• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Ankaradaki ev fiyatlarindan haberiniz yok galiba. Evde en pahalı şehirlerden biri.ha ev kredisi ödedikten sonra 2300kalır diyosanız o ayrı

Kira yok neden geçinmeksin ki ? Her gün makarna yemeğe gerek yok.
Iki kişinin yiyeceği günlük kıyma ya da parça et miktarı 250 gramdir.
Bu miktarla istediği yemeği yapabilir.
Her gün kırmızı et yenilmez.
Sebzesiyle meyvesiyle gıdasını alır.

Asla geçinemezsiniz diyenler ya sürekli israf yapıyor ya da lüks yaşama aklı kayıyor.

Kredi konusuna karşıyım tabi orası ayrı. Ömür tüketiyor , üstüne de gerçekten evin bereketini alıyor benim düşünceme göre.
Hiç lüks yaşamıyoruz lcw den falan giyiniyorum herkes gibi kira vermiyoruz israf yapan biri de değilim normal yaşıyoruz o paranın iki katıyla anca geçiniyoruz. Gidiyo bi şekilde çıkıyo bişeyler. Bi de hadi tmm sizin dediğiniz gibi geçindi diyelim bu insanlar sinemaya hiç mi gitmesin ayda bir hiç mi dışarda kocasıyla gezerken karnı acıkmasın bileyler yemek istemesin 2 kişi bir evin içinde birbirlerine sararlar bi süre sonra. Bunlar şimdi sorun görünmez ama ilerde hep sıkıntı çektik şunu yapamadım diye fln konu olur. Çok zor geçinirler öyle dediğiniz gibi de yiyemezler pazar market çok pahalı.
Bence konu sahibi de imkanları doğrultusunda çalışmalı.

Gecinip gecinememek sizin psikolojinizle ilgili. Esimin isler bozuldugunda komik rakamlarla hayatta kalmayi basardik gayet. 2.300 ihtiyac gorur.

Simdi haftasonu evde durmaz daha cumadan baslar napcaz nereye gidelim demeye. Hafta ici 2-3 gunde disardan yenir. Benim kozmetik kiyafet olayim bi bitmez. Ihtiyac olmayan da bicok tuketimimiz var suan baska baska...
Para yokken yapabiliyor muyduk bunlari? Hayir. Yapmadan durabildik mi? Evet ama bu durum benim psikolojimi cok etkiledi seni okadar etkilemez belki...

Ben 1500le zor geciniyorum ...yemek alsan giyecek yok..birikim yapsan herseyden kisiyorsun... 2300 le ev alinmaz ...kuzenim 2bin aliyor 2 cocugu var ev kredisi oduyor...yetismiyor annesi babasi zengin onlar yardim ediyor :)

Gecinilir mi bilmiyorum ama çok bunalirsiniz.
Bundan 1,5 yıl önce her şeyden kisarim ama gıdadan kisamam derdim ve buna inanirdim.
Öyle bir kisiyorsun ki ; gidip o sağlıksız bulduğun yağı alıyorsun , ucuz diye bim den kıyma et vs alıyorsun -tabi alabiliyorsan- 2500 TL gelirimiz ev kira kredi de var , ay sonu gelmeyince gidip kredi kartına bulaşıyorsun. Kaldı ki bunlar temel ihtiyaçlar için. Yani mercimek, ekmek, süt vs..
Bir de çocuk var yeri geliyor kendine almıyorsun çocuğuna alıyorsun. Bir gün ondan da kısmak düşüncesi iyice bunaltiyor insanı.
Sebep olanlar utansın. Yaşamıyoruz bizler, geçinmek için çabalıyoruz sadece.
Oysa sinemayı, müzeleri, kitapları, tiyatroyu severiz. Bunlar lüks şu an bizim için. Kuaför , dışarda yemek vs demiyorum bile.
Hamilelik ve doğum sonrası iş bulamadığım için yaşadığım kısa bir süreç bu, insanlar bunu seneler boyu yaşıyor. Ve yaşamadan ne yazık ki kimse anlayamıyor. Kredi kelimesi tüylerimi diken diken ediyor artık.
Konu dışına çok çıktım kusura bakmayın. Ama resmen doluyum. İnce ince her şeye zam geçirdiler. İnsani olan ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz.
Ülkem adına utaniyorum.

Bence hiç bulaşmayın krediye. Çok bunalirsiniz. Yaşamdan alicak keyfiniz kalmaz.
Kolaylıklar diliyorum size ve insanca yaşamaya çalışan herkese.

Ev kirası ve araba kredisi ödüyoruz geriye 4 bin kalıyor, zor geçiniyoruz şaka gibi geliyor her ay farklı bi masraf oluyor. Bu ay mesela 900 tl araba masrafımız çıktı bakımı yapıldı. yani daha bi kenara para koyamıyoruz ama evleneli de 9 ay oldu biraz da eksiklikler falan oldu. Her gün şükrediyoruz yine de. Bu arada lüks yaşamıyoruz sadece et balık ve market konusunda rahat harcama yapıyoruz. Ama kıyafet ve ayakkabı cafelere gitmek falan yok. Çok sınırlıdır.

Gecinilir mi bilmiyorum ama çok bunalirsiniz.
Bundan 1,5 yıl önce her şeyden kisarim ama gıdadan kisamam derdim ve buna inanirdim.
Öyle bir kisiyorsun ki ; gidip o sağlıksız bulduğun yağı alıyorsun , ucuz diye bim den kıyma et vs alıyorsun -tabi alabiliyorsan- 2500 TL gelirimiz ev kira kredi de var , ay sonu gelmeyince gidip kredi kartına bulaşıyorsun. Kaldı ki bunlar temel ihtiyaçlar için. Yani mercimek, ekmek, süt vs..
Bir de çocuk var yeri geliyor kendine almıyorsun çocuğuna alıyorsun. Bir gün ondan da kısmak düşüncesi iyice bunaltiyor insanı.
Sebep olanlar utansın. Yaşamıyoruz bizler, geçinmek için çabalıyoruz sadece.
Oysa sinemayı, müzeleri, kitapları, tiyatroyu severiz. Bunlar lüks şu an bizim için. Kuaför , dışarda yemek vs demiyorum bile.
Hamilelik ve doğum sonrası iş bulamadığım için yaşadığım kısa bir süreç bu, insanlar bunu seneler boyu yaşıyor. Ve yaşamadan ne yazık ki kimse anlayamıyor. Kredi kelimesi tüylerimi diken diken ediyor artık.
Konu dışına çok çıktım kusura bakmayın. Ama resmen doluyum. İnce ince her şeye zam geçirdiler. İnsani olan ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz.
Ülkem adına utaniyorum.

Bence hiç bulaşmayın krediye. Çok bunalirsiniz. Yaşamdan alicak keyfiniz kalmaz.
Kolaylıklar diliyorum size ve insanca yaşamaya çalışan herkese.
Amin Rabbim kolaylık versin feraha çıkarsın sizi inşallah

200 mü cok ucuz muş izmirdeyim ben de diğer şehirlere göre fena sayılmaz ama biraz iyi bir kuaföre gidersen ombredir röfledir 400 500 ü gözden çıkarıcan veya turuncu saçlarla idare edicen :KK70:
2012 yilinda tanidik hemsehrim bi kuafore 275 TLye rofle yaptirtmistim.
O zaman pahali gelmisti, iyi fiyatmis megerse :KK53: tabi aradan gecti 6 sene :)
Konu sahibi, ev kredisi odendikten sonra elinize kalansa, gecinirsiniz insallah.

Gönlünüze göre almadınız ve 1560 mi tuttu ? Ne aldınız ya da kaç aylık aldınız ?
..

Geçirilir elbet neden olmasın. Çocukta yokmuş. Her ay temel ürünler haricinde zaten gıda alışverişi yapılmıyor.
Elektrik su zaten milli düşünceyle tasarruflu kullanılmalı.
Telefon faturası ücretleri artık çok avantajlı.
Kirada yok.
Neden , aa asla olmaz imkansız gözüyle bakıyorsunuz ki ?

Sigara olmamalı tabi. Sigarası olup da, " geçinebilir miyiz " diye soranlara çok sinirleniyorum.

Lüks yaşamdan söz etmiyor konu sahibi , " geçinebilir miyiz " diye soruyor.
Arada fark var.
evde 4 kişiyiz 1 ay yetmez aldıklarımız sigara kimse kullanmıyor içki içmeyiz ceviz antep badem pahalı zaten sızma zeytınyağı tereyağı pastırma sucuk kıyma et hurma peynir çeşitleri ıvır zıvır tuttu o fiyatı valla

700 mü, ay Paris Kuaför ya da Makas mı orası? Bilkent'te 350ye yaptırdı kız kardeşim, ben tek renk boyatıyorum daha da ucuz.
gordıon tony guy istedi sacım açık renk ve zaten uçları röfleli diğer yerleri acık kumral.makasta çayyoluda 3 sene önce 350 ye yaptırmıştım nette yazan fiyatlara kanmayın dükkana gidince değişiyor o fiyatlar pariste arkadaşım uzun saçına ombre 800 e yaptırdı kesimle birlıkte şaşırmış bu kuaförler

Gönlünüze göre almadınız ve 1560 mi tuttu ? Ne aldınız ya da kaç aylık aldınız ?
..

Geçirilir elbet neden olmasın. Çocukta yokmuş. Her ay temel ürünler haricinde zaten gıda alışverişi yapılmıyor.
Elektrik su zaten milli düşünceyle tasarruflu kullanılmalı.
Telefon faturası ücretleri artık çok avantajlı.
Kirada yok.
Neden , aa asla olmaz imkansız gözüyle bakıyorsunuz ki ?

Sigara olmamalı tabi. Sigarası olup da, " geçinebilir miyiz " diye soranlara çok sinirleniyorum.

Lüks yaşamdan söz etmiyor konu sahibi , " geçinebilir miyiz " diye soruyor.
Arada fark var.
insan gibi yaşamak lüks değildir haftada bir avm de yemek te yemeyelim mi bir kahve içmeyelim mi arkadaşımızla 15 te bir sinema ya da tiyatro gitmek lüks mü kuruyemişin her türü memleketımızde yetişiyorken sadece çekirdek mi çitleyelim çocuğa vitamin almayalım mı eczaneden sevdığımız yazarların kitaplarını almayalım mı çocuğa dergi kitap oyuncak almayalım mı arkadaş ziyatetıne giderken 1 kilo bir şey almayalım mı arabamız olmasın mı lüks mü bunlar bence değil insanca yaşamanın gerekleri.bize bunlar lüks diye empoze ediliyor on yıllardır sadece .Avrupa da duşuk ücretle çalışanların rutin yaşamı yazdıklarım.asgari ücret yetmez diyorum o yüzden keşke yetse

gordıon tony guy istedi sacım açık renk ve zaten uçları röfleli diğer yerleri acık kumral.makasta çayyoluda 3 sene önce 350 ye yaptırmıştım nette yazan fiyatlara kanmayın dükkana gidince değişiyor o fiyatlar pariste arkadaşım uzun saçına ombre 800 e yaptırdı kesimle birlıkte şaşırmış bu kuaförler
Kuafor konusuna ben de katiliyorum iyice suyu çıktı isin. Rofle en ucuz 400 burada da . Dip boya 150 . Fon 25 ve lafta soyletmiyorlar. Eee abla elektrik fiyati zamlandi diyorlar. Herkes kendince hakli. Ama benim gelirim yuksek olmasina iki aydir eksi bakiyeye dusuyorum. 10 yildir arti parami elledigimi bilmem. Ki dogalgaz yoktu bu ay yine açık verdim

Kuafor konusuna ben de katiliyorum iyice suyu çıktı isin. Rofle en ucuz 400 burada da . Dip boya 150 . Fon 25 ve lafta soyletmiyorlar. Eee abla elektrik fiyati zamlandi diyorlar. Herkes kendince hakli. Ama benim gelirim yuksek olmasina iki aydir eksi bakiyeye dusuyorum. 10 yildir arti parami elledigimi bilmem. Ki dogalgaz yoktu bu ay yine açık verdim
bu sene aynıyız yatırım yapamayoruz gelirimiz iyi olmasına rağmen gelen gidiyor kredi kartına yuklenıyoruz .Ku aförün boya masrafı taş çatlasa 40 tl en iyisi.e 650 tl el emeği olur mu saçmalık

Valla 2500 TL ye geciniyoruz. Ben calismiyorum . 14 aylik bir kizim var. Evim kira 600 TL fakat tam kararinda geciniyoruz cok sukur. Birseyden mahrum kalmiyorum ayni sekilde cocugumda kalmadi bu zamana kadar. Hergun et yiyecegime haftada bir yiyorum. Indirimleri takip ederek alisveris yapiyorum. Pazar gunleri disarida yemek yeme gunumuzdur. Ayagimizi yorganimiza gore uzatiyoruz Elhamdllah yetiyor cok sukur. Illaki herkez 8 10 bin Tl ile cok mukkemmel gecinecek diye birsey yok. Cevremde parasi olanlar hep yakiniyor ahliyor vahliyor cok sahit oldum. Oyuzden hep derim fazlasinda gozum yok Acta acikta kalmayalim evimizi dondursun yeter..

Back
X