- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
- Konu Sahibi keskelerveben
-
Ben uslubumu terbiyemi bozmadan cevabimi verdim gerekeni soyledim ama hic anlayisla yaklasmiyorlar o yuzden boyle bir cvp versem yanlis olur mu diye sordumTam tersi olarak çocuklu bir aile olarak sizde müstakil eve taşınabilirsiniz. En azından kimseyi rahatsız etmezsiniz, çocuğunuz zıplarda koşarda. Sizce nasıl bir cevap?
Sizin için söylemiyorum kesinlikle ama buradaki tek taraflı üyelere hastayım. Ne olacak taşınsınlarmış madem. Bencillikleri bağırıyor nerden bakarsan bak.
Inanın bazı sesler çok irrite edici oluyor. Ayrıca yaşlı olmalarıda buna büyük bir etken. Evet çocuk ne yapabilirim diyorsunuz kısmende haklısınız ama böyle bir cevapla karşılarına geçerseniz şahsen ben olsam gülerim. Onlar ev sahibi, siz kiracı. Ayrıca 2016 yeni gürültü yönetmeliği yayınlandı. Bence saat 10'dan sonra çocuğunuzun uyumasını sağlayacak yöntemler deneyin.Ben uslubumu terbiyemi bozmadan cevabimi verdim gerekeni soyledim ama hic anlayisla yaklasmiyorlar o yuzden boyle bir cvp versem yanlis olur mu diye sordum
Hayir yanlis anladiniz esim o saatte geliyor derken esimde ister istemez ses yapabiliyor uzerini degistriyor vs vs .. bundan da rahatsz oluyorlardr demek istedim .. evimizin hemen onunde park var yazin cikiyorduk ama havalar sogudu su an oyle bir durumumuz malesef yok.cikamiyoruz .. bn gereken seyleri guzelce soyledim fakat anlayis gostermediler bu da beni kirdi .. diger uyelere cvp yazdim bu konuda okuyabilirsiniz uyku duzeninde benim hatam var evet hala duzene koyamadik malesefİyi de eşinizle ilgili değil ki konu. Kızınız. Kızınız çok geç uyuyor demektir ki en başta bu onun için çok sağlıksız. Ve gün içinde enerji atamıyor demek ki. biz çocukkem eve girdiğimizde bayılır kalırdık. Parka çıkarın gündüzden. koşsun oynasın. enerjisini atsın siz de rahat edersiniz onun içinde iyi olur. Çünkü saat 10 o yaşta çocuk için geç bir saat.
Genellikle cizgi film izliyor oyuncaklariyla oynuyor bazen yere atiyor tabiki kosuyor da dewamli degil ama
Evet bunu hic dusunmemistim cok tesekkur ederim deneyecegm"Çocuk bu ne yapayım bağlayayım mı" zihniyeti çok bencil geldi bana.
Çocuğun uyku düzeni otursa bu durum ortadan kalkacak zaten ama, o vakte kadar mesela saat 10:00-10:30 arasını öykü saati yapsanız? Masal kitabı okusanız çocuğunuza her gün düzenli aynı saatte. Hem hoplayıp zıplamaz hem sakinleşir.
O yaş grubuna çok güzel resimli kitaplar var...
bundan iki yıl önce taşındım şimdiki evimeBen sadece biraz daha anlayisli olsunlar isterdim ben iyi davranip onlar bu sekilde davraninca gercekten cok kirildim sadece bu
Bizim tepede 10 tane çocuk var gece12 ye kadar sesim çıkmıyor. Ama yarın bigün bebeğim olursa ve uyumaz ise ses yüzünden papaz oluruz. Koca adam ne sorun yapıyor ya. Altta kalma. Sessiz görmüşler sizi. Öyle kızım şımarık falan da deme. O ses başka yerdendir bizimki gayet uslu oturuyor iş arama de yollaIyi geceler hanimlar .. benim alt katim bostu ev sahibi evini bu sene yaptirdi bu yaz tasindilar gelin görun ki onlar geldikten sonra evde kimildayamaz hale geldik alt komsumun esi saat 10 da yatiyormus ve kizimin sesinden rahatsiz oluyormus kizim oturma odasinda oynuyor yatak odasina hic gitmiyor salliyorum uyuyor oyle goturuyorum yatagina esimde saat 10 da cikiyor isten mecbur uzerini yatak odasinda degistiriyor dun gce komsum geldi yanima esim saat 10 da yatiyor dikkat edin kiziniza diye kizima tuhaf tuhaf bakiyorlar uzuluyorum bende yaramaz evet ama yatak odasi tarafina hic gitmiyor bende bsey diyemedim tamam dedim ben ne yapayim simdi kizlar bugun de esi gordu beni annemde vardi yanimda rahatsizim sizden dedi annemde bebegimz yaramaz biraz ama yatak odasinda oynamiyor oturma odasindan nasil ses geliyor dedi adamda koridordan da ses geliyor dedi annemde o zaman sizin diger oturdugunuz bina nasildi sessizdi heralde cocuk yoktu dedi adamda evet dedi alisirsiniz ama cocuk bu dedi adamda ben alisamam dedi bir dha gelirlerse ne diyeyim ben saygizlik yapmkta istemiyorum gonullerini kirmak ama cocuk bu napayim oturma odasinda da oyun oynayamacak mi ben napayim simdi
Bizim tepede 10 tane çocuk var gece12 ye kadar sesim çıkmıyor. Ama yarın bigün bebeğim olursa ve uyumaz ise ses yüzünden papaz oluruz. Koca adam ne sorun yapıyor ya. Altta kalma. Sessiz görmüşler sizi. Öyle kızım şımarık falan da deme. O ses başka yerdendir bizimki gayet uslu oturuyor iş arama de yolla
Evet ben elimden geleni yapayim da hala rahatsiz olursa yuzume birsey soylemdigi surece umursamycam sayet birsey soylerse yine uygun bir cvp verir yollarim saygisizlik yapmadan napayimbundan iki yıl önce taşındım şimdiki evime
13 16 yaşlarında iki kızım var küçüğümüz sesiz kendi halinde bir çocuktur evimde tv yoktur gece ondan sonra eşim haberleri kulaklıkla dinler internetten yada okur
gellelim büyük kızıma canlıdır bir bana bir kardeşine babasına konuşur güler birgün gene bu haldeyken tavandan sesler gelmeye başladı kadın resmen zıplıyor daha dikkatli olmalısın dedim tamam dedi ama huyu o bazen konuşuyor oda zıplıyor birgün kek yapmıştım iki dilim alıp kapısına gittim saf saf işte durumu anlatıyorum hayır anlamıyor kavga için amade tamam tamam dedim eve döndüm evde anlattım durumu
ben olmdığım birgün kızım müzik dinletmiş
akşam 21:00 23:00 arası süpürge açtı oda bize dinletti
hadi o çocuk sendemi çocuksun güzel komşum
yani kırılsanızda faide etmiyor siz elinizden gelemi yapın gerisi artık onun bileceği iş
üst katında illallah dedirten bir komşum var zatenKim haklı sizce diye bir yorumda mı bulundum acaba? Herkese göre değişebilecek bir konu bu. Üst katımızda ki illallah dedirten halıları kaldırıp parkelerde çocuğuna kamyon sürdüren ve daha bir çok şey yaşadığımız komşu ve bu tip komşularda bir zahmet müstakil eve taşınsın. Apartman ortak yaşam alanıdır. Ses yapmak, çocuklarını aman benim bir tanecik yavrum diye poh pohlamakta bir yere kadar.
"İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak. Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise bütün gün "istirahat vakti" olarak kabul edilmesi nedeni ile gün boyunca gürültülü davranışlardan kaçınmak gerekiyor."
Şu rahatsız oluyorsa taşınsınlar diyenler kendilerini bir koysunlar karşı tarafa.Tam uyuyacaksın,işten gelmişsin ölüyorsun yorgunluktan veya hastasın dinlenmeye ihtiyacın var,yukarıdan güm güm top sesleri,çığlıklar, koşturmaca.Dur ben taşınayım mı diyeceksiniz yoksa dikkat edin biraz diye uyaracak mısınız acaba? Kaldı ki topluluk halinde yaşıyoruz ve birbirimize saygı göstermeliyiz,apartmandayız komşuyuz katlansın herkes deyip istediğimiz gibi davranalım o zaman.Ben de ses sistemi kurup müzik dinlemek istiyorum sabaha karşı 3lerde,yapayım madem rahatsız olan taşınsın.tövbe ya rabbim.yok öyle bir dünya.
Konu sahibine gelirsek,çocuk bu gürültü yapar elbet ama 2,5 yaşındaysa sizi anlayabilir en azından,uyarınızı yapın,gerekli ilgiyi de göstermeye çalışın,bazı çocuklar sırf ilgi çekmek için kendilerini paralıyor. Karşı taraf ta dikkatini farklı yerlere vermeye çalışarak gürültüyü idare edebilir,sürekli uyarı yapmak ta insanların yüz göz olmasına sebep oluyor. Demişsiniz ki yatak odasına hiç gitmiyor,havalandırma boşluklarından 5 kat üstümde oturan cimcimenin sesini duyuyorum ben,, ses yatak odasına gidebilir bir şekilde komşunuzun,kaldı ki adam salonda uyumak ta isteyebilir yani ona da bir şey denilmez.Siz gerekli özeni gösterin,sakinliğinizi de korumaya çalışın,üslubunuzu bozmayın Allah korusun neler okuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?