2 adet cocuk :)

Canim iyi guzel ama olmuyo benim 0ldu 8 aylıkken ikinci oldu çok zor hep benle ilgilen diyo çocuğum ona ayrı yemek yapiyorum eve bak bize ayrı yemek yap başım donuyo ona vakit kalmiyo oynamaya baba yoruluyo bak degince oyna degince kizizo olmuyo yani anliycan biraz kendini bilmesi lazım birinci çocuğun bide karnımdaki de erkek 3 erkek nasıl olcak bakicaz

Ideal aralik 3 yas deniyor, benimkilerin arasi da hasbel kader 3 yas oldu, iyiki de oyle olmus.
3 sene sadece oglumu buyuttum,oyle oldugu halde vicdan azabi cektim daha mi gec olsaydi sanki onun ilgisinden calmisim gibi geldi.
Simdi oglum 4 kizim 1 yasinda, baya bi abilik yapiyor, sozumu dinliyor.
Bence cok acele etmeyin

Şuan 3 çocuğum var ama hiç birinin de ardından hemen yapsam mı diye düşünmedim ilk Aralık 3 yaş diğer aralık 5 yaş yinede büyümüştü gözümde
Aşağı yukarı 1.5 yaş olacak sende
Diğerinin tam WC alışkanlığı kazandırırken doğum yapacaksın işler zorlaşacak yani yardım edecek var tabi olur

Benim kizlarin arasi da nerdeyse 3 yas olcak. Cok heyecanliyim. Kolay gecirdinizmi bebeklik donemleri falan? Kiskanclik vs oluyormu. Bende acaba yanlismi yaptim diye düşünüyorum

Benim hamileliğim çok zordu, o zaman çok zorlanmıştım, büyük de tabi ki anne ilgisi istiyor.
Çok büyük bir kıskançlık sorunu olmadı, ama tabi illa kardeş kıskançlığı yaşanıyor. Büyük olan da hala ilgi istediği için küçüğe bir düzen oturtamadım mesela gibi gibi.
İlk bir yıl zorlanırsınız siz de muhtemelen ama bir yaştan itibaren birlikte oynamaya şakalaşmaya başlıyorlar, işler bir nebze yoluna giriyor.

Kiz onu bilmemde :) 4 tane cocuk iki kiz iki erkek ne guzel olur :) insallah benimki oyle olur.ilerde amca teyze olabilsinler diye iki erkek iki kiz istiyorum

4 yaşında oglum ve 1 yaşlarında ikizlerim var:)
Zormu cok zor .zorlugunu anlatmak bile zor:)
Ama guzelmi evet tarif edilemeyecek kadar güzel
Benim planım da ardarda büyütmekti
Nasip böyle oldu
Ilk bi kac yıl zor olur ama sonradan rahat EDERSINIZ

Heyecan arıyorsunuz belli ki iki çocuk çok zor aralarında 4 yaş var bizimkilerin ama sen bana sor ev birbirine geçiyor asla tavsiye etmem.

Oğlum 9,5 yaşında kızım ise 15 aylık.. Oğlum doğduktan sonra o kadar zorlanmıştım ki çok uzun süre ikinci çocuk fikrini düşünmedim bile. Maddi durumumuz da hiç müsait olmadı.

Şimdi düşünüyorum da keşke büyük 4-5 yaşlarındayken düşünseymişim. Şimdi ki yaş farkı çok fazla, sizin düşündüğünüz gibi az yaş farkı olsun derseniz, büyük çocuğun anneden babadan ihtiyacı olan bütün sevgiyi ilgiyi alması gerekli bence. Bir de yardımcı kimse yoksa çok çok zorlanırsınız. Bence bebeğiniz 2-3 yaşına gelsin siz de rahat edersiniz

Araları 1.5 yaş iki çocuğum var. Evet çok zor bir süreç oldu ama şimdilerde iyi ki yapmışım diyorum. En azından 2-3 ay bekleyip öyle yapın,ek gıda sürecini atlatın. Sabrınız ve gücünüz varsa ara vermeden yapın tabi,iki kardeşin aynı anda büyümesi güzeldir.

benim kızlarımın arası 2.5 yaş hiç oynamıyorlar birbirlerini kıskanıyorlar çocuklara kardeşten çok arkadaş cazip geliyor.hic de kolay büyümüyorlar ikisi bir arada.ikisi de hareketli çünkü bu durumda anne baba çok yoruluyor hem de bebekliklerini yaşamaları acısından en az 4 yaş bırakmak lazım diye düşünüyorum

Benmkilerin arasi 1,5 yas. Zor ama 2. Cocugu dusunuyorsan boylesi daha iyi geldi bana. Ara versem hayatta 2. Yi yapmazdim

ben kızım 10 aylıkken hamile kaldım. bazı sağlık sorunlarım nedeniyle acele ettik. araları 19 ay olacak inşallah.
daha ilk kızım da bebek sayılır, ben de heyecanla ve merakla bekliyorum nasıl bir tepki vereceğini. kolay olmayacağı kesin.
en azından 1 yaşını doldurmayı bekleyebilirsiniz acil bir zorunluluk yoksa benin fikrime göre.

Tam o ayda hamile kaldim simdi buyugum 23 kucugum 7 aylik
Bende isi biraktigim icin oglum kardessiz kalmasin tekrar tekrar isi birakmak istemedigim icin ikisini arka arkaya istedim cok sukur de nasip oldu
Zor mu derseniz ben iki gun hastanede kaldim buyuk oglumda benimle kaldi
Yardimci sorarsaniz esim haric hic kimsenin yardimi i gormedim simdiye kadar
Simdilerde biraz zorlaniyorum cunku buyugum anlamaya basladi ve biraz hafiften kiskaniyor ama cok seviyorda kucuk olmasina ragmen aglasa kardesi ilk once o gider yanina
Biri dokunmak istese kizar soylenir
Bilemiyorum bana surekli disardan Allah yardimcin olsun falan diyorlar ama
Benim buyuk oglumun uyku problemi var uyumuyor kucugu de ayni en azindan ikisiyle aynianda uykusuz kaliyorum
Buyugun yemek problemi var kucugum ek gidaya basladigindan beri daha iyi yemesi
Bence yani benim acimdan olumlu yonleri cok fazla bakis acisiyla cok ilgili oldugunu dusunuyorum
Ayrica emzirme konusuna gelince tandem emzirme diyebisey var emzirmek yasak falan degil arastirmanizi tavsiye ederim ben oglumu 1 yasina kadar emzirdim sonra kendi birakti :)

Benim kızlarımın arasında da yaklaşık 15 ay var. Gayet memnunum. Beraber yatıp beraber kalkıyorlar, aynı yemekleri yiyorlar, giysileri beraber yıkanıyor, birlikte evcilik oynuyorlar, ablası kardeşini yedirir, küçük kızıma ne versem hemen ablasının tabağını getirip onun tabağınada koymamı ister.

7 aylikken insana bi cesaret geliyor da yurumeye baslayip ortalik karistirma istedigi bisey icin tutturma donemleri baslayinca insan aman dursun az daha diyor :)

Ben iki gectim dort tane ust uste yaptim...kotu yonleri var birincisi evde sirekli kavga hali tv kavgasi kalem kavgasi oyuncak kavgasi ,kavga nedenimiz hic bitmiyor...evin hic temiz kalmiyor,isin hic bitmiyor.esinle gecirdigin,kendine ayirdigin zaman her cocukta giderek azaliyor,ama bi yazdiklarim gecici sorunlar...ilerisi icin guzel yonleri nelerdir,baska cocuk dusunmuyorsan cocuk defteri kapaniyor (en azindan benim oyle)kardesten ote iyi birer sirdas arkadas olurlar,hepsi ortalama ayni donemlerde oldugu icin birbirlerinin halinden anlayacaklar bence en onemlisi hep beraber buyudukleri icin ayni problemleri tekrar tekrar yasamayacaksin,simdi oglunu buyuturken yasadigin problemleri belki uc sene sonra tekrar bebek dusunursen tekrar yasayacaksin...bence ikinci cocugu dusinebilirsin,ama iki cocuktan fazla ust uste cocuk kesinlikle dusunulmezmis anladim,hatta suanki felsefem iki cocuktan fazlasina gerek yokmus...

İlk çocuğa göre değişir bu, şahsen ben cesaret edemem..
Bir de bence herşeyi sindire sindire yapmak en güzeli.. Yetişirim diyorsanız neden olmasın..

Oğlum 4yaşını doldurdu nasip olurda ikinci bebeğim gelene kadar hemen hemen 5 olacak. ilk başlarda keşke peş peşe olsaydı diye düşünürken şimdi iyi ki arada fark var diyorum... mide bulantılarından kafamı kaldıramıyorum ve oğluşum hastayım dediğim de kendi kendine oyun kurup oynayabiliyor yemeğini filan babaanne de yiyor.. eğer küçük bi bebek olsaydı napardım bilmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…