2.cocuk mevzusu ve esim

Haklisiniz. Ama tek tarafin istemesoyle de cocuk yapilmaz. Kadinin hazir ve istekli olmasi onemli. Ne kadar yardimci olacak bir es bile olsa yukun buyuk kismi annede oluyor. Aslinda siz hamilelik kismindan korkuyorsunuz. Ayni kisinin hamilelikleri bile ayni olmaz derler hep ama sans tabi ki.
Fizyolojik ve psikolojik annenin hazir olmasi gerekir elbette.hatta annenin fikri daha muhim bide kocalar bunu anlasa.kesinlikle ayni olmayabilir her hamilelik fakat aynisida olabilir.sadece hamilelik degl cocuk buyutmekte cok zor gunde 2 saat uykuyla gecti 1 yilim mesela cocugum kolikti hep agliyodu

Mrhb hanimlar ilk hamileligim okadar zorduki anlatamam bi ara kendimi oldurmeyi bile dusundum surekli bulanti kusma boguluyodum sanki nefes alamiyodum surekli nefes darligi bas donmesi 9 ay bana oldu 9 yil.gebelik boyinca disari cikamadim dusunun devamli yatak devamli bulanti aci nefes darligi kontrole zor gttim.esim tutturdu 2.cocuk da 2.cocuk evet bende cocugumun kardesi olmasini isterim fakat ben ne cektgmi cok iyi biliyorum olup ölüp dirildim hep adamda tutturdu tek cocuk olmaz diye psikolojik ve fizyolojik kaldiramiyo bunyem hamileligi ne yapicam sasirdim:KK43:
Sorun sadece gebelik dönemiyse eğer o dokuz ay çekilir.asıl öenmli olan sonrası.

Fizyolojik ve psikolojik annenin hazir olmasi gerekir elbette.hatta annenin fikri daha muhim bide kocalar bunu anlasa.kesinlikle ayni olmayabilir her hamilelik fakat aynisida olabilir.sadece hamilelik degl cocuk buyutmekte cok zor gunde 2 saat uykuyla gecti 1 yilim mesela cocugum kolikti hep agliyodu

Sizi cok iyi anliyorum. Ben de cocugumun kardesi olmasini isteyip yine de ikinci cocuk dusunmeyenlerdenim. Esimse tam tersi. Oglum 15 aylik olmasina ragmen istiyor.

Sizi cok iyi anliyorum. Ben de cocugumun kardesi olmasini isteyip yine de ikinci cocuk dusunmeyenlerdenim. Esimse tam tersi. Oglum 15 aylik olmasina ragmen istiyor.
15 aylik henuz cok kucuk yaa bi kere sizi gectim cocuga yazik yani .benim cocugum 6 yasinda hala her seyine kosturuyorum devamli bi memnuniyetsizlik herseye aglama cok hareketli bide.smdiki cocuklarda zor yani

Ben çocuk konusunda kocanıza hak veriyorum.ilk çocuk altı yaşında.o baba olmak istiyor tekrar ki değerli bir duygu.ailesiniz.fedakarlık yapacalsınız.eşinizin hkkı değil mi baba olmk.günah bence.ayrıca her koca da çocuk istemez.sorumluluk istemez.ben sevdiğim adam için doğururdum.bencil olunmamamalı

Canm hem gebelik hemde sonrasida zor.ailemden uzaktaym esim cok yogun yardmcim yok gebeligim asiri zor geciyo arti tek maasliyiz
Anladım maddi sıkıntı varsa ona bişi diyemem.ama gebelik zor yardımcım yok bunlara katılamam.Yüce yaradan öyle bir yaratmış ki bütün canlılar ürüyor.yavrularına bakıyor ve bu onlara zor gelmiyor.biz sanırım zamane hanımları biraz nazlı mıyız ne

Mrhb hanimlar ilk hamileligim okadar zorduki anlatamam bi ara kendimi oldurmeyi bile dusundum surekli bulanti kusma boguluyodum sanki nefes alamiyodum surekli nefes darligi bas donmesi 9 ay bana oldu 9 yil.gebelik boyinca disari cikamadim dusunun devamli yatak devamli bulanti aci nefes darligi kontrole zor gttim.esim tutturdu 2.cocuk da 2.cocuk evet bende cocugumun kardesi olmasini isterim fakat ben ne cektgmi cok iyi biliyorum olup ölüp dirildim hep adamda tutturdu tek cocuk olmaz diye psikolojik ve fizyolojik kaldiramiyo bunyem hamileligi ne yapicam sasirdim:KK43:
Benim hamileliğim doğumum çocuk büyütmek hep sıkıntıydı 2 ay yatalak yattım 2. Çocuğu yap kardeşsiz olmaz sitemlerin ağzına kürekle vurasın geliyor eşim ısrar edince git başkasından yap bile diyorum kişi çektiğini kendi bilir ayağa kalkamamak sevmediğin insanların eline düşmek onların bunu kullanması ömür boyu unutulacak şeyler değil boş verin bunun tek kararını siz verebilirsiniz

Ben çocuk konusunda kocanıza hak veriyorum.ilk çocuk altı yaşında.o baba olmak istiyor tekrar ki değerli bir duygu.ailesiniz.fedakarlık yapacalsınız.eşinizin hkkı değil mi baba olmk.günah bence.ayrıca her koca da çocuk istemez.sorumluluk istemez.ben sevdiğim adam için doğururdum.bencil olunmamamalı
Elbette hakki ama ya annenin durumu fizyolojik ve psikolojik hazirmi mesela .bende isterim yoksa evladimin kardesi olsun ama benim sagligimda onemli neticede

Benim hamileliğim doğumum çocuk büyütmek hep sıkıntıydı 2 ay yatalak yattım 2. Çocuğu yap kardeşsiz olmaz sitemlerin ağzına kürekle vurasın geliyor eşim ısrar edince git başkasından yap bile diyorum kişi çektiğini kendi bilir ayağa kalkamamak sevmediğin insanların eline düşmek onların bunu kullanması ömür boyu unutulacak şeyler değil boş verin bunun tek kararını siz verebilirsiniz
Bende son ayimda yatalak yattim belimden dolayi fitik cikti ne yuruyebildim ne oturabildim afedersiniz wc ye 2 kisi goturuodu beni cok cektim yaa basima gelmeyen kalmadi gebelikte

Anladım maddi sıkıntı varsa ona bişi diyemem.ama gebelik zor yardımcım yok bunlara katılamam.Yüce yaradan öyle bir yaratmış ki bütün canlılar ürüyor.yavrularına bakıyor ve bu onlara zor gelmiyor.biz sanırım zamane hanımları biraz nazlı mıyız ne

Yaniliyorsunuz, dogada bir cok canli turu yavrular arasinda guclu olanlardan bakabilecegi kadarini secer ve onlara bakar, digerlerini olume terkeder, ozellikle etobur canlilar bakamayacaklari yavrulari kendilerine yuk etmez hatta bazi durumlarda dogar dogmaz yerler, dogum kontrolunu bilmedikleri icin kontrolsuz cogalma karsisindaki tek cozumleri de bu zaten.
Sadece duzeltmek istedim.

Elbette hakki ama ya annenin durumu fizyolojik ve psikolojik hazirmi mesela .bende isterim yoksa evladimin kardesi olsun ama benim sagligimda onemli neticede

Sizin kararınız.saygı duyarım.ben de naçizane konu açtığınızdan fikrimi söyşedim

Yaniliyorsunuz, dogada bir cok canli turu yavrular arasinda guclu olanlardan bakabilecegi kadarini secer ve onlara bakar, digerlerini olume terkeder, ozellikle etobur canlilar bakamayacaklari yavrulari kendilerine yuk etmez hatta bazi durumlarda dogar dogmaz yerler, dogum kontrolunu bilmedikleri icin kontrolsuz cogalma karsisindaki tek cozumleri de bu zaten.
Haklı olabilirsiniz hiç bmyle düşünmemiştim ama pelin hanım benim deyindiğim konu ben de dahil artık herşeyi bir psikolojiye bağlıyoruz.ikincisi biraz daha nazlıyız benciliz.naçizane fikrim bu.bir de yaradılış var.doğamızda var olan doğum çocuk bakımı gibi olylara sanki doğamızda değilmişçesine adeta öcü gibi bakıyoruz.bunu ankatmaya çalışıyırum.yoksa doğum kontrolü tabi ki olmalı

A
Ben de naçizane herşeyi sosyal fobime bağlıyorum.bişilerin arkasına sığınıyorum.bunu fark ettim.bu yanlış.

Haklı olabilirsiniz hiç bmyle düşünmemiştim ama pelin hanım benim deyindiğim konu ben de dahil artık herşeyi bir psikolojiye bağlıyoruz.ikincisi biraz daha nazlıyız benciliz.naçizane fikrim bu.bir de yaradılış var.doğamızda var olan doğum çocuk bakımı gibi olylara sanki doğamızda değilmişçesine adeta öcü gibi bakıyoruz.

Aslinda aksine, daha insani ve vicdanli davraniyoruz, eskiler gibi dogurup dogurup sokaga salmiyoruz, gercekten maddi manevi yetebilecegimiz, hakkini verebilecegimiz kadar cocuk doguruyoruz.
Eskilere bakarsak 10 cocuk dogurmus, 7 si yasamis, bunlardan 3 u (belki) okumus... Oysa gunumuzde bilincli aileler egitimine, bakimina vakit ayiramayacaklari cocuklari dunyaya dunyaya getirmiyorlar.
Keske herkes bakabilecegi (burda bahsettigim sadece maddiyat degil, maneviyat olarak da) kadar cocuk yapsa da nicelik yerine niteligi yuksek bir yeni nesil gelse.

Aslinda aksine, daha insani ve vicdanli davraniyoruz, eskiler gibi dogurup dogurup sokaga salmiyoruz, gercekten maddi manevi yetebilecegimiz, hakkini verebilecegimiz kadar cocuk doguruyoruz.
Eskilere bakarsak 10 cocuk dogurmus, 7 si yasamis, bunlardan 3 u (belki) okumus... Oysa gunumuzde bilincli aileler egitimine, bakimina vakit ayiramayacaklari cocuklari dunyaya dunyaya getirmiyorlar.
Keske herkes bakabilecegi (burda bahsettigim sadece maddiyat degil, maneviyat olarak da) kadar cocuk yapsa da nicelik yerine niteligi yuksek bir yeni nesil gelse.
belki de haklısımdır bilemedim ama brn kendimin de haklı olduğu noktalat olduğunu biliyorum görüyorum.

belki de haklısımdır bilemedim ama brn kendimin de haklı olduğu noktalat olduğunu biliyorum görüyorum.

Biraz farkli noktalardan bakiyor olabiliriz, ben dunyaya yeni bir insan getirmeyi cok ciddi ve onemli bir is olarak goruyorum, cocuguma kardes olsun, kocam bidaha baba olsun (adam baba zaten ikinci cocuk olunca duble baba mi olacak) benim yasim geciyor gedaha dogurayim gibi nedenlerle hakkini veremeyecegim bir cocugu dogurmam, hele de dunyada milyonlarca kimsesiz cocuk varken, onlardan birine yuva olmak yerine, sirf ureme icgudumu tatmin etmek icin bir tane daha dogurmam. Dogurabilen ve bakabilene saygim sonsuz ;)

Kizim 2 yasinda benim hamileligimin ilk aylarini saymazsak cok guzeldi.fakat su an ilk hamilelik gibi olmayacagini biliyorum.cunku birde kizim var o zaman ilk oldugu icin istedigim zaman dinleniyordum.neyse hamilelik bi sekilde atlatirim ama kizim kolikti ve 1 yasina kadar hayati zehir etti bana.bi daha o seyleri yasayacagimi dusununce en az 7 yasina kadar yapmak istemiyorum.tek cocuk zor degil belki ama 2.cocuk beni acayip korkutuyor

Pelin sanirim isminiz tam benim kafadasiniz inanin.bende isterse cok rahat gebelik gecireyim yada cocuk cok akilli uslu olsa bile yardmcim olsa bile dogurmak icin dogurmayi sevmiyorum dogurduysam hakkini vermeliyim maddi manevi yetebilmeliyim ona biseyler birakabilmeliyim en iyi sekilde yetistirebilmeliyim maddi manevi olarak.psikolojk fizyolojik hazir olsam bile bunlarida ayrintili dusunurum lakin ilk cocuguma hamile kalmadan evvel herseyi planladim kafamda oyle dunyaya getirdim

Back
X