2. Çocuk şart mı

Bi bana mı zor geliyo çocuk.
2.den çok pişmanım
Bence de çok zar kazayla oldu 2. Ama çok zorlanıyorum..mental olarak çöktüm insanlıktan çıktım gibi ben ben değilim insanın ömründen giden 5 yıl sonrası güzel allah hayırlı evlat etsin tümünü inşallah,özellikle ilk 3 yıl çok zor ya ruh sağlığı gidiyor insanın bazen kadınlar kendilerine bunu neden yapıyorlar diye düşünmüyor değilim

Okuya okuya geliyorum da şu da asiri dogru. Yaş farki cok olunca paylasim olmuyor.
Benimle yaşit kuzenimin kardeşi tamda bu tarz bir yaş farkiyla doğmuştu ve onunla hic etkileşim saglayamadik. Biz cocuklugumuzu, ergenligimizi, yetişkinkinliğimizi birlikte paylaştik kuzenimle kiz kardeş gibi ama asil kucuk kardeşle 17-18 yaşlarinda anca vakit gecirmeye sohbet etmeye başlamiştik.

Eşim çok istedi olsunda olsun. Terfi etmeyi dört gözle bekliyorum. Bidaha da çocuk lafı geçmesün mümkünse. Çökmek hafif kalır. Ayyy çıldırcam

Annen ne paragöz müş ortalığı o karıştırmış ,oturup susmalıydı !!!!

Aman kaza demeyin bu sitede konu başka yerlere gider sonra

tek çocuklar eksikmiş .bu konuda bunu da duyduk.ben mesela seni hiç eksik bulmuyorummmm.sen kendini buluyor musun?

Birisi 7 birisi 2
İkisi bir olunca çıldırmalık olmuyor
Küçük baslı basına yetiyor. Sürekli peşimde olması
Hiç bişeyi doğru düzgün yapamam. Sabır felan kalamış ki bende.suç bende
Verdiğiniz karar yanlış mıydı ,hep diyorlar ya 2si büyür gider demek bu kadar kolay değil

Verdiğiniz karar yanlış mıydı ,hep diyorlar ya 2si büyür gider demek bu kadar kolay değil
Etrafıma bakıyorum patır patır doğruyolar. Demekki ben tahammülsüzleştim diyorum.
Eşim çok istedi. Ben ozamanda istememiştim. Bebek sorumluluğu almak hiç mi hiç kolay değil

Bir de şu oluyor örnek veriyorum siz 30 yaşındasınız kardeşiniz 18-20 yaşlarında bu durumda 30 yaşında insan işini gücünü kurmuş oluyor diğeri hayata daha yeni atılıyor ne işi ne gücü var…E ne oluyor abisin ya da ablasın bişey oluyor sen yardım ediyorsun yeri geliyor çocuğun gibi düşünüyorsun.Geleceğini planlamaya çalışıyorsun flan…Bu büyük kardeş için çok yorucu bi hayat oluyor kendi hayatını mi kursun kendi kurduğu aileyle çocuğuyla çocuğuyla mu ilgilensin kardeşiyle mi ilgilensin…Ben yaş farkının çok olmasını kesinlikle doğru bulmuyorum.Ama tabi ki herkesin görüşü de kendine

Bizim yaşlarda 6,5 2,5. 3 yaşına gelince rahatlarsın. Bemimde 6 ay önceki halim epey zordu. Seneye de daha rahatlarız öyle düşünme. Peşinde koşmasına çözümler bulabilirsin ben öyle yapmıştım. İleride belki de iyi ki diyeceksin. Arkadaş gibi oynamaları paha biçilemez ama

Yok pek öyle olmuyor. Birinin dersi var diğerinin bezini değişmen gerek örneğin. Gece yatmaya çalışırken birbirilerini uyandırıyorlar en kötüsü benim için bu şu ara. Ama ne var ki hiç oyun oynamama gerek kalmıyor. Kardeşi olmayınca kızım bana sarıyor çünkü ayrıca 6 yaşda da oyun oynamaya devam etmek önemli. Başkasına da ihtiyacı yok. Yoksa sürekli şuna gidelim buna gidelim diye beni darlardı eskiden.

Ben pişmanım öyle söyleyeyim ama benim elimde olan bir şey değildi. 1. Çocuğa normal yolla hamile kalmışken, 5 yıl sonra 2. De çocuğumun olmayacağını bilemezdim. Ben de hayat şartlarımın oturması için beklemiştim.

32 hiç geç bir yaş değil ama erken de değil. Tavsiyem daha sonra düşünüyorsanız bile, yakın bir zamanda detaylı bir tetkik yaptırın kadın doğumda. Ama her kadın doğumcuda değil. İnfertilite uzmanında. Çünkü normal kadın doğumcular bu konuda uzman değiller. Atlayabiliyorlar bazı şeyleri.

Biri beni 1 sene oyaladı, şu ilacı al, şunu dene filan. Olmayınca bir merkeze gittim, daha ilk tahlillerde anladılar erken menapoz yaşadığımı. Kadının aklına bir sene boyunca o tahlili yaptırmak gelmemiş. Sonra kendisi de bir tüp bebek merkezine git dedi bana.

Benim etrafımda kardeşi var diye mutsuz olan yok. Kardeşiyle sorun yaşayan var evet, ama çok büyük çoğunluğu her gün birbiriyle konuşur. Görümcelerim 3 kız kardeş, birine söylediğini öbüründen duyarsın. Devamlı dertleşme halindeler. Birinin çocuğu kanser oldu. Diğer görümcelerim devamlı destek ve terapi yapıyorlar resmen. Onların çocukları da bir araya gelip hasta oğlanı neşelendiriyorlar.

tek çocuklar eksikmiş .bu konuda bunu da duyduk.ben mesela seni hiç eksik bulmuyorummmm.sen kendini buluyor musun?

Ne tur bir eksiklikmiş ki? Kendimce bazi eksikliklerim var ama tek cocukluktan kaynaklanmiyor bence. Kardeşi olanlarin da eksiklikleri olabilir. Kusursuz eksiksiz birini gormedim, yeterince taniyinca herkesin var.

Etrafıma bakıyorum patır patır doğruyolar. Demekki ben tahammülsüzleştim diyorum.
Eşim çok istedi. Ben ozamanda istememiştim. Bebek sorumluluğu almak hiç mi hiç kolay değil
Benim gözlemlediğim rahat ve ilerisine düşünmeyen kadınlar en az 3 çocuk doğuruyor tabi pişman olduklarını asla itiraf etmiyorlar ,etrafa sahte mutluluk pozları ve mesajları veriyorlar , ben bu kadar sorumluluktan hep korktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…