- 23 Eylül 2014
- 3.621
- 4.098
- 333
- Konu Sahibi elmadilimi
-
2,5 sene geçmiş üzerinden 'kimsiniz tanıyamadım.' Derim..
Alacaģı parayi bastan konusmuşsunuz. O halde söyleseydi iki kişi gelirim şu kadar alırım diye. Vermeyin,cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor resmen. Malzeme parası 25lirayı verin en fazla. Başkada vermeyin.İyi ama taşınma temizliği derken inşaat pisliği yoktu. Ayrıca ben fiyatı baştan konuştum, evin durumunu anlattım.
Yapmasını istediğim şey camları, yerleri ve kapıları silmesiydi. Mutfak banyo için zaten güvenemem başkasının temizliğine... Ama kadın camları tellemiş, yerlere kovayla su dökmüş, kapılar da silinmemişti...
Yere su dökmesi için eşim parkerler şişer deyince, su geçirmez parke bunlar diyormuş. Nereden biliyorsa
Dediğiniz gibi yapabilirim. Ama eşimden, annemden farklı farklı fikirler çıkıyor, kararsız kalıyorum iyice.
125 lira malzeme parası değil, onu iki kişi geldikleri için istiyormuş.
Malzeme parası da benim hesaplarıma göre; ilk başta 160-170 liraya anlaştığımıza ve eşim 200 verdiğine göre 30-40 liralık malzeme parası kalıyor. Sonradan 25 lira daha malzeme parası istediğine göre ortalama 60 lira gibi bi malzeme almış. Yer, cam ve kapı silmeye de 60 liralık deterjan gider mi, bence gitmez
Temizliğe verecek parası olan parayı saçıp savursun mu yani? Bu temizlikcilerin çok kalktı bir tarafları.aldiklari paranın hakkını verseler amenna ama oda yok.hep bastan savma iş,dil papuç kadar ama paraya gelince ...... korkumdan kadın alamıyorum ya!paramla rezillik resmenSelamlar arkadaslar, sonuc ne olursa olsun muhtemelen cok is olacak diye 2 kisi gelmislerdir. Ve nihayetinde parayi alamamis kadin. Ben kimseyi magdur etmemek adina bu parayi oderdim diyorum. Tuzukuruluk yada enayilik degil bu. Emek hakkidir bu. Vicdan meselesi. Temizlige cagiracak durumu olanin sabahtan beri yok az para yok cok para diye bu sorunsali devam ettirmesi asil komik olan.
Evet dogru duzgun isini yapani bulmak zor. Insanlara is begendiremiyorsun sonra da issizlik var diyolar.Temizliğe verecek parası olan parayı saçıp savursun mu yani? Bu temizlikcilerin çok kalktı bir tarafları.aldiklari paranın hakkını verseler amenna ama oda yok.hep bastan savma iş,dil papuç kadar ama paraya gelince ...... korkumdan kadın alamıyorum ya!paramla rezillik resmen
Selamlar arkadaslar, sonuc ne olursa olsun muhtemelen cok is olacak diye 2 kisi gelmislerdir. Ve nihayetinde parayi alamamis kadin. Ben kimseyi magdur etmemek adina bu parayi oderdim diyorum. Tuzukuruluk yada enayilik degil bu. Emek hakkidir bu. Vicdan meselesi. Temizlige cagiracak durumu olanin sabahtan beri yok az para yok cok para diye bu sorunsali devam ettirmesi asil komik olan.
vermeyın bız senınle bastan konusmustuk ben sana 30 tl verırım malzeme ıcın gerısı benı ılgılendırmez deyın gecın.Merhabalar,
Tam 2,5 yıl önce İstanbul'a taşınma durumumuz olunca, yakın semtte oturan bir tanıdığıma, bildiği gündelikçi olup olmadığını sormuştum...
O da arkadaşının düzenli çağırdığı, kendine de birkaç kez gelmiş bir kadını tavsiye etti.
Telefonda konuştuk, anlaştık. Ben şehirdışında olduğum için, anahtarı gidip emlakçıdan aldı kadın...
Eşim de öğle arasında kadının parasını vermeye gitti. Daha sonra beni arayıp, 2 kişi geldiklerini ama çok kötü iş yaptıklarını söyledi. Biri parkerlerin üstüne kova ile su dökmüş, öyle temizliyormuş. Diğeri de bulaşık teli ile pencereleri temizliyormuş. Eşim de parkeler kabarır, camlar da çizilir vs demiş. Parayı verip çıkmış.
Daha sonra kadın beni aradı, ektradan para istedi malzeme aldık vs diye. Tamam dedim, 1 hafta sonra eve taşındığımızda gelip alacaktı. Sesi çıkmadı, ben aradım. Geleceğim bir ara dedi yine.
Bir iki ay daha gelmedi. Arayıp parayı göndermek istediğimi söyledim, tanıdık olan kişiler vasıtası ile yollayayım ya da bankadan yatırayım dedim. Benim evimin yakınlarında akrabası oturduğunu, oraya gelince alacağını söyledi. Yine tamam dedim. Tavsiye eden arkadaşa da haber verdim, böyle böyle oldu diye. Tamam ben de konuşurum dedi ve kaldı öyle...
Daha sonra eşimle laflarken aklıma geldi, almadı parasını hala dedim. Eşim de parkelerde ya da camlarda bi zarar varsa diye gelmek istemiyor olabilir dedi.
Öylece unutuldu gitti. Şimdi bu temizliğin üstünden 2,5 yıl geçince kadın kalkmış, benim arkadaşa "paramı da alamadım bi türlü" demiş.
Arkadaş da bana söyledi ve çok sinirlendim. O kadar üstüne düştüğüm halde sanki vermemişim durumuna düşmüş gibi oldum. Tamam, sana yollarım veya gelsin alsın dedim.
O da numaramı vermiş. Kadın bugün aradı, 125 lira istiyor, arkadaşınızla gönderirsiniz diyor. Ben 30-40 lira malzeme parası kalmıştı diye hatırlıyorum. Kadın 125 deyince şaşırdım.
Eşimin götürüp verdiği parayı yanında getirdiği kadına vermiş. O yüzden kendisi için ekstra para istiyormuş. Ama yanında başkasının geleceği ile ilgili bir bilgim yoktu. Kadınla ücreti baştan konuşmuştuk. Sonradan malzeme parasına da tamam dedim. Bir de başka kadın parası çıktı 2,5 yıl sonra...
Kadının hakkına girmek istemiyorum ama dediği parayı verirsem de kendimi enayi gibi hissederim.
Ne yapmalıyım?
2,5 yildir akli neredeymis kusura bakmayin duzenli ablamiz var bazen bozuk ayarlayamam 20-30 lirasini kalsin bir sonrakinde alirim der yillardir gelir birgun unutmadi size bir defa gelmis kisi unutacak yanlis anlamayin essek yerine koymaya calisiyorAma kadın zaten para vermemiştiniz demiyor. Verdiğiniz parayı yanımda gelene verdim diyor. Ben iki kişi gelin, iki yevmiye vereyim demedim ki. Kendisine yardım için gelmiştir diye düşündüm eşim 2 kişi gelmişler deyince...
Zaten en 100-110 metrekare. Eşya falan yoktu. 2 kişi tüm gün sürecek bir iş değildi yani. Öyle çok iş olsa zaten şirketten çağırırdım.
Ne yapayım peki?
Arada tanıdık biri olması da beni düşündürüyor açıkçası.
Zaten başta tanıyamadım. Telefon değiştirince kadının numarası gitti... açıkladı işte böyle böyle diye, ben de eşime sormak istedim yanılıyor muyum acaba diye.
Merhabalar,
Tam 2,5 yıl önce İstanbul'a taşınma durumumuz olunca, yakın semtte oturan bir tanıdığıma, bildiği gündelikçi olup olmadığını sormuştum...
O da arkadaşının düzenli çağırdığı, kendine de birkaç kez gelmiş bir kadını tavsiye etti.
Telefonda konuştuk, anlaştık. Ben şehirdışında olduğum için, anahtarı gidip emlakçıdan aldı kadın...
Eşim de öğle arasında kadının parasını vermeye gitti. Daha sonra beni arayıp, 2 kişi geldiklerini ama çok kötü iş yaptıklarını söyledi. Biri parkerlerin üstüne kova ile su dökmüş, öyle temizliyormuş. Diğeri de bulaşık teli ile pencereleri temizliyormuş. Eşim de parkeler kabarır, camlar da çizilir vs demiş. Parayı verip çıkmış.
Daha sonra kadın beni aradı, ektradan para istedi malzeme aldık vs diye. Tamam dedim, 1 hafta sonra eve taşındığımızda gelip alacaktı. Sesi çıkmadı, ben aradım. Geleceğim bir ara dedi yine.
Bir iki ay daha gelmedi. Arayıp parayı göndermek istediğimi söyledim, tanıdık olan kişiler vasıtası ile yollayayım ya da bankadan yatırayım dedim. Benim evimin yakınlarında akrabası oturduğunu, oraya gelince alacağını söyledi. Yine tamam dedim. Tavsiye eden arkadaşa da haber verdim, böyle böyle oldu diye. Tamam ben de konuşurum dedi ve kaldı öyle...
Daha sonra eşimle laflarken aklıma geldi, almadı parasını hala dedim. Eşim de parkelerde ya da camlarda bi zarar varsa diye gelmek istemiyor olabilir dedi.
Öylece unutuldu gitti. Şimdi bu temizliğin üstünden 2,5 yıl geçince kadın kalkmış, benim arkadaşa "paramı da alamadım bi türlü" demiş.
Arkadaş da bana söyledi ve çok sinirlendim. O kadar üstüne düştüğüm halde sanki vermemişim durumuna düşmüş gibi oldum. Tamam, sana yollarım veya gelsin alsın dedim.
O da numaramı vermiş. Kadın bugün aradı, 125 lira istiyor, arkadaşınızla gönderirsiniz diyor. Ben 30-40 lira malzeme parası kalmıştı diye hatırlıyorum. Kadın 125 deyince şaşırdım.
Eşimin götürüp verdiği parayı yanında getirdiği kadına vermiş. O yüzden kendisi için ekstra para istiyormuş. Ama yanında başkasının geleceği ile ilgili bir bilgim yoktu. Kadınla ücreti baştan konuşmuştuk. Sonradan malzeme parasına da tamam dedim. Bir de başka kadın parası çıktı 2,5 yıl sonra...
Kadının hakkına girmek istemiyorum ama dediği parayı verirsem de kendimi enayi gibi hissederim.
Ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?