bunu zamanında ben de çok sorguladım canım, en son şöyle bir sonuca vardım erkeklerin bedensel olarak gücü fazlayken kadınların manevi gücü fazla (yani iletişim, sabır vs) böyle dengelemiş yaradan.. ona kas gücü gerektirecek sorumluluklar yüklemiş, bize de yuva idare etme gücü,iletişim gücü vs.. gerçekten de bu kadına yakışıyor... evet bi yerde 'ya bende insanım,bi yere kadar' diyebiliyosun ama onu derken bile yuvan için bişeyler yapmak için düşünceler geçiyor aklından,istem dışı.. çünkü fıtratımızda var.. karşı taraf sana destek verirse ne ala.. sonuca çok çabuk ulaşılır birlikte çabalamanın hazzına varılır. ama destek vermezse de o yapmıyo diye bir kenara çekilinirse orda tüm ipler kopar zaten.. herkes kendinden sorumlu.sen üzerine düşeni yap, yapamayan sonunda utanıyor zaten.. en azından ben böyle düşünüyorum ve bu doğrultuda hareket ediyorum...kaybım olmadı şimdiye kadar.gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
canım uzun zamandır sessizce takip ediyordum ama anladım ki artık yazmalıyım...
birebir değil ama seninkine benzer şeyler yaşamı,sabretmiş,çabalamış (hala çabalıyorum aslında) ve şuan meyvelerini almaya başlamış biri olarak söylüyorum ki lütfen ama lütfen psikiyatriye yada aile danışmanına gidin.. eğer eşinin kabul etmeyeceğini düşünüyosan önce güzel bir araştırma yap, alanında iyi bir hekim bul ve önce kendin gidip konuş. o sana ikna yolları da öğretebilir ya da en azından yaşadığın olumsuzlukların sende bıraktığı izler noktasında yardımcı olur...
üşenme ve yaşadıklarını kısa kısa notlar al, sana ne söyledi sende nasıl bir etki oluşturdu, sen nasıl davrandın bi tablo yap.. bu doğrultuda dr görüş/ün. hatta direkt tabloyu da verebilirsin dr.a
ama ben bunun psikolojik bir sorun olduğunda çok ısrarcıyım..
her yolu denemeden pes etme sakın nolur arkadaşım.. en azından olumsuz bir sonuç olursa ki inşaallah olmaz ozaman vicdanın rahat olur, şunu da yapsaydım belki olurdu demezsin..
ben bunu söylediğim zaman çoğu arkadaşım çok gerici olduğumu falan söyler ama bu değişmez bir gerçek: YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR... Allah bize böyle bir sabır,güç,mücadele özelliği,iletişim,zeka vermiş.. ve ben bu saydıklarımın bir ayrıcalık olduğunu düşünürüm. bu ayrıcalık bize verildiyse kullanmalıyız tullipcim..
ve emin ol sende bu özelliklerin hepsi belki fazlası var. kullan arkadaşım. meyvelerini toplarken inanılmaz zevk alıyorsun ve kendinle gurur duyuyorsun. hatta karşındaki yaptıklarının ezikliğini hissederken bir de ona moral veriyorsun ya o inanılmaz bir duygu...
topla tüm gücünü ve yeniden başla mücadeleye lütfen...
Bizim sorunumuz bize yetmezmis gibi , bir de arabamizla giderken kaza yaptik,neyseki ikimizde iyiyiz,ama yaklasik 5500 6000 tl civarinda bir masraf cikti,simdi artik agzini hic bicak acmaz,surat bes karis haliyle az para degil,napaczbilmiyorum .Ben ise cok yoruldum,bir ynaim artik birilerine söyle baska bir etaba gec derken,bir ynaim siz daha ne terapiste ne doktora gitmediniz,bikmadan sabirla anlat cabala tullip dior,artik beni hayatta pek bisey mutlu etmiyor,belki de depresyon baslangici falandir,ben bu yükü kaldiramiyorum artik.
tullip lütfen vazgeçme,lütfen...kolay değil seni çok iyi anlıyorum ama buraya yazamadığım öyle garip şeyler yaşadım ki ben şuan bu seviyeye nasıl geldik ben bile inanamıyorum.. çabalarının sonucunda sende böyle diceksin inan bana... ama önemli olan inanarak tüm gücünle mücadele etmen ve çok güvendiğin aklı başında fevri davranışları olmayan bi yakınınla bu durumu paylaşman.içine attıkça çıkmaza sürüklersin kendini.Bizim sorunumuz bize yetmezmis gibi , bir de arabamizla giderken kaza yaptik,neyseki ikimizde iyiyiz,ama yaklasik 5500 6000 tl civarinda bir masraf cikti,simdi artik agzini hic bicak acmaz,surat bes karis haliyle az para degil,napaczbilmiyorum .Ben ise cok yoruldum,bir ynaim artik birilerine söyle baska bir etaba gec derken,bir ynaim siz daha ne terapiste ne doktora gitmediniz,bikmadan sabirla anlat cabala tullip dior,artik beni hayatta pek bisey mutlu etmiyor,belki de depresyon baslangici falandir,ben bu yükü kaldiramiyorum artik.
canım benim.. yazdıkların öyle tanıdık geliyo ki bana... zaten yaşadığım için bukadar ısrarcıyım vazgeçmemende...Allah bu derdi düsmanima dahi vermesin,kimse bilmez gercekte kimin ne yasadigini,ne sanslisin hem okuyorsun hem geziyorsunuz,esin cok iyi bir insan,cok yakismissiniz diyorlar,bekarlar ne güzel evlendin yuvani kurdun ,yasitlarim coluk cocuga karisti ben daha evde kaldim diyorlaar,annem zavllaim ne bilsin planlar yapior gelecgmizle ilgili,bebegi yeni olan cift ise cok da geciktirmeyin Yas da önemli diyor,bense gecen hafta gittigimiz bir dügünde uzaklara dalip dalip gidiyorum,benim de hayallerim geliyor aklima,benim de o Beyaz gelinligi giydigim an,elime yakilan kinam geliyor,hersey..Geline bakiyorum ne Kadar mutlu,ben de gelin oldum ben de nasil mutluydum..
Evliligim yürmuyor diye baslik atmis biri,bir digeri evliligim catirdiyor diye,bense düsünuorum benimki evlilik bile degil,ev arkadasligi resmen,böyle bir eziyet var midir ki,evliligm sallantida hatta devami gelmicek büyük ihtimalle,ben yapamiorum cunku bu sekilde,o ise ben de ney nasil olacak bilmiyorum dior,biz nerde yanlis yaptik dior..
Olmuor icime sindiremiyorum,esim kelimesinin ici ölesine bos ki,canimi acitor,yatak odasi sadece uyku demek bizim icin,baska hicbirsey.Evin her tarafinda dügün fotolarmiz albümlerim..Eksik hissediorum kendimi tuhaf,yarim yamalakmis gibi hayatim,evliligim,ruhum,yasantim,yasadiklarim ve hatta yasamadiklarim..Evet evlilik kolay degildi,ben hep icimden dedim ki toz pembe bir dünya degil bu sorunlrmizda olacak belki cok büyük sorunlar,ama bu öyle birseydegil ki,birine anlatmayi cok isterdim,ama ertesi günde unutsun hemen,cunku sorup durmasin e noldu diye.
Aynalara bakiyorum,zaman gecior,gencligim akip gidiyor resmen ellerimden ,bir arkadas demis ki,seni kaybetmekten korkmuyor cünkü,bunu ben de bilmiorum,neyine güveniosun dedim,,düsüncen tullip tabiki cekicek anlayis göstericek bana mi ,neler gecior kafandan..Vevap yok sessizlik,son iki gündür yine ufak tefekte olsa konusuodum,belki de bosuna ugrasioruz tasima suyla degirmen dönmuor ki diye,amasimdi bu son kaza masrafi herseyi daha da altüst etti,belki konusamaycz bile ,az para da degil bende farkindayim 6000 tl sonucta bu,ki para biriktiriorduk yeni araba alacaktik,cok kötü oldu.Sanki dipsiz bucaksiz bir kuyunun icindeyim,yaklasan aci sonu görüyor gibiyim............
tullip lütfen vazgeçme,lütfen...kolay değil seni çok iyi anlıyorum ama buraya yazamadığım öyle garip şeyler yaşadım ki ben şuan bu seviyeye nasıl geldik ben bile inanamıyorum.. çabalarının sonucunda sende böyle diceksin inan bana... ama önemli olan inanarak tüm gücünle mücadele etmen ve çok güvendiğin aklı başında fevri davranışları olmayan bi yakınınla bu durumu paylaşman.içine attıkça çıkmaza sürüklersin kendini.
http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...rubelerinize-yorumlariniza-ihtiyacim-var.html
burdan benim hangi durumdan hangi duruma geldiğimi görebilirsin... ki burda çok küçük bir bölümünü anlatabildim. dediğim gibi yazamadığım daha neler var neler...
her yolu denemeden vazgeçme,lütfen...
işte benim için de en acı kısmı buydu zaten.. bizim aramızda bişeyler yaşandı ve ondan sonra eşim bana bişey hissetmediğini falan söyledi... kabus gibi günler geçirdim.. yurtdışında ii imkanlar var aslında.. türkiyede olsaydınız dr konusunda da yardımcı olurdum ama orlarda da bulursunuz bence..özelden daha rahat konuşabilirim burada..Sagol aysegülmeff,konunu okudum sonuna Kadar,mutlu haberlerin beni de ayri mutlu etti,seni en iyi ben anlarim sanirim,ya da beni de sen.Yalniz izninle bisey sormak istiorum ,sizin aranizda biseyler yasandi sonra mi böyle oldu,yoksa sizde bizim gibi,hicbirsey yasamadiniz mi?Ben kapali degilim,ama anlattigina cok sasirdim ve üzüldüm böyle bir sey duymamistim ama zaten bir teshis konumus esinize,biz de o da yok,aylardan beri hicbisepeb yokken,icinden gelmedigi icin ya da sebebide bilinmior ,esine elini dahi sürmeyen bir Adam var,bana hala gay o paravan evlilik diyorlar ama bu ihtimale hic olanak vermiorm hala.Ben de cabaliorum senin gibi,biz yurtdisinda yasioruz,kimsemiz yok yapayalniziz,kk da olmasa coktan akil hastanesine yatmistim herhalde..Bu öyle bir ykük kü,eyüp peygamber sabri gerekior belki de,belki de sabiral olcak sey degil.Arkadaslrimin da dedigi gibi 2 aylik evliydim konuyu actigimda ve üye oldugumda simdi 9 oluyor..
işte benim için de en acı kısmı buydu zaten.. bizim aramızda bişeyler yaşandı ve ondan sonra eşim bana bişey hissetmediğini falan söyledi... kabus gibi günler geçirdim.. yurtdışında ii imkanlar var aslında.. türkiyede olsaydınız dr konusunda da yardımcı olurdum ama orlarda da bulursunuz bence..özelden daha rahat konuşabilirim burada..
gerçekten birbirimizi ii anlayacağımızız düşünüyorum..
yavas yavas gercekleri görmeye basliorum ve belki de bu canimi daha cok acitiyor,sorun ilk birliktelikte diil belki de rahtlayack ve biz bir daha hicbisey yasayamiycz cocuk olana kdr((Ya teyzeme ya görümeme söylemeyi düsünuorum artik,ama herseferinde ondan da vazgeciorum,ben bu icinde bulundugum cehennmeden nasil geri cikacagim ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?