2. çocuk ihtimali

Rahmi aldırmazdım ama hadi el mecbur son çare aldırmak zorunda olsam yinede çocuk yapmazdım

ama sen bu konuyu açtığına göre çocuk istiyorsun yani günün birinde belli ki
o yüzden ne kadar erken o kadar iyi yap bebeyi gitsin

O ay hangi taraftan yumurtladığımı biliyorum artık. Şişkinlik, ağrı, tatlı isteği falan işte bütün o gerginliği 3 hafta yaşıyorum resmen
1 hafta bile çekilecek dert değil ya 3 hafta ne demek. allah yardımınız olsun kötü bişey olduğunu düşünmüyorum ben. her şey temiz çıktı demişsiniz çünkü. alt sınırda olan b12 de buna sebep olmaz sanırım. bence de takıp çıkarılan spiral yüzünden.

Ama ben 1 yıl normal spiral kullandım, 2 yıla yakın da hormonlu, şimdi 2 ayı geçti hap kullanıyorum
Bakırlı spiral zaten normal bünyelerde bile kanama arttırıyor size neden taktılar anlamadım. Sigara içmiyorsanız hapı kullanmaya devam edin, rahim aldırma yoluna gitmeyin bence, başka doktorda deneyebilirsiniz. Çok sıkıntılı bir durum, insan canından beziyor biliyorum, 30 günü aşan kanamalar yaşadım insan ne olacaksa olsun diyor ama dayanın.

Kesilmeyen kanama problemi bende de var. Dogumdan sonra kullandigim 3 aylik korunma ignesi (ilk defa kullandim) hayatimi 8 aydir mahvetti. Doktorumun korunma onerisi prezervatif. Zaten kesilmeyen bir kanama varken hap, spiral gibi kadinin kullandigi yontemler kanamayi arttirip durumu daha kompleks hale getirecegini soyledi. Kendiniz korunmayi birakip prezervatifle korunmayi denediniz mi?

Tabi ki rahim aldirmazdim canım, dünyanın binbir türlü halı var.
Bence başka seçenek vardır diye düşünüyorum..
Herşeyin hayırlısı olsun

Aldırmayın ya. Eğer ankaradaysanız ya da gidebilirseniz size doktorumun ismini verebilirim, en azından bir kere gidip danışın derim. Sizi doğru yönlendireceğine inanıyorum.

Ben kati suretle çocuk düşünmememe rağmen rahmi aldırma, doğurganlığı bitirme aşamasına hiç gelmedim.
Sağlık sıkıntısı ayrı bir durum tabii ama neler duyuyoruz, donör için bile kardeş yapıldığı var.
Bu kanama durumu normal değil ve çözümü bulunamadığında alalım, yok tahrip edelim de bence çözüm değil.
Kaynak bilinse okey ama durduk yere şimdi, şüpheli konu bu.

Hormon degerlerinize ve kanama bozukluğu ihtimaline karşı tam kan sayımınıza filan bakıldı mı? Yoğun ve uzun adet kanamalarına sebep olabilecek rahim dışı bir sürü etken var.

Amacım asla doktorunuzu yargılamak değil. Tabi ki bu işin uzmanı onlar. Fakat rahimde herhangi bir problem görülmemişken aldırmak istemezdim ben olsam.
Şayet gitmediyseniz bir de dahiliyeye görünün derin.

uzun suren kanama derdini ben de cektim ve onca tetkike rağmen sebep bulunamadı. doktor önce kanamayı kesecek iki ilaç yazdı sonra da dogum kontrol hapına basladım. sehrinizde kadın dogum hastanesi varsa oraya da bir görünün.

O kullandığınız emojiden konuya odaklanamadım. Konuyu anlamadım da. Ciddiyetim birden kayboldu. Ne demiştiniz?

Konu sahibini tanımadığınız içindir o. Kendisi forumun en eskilerinden ve asla çocuk düşünmem derken hamile kaldı. Şimdi eski haline bakınca 2. çocuk çok ütopik kalıyor ondan sinirden gülüyor bence di mi Koalina benim görüşüm gemileri pardon rahmi yakmamak,arkadaşlar hematoloji falan önermiş. Ne hemen doğur he de rahminden o, illa vardır bence yolu.

Herhangi bir teşhiş koyulmamışken dur bi de rahmi tahrip edelim ya da alalım demek ne kadar mantıklı?

Belki de rahim kaynaklı bir kanama değil. Rahim alındığı halde devam etmez mi eğer öyleyse?

Bana çok saçma geldi. Deseler ki hastalığın şu ve tedavisi bu tamam da dur bir şey bulamadık ama şunu da deneyelim demek sanki oyunu geçmek için tüm tuşlara basmak gibi.

Bence bedeninizde geri dönüşü olmayan bir işlem yapmayın. Size tavsiyem doğum kontrol enjeksiyonu ile korunun. Ben yaklaşık 2 yıldır Mesigyna adında doğum kontrol enjeksiyonu ile korunuyorum. Bu aylık uygulanan bir iğne. Ayda 1 aynı gün yaptırıyorsunuz sadece bu kadar. En doğurgan dönemimde bile hamile kalmadım.
Neden mi? Çünkü bu iğne depo hormon iğnesi. Östorojen ve progesteron adlı iki kadınlık hormonunun iğne formu. Bu iğneye devam ettikçe depo hormonlar geçici olarak üreme fonksiyonlarını baskılıyor yani hamilelik olmuyor. Koruyucuğu çok yüksek bir yöntem. Ayda 1 kere aynı gün yaptırmanız lazım. En önemli noktası bu. O günü kaçırırsanız sıkıntı olur.
Ben hiç hamile kalmadım. Siz de araştırın tabi ama ben çok memnunum üreme fonksiyonlarını geçici baskıladığı için hamilelik şartları oluşmuyor. Bu iğne seni ayda 1 kere yaptırmana rağmen 1 ay boyunca koruyor. Ama bir dezavantajı var. Depo hormon iğnesi olduğu için biraz iştah arttırıyor. Ama ben kazara hamile kalmak mı birkaç kilo mu diye düşününce tereddütsüz kiloyu seçtim. Tabi belki sizde kilo aldırmaz. Çok kolay bir yöntem. Ayda 1 iğne yaptır başka bir önleme de gerek yok. Haptan çok daha etkili. Tavsiye ederim..

Son düzenleme:
Doğum yapalı 7 ay olacak hala kanamam devam ediyor benim de, aşırı insanı yıpratan yoran bir şey. Ben ped kan görmek istemiyorum artık o derece bunaldım, görünmediğim doktor bölüm kalmadı bir şeyin yok deyip gönderiyorlar. En son kendi doktorum rahminde parça kalmış olabilir operasyon yapabiliriz dedi başka doktorlara gittiğimde böyle bir durumun olmadığını söylediler, en son gittiğim kadın doğum doktoru adet düzenleyici hap verdi dört aylık, 2 ay kullan geçmezse yine gel dedi geçmedi, bu aralar yine görüneceğim. Neyinin olduğunu bilmemek aşırı can sıkıcı, belki daha önemli bir sorun var ve zaman geçtikçe kötüye gidiyor yani bu ihtimali düşünmek bile canımı sıkıyor. Rahmi yıpratmak ya da aldırmak çok ciddi bir karar, henüz yaşınız çok genç. Zaman ve imkanlar ne getirir bilemeyiz, düşünceler değişebilir bir daha çocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz. Başka alanlara görünün siz de. Umarım sorunun ne olduğunu bulabiliriz her ikimiz de.

Rahim filmi çektirdiniz mi ? bahsettiğiniz şey ciddi kan kaybı ve sürekli vücudunuz yorgun bitkim düşer aşağı yukarı size yakın sorunlarım vardı rahim içinde poliplerim kanama sebebiymiş , küçük bir operosyanla alındı ve herkesin yaşadığı sürece geçiş yaptım ilk başlarda bocaladım .... neden bu kadar az diye :) doktor şuan normali bu dedi :) inş. sizinde öyle basit bir şeydir çok geçmiş olsun

ben de şaşırdım üstelik daha once boşanma ihtimaliyle ilgili de bir konusu var. ama bu konuya bakınca cocuk istiyor gibi hissettim. ünv. arastırma hastanelerine filan gidip prof görüşü almak gerektigi kanaatindeyim.

E bu da çocuk ihtimalini sıfırlıyor. Tamam zaten şu yapamam ama ya piyangodan para çıkarsa ya şartlarımız değişirse
Üyelik ele geçirilmiş gibi sankiKoalina ve çocuk hem de 2. çocuuuuk

Çok geçmiş olsun, yaşadığınız sağlık sorunuyla ilgili bir şey diyemeyeceğim neden olur bir fikrim yok çünkü, ama madem 2. çocuk düşünüyorsunuz o zaman rahimin alınması söz konusu bile olamaz, umarım kanamaların sebebi bulunur ve piyangodan büyük ikramiye size çıkar:)

Aynı durum spiralden sonra bende de oldu sizin 3 hafta kanama çokmuş ama benimkinden, ben de 12-13 gün sürüyor, 2 hafta kadar rahatım sonra tekrar oluyor. Gerçekten çok bunaldım ağrıdan kanamadan bezdim artık yani Doktor hormonsuz spiralde oluyor 1 seneye tamamlayalım düzelmezse çıkaralım demişti 2 ayım kaldı Rahim aldırma/tahribat sorunuza gelince, tabiki öyle bişey yapmayın. Mesele doğurmak istemek/istememek de değil burda, mesele doğal olandan uzaklaşmak sizi başka türlü sıkıntılara da sokabilir, menapoz olur ki doğal olanı bile zor, olmayanını düşünemiyorum. Ne kadar kolay söylüyor doktorlar ya rahim alınır mı durduk yerde

2.cocuk fikrinden bagimsiz olarak kanamanin nedenini bulmak çok önemli. Bir uni hastanesine gitmeni tavsiye ederim. 2.cocuk yapmak icin benim de başka bir beklentim var ancak tr de o gerceklesirse yaparim diyorum da, o da imkansiza yakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…