- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
- Konu Sahibi Durummleyla
-
Zencefilli bitkisel hap bu ozaman ilk kez duydum ondan irdelemek istedim canm tsklerKullandım canım ilaç şeklinde ama üzerinde takviye edici gıda yazıyor adını unuttum kadın doğumun vermişti. Bulantı olur Die verdi ama 1 yada 2 kez o da seyahatlerde kullandım. Belki ihtiyaç bile olmayacak....
Amin Tesekkur ederimSaglikla kucagnza alin insallah
Canm benim olmuyomu yoksa allah gonlune gore versin insallah3 yıldır kızıma kardeş yapamayan bir anne olrak
lütfen doğur diyorum
Ben iki kardeş büyüdüm, hep kızımın bir kardeşi olsun isterdim. Hamilelikte ve sonrasında da. Hamileliğim sıkıntılı geçmedi kızım da 1 yaşında şimdi ve birkaç aydır ikinci çocuğu istemediğimi fark ettim çünkü çocuk bakmak zor iş, tam zamanlı bir şey ve tatili yok dinlenmesi yok hastalık izni yok. Eşim çok yardımcı oluyor ama ne kadar yardımcı olursa olsun annenin yorgunluğu hep duruyor yerinde. Biz de konuştuk ve en azından şimdilik tek çocuk iyidir dedik ileride ne olur bilinmez.Diyorum acaba tek cocukla kalsam bi sikinti olurmu evladim ilerde bana kizarmi yada yalniz kalirmi kafamda deli sorular
Her gebelik ayni geçmez...Mrhb hanimlar ilk hamileligim okadar zorduki anlatamam bi ara kendimi oldurmeyi bile dusundum surekli bulanti kusma boguluyodum sanki nefes alamiyodum surekli nefes darligi bas donmesi 9 ay bana oldu 9 yil.gebelik boyinca disari cikamadim dusunun devamli yatak devamli bulanti aci nefes darligi kontrole zor gttim.esim tutturdu 2.cocuk da 2.cocuk evet bende cocugumun kardesi olmasini isterim fakat ben ne cektgmi cok iyi biliyorum olup ölüp dirildim hep adamda tutturdu tek cocuk olmaz diye psikolojik ve fizyolojik kaldiramiyo bunyem hamileligi ne yapicam sasirdim
Bu yorum çok güzel gerçektenBen iki kardeş büyüdüm, hep kızımın bir kardeşi olsun isterdim. Hamilelikte ve sonrasında da. Hamileliğim sıkıntılı geçmedi kızım da 1 yaşında şimdi ve birkaç aydır ikinci çocuğu istemediğimi fark ettim çünkü çocuk bakmak zor iş, tam zamanlı bir şey ve tatili yok dinlenmesi yok hastalık izni yok. Eşim çok yardımcı oluyor ama ne kadar yardımcı olursa olsun annenin yorgunluğu hep duruyor yerinde. Biz de konuştuk ve en azından şimdilik tek çocuk iyidir dedik ileride ne olur bilinmez.
Sizin hamileliğiniz zor geçmiş ve 6 yıldır kendinize gelememişsiniz, bunun psikolojik etkisi olduğu kesin ve bence bunun için tedavi görmeniz iyi olur ikinci bir çocuk fikrini değerlendirmeden önce. Diğer yandan eşiniz çocuk istiyor diye çocuk yapılmaz bence. Annenin hazır olması lazım çünkü annenin vücudu ve hormonları değişecek, annenin psikolojisi etkilenecek, büyük çocuğa istediği ilgiyi gösteremeyince anne kendini yıpratacak. Eşiniz için baba olmak kolay, geceleri uyanmak yok, aylarca taşımak yok, e belli ki psikolojinizi de anlamıyor ki size baskı yapıyor. O yüzden enine boyuna konuşup tartışıp karar verin, sırf tek çocuk olmaz diye ikinci çocuğu yapmak ikinci çocuğa da ilkine de haksızlık.
Bunca sikintilariniza ragmen kendinizi mutlu hissediyodunuz demekki bu cok isteminzden ve psikolojk fizyolojik hazr hissetmenzden bence.keske bende psikolojk ve fizyolojk hazir hissetsem kendimi ama hissedemiyorum malesef elimde degl.amin cok tsk ederm szde saglicakla alin yavrunuzu kucagnzaHer hamilelik bir olmaz . Ilk kizimda sorunlarim vardi, halsizlik ve Nefes darligi . Ikincisinde bastan beri gecmeyen bas dönmesi, Kramp, bel agrisi , yürürken nefessiz kalma agri, gibi gibi bir sürü Problem var. Benim Kiz 4 yasinda yapabildigimi yaptim, yapamadigimdada yanimda durup oyun oynuyor, cizgi film izliyor. Biraz kendime gelince disari cikariyorum anca.
Hamilelik cok zor ama Ben cok istedim ikinci cocugu, esimi ikna edersem belki ücüncüyü.. bilemiyorum simdilik..Ben nedense hep iyi seyleri hatirlardim Ilk hanileligime dair. Cok istemek ya da istemenekte önemli. Iyice bi düsünün ve esinizin isteginide göz ardi ermeyin. Cünkü esim bana istemiyorum deyince Ben cok üzülüyordum. Hakkinizda Hayirlisi olsun.
Cok guzel tarif etmissiniz inanin sizinle ayni fikirdeyim bende.ustelik ailem uzakta yardmcm yok.esim cok yogun calisio gece davul calsa duymuyo kalkmiyo hala cocugum hasta oldugunda hep ben ilgilenirim ben uykusuz kalirim esim sadece doktora gotur getir btti isi bu kadar.tek basima hepsini kaldiramam inaninBen iki kardeş büyüdüm, hep kızımın bir kardeşi olsun isterdim. Hamilelikte ve sonrasında da. Hamileliğim sıkıntılı geçmedi kızım da 1 yaşında şimdi ve birkaç aydır ikinci çocuğu istemediğimi fark ettim çünkü çocuk bakmak zor iş, tam zamanlı bir şey ve tatili yok dinlenmesi yok hastalık izni yok. Eşim çok yardımcı oluyor ama ne kadar yardımcı olursa olsun annenin yorgunluğu hep duruyor yerinde. Biz de konuştuk ve en azından şimdilik tek çocuk iyidir dedik ileride ne olur bilinmez.
Sizin hamileliğiniz zor geçmiş ve 6 yıldır kendinize gelememişsiniz, bunun psikolojik etkisi olduğu kesin ve bence bunun için tedavi görmeniz iyi olur ikinci bir çocuk fikrini değerlendirmeden önce. Diğer yandan eşiniz çocuk istiyor diye çocuk yapılmaz bence. Annenin hazır olması lazım çünkü annenin vücudu ve hormonları değişecek, annenin psikolojisi etkilenecek, büyük çocuğa istediği ilgiyi gösteremeyince anne kendini yıpratacak. Eşiniz için baba olmak kolay, geceleri uyanmak yok, aylarca taşımak yok, e belli ki psikolojinizi de anlamıyor ki size baskı yapıyor. O yüzden enine boyuna konuşup tartışıp karar verin, sırf tek çocuk olmaz diye ikinci çocuğu yapmak ikinci çocuğa da ilkine de haksızlık.
Evet ilerde evladıniz kızabilir. Her hamilelik aynı olmaz. Ben abartmadan söylüyorum bu kız iflah olacakmı dedi herkes. Coook sorunlu geçti. Su an aralarındaki diyaloğu görünce dünyam değişiyor. Yaşım genç olsa yine isterdimAhh ahhh bende dusun dusun isin icinden cikamiyorum esim sikistriyo tartisiyoz ilerde evladim kizarmi acaba diyorum yalniz diye ama bende kaldiramiyorum hamileligi bilemedim valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?