- Konu Sahibi brunettella
-
tam tersi hamileyken ve hatta çocuk doğduktan sonra da emzirebilir ikisini birden. tandem emzirme şeklinde yapıyor artık herkes hiçbir sakıncası yok.Şu an emzirmiyo musunuz? Eğer emiyosa 2.ye gebe kaldığınızda emziremiyosunuz malum. Gerisi size kalmış kendinize güveniyosanız ve huzurlu bi evliliğiniz varsa doğurun bence de
Benim kizlarin arasi da nerdeyse 3 yas olcak. Cok heyecanliyim. Kolay gecirdinizmi bebeklik donemleri falan? Kiskanclik vs oluyormu. Bende acaba yanlismi yaptim diye düşünüyorum7 ay çok erken diye düşünüyorum.
Benimkiler arası 3 yaş tam, 4-5 yaş ara daha iyi olabilirdi yine de. 5 yaştan sonra da aynen sizin gibi düşünüyorum, tekrardan başa dönmek, çocukların ihtiyaçlarının tamamen farklı oluşu çok zorlayacaktır.
Çok kısa aralıklarla doğum da fiziki açıdan ve psikolojik açıdan sizin için zor olacaktır. Kendinize bu yönden iyi bakıyor musunuz?
Birebir kardeşimin yaşadıklarını yazmışsınız. Sevgisi çok başka ben bile yiğenimin olmama ihtimalini düşünemiyorum ama çok zor ve sabır gerektiriyor. Artı büyük yiğenim kardeşi olunca çok hırçınlaştı 14 aylıktı daha. Erken ve birden memeden kesildi ki kesilmesine de gerek yokmuş o da ayrı bir konu. Ben tavsiye etmem. Hatta oğlum olduktan sonra çok korktum yanlışlıkla falan olur diye. :)Biri 10 aylik biri subatta 3 yaşına girecek iki kızım var..
Yardimcim vs kimsem yok.
Ben onermezdim. Yani ikinci kazara oldu iyiki oldu ama planli olsa yapmazdım. daha büyük bebekti hamile kaldığımda, ustune zor bir hamilelik gecirdim. O ara buyuk kizim da cok zorladi. Dis cikardi inanilmaz istahsiz bir cocuk.
Simdi beraber oynuyorlar iyi guzel ama ben cok yoruluyorum . Buyuk kızıma hala tuvalet eğitimi veremedim. Parka gitmek istiyor vs tam manasiyla ilgilenemiyorum.
Küçük ablasi ses yapiyor diye uyumuyor. Oyle vizik vizik. hala gurultuye tahammulu yok sese alıştir diyorlar ama bence yalan o karakter meselesi gibi. Dogdugundan beri sesli ortamda ama imkani yok uyumayip agliyor falan.
Iki kucuk cocuga yetmek zor sabir gerektirir. Iyi dusunun derim. Bence 4-5 yas olmali aralari. Buyuk en azindan laf soz anlar..
Bende 16 aylıkken kaldım ablanizi anlıyorum:)Birebir kardeşimin yaşadıklarını yazmışsınız. Sevgisi çok başka ben bile yiğenimin olmama ihtimalini düşünemiyorum ama çok zor ve sabır gerektiriyor. Artı büyük yiğenim kardeşi olunca çok hırçınlaştı 14 aylıktı daha. Erken ve birden memeden kesildi ki kesilmesine de gerek yokmuş o da ayrı bir konu. Ben tavsiye etmem. Hatta oğlum olduktan sonra çok korktum yanlışlıkla falan olur diye. :)
Kardeşim hamile kaldığında büyük yiğenim 6 aylıktı sanırım. Bahsettiğiniz gibi küçük yiğenim de aynen büyüğün vicdan azabıyla arada büyüdü. Çünkü büyük çok kıskandı. Aklı kalmasın diye ailede herkes hep onla ilgilenir başta ama yine de hep takipte. Çocukluk ta zor ama annelik çok zormuş valla.Bende 16 aylıkken kaldım ablanizi anlıyorum:)
Şuan iyiler cok şükür kıskançlık falan pek yok. Sadece oyuncaklarini paylasirken zorlaniyor birde bebegin ustunde kendi kuculmuslerini gorunce :)
Beraber oynuyorlar kardeşi aglayinca oyuncak salliyor kardes sus diyor kızıyor falan
Ama anne icin cok yorucu iki küçük çocuk. Konu sahibi sabrı varsa yapar ama biraz haksızlık oluyor iki çocuğa da. Anne tam anlamiyla yogunlasamiyor büyüğe de küçüğe de.
Küçük de arada derede buyudugunden ne bulsa yiyor ne bulsa oynuyor iyi kotu yuvarlaniyoruz :))
size kres tavsiye ediyorum. Tuvalet egitimi verdiyseniz krese gonderebilirsiniz. Yasitlariyla oynar.Benim de kafam da aynı düşünceler yiyip bitiriyor Beni. Ilk çocuğum 3e girecek bu ocak ayında. Şükür kendini çoğu konuda kurtardı
Aslında ikinci bebeği hiç düşünmüyorduk beni düşünmeye iten oğlumun tek kalması oyun oynarken sıkılıp hırçınlaşması. Biz oynuyoruz oynatıyoruz ama bir yere kadar o kendisi gibi çocuk istiyor karşısında. Bi çocuk görünce peşine takılıyor onla oynamak istiyor. Keşke önce hamile kalsaydım bu yıl arkadaş olurlardı beraber. zorluk desen zaten hangi dönem zorluk olmuyoki en azından ikisine bir bölüşürsün çocuk mevzusunu kapatırsın. 2,5 -3yaş oyun çağına gelince kendileri oynar sana zoru bile olmaz bebeklerin. Yap bence. Ben pişmanım keşke erken yapsaydım.
Selamm
1 oglum var 7 aylik.
Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..
Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..
2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?
Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?