Teşekkür ederim peki bu 6-7 ayda artıp azaldığı oldu muMerhaba, tam aynı yaşlarda biz de oğlumda aynı problemi yaşadık, pedagoga götürdük. Pedagog bu yaşlarda kekelemelerin normal olduğunu, eger 1 sene içinde geçmezse tekrar getirmemizi söyledi. Yaklaşık 6-7 ay sonra kekelemesi sona erdi. Sebebini bize su şekilde açıklamıştı; çocuğun dil becerileri onun düşünme hızına yetişemiyor. Bu süre içinde kesinlikle onun konuşmasını duzeltmememiz gerektiğini söyledi, biz de hiçbir sorun yokmuş gibi davrandık. Kreşe gidiyordu, öğretmenini de bu şekilde bilgilendirdik. Sorun muhtemelen budur, ama siz yine de bir pedagogtan fikir alın.
Gec gördüm, uzun süredir girmiyordum. 6-7 ay içinde bazen daha sık kekeliyordu, bazen daha az. Genelde cümlenin ilk kelimelerini kekeliyordu.Teşekkür ederim peki bu 6-7 ayda artıp azaldığı oldu mu
Teşekkür ederim cevabınız için bizim de bazen daha az bazen yoğun. Ama ilk başta hece tekrarı yaparken şimdi sesi çıkaramıyor. Merak ettiğim bir şey daha var cevaplarsanız sevinirim sadece hece ses ya da kelime tekrarı şeklinde miydi yoksa ses çıkaramama filan oldu muGec gördüm, uzun süredir girmiyordum. 6-7 ay içinde bazen daha sık kekeliyordu, bazen daha az. Genelde cümlenin ilk kelimelerini kekeliyordu.
Merhaba, rica ederim. Ses çıkaramama yoğun kekelediği dönemde çok nadiren oldu, genelde hece tekrarı şeklinde oldu bizde.Teşekkür ederim cevabınız için bizim de bazen daha az bazen yoğun. Ama ilk başta hece tekrarı yaparken şimdi sesi çıkaramıyor. Merak ettiğim bir şey daha var cevaplarsanız sevinirim sadece hece ses ya da kelime tekrarı şeklinde miydi yoksa ses çıkaramama filan oldu mu
Merhaba, rica ederim. Ses çıkaramama yoğun kekelediği dönemde çok nadiren oldu, genelde hece tekrarı şeklinde oldu bizde.
Merhaba. Yaklaşık 1 ay olmuş. Kızınızın şu anki durumu nasıl acaba? Terapiste gittiniz mi?2.5 yaşında kızım 3 ay öncesine kadar çok güzel konuşuyordu ve erken konuşmaya başlamıştı. Şimdi kekelemeye başladı. Bazı günler çok az ama birkaç gündür konuşamayacak kadar kekeliyor. Her yerde geçici olabilir deniliyor ama inanın içten içe çok üzülüyorum. Konuşma terapisti gerçekten işe yarıyor mu? Bu durumda olan var mı?
Maalesef tam olarak geçmiş değil dalgalı bir şekilde gelip gidiyor. Terapiste gittik. Kısacası şöyle anlatayım kimde geçer kimde geçmez kimse bilemez. Risk faktörleri var genetik yaş cinsiyet gibi. Zamanla geçmezse terapi yapılacak 6 ay gibi bekleyip geçmezse terapi. Sizde de mi bu sorun varMerhaba. Yaklaşık 1 ay olmuş. Kızınızın şu anki durumu nasıl acaba? Terapiste gittiniz mi?
3-4 gündür anlam veremediğim şekilde kelime tekrarları yapıyor. Bir anda ortaya çıktı. Mesela bana bana bana ne aldın, sen sen sen nereden geldin gibi. Kekemelik mi bu, onu da bilmiyorum ama aşırı stresliyim.Maalesef tam olarak geçmiş değil dalgalı bir şekilde gelip gidiyor. Terapiste gittik. Kısacası şöyle anlatayım kimde geçer kimde geçmez kimse bilemez. Risk faktörleri var genetik yaş cinsiyet gibi. Zamanla geçmezse terapi yapılacak 6 ay gibi bekleyip geçmezse terapi. Sizde de mi bu sorun var
Yorum yapmak çok zor çünkü bu dönemde normal akıcısızlık denilen bir durum da oluyor. Yani basit kelime tekrarları ve hece tekrarları gibi.3-4 gündür anlam veremediğim şekilde kelime tekrarları yapıyor. Bir anda ortaya çıktı. Mesela bana bana bana ne aldın, sen sen sen nereden geldin gibi. Kekemelik mi bu, onu da bilmiyorum ama aşırı stresliyim.
Umarım öyle bir durum vardır. Allah bütün çocuklara şifa versin. Teşekkür ederim bilgiler için.Yorum yapmak çok zor çünkü bu dönemde normal akıcısızlık denilen bir durum da oluyor. Yani basit kelime tekrarları ve hece tekrarları gibi.
AminUmarım öyle bir durum vardır. Allah bütün çocuklara şifa versin. Teşekkür ederim bilgiler için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?