2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Buyuk olsa yine bir sekilde dinler ama daha cok kucuk dinlemiyor evde tek bir kardesi yok benle oyuncaklariyla zaman geciriyor
şimdi bunun yaşla bir ilgisi yok bazı insanlar takıntılı küçük bebek ağlar oyuncaklarıyla ses çıkarır derler büyük sesli konuşup gülüyor müzik dinliyor derler manzeretleri hep vardır fakat anlayışları yoktur
ben idare ederimde bizimkine söz anlatamıyorum anne çok yumuşak yüzlüsün der

İnsanlarin kendi evlerinde sessizlik isteme hakları var.

Anlayış gosterebilirlerdi ama kimse sizin gürültünüze katlanmak zorunda Da değil.

Kimse çocuğunuzu sevmek, sevimli bulmak ve onun gürültüsünü sevmek zorunda değil.

Demek ki çabalarınız yeterli gelmiyor. Daha az ses yapması için daha fazla ugrasmalisiniz.

Örneğin, bir doktor, gündüz yorulmuş, ameliyatlardan çıkmış, yorgun argin eve gelmiş. Sessizlik istemek en doğal hakki.

Cocugunuz size sevimli ve katlanilabilir geliyor. Ama dünyanın kalan kısmına değil. Bir sürü çocuk var yeryüzünde, ve onlardan bir üstünlüğü yok sizinkinin.

Evet tabii yerde hali var yatak odasi tarafina da gondermiyorum hic oturdugumuz odada oynuyor bazen koridora kaciyor bazen esim bazen ben aliyoruz oyunla kandiriyoruz bir sekilde

Şu yazınıza çok üzüldüm çocugu kafesemi koyacaksınız yada ip bağlayın ayağına uzaklaşmasın. Tamam bazı çocuklar cidden çok yaramaz oluyor ve anne babalarıda bi okadar pişkin ama siz amladığım kadarıyla gayet medeni davranıyorsunuz hatta biraz fazla medeni... Allah razı olsun komşularımdan kızım bi dönem sabaha kadar ağlıyordu çok aksiydi ben her gorduğumde gonul alırdım ama onlar ısrarla beni teselli ederdi ..
karşınızdaki insanlar sizin kadar medeni değiller belli , siz suç işlemiş gibi davrandıkça onlar tepenize çıkar

Oyle gicik komsular var gercekten esimle arada nadir sesimiz cikar altta ev sahibim var saolsun cok iyi o bis demez bizim karsi dairedeki kadinin kizi geliyo hemen sesiniz geliyo diye gerci ters bisey demiyo ama olsun hic mi cit cikmiycak oda bebek begenmiyolarsa tasinsinlar

çocuğunuzun uyku düzeni geç galiba

onun için sağlıksız

ama bir de cidden sesler çok fena

benim oğlum üst katta iken alt komşuya başsağlığına gittim

salonda biz kadın ile konuşurken oğlumun yukarıdaki konuşma sesi geliyordu

sonra yukarıda kapı çaldı babası geldi ve son sürat kapıya koştu

ben bunları yanında olsam o kadar net duyamazdım

maalesef evler beter

eski konularımda da vardı oğlum bebekken uyutmaya çalışırken üst komşular eve gelir kapıdan girince anahtarı şöyle bir fırlatır vs vs diye

uyuma aşamasında en ufak ses büyüyor

çözüm tabii ki çocuğu bağlamak değil

sadece 10-11 arasındaki adamın uyumaya başladığı süreçteki aktiviteleri az koşmalı yapmak ki zaten o çocuğun da o saatte uyuması lazım ama babası geç geliyormuş onu da görmesi lazım tabii

Yani kimi aileler inanılmaz yüzsüz ve dünyadaki tek çocuk da kendilerininkiymiş gibi davranıyorlar. Çocuğun gürültü yapması onlar için sorun değil çünkü o çocuk istediği gibi davranır hiç de uyarmazlar. Öylelerinden nefret ederim. Ama siz gayet elinizden geleni yapmışsınız gayet de mahçup olmuşsunuz yani böyle insana çıkışmak bence büyük ayıp. Bir yerden sonra yapılabilcek bişey yok çünkü. Duymazlıktan gelceksiniz adamı el mahkum.

Elinizden geleni yapıyor, gerekli önlemleri alıyor ve çocuğunuzun da makul miktarda ses çıkardığını düşünüyorsanız bişey yapmayın, o kadarına katlanmak komşuluk ilişkisinden doğan yükümlülüğü zaten. ama 2,5 yaşındaki çocuğun sağlığı için daha erken yatması daha iyi olur, büyüme hormonları karanlıkta aktifleşiyor biliyorsunuz, uzun gece uykusu gelişimi için çok önemli.

Yani konularında haklı bile olsalar tavırları çok yanlış. Bizimde karşı dairenin üst katında küçük çocuğu olan bir aile var. Inanın çocuğun koşma sesleri bize kadar geliyor. Duvarlarda çok iletkense belki haklı olabilirler. Ama tavır kesinlikle çok yanlış

yok artık çocuk bu napacakmışsınız ki elini kolunu mu bağlayacaksınız çocuğun

Kendimi onlarin yerine koyuyorum tabikide bnde istemem gurultu insan kendi evinde huzurlu olmak kafasini dinlemek ister yorgunlugunu evinde gideriyor cnku ama ben derdimi anlattim elimden geldigincede koridorda dolastirmiyorum 10 dan sonra sadece bir merhaba dersin once beni gorunce direk cok ses yapiyorsunuz rahatsiz oluyorum deyince cok mahcup oldum acaba bende mi hata diye dusundum yeteri kadar ozen gostermiyor muyum dedim kendi kendime

Evet kesinlikle cok haklisiniz bu konuda hataliyim uyku duzenini hala kuramadim minigimin farkindayim

İşte umursamaz ailelere sakin komşular denk gelir, sizin gibi empati yapabilen çabalayan insanlara da böyle anlayışsız komşular denk gelir.. Kafaya takmamaya çalışın lütfen siz elinizden geleni yapıyosunuz bunun ötesi yok çocuk yani bu da.

Tabiki ustunlugu yok bende var demedim zaten siz yanlis anladiniz galiba inanin gereken ozeni gosteriyorum saat 10 sonra cok dikkat ediyorum fakat ne kadar anlatsam da once tamam diyor kizim 5 dk sonra yine ayni

Cok tesekkur ederim biraz olsun icim rahatladi

kiracimisiniz bu cekingenlik niye bilmiyorum siz cocugunuzu susturacaginiza alt komsunuz rahatsiz olan yerlerine kulaklik tikasin ozanan duymaz sizde onlardan rahatsizsiniz agizlarinin payini verip susturmadiginiz kabahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…