2 3 yıl çocuk istemiyorum

Oo cok pahalıymıs. Neyse 1cocuk yeter
Aylik geliriniz ne kadar olacak?
Aylik kazanç 15 bin üstü degilse 2. Çocuk imkanları ciddi böler. Bence tek iyi. Bu sizin kararınız tabi. Ben kardeşin her durumda iyi olduğunu düşünen biri değilim.

Bu çocuk konusu için erken. 30dan sonra çocuk olmaz diyene bakmayın. Benim annem beni 32 kardeşimi 37 yaşında doğal yolla hamile kalarak doğurdu. Iki hamileliği de 30 yaş üstüydü. Olmayacak cocuk 20sinde de olmaz.

Evlilik oturmadan çocuk yapmayın.
Burada nice konu var 12 aylık evliyim 3 aylık çocuğum var. Ayrılmayı düşünüyorum vs diye.
Önce bir aynı evde en az 2 yil yaşayın görün. Sonra olan çocuklara oluyor.

Ve doğum kontrol yöntemleri ile ilgili mutlaka bilgilenin. Ben sizi bu konudan bir haber gördüm.

Haklısınız. O zaman evlendıkten sonra ya doktora gıdeyım ya da ıyıce arastırayım. Pekı evlenince kaynanam sorarsa ne dıycem
Öncelikle merak etmeyin sağlıklı iseniz 35ten sonra bile rahatlıkla çocuk sahibi olursunuz.

Korunmak için prezervatife ek olarak 3 aylık iğnelerden yaptırabilirsiniz. Sağlık ocağında yardımcı olurlar.

KV sorarsa da, merak etmeyin annecim atanır atanmaz hallederiz, gelip bakarsınız torunlara diyin

Kesinlikle hayat plânınızdan şaşmayın, doğru yoldasınız

Göbekten iğne ne demek anlamadım ya. Ben 32 ve 36 da doğum yaptım hicbi yerime iğne vurmadilar ikisi de ilk denemede oldu. Şimdi de yanlışlıkla hamile kalırım diye ödüm kopuyo. Boşver başkalarını sen evlendikten sonra sert şekilde ağızlarını kapatirsin nisanliyken yüz göz olma

Gebeliği Önleyici İğneler (3 Aylık)
Nedir?
Düzenli olarak 3 ayda bir kez iğne şeklinde uygulanır ve kadınlık hormonlarından birini (progesteron) içerir.
Nasıl Korur?
Kadının yumurtlamasını engeller. Rahim ağzındaki salgıyı koyulaştırarak erkek tohum hücrelerinin rahmin içine geçmesini önler.
Olumlu Yönleri Nelerdir?

Doğru ve düzenli uygulandığında %99 etkilidir. Östrojen kullanamayan kadınlarca da kullanılabilir. Rahim ve yumurtalık kanserlerine karşı koruyucudur. Cinsel ilişkiyi kesintiye uğratmaz. Emziren anneler kullanabilir.
Olumsuz Yönleri Nelerdir?
Adet kanamalarında artma, azalma, lekelenme ve kesilme yapabilir. Kilo artışı görülebilir. Doğurganlığın geriye dönüşü gecikebilir (1 yıla kadar). Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruyucu değildir.
Kimler İçin Uygundur?
En az 2 yıl gebe kalmak istemeyen kadınlar, emziren kadınlar (6 haftadan sonra), henüz kürtaj olmuş veya kendiliğinden düşük geçirmiş olan kadınlar (ilk 7 gün içerisinde), östrojen hormonu içeren yöntemleri kullanamayanlar, tüberküloz (verem) veya epilepsi (sara) tedavisi görmekte olanlar.
Kimler İçin Uygun Değildir?
Meme kanseri, tanısı ya da şüphesi olanlar, nedeni bilinmeyen vajinal kanaması olanlar, aktif karaciğer hastalığı olanlar, felç geçirmiş olanlar, damar tıkanıklığına bağlı kalp hastalığı ve ağır hipertansiyonu olanlar, 20 yıldan uzun süredir şeker hastalığı olanlar.
Nasıl Uygulanır?
3 aylık iğne kullanmaya başlamadan önce bir sağlık kuruluşundan MUTLAKA DANIŞMANLIK alınmalıdır. Sağlık personeli tarafından 3 ayda bir kas içine (kola ya da kalçaya) enjekte edilir. İğne yapıldıktan sonra iğne yeri ovulmamalıdır. İğneler zamanında ve düzenli olarak her 3 ayda bir yapılmalıdır.

30 dan sonra göbekten iğne vuruyolar nasıl ığrenç bir cümle ya. Amca kızların şu düşüklükteki yorumundan sonra ben muhattap olmazdım kusura bakma ama 30dan sonra göbekten iğne vuruluyo diye bişey yok . Kader diye bişey var 24 yaşındayım haddi hesabı yok kullandığım iğnenin ilacın. İnsanları böyle yargılayanlara çok şey varda anlatılacak .

Tüp bebbekte göbekten iğne kullanılıyo canım . 25 yaşındayım resmen bi aşşalama bi ötekileştirme var

Genetik kan pihtilasmasi varsa ilerleyen yaslarda ortaya cikiyor. Onu diyorlar bence. Gobekten igne kan pihtilasmasinda yapilir

Vala kaynanam dantellı bır carsaf sermıs. Bunu dogum yaptıktan sonra serersın demıstı. Bende kışın salonda yatarsak kullanırım dedım. Kadının yüzü asıldı
Kışın niye salonda yatıyorsunuz? O kadar çarşaf içinde niye salonda yatarken özellikle dantelli çarşaf seriyorsunuz? Belki bunu saçma bulmuştur, garipsemiştir kadın.

Bana da bazen laf arasında üç çocuk diyorlar, duymazsan geliyorum. Çok damarıma basarlarsa terslerim de. Siz de yapın.

Kansulandirici iğne kanama pıhtılaşma bozukluğu olan kişiler yapıyor ve evet genetik yatkınlık önemli bence hanımefendi konuyu anlatamamış pek

Mutlulklar dilerim öncelikle evliğiğiniz hayrlı plsun dılarıya kulaklarınızı tıkayın bu dizin hayatınız eşiniz ile ben 29 yaşındayım iki çoçuğum var hayatlar ve kararlar ,şartlar değişiklik gösterir.Ben evlendiğimde korundum bir yıl jinekolojik muaynede polikistik over olduğumu öğrendim sonrq geciktirmedik sizde herşeyden önce bir muayne olun smear tesyi yaptırın duruma göre hareket edebilirsiniz bu demek illa hemen çoçuk sahibi olun değil önünüzü görürsünüz

Çok takmayın insanları 3 yıldır evliyim çocuğumuz yok ( istiyoruz olmuyor o ayrı bir konu) ama soran herkese daha düşünmüyoruz diyoruz, çok ısrar eden olursa daha çok beklersiniz bebek sevmek istiyosanız kendiniz doğurun diyorum konu kapanıyor, sizde böyle diyiverin, insanların istekleri, beklentileri, lafları, dedikoduları bitmez.

İnsanlara özel hayatınızla ilgili laf anlatmaya çalışmanız zaten büyük sıkıntı. Neden anlatıyorsunuz? Sizin yatak odanız sizin bedeniniz sizin evliliğiniz. Şimdiden çocuk konusuna girmek bence fazla laubali bir davranış. Evliliğinize de az kalmış bir doktora gidin. Doğum kontrol hapı verirse 1 ay önce başlamak daha iyi çünkü

Ne tuhaf toplumuz cinsellik ayıp gelir çoğuna okulda derste görsek kıkırdarız ama evlenecek insana yada evlilere çok rahat sorabiliyorlar. Cinsel hayatimdan sanane diyeceksin aslinda ayıp ya valla bekarken böyle sinir oluyorum evlenince haşlarım gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…