Evet adamın suçu var ama senin kadar değil...
Sen kendini düşünmezsen, elin oğlu niye seni düşünsün ki....
1 ay ya 1 ay beleyecektin altı üstü....
Hatta beklemene bile gerek yoktu... ailenin imzası ile resmi nikah yapılabiliyor 17 yaşından sonra....
Yani bukadar üçük yaşta evlenmeyi onayladığımdan değil ama madem evleniyorsun bari resmi olsaydı...
köyde değilsin cahil değilsin, ki artık tv bilgisayar gazete sayesinde köylerde de gayet bilinçli gençkızlar yetişiyor....
Korunma yöntemlerinden de mi haberin yoktu hemen hamile kaldın, yazık gerçekten yaa...
Bence bu bilemekten cahillikten değil sorumsuzluktan....
Ne demek bu dünyada yiyecek rızkı varsa zaten doar yoksa ölür...
Bu dünyada amaç sadece yiyecek ekmek bulmakmıdır....
Bu çocuğun tek amacı karnını doyurmak mı olmlı.. Oa iyi bir eğitim, iyibir sosyal çevre, iyi bir ekonomik yapı sağlayamayacaksak çocuk yapmanın ne alemi var..
Ne demek yiyecek rızkı varsa doğar.. Afrikada da milonlarca çocuk var yiyecek rızıkları yok, doğmuşlar açlıktan ölümle pençeleşiyorlar susuzluktan salgın hastalıklardan ölüyorlar... Ama rızıkları yok diye de Allah verdiği gibi geri almıyor canlarını... Malesef açlıktan e sefaletten ölüyorlar, anne babalarının sorumsuzca bilinçsizce doğurmaları yüzünden ölüyorlar.....
Hayata ne kadar basit bakıyorsunuz, gerçekten çok üzüldüm size, çok da kızdım.. Ülemin başkentinde 18 yaşında bir genç kız... Yaşını doldurasına bir ay kala resmi nikahsız beraberlik yaşıyor (evleniyor demyorum resmi nikahı olmayan kişi evli sayılmaz)..
Anne baba imzasıyla nikah kıyabileceği hlde imam nikahıyla bi adamla beraber yaşamaya başlıyor.. Resmi nikahı bekleemediği gibi anne olma olgunluğuna ulaşmauyı da beklemeden sorumsuzca plansızca hamile kalıyor....
Sonra olmadı ben annemin evine gidiyorum diyor..
Eee bebek ne olacak??? Rızkı varsa doğar yoksa Allah geri alır....
Bu devirde hele ki ülkemin başkentinde böylesi bir cehalete yazıklar olsun dyorum....