2.5 yasindaki kizima vurdum.Cok pismanim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ayni seyi baska birisi yapsa ben de ayni tepkileri veririm.Pismanligimi sizlerle paylaşmak istedim sadece.

Sizi çok ama çok iyi anlıyorum ancak o noktaya geldiğimde derin derin nefes egzersizleri yapıyorum, o an için odayı terk ediyorum inanın bir kaç dakika içerisinde normale dönüyorum... Vurmayın ne olur, benim kızımda yemiyor, ben de bi öğün atlamasında sakınca görmüyorum öyle durumlarda, yeterince acıkmasına fırsat tanıyorum. bazen bir öğün yiyor ama çorbasını, pilavını, yoğurdunu o öğünde bitiriyor, yani günlük öğünlerin toplamını bir seferde yiyor, ben de böyle büyümüşüm, belki siz de böyle büyüdünüz. Çok küçük annesi, vurma... Onun en güvendiği insan sensin çünkü, kırma sana olan güvenini...

kendine zarar vereceği bariz durumlarda bazen oğluma bağırırdım ani bir refleks olarak sadece...o zamanlarda da pişman olurdum. 2 buçuk yaşındaydı.

sonra lanet bir hastalık çaldı kapımızı şimdi kucağımda 3 yaşında oğlum hastane doktor gezip duruyoruz.
yaramazlık yapacaksa yapacak, yanından ayrılmamak ve onu korumak benim görevim dünyayı keşfetmek onun görevi. istediğini yemek ve istediği zaman uyumak da onun seçimi.

lütfen yapmayın. insan çocuğunun sağlığının mutluluğunun kıymetini bilmeli.

Yazık gunah gıt tedavı ol o zaman o senden ne görse ilerde onu yapacak

Çok ama çok kötü bir şey yapıyorsunuz. İçinde bulunduğunuz durum ne kadar kötü olursa olsun bunları o çocuk cozmeyecek. Siz çocuğa vurunca yine aynı durumda oluyorsunuz üstüne biraz tatmin olmuş. Vicdan azabı çekin ama yine sinirlenince gözünüz görmeyecekse yine vuracaksaniz ne anlamı var. Yavrunun sizin kaçışıniz olacağı yerde onu de kendi cehenneminze çekiyorsunuz. Yazık ne diyelim.

Gücünüz 2.5 yaşındakine yetmiş. Sıkıyorsa eşinizin ailesine yetsin. Sıkıyorsa kötü okulunuzda ki idareye yetsin gücünüz. Siz gucsuzsunuz diye gelip yavruyu eziyorsunuz.

Bir daha çocuğunuza bağırmayı, vurmayı kötü söz söylemeyi düşündüğünüzde 10 a kadar sayın. Geçer bir anlık boşalma için yavrunun canını yakan annelerden olmayin

Eğitimcisiniz; yarın bir gün çocuğunuz kreşe başladığında aynı muameleyi görürse normal karşılayacak ve sinecek.

Evladinizi alin koynunuza koklayin opun sevdiginizi hissettirin.Küsmüştür size.Gönlünü alin kuzunuzun.ne kadar şanslı oldugunuzu da unutmayin.alti senedir ugrasiyorum ben.mis kokulu evlat için.kendinizi kötü hissetmeniz için soylemiyorum ama insan sahip olduklarinin kiymetini bilmiyor.o size Rabbimin lütfu emaneti biliyor musunuz?

Yeterince abalıya vurulmuş konuda. Hem de hassas ve empatik olunmayan bir şekilde. Şiddetin ne kadar kötü olduğundan bahsetmeme gerek yok.

Kendinizi kötü bir anne olarak düşünmeyin lütfen.

Ancak bunun ilk ve son olduğuna dair kendinize söz verin.

Özür dileyin ancak bir daha bu konuyu açmayın.

Şu an hissettiğiniz şeyleri de unutmayın, bir daha sinirlendiğinizde aklınıza getirin ki kendinize engel olabilesiniz.

Bir de bizim toplumdaki annelerde genelde gördüğüm çocuk yemiyorsa ağzına tıkmak, uyumuyorsa saatlerce sallamak gibi zoraki yöntemler.

Ancak yanlış. Yemek yemiyor mu bırakın, nasılsa acıkınca gelip yiyecek. Yemeği sevsin veya sevmesin. Bir kere açlık, susuzluk bunlar fizyolojik olarak kontrol edilen süreçler. Elbette ki beyni o uyarıyı verince gelip yiyecek, yani ölmez bu çocuklar açlıktan.

Keza uyku da öyle. Belli bir saatte uyuması gerekiyorsa o saatte uyuyup uyumamak ona kalmış.
Siz sadece götürüp yatağına bırakın, bir saat veya beş saat sonra uyumak ona kalmış.
Ama zamanla yatağa aynı saatte giderek sizin kurmuş olduğunuz düzene alışacaktır.

Böylece çocuğunuz daha disiplinli ve kendisinin sorumluluğunu almayı bilir olacak.

Sizin koyduğunuz (onun sağlığı için gerekli olan) kurallara uymasını da öğrenecektir

Ek: Bir de bence hediyeyle falan gönlünü almayın, daha çok pekiştirebilme riskiniz var olanları. İçten bir özür, hatalı olduğunuzu kabul etme ve bir sarılmayla öpücük yeterlidir :)

ayyyy oh iyi walla .cocugu yap kocana kız cocuktan cıkar. yapmayın öğretmenlık fala n o zaman zorsa.
lanet olsun aç kalsaydı keşke o yavru

Katılıyorum.

Şiddetin kötü olduğunu vurgulamakla beraber yapıcı çözümler sunmalıyız insanlara ki bu davranışlar tekrar gerçekleşmesin.

şiddete karşı yazılan bütün yorumları okudum,anladım.

uygulanan şiddete kızıp inşallah kocan da seni döver,inşallah senden güçlü biri de sana bunu yapar dileklerini anlamadım.
inanamadım.çok şaşırdım.şiddete kızıpta bir kadının şiddet görmesini dilemek ne demek?
bazen burada yazılanları anlamak mümkün değil.

konuyla ilgili de yazılacak tek şey şiddet çok kötü.kime olursa olsun.kadına,erkeğe,büyüğe,küçüğe,hayvana...
siz zaten çok üzülmüşsünüz.
kendiniz kontrol etmeye çalışın.ve bir daha yapmayacaksınız ben buna çok eminim.

Sinir geldiği zaman çocugun yanından hemen uzaklaş.
Aç camıı derin derin nefes alıp, nefes ver..
Ağlasın bir süre hiç bir şey olmaz.

Çok küçük..
ben gelip bir tane patlatsam
üzerime atlarsın di mi.
Sen vurunca ne değişiyor?
Kimsenin vermesini istemediğin zararı kendi ellerinle
vermiş oluyorsun çocuğuna.

Çocuk sizin stres topunuz değil azizim.
Hayat bir sizi zorlamıyor. Hepimiz stres altındayız ama çocuğa vurmak ne ola ki?
+kayınvalidenize ve eşinize bağırın madem sıkıntı onlar. Gücünüzü onlarda deneyin.
+ çocuğunuzun bu günleri bir daha asla gelmeyecek tadını çıkartın.
+ iş yerini çıktığınız an unutun. Asla evde düşünmeyin.
+kendinizi tutmayın cidden kime kızıyorsanız ona bağırın.
Not: insanlar bazen tepkilerimi sert bulurlar ama ben kendi adıma buna içimde tutmama ve içimi şişirmeme diyorum. Güvenin bir süre sonra alışıyorlar.

Sizin siniriniz onu etkiliyor. İnat yaşı şu an. Siz ters teptikçe o da inatlaşıyor. Ne acı vurmuş olmanız.
Çok zor bir okulda çalışıyorum demişsiniz, az çok gelişim psikolojisi bilirsiniz. Öğretmen olduğunuzu varsayıyorum. Yemezse yemesin yemeğini. Niçin inatlaşıyorsunjz? Bırakın kendi kendine açlıktan ağlasın elbet acıkacak gelip yiyecek. Zorla, dayakla yemek mi olur? Bir öğün yemedi diye açlıktan ölmez ya.

Sinirinizi nasıl geçireceğinizi bilemem psikolog değilim fakat çocuğunuzla inatlaşmayı bırakın diyebilirim bu da sinirinize maruz bırakmamış olur çocuğu. Bırakın kendi haline madem çocuğa zarar veriyorsunuz.

Tabii o karşılık veremeyecek dövün çocuğu. Asıl karşılık verecek insanlardan korktuğunuz için böylesiniz işte eziksiniz dışarda herkes sizi eziyor siz de ondan sinirinizi çıkarıyorsunuz. Bunu aşamaz uzun süre dövmeye devam ederseniz bunları hiç unutmayacak sizden nefret edecek. Sizin gibi merhametsiz olursa ölüm döşeğindeyken de size bakmayacak öyle öleceksiniz...

Banlanmama degermisin??? Sanmiyorum!!! Mesleginin,Esin ve ailesinin yasattigi stresi 2.5 YASINDA BIR MELEKTEN CIKARMAYA HAKKIN YOK!!!! GIT KENDINI TOKATLA SINIRIN OZAMAN YATISIR!!!!!

harika yorum

mükemmel anne imaji sergilerken,mükemmel insan imajindan siyrildiklarindan bi haberler iste....
Şiddetin çocuğu kadını erkegï,insani hayvani yok şiddet şiddettir.
Çocuğa karsı şiddete ses cikarip,kadina karsi siddeti destekler nitelikte yorumlar yapiyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…