çalışma.
hayat annelerimizin zamanındaki kadar kolay değil maalesef ama sen kendin tecrübe et ve öğren. dilerim yaşamazsın ama yarın öbür gün, kocandan dayak yediğinde, Allah gecinden versin kocan erkenden ölüp gidip devlet sana kuş kadar maaş bağladığında, çocuğun hastalanıp eşinin maaşı yetmediğinde, sen deneyimsiz ve yıllarca çalışmamış bir kadın olarak tezgahtarlık, konfeksiyonculuk gibi elbet onurlu ama eğitimini karşılamayacak işler yapmak zorunda kaldığında burada konuşan KOCA KOCA kadınların söyledikleri aklına gelsin. hayat toz pembe değil simsiyah da değil ama aradaki griler çok fazla ve eğer senin o grilere dayanacak donanımın yoksa sudan çıkmış balığa dönersin.
dilerim dönmezsin ve hayal ettiğin kadar mutlu ve güzel bir hayatın olur.
sen yine de sinir olma bize malum yaşland
Hayatı ne güzel özetlemişsiniz kuzum. Doğru söze ne hacet.tamam güzelim, okulunu bitir, istersen okulunu bitirmeden evlen, istersen okulunu bitirip hemen evlen, tercih senin. biz KOCA KOCA kadınlar senin kadar olgun değiliz, hayatı da senin kadar iyi bilemiyoruz, kusura bakma, yaptık bir eşeklik sana akıl verdik.
git evlen, çocuk büyüt, 30 yaşına geldiğinde de arkadaşlarına imren, çünkü senin ölmüyor mu dediğin o kadınların önemli bir bölümü çalışan ve kendi hayatını kendi kazandığı parayla idame ettiren kadınlara imreniyor.
ama bir müsibet bin nasihatan yeğdir.
sakın dinleme ve çalışma.
hayat annelerimizin zamanındaki kadar kolay değil maalesef ama sen kendin tecrübe et ve öğren. dilerim yaşamazsın ama yarın öbür gün, kocandan dayak yediğinde, Allah gecinden versin kocan erkenden ölüp gidip devlet sana kuş kadar maaş bağladığında, çocuğun hastalanıp eşinin maaşı yetmediğinde, sen deneyimsiz ve yıllarca çalışmamış bir kadın olarak tezgahtarlık, konfeksiyonculuk gibi elbet onurlu ama eğitimini karşılamayacak işler yapmak zorunda kaldığında burada konuşan KOCA KOCA kadınların söyledikleri aklına gelsin. hayat toz pembe değil simsiyah da değil ama aradaki griler çok fazla ve eğer senin o grilere dayanacak donanımın yoksa sudan çıkmış balığa dönersin.
dilerim dönmezsin ve hayal ettiğin kadar mutlu ve güzel bir hayatın olur.
sen yine de sinir olma bize malum yaşlandıkça insanın çenesine vurur derler ne de olsa.
çok mutlu oldum cevabınızı okurken, çok teşekkür ederimchocolatlover bende senin gibilerin loveriyim, yerim seni ben, nasilda mantikli yazarmis. Senin gibi gencleri görünce icim icime sigmiyor mutluluktan. Masallah canim benim. Hic merak etme bu mantikla, her sey hayatinda yagver gidecek, emin ol. Tecrübe konusuyor. Allah dahada böyle türk gencleri, özellikle kizlari bu ülkeye nasip etsin, belimiz yere gelmez alim Allah!!!
üstelik ne yazık ki çalışmak sadece maddi açıdan değil manevi açıdan da bir tatmindir, kadın için demeyeceğim insan için. sosyal hayat daha fazladır, tecrübe daha fazladır, imkan daha fazladır ama konu sahibi doğrudan ev kadınlığı ve maddiyat göndermesi yaptığı için bu ayrıntılara girmedim.Hayatı ne güzel özetlemişsiniz kuzum. Doğru söze ne hacet.
Herkes kendi seçimlerini yaşar. Ama fikrinin değişeceğine fazlasıyla eminim . O yüzden bu konuyu gündeminden çekmesi onun için daha iyi olur. Bizimki sadece bir öneri tabi ona kalmış , hayat onun hayatı.üstelik ne yazık ki çalışmak sadece maddi açıdan değil manevi açıdan da bir tatmindir, kadın için demeyeceğim insan için. sosyal hayat daha fazladır, tecrübe daha fazladır, imkan daha fazladır ama konu sahibi doğrudan ev kadınlığı ve maddiyat göndermesi yaptığı için bu ayrıntılara girmedim.
ne diyeyim devlet ona sen rüştünü ispat ettin, kendi kararlarını alacak bir bireysin dedikten sonra biz bir şey diyemeyiz zaten. dediğim gibi dilediği hayatı kendisi seçecek, umarım mutlu olacağı seçimi yapar.
ailemle aynı şehirde yaşarım mesela. bunu düşünmek çok zor değil bence?Sen dün ailemden ayrı kalmaya dayanamıyorum demiyor muydun ailenden ayrı kalmaya dayanamıyorken evlenmeyi nasıl düşünüyorsun ?
Polemik yaratmak için yazmıyorum ama evleneceğin adam robot değil, o istemeyebilir mesela, bunu da düşünmek zor değil benceailemle aynı şehirde yaşarım mesela. bunu düşünmek çok zor değil bence?
Bi önceki yorumunda da bunda da o kadar doğru özetlemişsin ki.üstelik ne yazık ki çalışmak sadece maddi açıdan değil manevi açıdan da bir tatmindir, kadın için demeyeceğim insan için. sosyal hayat daha fazladır, tecrübe daha fazladır, imkan daha fazladır ama konu sahibi doğrudan ev kadınlığı ve maddiyat göndermesi yaptığı için bu ayrıntılara girmedim.
ne diyeyim devlet ona sen rüştünü ispat ettin, kendi kararlarını alacak bir bireysin dedikten sonra biz bir şey diyemeyiz zaten. dediğim gibi dilediği hayatı kendisi seçecek, umarım mutlu olacağı seçimi yapar.
tamam ben de kendi memleketimden biriyle evlenebilirim+ şu an nasıl dayanıyorsam evlenince başka şehirde olsam ağlayarak da olsa dayanırım.Polemik yaratmak için yazmıyorum ama evleneceğin adam robot değil, o istemeyebilir mesela, bunu da düşünmek zor değil bence
ailemle aynı şehirde yaşarım mesela. bunu düşünmek çok zor değil bence?
birçok insan ne demek istediğimi, ne anlattığımı anlamamış. özet geçiyorum:
1-okulu bırakmayı düşünmüyorum. bileğimin hakkıyla kazandığım okulumu bitireceğim inşallah
2-evlendikten sonra çalışmayı düşünmüyorum dedim. kesin bir şey söylemedim, büyük konuşmaktan hoşlanmam.
3-herkes aynı şeylerden hoşlanmaz, kimi toplantılara katılmaktan hoşlanır kimi bebeklere örgü örmekten. ben örgü örmeyi tercih edenlerdenim, en azından şimdilik ilgim bu yönde.
4-pratik yapmadan çalışman zor olur falan diyenler olmuş. her hukuk mezunu okulu bitirir bitirmez işe başlamıyor, sakin olun. ilerde çalışmam gerekirse düşük maaşla stajyer olarak başlar çalışırım sorun değil.
5-evliliğin toz pembe bir şey olmadığını biliyorum. zaten eğer fark ettiyseniz evlenicem demedim, evlenmek istiyorum ama şimdi evlenemem bu istekten beni soğutun dedim.
umarım bu sefer anlamayan kalmamıştır.
tamam ben de kendi memleketimden biriyle evlenebilirim+ şu an nasıl dayanıyorsam evlenince başka şehirde olsam ağlayarak da olsa dayanırım.
birçok insan ne demek istediğimi, ne anlattığımı anlamamış. özet geçiyorum:
1-okulu bırakmayı düşünmüyorum. bileğimin hakkıyla kazandığım okulumu bitireceğim inşallah
2-evlendikten sonra çalışmayı düşünmüyorum dedim. kesin bir şey söylemedim, büyük konuşmaktan hoşlanmam.
3-herkes aynı şeylerden hoşlanmaz, kimi toplantılara katılmaktan hoşlanır kimi bebeklere örgü örmekten. ben örgü örmeyi tercih edenlerdenim, en azından şimdilik ilgim bu yönde.
4-pratik yapmadan çalışman zor olur falan diyenler olmuş. her hukuk mezunu okulu bitirir bitirmez işe başlamıyor, sakin olun. ilerde çalışmam gerekirse düşük maaşla stajyer olarak başlar çalışırım sorun değil.
5-evliliğin toz pembe bir şey olmadığını biliyorum. zaten eğer fark ettiyseniz evlenicem demedim, evlenmek istiyorum ama şimdi evlenemem bu istekten beni soğutun dedim.
umarım bu sefer anlamayan kalmamıştır.
diplomamı alacağım nolur nolmaz diye ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum.
hayır sanki gören de ben bu yata evlenicem diyorum sanar, ne tuhaf insanlar var... zaten bu yaşta evlenmeyeceğimi daha ilk mesajda yazdım, bu kadar anlayışsız olunmaz. valla bazı insanlar yüzünden dilim gelişti, iyi avukat olurum gibiArkadaşlar kız ne güzel düşüncesini paylaşmış bizlerle. Herkes üzerine uürümüş, bir laf söyledi bin ah işitti hesabı. Birinin evliliği kötü geçti diye tüm insanların evlilikten soğutmak mı gerek yani.. Bence evlilik o kadar da kötü deil hatta hiç kötü deil elh..
Hem kariyer yaparm hem yuvamı kurarım diyor..
Evlilik çok güzel canm benm hiç kimseyi takma bence hayat senin kendi hayatın,bu yorumlar senin hayatına yön vermeyeceği gibi düşüncelerini de etkilemesine izin verme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?