Konuşma Problemleri 2,5 yaşındaki çocuk konuşamyor..

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

cansucLk

Hayat ! Yorma beni !!
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
308
3
96
Tekirdağ
Kızlar az önce annemin bir arkadaşı iş yerime geldi ve çocuğuda yanındaydı..Dertlerine çare bulamıyorlar..2,5 yaşındaki oğlu hala konuşamıyor.Kelime dahi söyleyemiyor afedersiniz çişi geldiğinde çiş bile diyemiyor..:1no2:

Ve sürekli ağzından sular akıyor..Neler yapmadılar ki her hastaneye götürdüler kimse anlayamadı..Profesörler bile gördü anlayamadı..Sizce ne yapmalılar ? Önerdiğiniz bir doktor,hastane yada başka yöntemler varmı ? Çok çaresizler..Bende size sorayım dedim belki içinizden birileri bişey önerir bende onlara iltirim ne yapmalılar ?
Yardımlarınızı bekliyoru kızlar o kadar kötü oluyorum ki o çocuğu görünce ne kadar da tatlı çocuk görseniz..:1no2::1no2:

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Canim mutlaka yine baska doktorlarada götürsünler....fisfisfis

Benim arkadasimin oglundada öyle bir problem vardi, dil alti bagliymis cocugun ameliyatla düzeldi...a.s

Insallah o yavrucakta düzelir, allah annesine yardimci olsun onada sifalar versin.:Saruboceq:

gittikleri doktorlar ne demiş
çocukta hastalık teşhişi felan konulmuşmu
bazı çocuklar geç konuşuyor bazıları çok erken eğer bi hastalığı yoksa konuşur inşallah

bide kulaklarının duyuyormu?
allah göstermesin sağır dilsiz durumuda olabilir (allah korusun)

valla kızlar duymuyor dediler ama çocuk gayet iyi duyuyor maşallah ona seslendinmi anlıyor ve tepki veriyor..Dil altını kestiler ama yinede konuşamadı..Beyine baktılar bişey yok dendi..Özürlü dediler o da değil..Hatta çocuğa böyle dendi diye rapor bile verdiler...:bbo: :1no2:

Heceleyemiyor bile....Artık hacılarda hocalarda aramaya başladılar çareyi,benim anlamdığım tıp nasıl anlayamaz ki..Hayır tamam geç konuşur diycem ama 2,5 yaşında bari tek kelime söylese o da yok

7 yaşında bir erkek çocuğu vardı.Hala konuşamıyordu .Zekasında hiçbir şey yoktu.Yazmayı dahi öğrenmişti.Babası da çok geç konuşmuş.Oldukça zeki bir çocuktı ama kendiini ifade edemediği için çok saldırgandı.Kimse okulda dahi onunla baş edemiyordu.Alsancak'da özel bir eğitim kurumuna gidiyordu en son ne oldu bilmiyorum.benneyaptımki

bazı çocuklar çok geç konuşuyorlarmış...ama sonra konuşmaya başlayınca da susmak bilmiyorlarmış...
hatta ünlü bir radyo programı yapımcısı da hep der ben 4 yaşında konuşmuşum diye

ay inşallah konuşur bi görseniz ne tatlı ses tonu falan bile çok tatlı maşallah...Peki hala doktor önerebilecek olan yokmu kızlar aranızda ?fisfisfis

Canım ben de 3.5 yaşımda çok kötü bir olayın şoku ile konuşmaya başlamısım ve şimdi de durmuyorum gibi bir durum var. Bence beyinde ve duyu organlarında problem yoksa sabırla beklesnler evet kritik dönem 18 ay ile 2 yaş arası ama nadir kişilerde bu da oluyor.

bazı cocuklar cok cok gec konusur tasalanmasınlar
ses tellerınde sorun yoksa konusur ilerde

Biz yan komşularımızla bütün gün beraberiz çocukları nerdeyse bizim evde büyüdü iki tane kız çocukları var biri 1 diğeri 4 yaşında ikiside çok erken konuştular diğer çocuklara göre bide hiç susmuyolar bi dk. bile maşallah komşularla birbirimize atıyoruz artık çenelerinden kurtulalım diye kaydirigubbakcemile3 doktora götürmüşlerdi çok erken konuştu normal mi bu diye doktorda çevresinde konuşkan insanlar varsa normal demiş çocuk kalabalıkta büyüdü çevresindeki bütün insanlarda konuşkan belki çocukla konuşsalar uzun uzun işe yarar sanırım fisfisfis

benim de akrabam 4 yaşında konuşmuştu ve şimdi hiç susmuyor :) beklesinler ama isterlerse çocuk psikologlarına da götürebilirler..

ben kresde ogretmenim ve bunun gibi durumlar oluyor bazi cocuklar 5 yasinda konusmaya basliyor ..egerki bir rahatsizlik tebsit edilmemisse ..sorun aileden ve cevreden cocukla bebek dili abuduk cici bici hani konusmalar yapiyoruz onlari severken bu sefer cocuk konusmayi hafizada beyninde kelime uretmesi gecikiyor ailesine sor bakalim onunla bebek dilindemi nazlatarak konusuyorlardi bunu yapmislarsa biran once bunu biraksinlar ve yavasca onunla konusmaya calissinlar !!

Lisede çocuk gelişimi bölümü okudum...
Staja gittiğim yerlerde böyle çocuklar vardı....
Normalde zeka geriliği olmayan fakat konuşamayan...
bu şekilde 3 örnekle karşılaştım...
1- otistik çocuklar....
2- sağır ve dilsizler...
3- dil ile problemi olan çocuklar....
bunlardan biri vardır muhakkak....
Ama kulakları gayet iyi duyuyor diyorsunuz....
Dil altını kestiler diyorsunuz...
Geriye engelliler grubuna giren "otistik" durum kalıyor... Çünkü otistik çocuklarda konuşma çok geç olur yada hiç olmaz...
Engellilerin eğitim gördüğü yerdede uzman ve prf. var. Bu şekilde bi yere de götürülürse sonuç alınabilinir ...

Benim oğlum 3 yaşındaydı ve konuşamıyordu, doktoru erkek çocukların geç konuştuğunu söylemişti. 3,5 yaşında konuşmaya başladı şimdi 12 yaşında susturamıyoruz.
Fakat genede bir üniversite hastanesine götürsünler, içleri rahat eder hiç olmazsa.

Bu çocuk dok gitmiş dil altı kesilmiş konuşamıyor sa hala kesinlikle ihmal edilmeden başka bir çocuk pskiyatriye götürülmesi gerekir...
Bir çok cocuk geç konuşabiliyor bu normal ama ben bişrşey sormak istiyorum. Bu yawrunun dikkati nasıl birşey istendiğinde yapıyormu? yerinde zıplıyormu? yada bazı seslerde korkup ağlıyormu? annesine sorarmısın mesela süpürge çalışırken evde korkuyormu merak ettim...:uhm:

canim benim oglmda bu problemi yasadi ama benimkinin konusmalarini biz hic anliyamiyorduk sonra anlasildiki kulaklari su topluyormus bizi suyun altinda konusuyormusuz ibi duyuyormus o sekilde de konusuyordu neyse bide eniz etide vardi bademcikleride cok büyükmüs 4 defa ameliyat oldu kulaindaki suyu cektiler her defasinda geniz eti alindi bademciklerinin yarisi kesildi ama yinede vücudu bilinmeyen bir sebepten dolayi su topliyor basinc yapiyormus simdi cubuk taktilar icine ama 1 sene önceydi simdi onlar cikti cok sükür atlattik cok üzel duyuor ve konusuyor kolay degil di tabi cok yipraniyor insan cocukta öyle zaten cok iyi arastirsinlar gecmis olsun o aileye

kötükedihüsomirmirmirmir

okuyordum bende dr önereceksin sandim kiz beklium ne olmus hangi dr gitmis d iye :roflol: :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…