Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..
rica ederiz canım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..
Valla ben de 17 yaşında oldum, ama hiç koca diye delirmiyordum....
Herkes kend hayat tarzına göre yorum yapıyor... Ben nasıl ki yazuk kızın üstüne gütmeyin fazla daha çocuk o diyenlere kızıyorsam.. Siz de beni ve benim gibi yorum yapanlara kızabilirsiniz....
Mesele birbirimize kızmak yada balım cicim olmak değil...
Ortada bi gerçek var...
17 yaşındaki hiçbir gençkız cahil değildir aptal değildir.... Resmi nikahomadan evlenmenin ne kadar yanlış olacağını bilir.... Bilmiyorsa ailesi engel olur...
Konuyu açan arkadaşımız ne ailesini dinlemiş ne mantığını....
Nikah olmadan evlenmeyi geçtim bir de evlenir evlenez hamile kalmış.. Şimdi vah başım diyor... Vah başım demeyi de geçmiş, ona tecavüz ve alıkoyma davası açma hakkım var diyor....
Zmanında haklarını araştırma düğün dernek kurup nikahsız bir adamla beraber ol hamile kal sonra işler istediğin gibi olmayınca ben tecavüz davası açayım...
Tecavüz davası açmayı akıledebilecek kadar cahil değil ama resmi nikah olmadan evlenilmeyeceğini bilemiyor, korunma yöntemlerini bilmiyor....
Kimse kusura bakmasın, herkes kendi seçimlerinin tercihlerinin sonuçlarına katlanmak zorunda.. Ben konusahibi arkadaşımıza acıyaıyorum, tek acıdığım karnındaki bebek çünkü onun hiçbir suçu yok.....
Maalesef o bebek annesinin yanlış seçimlerinin cezasını annesinden daha fazla çekecek....
Neysa ben yorumlarımla konusahibi arkadaşı daha fazla üzme istemiyoru...
Ama bu kıza ah ah vah vah diyerek yardımı olmuyorsunuz.... Sedece gerçekleri kendi hatalarını görmesine engel oluyorsunuz..
Hatalarını görsün, sonuçlarına katlansın ve bundan sonra hata yapmasın....
Yoksa hep ah ah vah vah olacak diye hata üstüne hata yapar...
Aynı şey değil işte...
:umursamaz:
Arkadaşının bebeği sevdiği insandandı... boshayallersmile Ayrıca herşey yolundaymış eşiyle...
Arada bu arkadaşın yaşadığı gibi sorunlar yokmuş...
Uçırım kadar farklı olaylar.
Burda bahsettiğim babasız bebek doğurmak değil babasının böylesine tuhaf bir adam olmasına rağmen onlara zarar verebilecek birinden çocuk doğurmak...
Son yazdığımı da okumamışsın sanırım:
'Bir bebeği dünyaya getirmekle kazanacağın sevap, ona yaşatacağın ızdırap ve zor şartlarla birlikte günahını aşmasın.'
Bu tarz insanlar belli olmuyor sen ben gibi aile kavramını düşünmüyor.
Ama emin ol bebeğe sahip çıkma ihtimalleri çok yüksek. :bbo:
Bebeği kaçırmaya kalktıklarını düşünsenize, annesine karşı yapabilecekleri türlü oyunları düşünsenize...
Bunları bir düşünün bunu anlamam için televizyona bakmam yeterli...
Çocuğuna hamileyken ayrılan pek çok eş gelip ağlıyor programlarda bebeğimi kaçırdı vermiyor diye...
O çocuğun çilesini düşünsenize neye inanacağını şaşıracak, psikolojisi bu olaylarla bozulup duracak...
:sinifsinif:
Yazık değil mi o bebeğe?
:1no2:
Bu hayatı bu şekilde yaşamasındansa hiç dünyaya gelmemesi daha iyi değil mi?
Tekrar söylüyorum gene de hep savunacağım, kürtaja karşıyım ama bu gibi şartlarda değil... :1no2:
Gerçi alınacak durumu geçmiş ise arkadaşın bebeği 2,5 aylık değil o zaman? :uhm:
Kendi vereceği karar elbette ben sadece fikrimi söylüyorum.
Annelik içgüdünüzden önce hayal gücümüzü kullanıp 5 sene sonrasını düşünerek hesaplayarak hareket etmekte fayda var.
Ve tekrar ediyorum:
'Bir bebeği dünyaya getirmekle kazanacağın sevap, ona yaşatacağın ızdırap ve zor şartlarla birlikte günahını aşmasın.'
kesinlikle çok doğru söylemişsiniz...20 yaşındayım ben..konu sahibine göre çok da büyük değilim ama aklım,mantığım onunkiyle kıyaslanamayacak kadar büyük! ben de o yaşları geçirdim ama ne bi erkeğe ben evlencem gözyle baktım ne de her önüme gelenle takılayım gencim nasılsa dedim.o yaşta bir insanın bişeyler bilmemesi cahillik falan değil.annesinin her şeyi konuştuğunu yazmış bi yerde.bu kız kendi kaşınmış,haketmiş yaşadıklarını.biliyorum bana karşı çıkanlarınız olcak,kızanlarınız olcak ama günümüzde sığ kesinlerde kalmadıysa bir insan anne-babası tarafından mal olarak görülmeyip insan olarak görülüyorsa nikahsız evliliğin ne demek olduğunu çok iyi bilir.eğer ki bile bile gerçekleştirirse bu eylemi bunda tüm suç o kişinindir.evlendiği adamın( yasalara göre kocası bile değil) ne mal olduğunu da anlaması gerekirdi.nikahsız birliktelik!! Allah bize akıl vermiş kullanalım diye eğer kullanamıyosak sonradan dövünmeye gerek yok.yapılan hataları nasıl düzeltcem diye düşünmek gerek.bu da yalandan davalarla falan olmaz.
MADDE 233 - (1) Aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Hamile olduğunu bildiği eşini veya sürekli birlikte yaşadığı ve kendisinden gebe kalmış bulunduğunu bildiği evli olmayan bir kadını çaresiz durumda terk eden kimseye, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir
Bu madde kapsamında şikayette bulunabilirsin bu arada.
kesinlikle çok doğru söylemişsiniz...20 yaşındayım ben..konu sahibine göre çok da büyük değilim ama aklım,mantığım onunkiyle kıyaslanamayacak kadar büyük! ben de o yaşları geçirdim ama ne bi erkeğe ben evlencem gözyle baktım ne de her önüme gelenle takılayım gencim nasılsa dedim.o yaşta bir insanın bişeyler bilmemesi cahillik falan değil.annesinin her şeyi konuştuğunu yazmış bi yerde.bu kız kendi kaşınmış,haketmiş yaşadıklarını.biliyorum bana karşı çıkanlarınız olcak,kızanlarınız olcak ama günümüzde sığ kesinlerde kalmadıysa bir insan anne-babası tarafından mal olarak görülmeyip insan olarak görülüyorsa nikahsız evliliğin ne demek olduğunu çok iyi bilir.eğer ki bile bile gerçekleştirirse bu eylemi bunda tüm suç o kişinindir.evlendiği adamın( yasalara göre kocası bile değil) ne mal olduğunu da anlaması gerekirdi.nikahsız birliktelik!! Allah bize akıl vermiş kullanalım diye eğer kullanamıyosak sonradan dövünmeye gerek yok.yapılan hataları nasıl düzeltcem diye düşünmek gerek.bu da yalandan davalarla falan olmaz.
dıger mesajınızı bulamadım bırı alıntı yapmısdı sadece okudum tecavuz ettı dıye dava acabılme hakkınız varmış dıye..hayır böyle bir şey yapmadı..Bunlar benim hukuki haklarım..Karakoldan bu davaları açabilirsiniz dediler..resmi nikah olmadığı için bu davaları açma hakkına sahipmişim
aç davayı gıtsın degılmı ne kolay pekı ama neye nıcın mutlu olmadıgı ıcın mı?..yaşından dolayı değilmi.
beraber olduğunda 18 den küçük olduğundan zorla olmasa bile 18 den küçük kızı ,isteğiyle olsa bile tutmak ve beraber olmak tecavüz ve zorla alıkoymaya giriyor.
aç davayı.
bir insanın hayatıyla oynamak ne görsün.
kaç yaşındaydı adam..
dıger mesajınızı bulamadım bırı alıntı yapmısdı sadece okudum tecavuz ettı dıye dava acabılme hakkınız varmış dıye..
pekı bu haklara sahıpsınız ama gercekden sahıpmısınız daha 17 yasında evlenmek ıcın cırpınıpda sonradan bana bunları yapdı dıye dava acmak neye sıgar!..
aç davayı gıtsın degılmı ne kolay pekı ama neye nıcın mutlu olmadıgı ıcın mı?..
kım kımın hayatı ıle oynamıskı konu sahıbesının basına tabanca dayanmamıs heralde kendı ıstegı ıle ac kalarak aılesını ıkna ederek evlenmıs..
eger dugun fotoları var ıse mutluluk pozları var ıse cevrede 3 şahıt var ıse dava dırek düşer zaten..
hadı dava devam etsın pekı ama ne hakla dava acıcak sevgılı okıypete cok merak ettım..evlılık ne pekı mutsuz oldun ac dava mutlu oldun otur yerınemı..
evlenmeden once hıcmı arastırmamıs cevresını aılesını tanımadanmı kacmısda evlenmıs vallahı sızın dusuncelerıneze sayg duyuyorum ..
ama bu konuda konu sahıbesı gozumde melek mazlum haksızlıga ugrayan degıldır ..
kesinlikle çok doğru söylemişsiniz...20 yaşındayım ben..konu sahibine göre çok da büyük değilim ama aklım,mantığım onunkiyle kıyaslanamayacak kadar büyük! ben de o yaşları geçirdim ama ne bi erkeğe ben evlencem gözyle baktım ne de her önüme gelenle takılayım gencim nasılsa dedim.o yaşta bir insanın bişeyler bilmemesi cahillik falan değil.annesinin her şeyi konuştuğunu yazmış bi yerde.bu kız kendi kaşınmış,haketmiş yaşadıklarını.biliyorum bana karşı çıkanlarınız olcak,kızanlarınız olcak ama günümüzde sığ kesinlerde kalmadıysa bir insan anne-babası tarafından mal olarak görülmeyip insan olarak görülüyorsa nikahsız evliliğin ne demek olduğunu çok iyi bilir.eğer ki bile bile gerçekleştirirse bu eylemi bunda tüm suç o kişinindir.evlendiği adamın( yasalara göre kocası bile değil) ne mal olduğunu da anlaması gerekirdi.nikahsız birliktelik!! Allah bize akıl vermiş kullanalım diye eğer kullanamıyosak sonradan dövünmeye gerek yok.yapılan hataları nasıl düzeltcem diye düşünmek gerek.bu da yalandan davalarla falan olmaz.[/QUOT
hayatın sana neler getireceğini biliyormusun.
yarın başına gelecek biliyormusun.
10 yıl sonra ne yaşacağını biliyormusun.
nerden bileceksin bilemezsin ki
o yüzden büyük konuşma.
hor gördüğümüz ,ben asla yapmam dediğimiz şeyleri allahu teala başımıza getirmeden almayacakmış canımızı.
çok gençsin...
hayatı daha kolay yaşamak varken zor yolu seçmişsin kendine...
ama hiçbirşey bitmiş değil..
şimdi önüne kendine bir yol çizmelisin...plan yapmalısın ve işin çocuksuz arkadaşlarına göre iki üç kat daha zor olacak , ama imkansız değil...
eğer aklını mantığını kullanırsan 25 yaşında hem anne , hem üniv. mezunu hem de iş tecrübesine sahip olabilirsin...
liseden bir arkadaşımdan örnek vereyim sana , belki moral olur...
16 yaşında kaçarak evlendi ve okulu bıraktı...1 ay yaşadı sevgilisiyle ve ailesiyle ( nikahsız ) , 1 ay içinde me kadar büyük hata yaptığını anladı ve özür dileyerek anne babasına geri döndü ...
döndü , ama kendisi de bilmiyordu karnında bebeğiyle...16 yaşında daha regli de düzenli olmadığından hamileliği 3. veya 4 .ayda farkediliyor ve aldırmak için çok çok geç...ve doğurmak zorunda kalıyor...ama bu kararından hiç pişman olmadı hiç bir gün...
bebeğini doğurunca 1 yıl okula gitmemişti ama ertesi yıl okula geri döndü ve annesinin ve babasının her türlü desteğiyle liseden başarıyla mezun olup üniv. sınavına girdi ve hemşirelik okudu ve dönem dönem part time ya da vardiyalı çalıştı...annesi bakıyordu çoğunlukla oğluna ,ama büyük yük yine onun omuzundaydı...
çocuk , okul ve iş birarada yürüttü yıllarca...ama özgürlüğünü kazandı ...oğluna da iyi anne oldu...
ama lise arkadaşım çok çok çalıştı , pes etme noktasına çok geldi , ama oğlundna güç alıyordu...
tek üzüldüğü şey oğlu her zaman eski eşi( sevgilisiyle ) bağ oluyordu ve onunla istemese de oğlu için görüşmek zorundaydı...artık oğlu büyüdü , arkadaşım ikinci evlilik yapmadı...oğlunu çok seviyor , iyi ki hayatımda var diyor, ama benim hatam yüzünden babasız büyüdü diyor...
kendşnden çok oğlu üzüldü hep...
sen hayatını rayına sokabilirsin , ama bebeğinin bir tarafı hep eksik kalacak...
bunlar gerçekler ve bu gerçeklerle ne yazık ki çok genç yaşta yüzleşmişsin
seni yargılamıyorum sakın yanlış anlama...
olan olmuş...
bundan sonrası için senin ve bebeğin için en doğru ne olacaksa öyle hareket et !
dilerim çok mutlu olursun
başarılar hayatta
çok ayıp ediyosun arkadaşım kız bi hata yapmış bu hatasınıda hem ailesi hemde kendi çekiyo düşmez kalkmaz bi allah kimse neydim deil ne olacam demeli olan olmuş zaten yapılacak şey birbirimize destek olmak köstek deil lütfen kız sizden bu tür suçlamaları duymak için deil destek olup akıl vermeniz için açmış bu topiği bide unutmayınki ne olursa olsun o hamile ve yaptıklarından çok pişman lütfen biraz saygılı ve merhametli olun yaa
Anlayışın için çok teşekkür ediyorum..Yanımda bana hatalarıma rağmen destek olanları görmek bana güç kuvvet veriyor..[/ne demek canm olması gereken bu zaten o akıllıyım diye geçinen kalpleri taşlanmış insanların dediklerine bakma sen sana destek olanlara bak allah büyük allah yardımcın olsun önünde hayli zorlu bi yolun var ama mücadele etmeye çalış bebğin için ayakta kal yılma lütfen iyi olduğun haberlerini bekliyorum cnm