- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi yorgunummm
-
Iste inceden inceden hisstlettirin.Ama bu arada ikinci cocukla alakali degil bence yetistirme tarziyla ve kisilikle alakali bu sizi rahatsiz etmediyse sosyal olarak cocugunuzuda etkilemiyosa sorun yoktur.Bunlari dersem eminim küserler :)
Ooooo tam ustune bastiniz evet elalem ne der lafi ailemin tanimi.. Birde milletin aklindan geceni okuma gibi bir yetenekleri var kesin bunu dedin kesin soyle konustu kim bilir nr kadar kiskandi vs.Siz onlarin mudahale etmesine karsi cikmazsaniz onlar da istedikleri gibi yonlendirmeye calisirlar sizi.Onlara ne oluyor da sizin ozel hayatiniza,anneliginize mudahale edebiliyorlar!sanirim elalem ne der diye yasayan insanlar ve sizi de buna dahil etmeye calisiyorlar.Illa yapin demem ikinci cocugu,bu sizin tercihiniz.Ama onlarin bu ise karismalari cok cok sacma...
Oglum biraz asosyal parka falan gidelim arkama saklanir cocuklar kaymadan kaydiraga cikamaz okula gittigi halde boyle belkide Pedagog bu yuzden de ikinci cocuk tavsiyesinde bulunmus olabilir bilemiyorumIste inceden inceden hisstlettirin.Ama bu arada ikinci cocukla alakali degil bence yetistirme tarziyla ve kisilikle alakali bu sizi rahatsiz etmediyse sosyal olarak cocugunuzuda etkilemiyosa sorun yoktur.
Siz caniniz ne zaman isterse yapin cocugu ablayi beklerseniz ohoooo :)
Siz baska pedegoglada gorusun oda kardes dedse anne abla kusura bakmasinOglum biraz asosyal parka falan gidelim arkama saklanir cocuklar kaymadan kaydiraga cikamaz okula gittigi halde boyle belkide Pedagog bu yuzden de ikinci cocuk tavsiyesinde bulunmus olabilir bilemiyorum
Ekonomik olarak sorunumuz yok cok sukur ama annem oglum dogdugunda kimse olmadigi icin yanimda cok kaldi aylarca diyebilirim acaba diyorum tekrar oyle olur diye mi istemiyorlarben tek cocugum. bilmedigim sey beni korkutur hesabi ikinci cocuktan cok korktum. su an 7 aylik hamileyim, bir de 6 yasinda oglum var. bilemiyorum kardesli ev nasil gelismeler sunacak bize.
yukarida arkadaslar da belirtmisler, yetistirme tarzi onemli ve elbette ki cocugun karakteri onemli. cocuk yalniz kalmasin yahut simarmasin diye kardes yapilmaz ki iki cocuk icin cok ciddi oranda sabira, tahammule ihtiyac olacakmis gibi geliyor bana. Y yorgunummm
ekleme:
esiniz ve sizin ekonomik bagimsizliginiz var ise ikinizden baska hickimseye soz dusmez bu konuda. ailenizin tavri cok hadsizce.
Evet boylesi daha mantikli olacak sanirimSiz baska pedegoglada gorusun oda kardes dedse anne abla kusura bakmasin
Ekonomik olarak sorunumuz yok cok sukur ama annem oglum dogdugunda kimse olmadigi icin yanimda cok kaldi aylarca diyebilirim acaba diyorum tekrar oyle olur diye mi istemiyorlar
Ustte cevap yazdim ama sizede yazayim oglum dogdugunda annem aylarca yanimda kaldi cok yoruldu belkide istememe sebebi budurBu sadece sizin ve esinizin vereceği bir karar.
Ayrıca anneniz neden ikinciye bakamayacaginizi düşünüyor ki?kendisi nasıl bakmışsa yada başkaları nasıl bakıyorsa sizde öyle bakarsınız. Birde şu var ikinciyi düşünüyorsanız şimdi tam zamanı. .benim kızım ve oğlum arasında 4 yaş var..hiç zorluk çekmedim. Sukur büyüdüler şimdi. Birlikte çok iyi vakit geçiriyorlar. Çok iyi anlaşıyorlar..
Aslinda ben ablama hic sasirmadim oglum dogdugunda onu kiskandigini pabucunun dama atildigini onu hic sevmedigini soylerdi :)yine de karismaya haklari yok.
hele ablanizin 'ben evlenmeden-dogurmadan' gibi bir yaklasimda bulunmasi... ayni seyi esinizin kardesi-ablasi yapsa ne kadar irite olursunuz? aileler kizlarini yahut ogullarini karsi taraflara karsi muskule sokmamalilar bence.
neden aylarca kaldiki annem yanimda 10 gun kaldi sadeceEkonomik olarak sorunumuz yok cok sukur ama annem oglum dogdugunda kimse olmadigi icin yanimda cok kaldi aylarca diyebilirim acaba diyorum tekrar oyle olur diye mi istemiyorlar
Allah yardimciniz olsun.Aslinda ben ablama hic sasirmadim oglum dogdugunda onu kiskandigini pabucunun dama atildigini onu hic sevmedigini soylerdi :)
Benim annemde geldi bebeklerin doğumuna. .ne varki bir iki ay yorulunuyorsa..üç ay icinde duzene giriyor her bebek..bu yüzden bunu söylemesini doğru bulmadım açıkçası. .kardeşinizin de öyle tabiki..Ustte cevap yazdim ama sizede yazayim oglum dogdugunda annem aylarca yanimda kaldi cok yoruldu belkide istememe sebebi budur
ablanla annenin ruh sagligi yerinde mi biraz kaba oldu amaMerhabalar, ozetle 26 yasindayim 5 yillik evliyim 4 yasinda bir oglum cok şükür mutlu bir yuvam var...Sorunum; Bu zamana kadar agzimdan 2. Cocuk lafi hiccc cikmadi bir tanr yeter dedim hep taa ki 3 gün onceye kadar... Oglumun gittigi yuvada ki Pedagog benimle gorusmek istegini soyledi gittim oglunuz cok akilli konuskan bir cocuk ama paylasim ve hayir kelimesine uzak dedi peki ne yapabilirim diye sordugumda kural ve ikinci cocuk dedi neyse eve geldim annemi aradim (niye esimi aramadim bilmiyorum) annem resmen bagirmaya basladi olmazzzz ikinci senin neyine bir tane neyine yetmiyor kim bakicakkk gece hasta olsa kime birakicaksin oglunu (bulundugum sehirde kimsem yok) kapadi bekar ablam var 28 yasinda 5 . dakika sonra o aradi ben evlenip bir tane dogurmadan dogurursan hakkimi helal etmem dedi ben şookk! Ve şuan 3 gun gecti esime birsey soylemedim soylesem eminim ister ama ya ablam? ya annem? Kafam cookk karisik bana bir yardimci olsaniz ne iyi olur
Ablanizin ciddi psikolojik destege ihtiyacı var. Hayat sizin hayatınız ekmeğinizi aşınızı onlar vermiyor. Kapıyı kapadiginizda icerde kalanlardir aileniz buna bir tek siz ve esiniz karar verir. Nasıl bi zihniyet bu ben çözemedim hak helal etmemek kucucuk cocugu kiskanmakta nedirAslinda ben ablama hic sasirmadim oglum dogdugunda onu kiskandigini pabucunun dama atildigini onu hic sevmedigini soylerdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?