2. Çocuk Baskısı Nasıl Püskürtülür

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Kv: Korunuyor musunuz? Korunmayın hemen bir çocuk daha yapın
Ben: Yok korunmuyoruz, kısmet (konu uzamasın)
Kv: Kısmet deme hemen yapın 1 tane çocuk mu olur
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Kv: Ben 5 tane nasıl büyüttüm.
Ben: Siz bakmışsınız biz yapamıyoruz. Hem eşim de istemiyor
Kv: Sen onu boşver. Diğer oğlum da istemiyordu. Bak şimdi 2 tane seviyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok
Kv: Ben bilmem 2. Çocuk yapın

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
Ilk sorunun cevabinda zaten sizi ele geçirmiş. Diyeceksiniz ki bu benim özel hayatim eşimle benim aramda bitti konu boyle uzamaz

Klise ama siz de devamli ayni cvplari verin..o ne derse desin

Senin yaptığın çocukların içi geçmiş şimdikiler fena yao 6. Yı da gör ne oluyır bakalım de sussun. O ne ya korunma falan. Pozisyon da söylesin bari terbiyesiz bunlar ya

ayyyy bu ne terbiyesizlik.
korunuyor musunuz ne demek ya..
aç telefonu oğluna sor ben böyle konuşmalardan kesinlikle hoşlanmam deseydin keşke.
ayyy hadsiz... çocuk yapmıyorum bize bir tane yetiyo allah olmayana versin de bi dahakine.
tamam saygısızlık yapmayalım büyüklerimiz bi yerde ama bu kadar da ezdirmeyin kendinizi lütfen yaa
ay kadındaki ağza bak ben sinir oldum burdan...

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
direk replik olmuş günlük :)))
he he diyin geçin

nasıl püskürtülürü okuyunca aklıma Turan taktiği demek geldi. yA Allah bismillah Allahu Ekber Nxmxndmcmdm o nasıl başlık bacım yA kurban olayım

valla sen deki o ayılara siz bakacaksanız yapayım. yada gelin belimden tutun madem

Bence net tepkinizi koyun. Siz tepki koymamışsınız ki ortaya. Tövbe estağfurullah. Benim kayınvalidem korunuyor musunuz diye bana soracak... Ona bu haddi siz vermişsiniz kusura bakmayın.

Ben direkt hiç düşünmüyorum. Siz düşünüyorsanız yapım. Benim bakabileceğim çocuk bu diyorum. Ama oldukça sert şakasız söylüyorum. Bir daha da tekrar edemiyorlar. Net ve sert söyleyeceksiniz gülümsemeden.

Net bir çüş-stop cümlesi yeterli.
Seks hayatımla ilgilenme, cinsel hayatıma karışma, sana ne, seni ilgilendirmez, 42 yaşındayım sana mı soracağım, bunun muhattabı sen misin, olan torununla ne kadar ilgilisin, babaannesi torunun için paraya ihtiyacımız var çık ordan 20 bin vs gibi.
Tek kurşunla sustur gitsin

Ne kadar laubali bir konuşma tarzı...
Yerinizde olsam 'Özel alanımıza burnunuzu sokma lüksünü nereden buldunuz? Çocuk yapsam elinden mi tutacaksınız?' diye lafımı söylerdim. İsterlerse saygısız gelin olayım. Korunuyor musunuz diye soru sormak nedir? 😃

eşinize söyleyin o konuşsun yada biraz sert yaparak çözmek zorunda kalacaksınız sanırım

bırde kusura bakmasınlar da gelmısler 8984 küsür yaslarına ben 5 cocuk nasıl buyuttum ben tane nasıl dogurdum cocuk dogur o buyur falan dıyorlar
halbukı kedılerde doguruyor mevzu dogurmak degıl
eskıden gelın kaynana bır arada olurdu eltıler görümler bır arada olurdu bırı dogururdu herkes yardım ederdı hepsının elınde buyuduk bız, eskının sartlarıyla sımdı kı zaman bır degıl eskıden kalabalık ve sokakta buyuduk sımdı tek basına evde buyuyor cocuklar ve artık herkes calısıyor borek corek yapıp altın günü yapıp dedıkoduyla gunu bıtırmıyor sımdıkı kadınlar

eskıden allaha emanet buyuduk konusturmasınlar bızı sankı super annelermıs 5 tane dogurup buyutup ıyı halt etmıs gıbı ben nasıl buyuttum dıyene cok agır bır cumle kullanmak ıstıyorum bır agzımı acsam altından kalkamazlarda neyse.

kapasıtelerı bu kadar ıste. keske hayat üremek kadar kolay olsaydı her turlu organımızı uzluvumuzu kullanabılırız ama beyini kullanmak daha onemlı
👏👏 Tam beynimden gecenler ,muhtesem yorum. Hayatta en sinir oldugum sey ,bizim zamanimizda şöyleydi,böyleydi,biz şöyle sıkıntı cektik.iyi işte herkesin zamani farkli,bedavaya cocuk büyütmüş eskiler haberleri yok.Şimdi giderler yığınla.Hic mi farketmiyorlar aradaki farki? Kabul günlerine giderlerdi cocuklar mahalle içlerinde Allah a emanet büyürdü.Ayrica maddi ,manevi imkanim bile olsa bu tercih meselesi.kimse kimseye karisamaz.Kendileri torun sevecek diye bencillik yapamazlar.Ben olsam ; eger bakacaksaniz,maddi yardiminiz olucaksa doğurayım derim.Bakalim ne diyecek?

Benim bebeğim de 21 aylık oldu bana da sürekli o baskı uygulanıyor. Kv sorduğunda isteyen yapsın valla ben yeni yeni kendime geliyorum bir daha sar başa yapamam diyorum, eski insanlar nasıl beş altı çocuk yapmış dedi ben onlar gibi doğur sokağa at nasıl büyürse büyüsün yapmıyorum öyle yapacak olsam ben de doğururum marifet doğurmakta değil yetiştirmekte dedim. Sustu oturdu yerine. Çenelerini kapatın valla. Ben ikinci çocuğu istiyorum ama şimdi değil, kv lere hiç istemiyormuş gibi yapıyorum ki bana baskı yapmasınlar. İlkinde de öyleydim hamile olduğumu duyunca şok olmuşlardı biz seni en az üç sene yapmaz diyorduk dediler. Ne gerek var bilmelerine. Sizin zoel hayatınız yapacağınız çocuğa da burnunu sokmasın kimse

Bazı insan vücudundaki özel (belki mahrem) durumları sıradan birşey gibi karşısındaki ile günlük muhabbet olarak paylaşır.

Mesela tuvalete giderken ne yapmak için gittiğini, çıkınca ne yaptığını, adet olduğunu, temizlendiğini, uzun/kısa sürdüğünü, bebek düşündüğünü [düşünmediğini] , olmadığını [olduğunu], ne zaman/nasıl ağda yaptığını vb....

Böyle paylaşımlar yaptığı birisine nasıl sınır koyabilir ki insan.

Karşımızdaki insana konuşma mevzularında sınır koymak için o bölgemizi muhabbet konusu dahi yapmamak gerek. Hangi bağlamda olursa olsun, I think.

Aslında kaynananız ayıp olur diye telefonda kalmanızı size karşı kullanıyor.
Sonraki görüşmenizde tekrar çocuk konusu açılırsa artık dinlememeye karar verdik, haber vereyim dedim diyin.

Sonuçta bir şikayeti var, boş ahizeye istediği kadar derdini anlatabilir durup dinlemenize gerek yok ki? 😂

Tabi ki haylaz çocuk gibi hemen konuyu açıp sınırınızı deneyecek.
Gülümseyerek annecim konu dağıldı sonra görüşürüz diyip telefonu kapatın.
Tekrar arayacak, açtıktak sonra denerse aynı cümle ile bir daha kapatın.

3-4 denemeden sonra “tamam tamam bir laf dedik ne var yani” diyip pes edecek.

Çocuk yetiştimek gibi düşünün, ara sıra yoklayabilir ne yapacağınızı biliyorsunuz.

Bu tip kişilere açıklama yapmak neden göstermek tane tane açıklamaya çalışmak işe yaramaz zayıflık olarak görüp daha da çok pes ettirmek için uğraşırlar.

Net kısa keskin bir tavırla ama öfkeye kapılmadan ilerleyin, kendinizi öğretmen gibi düşünebilirsiniz. 😊

Back
X