2.5 yasindaki kizima vurdum.Cok pismanim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bende çalışan bi anneyim migren hastasıyım aşırı sinirli bi insanım 2 yaşında ikizlerim 6 yaşında kızım var yüzleri düşse içim yanıyo oturup onları seyrettiğimde sakinleşiyorum ne kadar ağlasalarda sinizden isyan etsemde rabbime benim oldukları için dua ediyorum mucizelerimiz onlar bizim
uyandığında lütfen alın kucağınıza sıkı sıkı sarılın o sizi çok ama çok özlüyor hırçınlığı ondan isterse saatlerce kucağınızda dursun onun hakkı o lütfen başkalarına gözterdiğiniz sabrı canlarımıza daha çok gösterelim

Kendi cocuklarımıza sabrımız kalmıyr bazen maalesef Bu donem gecici.Benim kızım da uykusu oldugu halde uyumazdı,aciktım demezdi. Hepsi gececek,duzene girecek.Uzulmeyin

Ne kadar üstüne gidilmiş kadının. Tabiki yaptığı yanlış ama bazıları ciddi saçmalamış. Sanki kadın çocuğumu hergün dövüyorum yazmış. Keşke hiç vurmasaydı ama böyle beddua tarzında yorumlar yazarak mı yardımcı olmayı düşünüyorsunuz? Vurmanın bahanesi tabiki olamaz ama yorumların çoğu yardımcı olmaktan çok nefret kusmuş resmen.

ayni yaşta yegenim var arada ben bakiyorum ona sizi cok iyi anliyorum. 2 yaş sendromu yaşıyorlar. o inatlari, bagirmalari insani mahfediyor. ama siz yinede siddetten kaçının hafif bile vursaniz eliniz alışır. fazla üstüne gitmeyin kahbalti yapmadiysa yapmasin illaki acikinca yiyecek. aglama krizi basladiginda aldırış etmeyin. eğer sinirleriniz kaldirmiyorsa farkli bi odaya gecin farkli biseyle mesgale olun. en fazla 1 saat aglayip sonra kedi gibi gelip barışmak icin sirnasiyorlar :)

ağladıklarında inatlarını kırmak için başka tarafa yönlendirin çok işe yarar kuş geçti gibi felan bizde çok işe yarıyor oda değiştirmek felan deneyin faydasını görürsünüz

Her anne bu tarz şeyler yaşıyordur,yani demek istediğim sabrımızın zorlandığı zamanlar oluyor.Onun küçük bir çocuk olduğunu unutmamaya çalışın ve eğitimci olmanız sebebiyle iki kat daha sabırlı olmanız lazım.Benim en çok üzüldüğüm nokta; 2buçuk yaşındaki çocuğa iş,eş vs.nedeniyle gereken sabrı gösteremiyorsunuz üstüne problemli bir evlilikten(yazdıklarınızdan bunu çıkardım) 2. Bebeğe neden hamile kaldınız?Yanlış anlamayın hayat sizin hayatınız yargılayamam ama kendinize ve 2buçuk yaşındaki yavrucağa daha fazla zaman ayırmanız adına diyorum.Hamilelik psikolojisiyle daha sıkılgan tahammülsüz olabiliyor insan.Çalışıyorsunuz çok daha zor işiniz ve asla kınamıyorum sizi,ancak kızınıza yazık değilmi

yıkıcı olmaktan çok yapıcı olmayı unutuyoruz çoğu zaman insanları kaybetmek çok kolay zor olan geri kazanabilmek

Ben kendi yöntemimi söyleyeyim:

Bugünün kızımla geçireceğim son gün olabileceğini düşünüyorum. O zaman zaten vurmak istesem de vuramam. Ayrıca vurmanın herhangi bir şeyin çözümü olduğunu bugüne kadar hiç kimsede görmedim.

Ağlıyorsa kızıma bol bol sarılıyorum. Saatimi gösterip "aaaa sarılma saati gelmiş" diyorum. Öylece sarılıyoruz 20-30 sn. Çünkü ağlamak yemek veya uyku değil SEVGİ istiyorum demek.

25 yaşındayım 15 yaşında kardeşim 1,5 yaşındayken hiç durmuyor sürekli ağlıyor uyumuyor diye yapıştırmıştım bir tane hala onun vicdan azabını çekiyorumm

ağladıklarında inatlarını kırmak için başka tarafa yönlendirin çok işe yarar kuş geçti gibi felan bizde çok işe yarıyor oda değiştirmek felan deneyin faydasını görürsünüz
evet evet bizde öyle yapiyoruz. ben genelde gel balkona gidelim kedilere bakalim filan diyorum. ama aglama krizi gecmezse de kendi haline birakiyorum biraz zaman sonra gelip sarilmaya calisiyor :) 2 yaşında dememek lazim valla cok fenalar cin gibiler insani deniyorlar resmen :))

evet hümanist değilim,
çocuk katilleri idam edilsin,
çocuk tecavüzcülerine işkence uygulansın,
çocuğa şiddet uygulayanlara şiddet uygulansın istiyorum.
bu yüzden cani, pis, lanet bir insansam eyvallah.
bunu kadına/erkeğe şiddet olarak görmüyorum, suç-ceza ilişkisi ekseninde değerlendiriyorum.
kimsenin uyguladığı şiddet cezasız kalmasa keşke...
tekrar söylüyorum hümanist değilim, kimse bana ordan laf sokmasın, mevlana da değilim, derviş de ermiş de, kendinden zayıfı ezen (kadın, çocuk, hayvan, yaşlı, sakat farketmeksizin), bakımıyla yükümlü olduğu canlılara şiddet uygulayan, istismar eden herkesten ölesiye nefret ediyorum.

Söyle düşünün ; çok sevdiğiniz , güvendiğiniz , onsuz yemek yiyemediginiz , tuvaletinizi yapamadığınız , muhtaç olduğunuz bir varlık var karşınızda.
Ve sizin bedeninize göre kat kat büyük , dev gibi bir insanın bırakın size vurmasını kaş çatarak bağırdığını düşünün.

Empati kurun biraz. Kalbiniz yerinden fırlayacak kadar korkarsınız ve güveniniz zedelenir değil mi ?

Sinirlendiginiz an çıkın balkona , pencereye nefes alıp tekrar girin içeriye.

Erkeklerden biri bir kadına vurduğunda boşanma sebebi oluyor ama evlat işte , ağzı yok , dili yok.

Hakim olamıyorum diyenlere içten içe kızıyorum. O zaman terapi görecek böyle kişiler , başka yolu yok.

Hayat hiç kimse için kolay değil , çevremizdeki en masumdan çıkarmak hiç adaletli değil.

Yuh ya ne kadar abartmışsınız. İdam edilsin denmediği kalmış bi.
Böyle konuşanlar ya çocuğu yoktur yada evde oturup çocuk bakıyorlardır sabrın bittiği noktadan haberleri yoktur.
Vurmak tabiki çözüm değil ama bazen insan kendini kaybediyor. Sinirlenince başka odaya geçip sakinleşmekte fayda var yada birisi varsa verebilecek çocuğu sizden uzaklaştırsın.

Güdümlü anne terliği geldi aklıma bi ben yemişim herhalde o terlikten arada şamarlardan ama annemide çok seviyorum tırnağına taş değse benim canım yanar. Abartmayın bence

Burada anneye tepki gösteren kişiler sinirlerinin olmadığını söylemiyor. Herkes sinirlenebilir, herkes bir şeylere kızabilir. Tahammül edemeyebilir. Bunu kontrol altına almak da zorlanabilir. Bizim tepkimiz ilk yorumunda yazdığı sebeplere sığınarak çocuğuna hakketmediği gibi davranması.

Çocuk uyumuyor ya da yemeğini yemiyor diye bir suçlu gibi cezalandırılmamalı.

Kendince çocuğunun karnının doymasını, uykusunu almasını istemiş yani çocuğunun iyiliğini istemiş ama bunları yapmayan çocuğuna şiddet uygulamış. Bu tezatlık değil de ne?!?

Konuyu okuyup da tepki verenlerin hepsi konu sahibinin sinirlenmesine değil başkalarının hıncını küçücük bir çocuktan aldığını kabul edip bunu haklı gerekçe olarak sunması. Yani kendi itiraf ediyor bu sebeplerle böyleyim diye. Bizim yanlış gördüğümüz nokta da bu.

Yukarıda bir arkadaşımız çok doğru söylemiş. Bir koca karısına sözlü bir şiddet uygulasa dahi o kocayı yerden yere vururlar (haklı olarak) ama çocuğa bir iki kere vurmayı olağan karşılayabiliyor. Bu akıl alır gibi değil. Çifte standart..

İğneyi konu sahibine batırırken çuvaldızı kendimize batırıyoruz bu eleştirileri yaparken. Kimse melek olduğunu söylemiyor burada ama ortada bir yanlış varsa bu yanlış da dile getirilmeli.

Son düzenleme:
Ya niye bü kadar konu sahibinin üstüne gidilmis anlamıyorum. Anne olmak çok farklı bişey. Bazen insan kendini gerçekten kaybedebiliyor. Benimde 18 aylik oğlum var bazen gerçekten sabır taşıyor. Kendinizi çok da heba etmeyin. Bebeginize daha çok ilgi gösterin ilgilenin. Telafi edin elinizden geldiğince.

Çocuk dogurmasaydınız o zaman kendinize ama öyle ama böyle diye bahane uydurmayın.Çocuğu sizin elinizden almak isterdim ama ülke şartları belli,allah merhamet versin
Ne kadar kati yorumlar yapiyosunuz ne yani bir iki poposuna vurdu diyemi elinden almak istiyosun kadin zaten pisman. Bende bi kac tokat yemistirim okkalisindzn amma annemi kimselere degismem

Annelik hep vicdan azabıdır. Yemezse azap çekersin uyumasa uykusuz diye azap çekersin. Kızsan ben de insanım ya demezsin yine azap çekersin. Üzülmeyin, ama bir daha da yapmayın. Hepimiz bazen sinirlenebiliyoruz ama sonraki vicdan yükü hepsinden ağır geliyor. O an başka bir şeyi düşünmek veya çocuğu babasına anneannesine vs vermek çözüm olabilir.

Yorumlarin hepsini okudum.Buyuk bir hata yaptigimin farkindayim ama bu ilk kez oldu.Bir daha da asla olmayacak cunku kendime soz verdim.Ofke sorunu olan biri degilim ama gerekirse psikologa da giderim.Kizimi cok seviyorum her anne gibi.Kendime cok kizdigim icin ve bu gibi durumlarda sizin nasil basa ciktiginizi ogrenebilmek icin yazıyorum. Kizim gibi bende siddeti haketmiyorum.Zaten asla boyle bir seyin bir daha olmayacagina eminim.Ama cocugumun elinden alinmasi gibi yorumlari hakettigime inanmıyorum. Bana yorumlariyla vu gibi durumlarda ne yapmam gerektigini soyleyen annelere de cok tesekkur ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…