2 cocuk annesiyim cok yorgunum

Canimm öncelikle sakin ol. Geçecek bunlar bak ne güzel 1 yaşına gelmiş bile. O sürekli mic mic 1 sene bitmis gitmiş. Hele birazcık daha büyüsün iyice buyugüyle oynar sen de daha rahat edersin. İleride hele ne günlerdi diye gülümseyerek hatirlayacaksin

Birakacak kimsemiz var ama keyfi yere birakamam sorun olur kuafore giderken birakiyorm 5 sefeer ariolar taciz ediyolar yanimda goturuyorym ben rezil oluyorm kendini eve kapattim cezaevinde gibiyin umarin düzelir
Birkaç arkadaşın dediği gibi anaokuluna yada kreşe verin büyük olanı hem yaşıtlarıyla olmuş eğitim almış olur hemde yükünüz hafifler kafa dinlersiniz

Az rahat olun. Buyuyecekler elbet. Ânın tadını çıkarın. Parka gidin. Poğaça kek pişirip alın çocukları parkta bir kenara örtü serip piknik yapın. Erkek çocuğu özellikle enerjilerini atmaları lazım. Dışarda yorulurlarsa evde daha sakin olurlar.

Öncelikle büyüğünü anaokuluna ver..hem ilgilenemiyorum diyorsun yazık çocuğa ..oyun oynar arkadaşı olur sosyalleşir..sonra eşinden yardım iste..akşamları baksın çocuklara yada sana yardım etsin..ya da haftada bir yada 15 günde bir temizlik için bayan al..herşeye yetişemezsin yazıların bile panik halinde gibi.yardım iste yoksa çok yıpranırsın..varsın olan parana olsun ..herşey mükemmel olmak zorunda değil..benim de 2 çocuğum var üstelik yakın zamana kadar çalışiyordum..o cocuklarda güclü anneler görmek istiyorlar ..devamlı şikayet eden yorgun anne değil..sesini çıkar en azından babaannesi büyüğü gezdirir bakar sen diğerine bakarsın bazı günler..

Hepiniz haklisiniz babaannemiz diger oglundan 3 torunu daha var bize vakit kalmiyor buyuk oglumda b kendini b kurtardigi icin arada bahcesine iniyor oynuyor o kadar oda usanmis bakmaktan hepsi kucuk torunlarinin ben sadace paylasmak istedim. Arkadas demisski cami makineye evleri nasil veriyorsun vakit buluyosun demekki demis tek elimleyapiyorumherseyi bazende aglaya aglaya o yuzden kendime vakit bulamiyorum esim pek yardimciolamiyor gece yorgun oluyor hep aslinda ben herseyi yaparim deyip herkes bana guveniyor nasilsa yapar becerir diolar bazen derdimi anlatmaya calistigimda dinlemiyor bile kimse cocuklusun deyip gecistiriyolar ben sadece benm durumda olan arkadaslarla yardimlasmak istedim ilk defa derdimi anlattim buraya acemiyim biraz belki ondan panik bir sekilde yazmisimdir ve kisa ca yazm daha yunede hepinize tesekur ederim saolun

Diğer yorumları çok dikkatli okumadım ama Benin demek istediğim sen istemezsen kimse bu yoruluyor yardım edeyim demez ..ve sen çok yıpranırsın ..olan sana olur ..sesini çıkar eşini biraz alıştır ..temizliğe bayan al..ilerde keşke çocuklarla daha çok vakit geçirseydim dersin..bugünlerde geçiyor İnan..yıpratma kendini ..

Aynen canim demiyolar herkes kendini dusunuor daha bide aksam yemeklerine benden yemek bekliolar kayinvalidemgil cagirmazsam da kuserler kayinbabam yasliyiz biz cagirmyosun derler nazlari bir bana bide esime geciyor bazen cok kirici yorumlar yaziolar benim durumda cok insan vardir die yazdm o yuzden dertlesstm hepinizin soylediklerini dusuncem

ee yetişemiyorum de o zaman sen de

temizlik ve yemek ölmeyecek kadar olmalı fazlası israftır

çocuk bu sürekli dağıtır ne olacak ki dağınık kalsın

çamaşırlar ortada olsun yataklar toplanmasın sendne ve çocuklardan kıymetli mi

evimde yatak toplanmaz

kullanılmayan hiçbir eşya yok

süs ıncık cıncık gümüşlük konsol vs vs kim onlarla uğraşacak tozuydu vs vs

akşam eve girip 2-3 çeşit yemek yapıp yiyoruz işte

masa olduğu yerde kalıyor

ben geçip oturuyorum çocuğum ile ilgileniyorum

oğlum uyuyup biz dinlendikten sonra da tıkıyorum makineye bulaşığı

dursun tezgahta bulaşık kime ne ki

ya da çamaşırı sabah attım çıktım evden akşam gidince de asarım ya da kurutma makinesine koyarım mesela

topladım ama katlanmaya üşendim durur yatak odasında koltukta

hayatımız bir tane sen daha 25 yaşındasın onu sürekli ev işi ile heba etme

o çocuklar senin onları ihmal edemezsin ama kısır döngüdeki ev işlerini ihmal edebilirsin

kim ne derse desin umursama

ben böyle uygun gördüm dersin ve biter

Valla cesaret buldum senden oyle yapcam umursamicam artik kimseyi bugun ilk defa b oyle yaptim yatagi bile biraktim camasir makine ciktim evden enbiyisi bu gezcem dedim kiz kardesime geldim hep is hep is usandm.valla

Benimde iki cocugum var. Buyuk anaokuluna gidiyor. Kucuk iki yaşında. Cok yorgunum bitkinim gttikce zorlasiyo. Odevleri oluyo kucuk yaptirmiyo ay ay anlatamicam daha neler neler..

sabır.

yapcak bişey yok. 20 yaşında ilk çocuğu doğururken 24ünde ikinciyi doğururken allahın emri yani bunların olacağını düşünmeliydin.
kimse de demez ki benim çocuk hiç kucak istemiyo hiç ağlamıyo vs diye. tüm çocuklar böyle.

Cocuklarini babanelerine birakmaktan cekinme yussuzluge vur.insan kullanmayi ogren.acima acinacak hale dusersin.hergun ne yap yap yarim saat cik

yasiyla ilgisi yok, ilerki yaslarda dogurunca daha zor oluyor. fizikende daha cok goturemiyorsun cunku. bu yasanilanlar illa er ya da gec basina gelecekti..

kucaktan vazgecirmeye bakın. aglasın zırlasın ama direnin. cunku bu sonrasında böyle olur wc ye bile onsuz gidemezsiniz.
beşigine koyun -sepet gibi olanlar varya hani onlardan bile alsanız iyi. cıkamaz kendine zarar da veremez. kendi başına durabilmeyi ögrenmeli. baglılık ve bagımlılık oluyor cocukta ve bu işinizi cok cok ama cok zorlaştırır.

Aynen benden bahsettin. Biri 6 buçuk yaşında diğeri 2 buçuk aylık iki erkek çocuğum var. Ailemizden uzakta yaşıyoruz. Bişey olduğunda çocuklarımı bırakacak kimse yok. Sadece bi komşum var onada çok ihtiyacım olduğunda bırakıyorum keyfi bırakamam ki. Öğretmenim 10 gün sonra doğum iznim bitecek. Bu sene bi şekilde çocuğu idare edicez ama seneye bakıcı tutmam lazım. Seneye okullar başladığında 9 aylık olucak. Büyük ilkokula gidiyor zaten. Hem iki çocuk hem çalışmak nasıl olucak anlıcam artık. Yani demem o ki.. Hayat sadece size zor değil.

Benim durumum daha zor 20 aylık bir oğlum ve 40 günlük bı kızım var. kızım çok huysuz sürekli ağlıyor. onunla ilgilenirler oğlumu ihmal ediyorum ve bende bu duruma çok üzülüyorum. sürekli ağlıyorum nasıl olacak nasıl geçecek bu günler. Morele çok ihtiyacım var.

cocuk olduktan sonra hele ki iki ve daha fazlası olduktan sonra yaş kaç olursa olsun hayat zorlaşıyor.
sadece siz bu sürece daha erken başladığınız için aklınız yaşayamadıklarınızda kalmış.
23 yaşında anne oldum kızım 3 yaşında.
ilk 1 sene bende aynı ruh hali içindeydim.kızım büyüdükçe herşey yoluna girdi.
hem onunla büyüdüm hemde kendi kişisel hayatıma hedefler koydum kendi istediklerimi yapıyorum.
ha uzun bir süre de çocuk istemiyorum..
biraz sabredin.2.cocuğunuz büyüdüğünde çok daha rahat edersiniz.
tabi eşinizin tavrı ve desteği de çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…