2.5 yasindaki kizima vurdum.Cok pismanim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay vurma
Öyle anlarda ilgisini çeken bir oyuncak çizgifilm vs aç 5 dakka
Sende o ara derin nefes al ve şükret içten içe....
Masaj salonunda olduğunu hayal et o an
Bak nasıl toparlıyorsun hemen

İçim acıdı , gozumun önüne geldi kapının dibinde içini çeke çeke uyuyusu benim de hemen hemen aynı yaşta bir kızım var . Çok zor bir çocuk ,ağlama krizleri de cabası ... bir kez bile böyle birseyi aklımdan geçirmedim .öğrenciyim ,anneyim ,eşim ve bir anne babanın evladıyım. O güzel baba kanser hayatımın en zor zamanlarını yaşıyorum . Çok sabırsızım ama elimin bir ayarı var , çocuğa kalkmaz !!! Acilen bir psikiyatriste danışmanı öneririm .seni bu raddeye getiren isinse, işini bırak kafa dinle biraz .çok üzücü ,çooookkkk! !! Yazdığın şey beynimi kavurdu, derdime dert ekledin

Bende onu direktim, hadi vurdun, iyi güzel pişman oldun. Bari al kucağında öpe öpe uyut demi..

vurmak işe yarıyorsa devam et.
ona vurmak yerine kocana vursana. ama o da sana vurur diye korkuyorsun değil mi?
hem korkak hem vicdansızsın

kocan ve ailesi seni öfkelendiriyor madem kaç kez vurdun onlara?
ilk aklına gelen mazluma, güçsüze vurmak mı?

Şöyle düşünün, sizi kızdıran diğer insanlara bunu yapabiliyor musunuz?
Kocanıza, ailesine, patronunuza, arkadaşınıza?
Neden sadece bebeğiniz?
Çünkü güçsüz, galip geleceğiniz kesin.

Bu düşünce sizi rahatsız etsin, ki etmiş.
Bir daha tekrarlamayın. Başka odaya geçip sakinleşmeye çalışın, dua filan edin.

Peki hadi bı anlık sinirle olmaz da hadi vurdunuz,sonra o bebek neden kapının önünde ağlayarak uyuyor,kucağınıza alıp sarılmak öpmek özür dilemek kendinizi affettirmek gönlünü hoş etmek gerekmez mı,
Allah'ın emaneti onlar bizlere,hakkiyla bakmamız incitmememiz gerekir..

Sakın haaa sakın!iki kızım var aile problemleri karmakarışık zamanlarım oldu,eşimle de çok zor zamanlarim oldu büyük kizimda çalışıyordum Ama sesimi bile yukselttigim zamanlar parmakla sayılacak kadar olmamıştır.
Eminim sizde yapabilirsiniz

yazik cok uzuldum calisan anneler baskasina gosterdigi sabiri cocuguna gosteremiyo cogu zaman olmus bir kere ama insallah bir daha olmaz annem bir kere tokat atmistida 2 gun vijdan azabindan aglamisti anlayabiliyorum sizi ama bence dokunmayin bir daha cok kucuk yaa ( acikinca kendi mecbur yiyecek yada kuzenim boyle durumlarda elinden tutar kendi yiyecegi yemegi onunla birlikte yapar geneldede sakinlesir derdi yemek degil ilgi maalesef

Ayrıca bu kadar dayanılmaz olduğu anlarda şunu dusunebilirsiniz, sizin bebeğiniz hasta olabilirdi , engelli bir bebek olabilirdi,onların durumları ne kadar zor, hastane kapılarında sabahliyor olabilirdiniz,ah bı kalksa da aglasa da sesini duysam diyebilirdiniz, herşey için, o an ağlayabildigi için inat Edip uyumadigi icin bile sukretmeniz lazım.

Olan olmuş bundan sonra böyle bir yol denemeyin,şiddetin devamı gelmesin yani...Bir çok anne çocugunu yetiştirirken şiddet uyguluyor.Fiziksel,duygusal zarar verebiliyor.Bunu da alışkanlık gibi sürdürüyorlar.Siz sürdürmeyin ve bunun alışkanlık olmamasina yoğunlaşan lütfen.

Annen 15 yaşıma kadar dövdü. Erkek kardeşim büyüdü, 26 yaşıma gelene kadar hem beni hem tüm aileyi dövdü. Dövmek faydalı olsaydı, bende kesinlikle tüm faydaları tezahür ederdi diye düşünüyorum.

İşe yaradı mı vurmak. Bunu düşün. Çocuğun pişman olup annem bana kızdı yanlış yaptım o yüzden vurdu diye düşünüp seni anlayabilir mi? Hayır. Sadece kendi sinirini boşaltmış oldun ve kendine yeni bir vicdan azabı edindin. Burda çoğumuz anneyiz. Herkesin zaman zaman gerçekten çok zorlandığı anlar oluyor. Ama bir adım sonrasını düşünerek hareket etmek zorundayız.

Karşınızdakinin canınızdan bir parça ve ne kadar savunmasız olduğunu düşününce, yaptığınızın normal olmadığını fark etmiş olsanız bile siz o bebeğin alt bilincine ceza olarak şiddeti aşılıyorsunuz..
Şöyle düşünün, normal sağlıklı bir insan öfke anında bile kendine vurur mu?
İşte çocuğa anlık öfkede yapılan şiddet böyle bence.. Gerçi bu tüm canlılar için geçerli ama özellikle savunmasız olanlara ekstra özenli davranmak lazım.

Benimde kızım var 19 aylık huysuz başına buyruk ve yemek yemeyen ama bir kez bile düşünmedim vurmayı inan cok sınırlarımı zorladı bazen o kadar kötü oldum ki kızımı yatağına bırakıp başka odaya geçtim ağzımı yastıkla kapatıp avazım çıktığı kadar bağırdım ve inanılmaz rahatlatıyor bir daha vurmayın kuzu ya yazık günah ya nasıl kıydınız ona

Ne dememizi bekliyorsunuz.Gidin tedavi görün kendinizi kontrol etmezseniz yavrucak sizin stresinizi alır ve hırçınlaşır.Çocuğa vurmak ne demek ya okurken içim yandı.

Sizinle vakit geçirmek için uyumamış olabilir. Uykuları varken yemiyorlar ve uyumuyorsada sizinle olmak içindir. Bugün ona özel bişey hazırlayım derim ya da evde piknik evciliği oynayın. Ben kızım huysuzlandımı öyle yapıyorum. Sofra bezini seriyorum salona mutfaktan salona kadar geliyor olsakta bi sepet hazırlıyorum meyvelerden oluşan ve piknik yapıyoruz çokta eğleniyoruz hemde güzel vakit geçirmiş oluyoruz. Hatta o meyve yerken bazen hikayede okuyorum. Hem sizin gerginliğinizi alır hemde kızınızın özlemini.

çocuğum yok istesek de olmuyor.
bu yüzden çocuğu olup da, sokakta evde nerede olursa olsun onlara vuran anneler beni kahrediyor.
bizi düşünüp dahi yapmamalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…