19 yaşındayım ama hemen evlenmek istiyorum

Hayatı ne güzel özetlemişsiniz kuzum. Doğru söze ne hacet.

çok mutlu oldum cevabınızı okurken, çok teşekkür ederim

Hayatı ne güzel özetlemişsiniz kuzum. Doğru söze ne hacet.
üstelik ne yazık ki çalışmak sadece maddi açıdan değil manevi açıdan da bir tatmindir, kadın için demeyeceğim insan için. sosyal hayat daha fazladır, tecrübe daha fazladır, imkan daha fazladır ama konu sahibi doğrudan ev kadınlığı ve maddiyat göndermesi yaptığı için bu ayrıntılara girmedim.
ne diyeyim devlet ona sen rüştünü ispat ettin, kendi kararlarını alacak bir bireysin dedikten sonra biz bir şey diyemeyiz zaten. dediğim gibi dilediği hayatı kendisi seçecek, umarım mutlu olacağı seçimi yapar.

Herkes kendi seçimlerini yaşar. Ama fikrinin değişeceğine fazlasıyla eminim . O yüzden bu konuyu gündeminden çekmesi onun için daha iyi olur. Bizimki sadece bir öneri tabi ona kalmış , hayat onun hayatı.

Yaz tatilinde çocuklu bir ailenin yanında yatılı hizmetçi olarak çalış, pratik yapmış olursun.
ilerde rahat edersin.

Sen dün ailemden ayrı kalmaya dayanamıyorum demiyor muydun ailenden ayrı kalmaya dayanamıyorken evlenmeyi nasıl düşünüyorsun ?
ailemle aynı şehirde yaşarım mesela. bunu düşünmek çok zor değil bence?

Ben işin fizyolojik boyutunu vurgulamak isterim. Şu an bedensel olarak en verimli çağının başlangıcında olduğun için, biyolojik saat midir artık içgüdüsel midir, böyle güçlü bir istek hissediyorsundur bence. Yumurtaların en kalitelisi bu yaslardadir herhalde. E tabi doğal olarak bunu degerlendirmek istiyor organizma

birçok insan ne demek istediğimi, ne anlattığımı anlamamış. özet geçiyorum:

1-okulu bırakmayı düşünmüyorum. bileğimin hakkıyla kazandığım okulumu bitireceğim inşallah
2-evlendikten sonra çalışmayı düşünmüyorum dedim. kesin bir şey söylemedim, büyük konuşmaktan hoşlanmam.
3-herkes aynı şeylerden hoşlanmaz, kimi toplantılara katılmaktan hoşlanır kimi bebeklere örgü örmekten. ben örgü örmeyi tercih edenlerdenim, en azından şimdilik ilgim bu yönde.
4-pratik yapmadan çalışman zor olur falan diyenler olmuş. her hukuk mezunu okulu bitirir bitirmez işe başlamıyor, sakin olun. ilerde çalışmam gerekirse düşük maaşla stajyer olarak başlar çalışırım sorun değil.
5-evliliğin toz pembe bir şey olmadığını biliyorum. zaten eğer fark ettiyseniz evlenicem demedim, evlenmek istiyorum ama şimdi evlenemem bu istekten beni soğutun dedim.

umarım bu sefer anlamayan kalmamıştır.

Bi önceki yorumunda da bunda da o kadar doğru özetlemişsin ki.

"Çalışmayan kadınlar ölüyorlar mı?" Güzel soru tabi, cevabı da hazır malum: Hayır ölmüyorlar.

İyi de şu hayattan kimin beklentisi bu seviyede ki? " Ha ölmüyor muyuz, tamam o zaman." deyip sadece yaşıyor olmakla yetinen kim var?

Herkes en gösterişli hayat benim olsun, en çok yeri ben gezeyim, en mutlu pozları ben vereyim yarışına girdiği bi dönemdeyiz. Herkes "en iyi ben yaşıyorum bak" diyebilmenin peşinde.

Bir insan hayatın içinde var olabildiği, üretebildiği, kendini geliştirebildiği, dünyasını genişletebildiği kadar değer görüyor.

Bunları yapamayanlar da yapabilenlere imrenip "-mış gibi yaparak" kendilerini manevi açıdan tatmin etmeye çalışıyorlar.

Hadi bu manevi yönü konu sahibi bunu sormamış zaten, hayattan beklentileri farklı diyelim.

"Birine maddi açıdan muhtaç olmak" bazen ölmekten beterdir.

Dayağı, aldatmayı, boşanmak istesen çocuğunun velayetini bile bakacak maddi gücü yok diye alamamayı geçtim şu hayatta ölüm diye bi şey var. Sana kol kanat gereceğini umduğun insanların ellerinin arasından kayıp gitmesi o kadar kolay ki. Bi anda 40 yaşına merdiven dayamış iki çocuklu bi kadın olarak ortada kalmak mesela. Hayatında hiç çalışmamış, hiç o ortamları görmemiş bi kadın olarak sudan çıkmış balıktan beter olmak.

Polemik yaratmak için yazmıyorum ama evleneceğin adam robot değil, o istemeyebilir mesela, bunu da düşünmek zor değil bence
tamam ben de kendi memleketimden biriyle evlenebilirim+ şu an nasıl dayanıyorsam evlenince başka şehirde olsam ağlayarak da olsa dayanırım.

ailemle aynı şehirde yaşarım mesela. bunu düşünmek çok zor değil bence?

Farklı şehirde de yaşayabilirsin mesela?
Onu da geçtim kendi kendine yetebilme olgunluğuna erişememiş birinin evlenmesi için erken olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca bu nasıl bir üslupsa söyle biz de seninle öyle konuşalım?

Davulun sesi uzaktan hos gelir
evlilik cocuk bakmak okadarda kolay dgl
ne gzl okuyormussun bi okulunu bitir koca adayi bul sonra dusun cocuk vs.

anlamayan kaldıysa burayı terk etsin kızlar.Yaşı küçük dili büyük maşallah kızımıza

tamam ben de kendi memleketimden biriyle evlenebilirim+ şu an nasıl dayanıyorsam evlenince başka şehirde olsam ağlayarak da olsa dayanırım.

E o zaman neden bize dert yandın ki sen yarın evlenirsen de ağlayarak dayanırsın. Madem ağlayarak dayanma gibi bir gücün var dene ve gör ne olur ki ağlayarak dayanırsın.

Arkadaşlar kız ne güzel düşüncesini paylaşmış bizlerle. Herkes üzerine uürümüş, bir laf söyledi bin ah işitti hesabı. Birinin evliliği kötü geçti diye tüm insanların evlilikten soğutmak mı gerek yani.. Bence evlilik o kadar da kötü deil hatta hiç kötü deil elh..
Hem kariyer yaparm hem yuvamı kurarım diyor..
Evlilik çok güzel canm benm hiç kimseyi takma bence hayat senin kendi hayatın,bu yorumlar senin hayatına yön vermeyeceği gibi düşüncelerini de etkilemesine izin verme...

diplomamı alacağım nolur nolmaz diye ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum.

Kendinizi ifade yönünde ciddi sıkıntılarınız var o zaman bu kadar kişi sizi anlamadıysa. En azından, "kesin bir şey söylemedim" diye çevirmeye çalıştığınız şu cümlenizden çıkartılabilecek anlamları bir kenara yazın, 3-5 denemeden sonra varacağınız sonuç hala dediğiniz gibiyse kitap okumaya falan devam, bölümünüze de katkısı olur hayatınıza da.

hayır sanki gören de ben bu yata evlenicem diyorum sanar, ne tuhaf insanlar var... zaten bu yaşta evlenmeyeceğimi daha ilk mesajda yazdım, bu kadar anlayışsız olunmaz. valla bazı insanlar yüzünden dilim gelişti, iyi avukat olurum gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…