seni çok iyi anlıyorum canım,söylediklerinin hepsinde haklıısın ama eğer ortada eşinin bi problemi varsa bunu senin sürekli gündeme getirmen bağırman çağırman çözüm değil sorunun daha çok büyümesine sebep olur,bak üstüne gitmedikçe bikaç haftadır fark var diyorsun bu şekilde biraz devam et ve gözlemle ilerleme varmı diye.. şimdi tekrar üstüne gitsen dediğin gibi bu seferde ertelemek için başka bahaneler öne sürecektir dediğin giibi iş olayını falan...ama üstüne gitmezsen kendini biraz rahat hissetmesini sağlarsan kendi kendine düzelecektir herşey,burda eşinin bence psikolojik bir sorunu var,gay oldugunu falan düşünmüyorum çünkü daha önce ilişkisi oldugunu söylemişsin,erkekler bizim giibi değil biz bir sorunumuz oldugunda yine çözümü kendimiz üretiyoruz ama onlar tıkanıp kalıyo.burda görev sana düşüyo,birincisi sabırlı olmak,ikincisi üstüne gitmemek...internetten iktidarsızlığın sebeplerini araştırabilirsin..yıllarca ilişkiye giremeyen kadınlar var sırf psikolojik sebeplerden dolayı,böyle düşün senin sorununun çok uzun süreceğini sanmıyorum bi süre ver mesela 6 ay bu süreçte üstüne asla gitme,yani elinden geleni yap sonrasında alacağın kararlarda vicdanının rahat olması için.. Birde şunu merak ettim bu iki ay içinde hep neden olmuyo nolacak böyle tarzında konuşmussun sanırım,birde şöyle denesen bak sorunun neyse benimle paylaşabilirsin biz iyi günde kötü günde diyerek bu yola girdik,herşeyin bir çözümü var neden çözmek varken üstünü örtelim,bu bir sağlık problemi olabilir istersen bi doktora gidelim,bu gayet doğal bişey,eğer benim böyle bir sorunum olsaydı vajinismus gibi sen gözünümü yumardın yoksa çözümünemi bakardın gibi...yani konuşmaların kesinlikle onu daha çok geren ve tedirgin edici olmasın,yapıcı olsun,her konuda rahatlat onu ve çok sabırlı ol konuşmalarında burda görev sana düşüyor ben inanıyorum herşey yoluna girecek.. bu arada sormuşsun canım böyle bi sorun yaşamadım
Seda06,inanki ben belki bÁsta bi iki kez fevri davranmk dísinda,(ki o zâmnda ásla kỉrici làlar söylemdim,)hep anlayisli oldum zaten,ve ĐEim ben senin ésinim sỏrunu anlat vs die,âma bilmiorum nedeni yok deyip dủrdu,en son konusmamizda da yasadgmiz sanicli süreci stresi anlatti,âma sanirim,senin ve cogu ảrkadsin yazdigi dogru,sẻrtlesme problemi yasior ve bunu ésine dahi söyleyemior,bence gẻriye bu ihtimal kaldi.
birde şunu soracaktım,eşin int. le ilgileniyosa bence int . geçmişini bi kontrol et,hangi konuları okuyo özellikle evlendiğiniz günlerdeki int. geçmişini..bu sana bütün soruların cevabını verebilir.. tabii silmiyosa..
Evet bencede kesinlikle sorunu o ama bi erkek için bunu itiraf etmek dünyanın en zor şeyidir heralde,ama dün int bu konu ile ilgili bi araştırma yaptım,iktidarsızlık sorunum var deyip doktora başvurması için en az 6 ay ilişkiye girememiş olması gerekiyormuş,eşinin başka bir sağlık sorunu yoksa psiklojik nedenlerden dolayı bu sorunu yaşıyo büyük ihtimal, buda aşılamayacak bir şey değil,seninki gibi değil de eşim evlendikten 6,7 ay sonra herşey yolundayken babasının rahatsızlanması hastaneler falan bir süre zorlu süreçten sonra aynı sorunu eşimde 3 ay falan yaşadı olmuyodu yani istesede,ama sonra herşey yoluna girdi,eminim seninde böyle olacaktır sadece biraz sabır...
Yardimlrin icin tskr ederim cnm,yalniz su da vẢr ki,tmm böyle bi sỏrunu olsada biz bỉrlikte olmayi balayi dísinda bỉ daha ásla dênemedik,dênemdn básarisiz olacagini neden düsünuor onu anlamiyorum.
Selam canım;
Konunu okudum. Benim durumumu da arkadaşlar biliyor az çok. Ben de 1 yıl kadar dayandım ama yıpranan ben oldum. İş stresi, sizin başka sebeplerden dolayı kavga ediyor olmanız, senin kendine bakmıyor olman... eşinin sana bu söylediklerinin hepsi maalesef oyalama taktiğinden başka bir şey değil. Benim eski eşim de bu konuda hep kaçtı. Denemelerimiz oldu bizim ama başarısızlıkla sonuçlandı. Doktora gitmedi, çözüm aramadı. Ben çok yıprandım. Çalmadığım kapı, gitmediğim evlilik uzmanı-doktor-psikiyatris kalmadı. Hepsi de aynı şeyi söylüyordu: Senin değil onun gelmesi lazım buraya. Çünkü sorun ondan kaynaklanıyor ve sebebini bulup çözmek de yine onun elinde olan bir şey. Ben 1 yıl sabrettim, kimseye anlatmadım birkaç yakın arkadaşım dışında. Sonrasında anneme anlattım ve olaylar koptu. Keşke daha önce anlatsaymışım. Belki aileden birilerinin bilmesi hoş değil ama başka şekilde olayın ciddiyetini anlamadı ve bana başka yol da bırakmadı. Bir doktora gidicem diyordu, bi de gitmiycem, biz kavga ediyoruz da ondan birlikte olamıyoruz. Ki alakası yok. Öyle kanlı bıçaklı kavga etmiyorduk her gün. Hatta her gün kavga ettiğimiz falan da yoktu. Gitmediğim aktar, almadığım meyve-sebze-çay kalmadı. Maalesef keçiboynuzu-incir vs bunların hiçbiri bu boyutta sorunu olan erkekler için çözüm olmuyor. Bizimki doktora bile aileler öğrenince anca gitti. Doktoru annesi bulmuştu. Zorla randevu aldı da o şekilde doktora gitti. Bir erkek(ya da bir insan diyim) böyle bir sorun yaşarken nasıl çözüm bulmaya çalışmaz bu gerçekten de merak konusu. Ne olduğunu bile tam bilemeden evliliğim bitti benim. Gittiği ürolog, Türkiye'nin en iyi doktorlarından biriydi. Hormon testi yapmış. Testlerin sonucunda değerler normal çıktı. Doktor V... denen, herkesin bildiği meşhur ilacın muadili bi ilaç verip yollamış bunu. O ilacı da biliyorsunuz, ilişkiye girmeden 10dk önce almak gerekiyor. Ama adam ilişkiye girmek istemiyor ki zaten. O aşamaya gelemiyor ki ilacı kullansın. Sorun psikolojikti diye düşünüyorum ama psikoloğa da gitmedi. Değerlerim normal deyip oturdu. hep suçu bana attı. Beni güçsüz, zayıf, kendine güvensiz biri gibi hissettirdi ki asla öyle değil. İyi bir mesleği olan, etrafı tarafından çok sevilen, beğenilen bir insanım ama sayesinde kendime güvenimi yitirmiştim. Sana bunları yaşatmasına asla izin verme lütfen. Vakit kaybetme daha fazla. Bir an önce restini çek. Olan senin hayatına olur. Çünkü bu şekilde zaman ve kendine güvenini kaybedersin anca, eline de başka bir şey geçmez. Bir an önce harekete geç. Doktora gidip öğrensin ne olduğunu. Ya da boşanma davası açacağının sinyallerini ver. Kararlı dur karşısında. Durumun ciddiyetini anlasın.
güzel güzel giyiniorum,en güzel gêceliklerimden,hatta bỉ gün ilk dèfa jartiyer giydim icime,âma ona belli etmedim ,yêmk yedik,ve hep đedim ki,bugun elimden kacamicaksin:)) filan güldüm sakalastim,ve hep gêce beni o halde görmesini hâyl ettim ,âma yine sảilirken cok rahatsiz oldu kizacam âma đedi oturma odasindayken,tüm ístegim gecti,jartiyerimi cikarmadan üstüme pịjama giyerek uyudum,cikaramadim o gêce elim gitmedi((
Buklelikedi mẺrhaba, cok tésekkür ederim,konumla ilgilendigin icin,seni en iyi ben ,beni de en iyi sen anlarsin hẻrhalde,konuyu 1 ay önce acmistim,ảrtik 3.ayimizdayiz evliligmizin.Senin konunun 107 sÀYfasini da okudum ve cok âma cok üzüldüm,benzerlikler oldugu gibi farkliliklarda vảr,sàyalrimi okudun mu bilmiorum én son bu konuyu 1 ay kdr önce dile getirdim ,tảtistik hẻrzamnki gibi,sỏun bende đedi ve nỏrmal degil biliyorum đedi yani en azindan bunun evlilikte bỉ eksiklkk oldugunu kabul ediyor.Biz de sizin gibi hadi dÊNeme yapalim gibi seyler olmuyor malesef,ancak kedi kàfamda oluyor bunlar,hấftasonu geldi belki bíseyle rolur vs die.Bizim bu sỎunlrimizin nísanlandigimizin kísa bỉr zâman sỏnrasi básladi,öncesinde bíselr yasiorduk,kendi báslatiordu hatta,âma nolduysa hẻrsey sìfira indi,o dönem de ís stresi vảrdi,ísini kaybetme olasiligi vảrdi,bỉ de ailelr ảrasinda sỏunlr oldu bizde ,taki,ésya vs dẻrken ikimizde cok yiprandik,öyle ki dügünden bỉ gün önce ảyrilmak ístedim,bitti đedim kalktim másadn ,pésimden geldi gelmesydi bitmisti hẻrsey,hala bunu hatirlayinca icim acir,âma ne ailem,ne ảrkadlrim hic kíme bunu da bilmior,düsünün ẻrtesi gün dügünümüz olacak.
Neyse o da psikoljisinin cok bozuldugunu syledi bÂNa en son konusmmzda yani ben normal hâytimda mutlu degilim ki,cínsellik hadi seviselim gibi bísey degil,(bazi Ẻrkekler kàfasini bósaltmak icin sevisir ya,benim ésim onlardan degil malesef).Öyle Íste bukleli kedi,bi kac gündür yazmiordum foruma,icim bỉr tuhaf oldu yine :S
Dün ona ĐEim ki,éslerin kảri koca olamamasi evlilik bỉrliginin têmelden sảrsildigi gẻrekcesiyle bósanma sebebidir.Cok sÁsirdi,bunun icin benden bosanacak mísin đedi,ben de bunun icin demiorum,dủrumun ciddiyetini anla die diorum.Haklisin bÂN da yazik simlamutlu,hàftaici zaten hicbirsey olmuor calisior die,hep hàtasonlri umutlaniorum,âm bu hàftasonu da regl olucam malesef(Ona iktidarsizlikla ilgli bÍsey dỉek dêmdim âm dün đeimki sỏunu kabul et aciklama yap bân,olmuor kalkmior vs vs bisey söyle đeim âma sústu yineeeeee
beni forumda herkes tanıdı artık ama benimde içimde hep bir soru vardı acaba sorun bendemiydi diye.4 ay evli kaldım birlikte olamadık.şimdi düşünüyorum da eşim birlikteliği başaramadı ben her seferinde onu reddetmedim ama o nereye ne yapacağım sonra korkuyorum doktorluk işiö yok dedi.sonuç ayrılık
çok üzüldüm yaşadıklarına baştan sona kadar okudum yorumları...
ben yaklaşık 2.5 yıldır evliyim..evliliğimin ilk yılında eşimle ilk ve ciddi bir tartışma yaşadık ailesi yüzünden..kırıldık birbirimize,çocuk gibi küstük..:)1 hafta konuşmadım kendisiyle..bu süreçte ben çok genç bir halamı kaybettim..sağolsun hep yanımdaydı bu süreçte..ama o kavgadan sonra bizim cinsel hayatımız bitti...1 ay sürdü...2.ay sürdü...3 ay sürdü...tam 5 ay sürdü neredeyse...çıldırıyordum resmen ve oturup hiç konuşmadım da...kırgın olduğum için...psikolojim alt üst oldu..aramızdaki kavgayı unutup sorunu kendimde aradım..paranoyak oldum resmen...sonra yaz tatiline çıktık..1 hafta otel odasında tıkılı kaldık:)eşim hava değişikliğinden girp olmuştu yaz ortasında..tatil bitti ertesi gün döneceğiz ama hala tık yok bizde:)son geleceğimiz gece resmen saldırdık birbirimize:)o şekilde sorun bitti...ve oturup konuşmadık nedenlerini...yanlıştı bence olay çözüldüken sonrada oturup sebeplerini konuşmak lazımdı...
bende sabrettim ama çok zor biliyorum ki sen evliliğin cinsellik bölümüyle hiç tanışmamaşsın..yorumlara ve senin cevaplarına baktım tek tek..tek çözüm konuşmak olmuyosa da mutlaka uzaman biriyle görüşmelisin..en azından kendin için görüş..psikolojin alt üst olmuş durumda şuan ve inan daha da kötüye gidecen,yıpratma kendini değmez....sevgi bu ızıdrabı çekeceğin anlamına gelmiyor bi ömür...nereye kadar devam edecek arkadaşım...
Allah yardımcın olsun...[/QUOTE
konumu ve tüm sayfalari okudugn icin tesekkür ederim,evet benimde psikoljim iyi degil ama yine de güclü durmaya calisiyorum(
tullip hala eşine karşı anlayışla bekliyor musun yoksa yeni bir konuşma yaptınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?