İstedikleri çocuğa ve kardeşe sahip olamama eksikliği. Kadın BAKABİLİRİM ama eş ailesi beni yıpratmış olduğu için çekiniyorum yazmış. Asgari ücretli tek maaşız, hastalıklarım var, bakamam falan yazmamış. Biri de beğenmedim atmış te Allahım…Ne eksikliği?
Sekiz yaş okul çağı, dolayosıyla sosyal öğrenmelerin tavan olduğu bir yaş. Sınıfta arkadaşlarının kardeşi olduğunu görüp içerliyordur. Ben de aynı şekilde çok ağladım evde yalnızım diye, 10 yaşındayken kardeşim doğdu. Arada paylaşım olmuyor falan herkese göre değişir. Onu oynatmak, parka götürmek falan beni eğlendirirdi. Annem de bana emanet edebildiği ve ben kendime bakabilecek yaşta olduğum için çok da zorlanmadı. Şimdi ikimiz otuz ve kırk yaşındayız. Gayet paylaşımımız var, hatta bazı işlerimi ona paslıyorumAşırı duygusal bir çocuk ... Ama bu sözü beni de çok şaşırttı...
2. Cocuk fikri abisinin kararı ile olck şey değil. Siz her yönlü hazir hissdyr msnz, eşiniz istyr mu gelecek planları derken bunlar hesap edilir. Yoksa bugün ister yarin istemez çocuk bu, onun aklına göre olmamali.Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Yorum yok. Kardeşsiz olmaz tabiii Allah korusunBencillik etmiş olsam 2. Çocuğu zaten dünyaya getirmem. Rahatımı, sağlığımı düşünürüm. Ama çocuğum yalnız kalmasın, kardeşi olsun diye bir de bir çocuk daha olması eşimin de hakkı diye. Bu hastalıklarla 2 buçuk yaşındaki oğluma iyi baktım bakıyorum da. . Çok şükür sağlıklı bir bebek. 2. Ye de bakarım merak etmeyin
Ay evet harika bir duygu
Ama gerçekten 2. 3. Çocuğı bile isteye yapanların motivasyonu ne inanılmaz merak ediyorum
Şey gibi herhalde buhafıza kaybı
Şey gibi herhalde bu
Ben hamileliğimi doğurduğum zamanı falan hiç hatırlamıyorum.
Ama bu 4. Ay uyku gerilemesini unutmam mümkün değil
Bu sefer kendime hakim olmuştum bu sefer de sen yazdın.İlk çocuk bile şart değil bana kalırsa
Ne 2'si 3 ü. 9,10,12 tane yapıyorlarmış eskiden.anlayabilmek mümkün değil.herkes farklı farklı işte.dünyanın kanunu.Ay evet harika bir duygu
Ama gerçekten 2. 3. Çocuğı bile isteye yapanların motivasyonu ne inanılmaz merak ediyorum
Haklısın.ben yıllardır başka bir şehirde akrabasız yaşıyorum.hiç de özlediğimi bilmem dedemi, amcamı, dayımı.bir tane samimi teyzem vardı o kadar.yeterli sosyal çevreniz varsa, sevgiliniz, eşiniz varsa aklına bile gelmiyor insanın.bazı insanlar bence hayatı fazla dramatize ediyor.bu devirde para pul meselesine birbirine girmeyen sülale yok gibi birşey zaten.Dayı ve amca olmasın yani ne var bunda.Ayrıca 8 yaşında çocuğunda böyle dertler edinip üzülmesi çok ilginç.Akrabağ çokta gerekli birsey değil olmasada oluyorlar benim var ama hep zararlar yani
Bende kardeşim neden var diye ağlama noktasındayım uzun süredirBence şart 22 yaşındaki arkadsomın kardeşi yok diye yalnızlıktan ağladığını bilirim kuzen arkadaş bi yere kadar..
8 yas cok gibi olsada bu yas farki kapaniyor ilerde.. tabii anlasabilirlerse.. 20-30 lardan bahsediyorum ben yoksa oyun konusunda biri parka gitmek isteyecek digeri baska bir yere.. beraber oyun oynayamazlar.. abi olarakoynatir anca kardesiniNapacakmış kardeşi bu yaştan sonra o kardeşin doğup büyüyüp oyun vs gibi etkileşime geçmesi en az 4 sene.
8 yaşındaki çocuk olacak 12 yaşında. Onun ergenlik öncesi olayları başlayınca kardeşi falan gözü göreceğini sanmam. Okulda arkadaşlarının var diye özenmiştir. Tek çocuk olanlar bence sana çok doğru fikir veremez çünkü geneli şöyle zannediyor: bir kardeşim olsa bu kadar yalnız olmazdım, onla heeeer şeyimi paylaşırdım, her güçlükte yanımda koşulsuz duran biri olurdu sanıyorlar.
Öyle bir dünya yok gibi bir şey arkadaşlar.
Ben bir ablayım, küçük kardeş ben olsaydım belki farklı düşünürdüm.
1 tanecik kızım var, başka da istemiyoruz. Onun maddi manevi her şeyinden kısmak zorunda kalırım başka bir çocuk daha olursa. Zaman ayırmasından eğitim olanaklarına vs...
Bana ilerde bu konuda hesap soracağını sanmam. Ama sorarsa da kendisi isterse 5 çocuk yapsın kalabalık aile olsun.
Ha bir de bencil olur diyorlar, ok olsun ben bu kadar fedakâr, kendimden başkasının isteklerini benden önceye koyan biri oldum da iyi mi oldu? Kısacası sorunun cevabı bana göre şart değil. Aklımda en ufak bir şüphe dahi yok bu konuda. siz ilerde pişman olacak gibiyseniz yapın
Deli gibi gebe kalmaya calisan sen degilBu sefer kendime hakim olmuştum bu sefer de sen yazdın.millet bakmıştır yazan ferhans mı diye.
valla kocalar için kesinlikle şartOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Benim kızımda 2.sinifa gidiyor bende kızımı çok zor büyüttüm öyle zor şeyler yasadimki asla ikinci çocuk istemem diyordum ama kizim çok kardeş istedi ve şimdi 6 aylik oğlum var iki cocuk zor mu evet çok maddiyati bir kenara bırak Allah rızkını veriyor ama psikolojik olarak çok zor hersryi iki kat düşünüyorsun iki kat korkuyorsun onlara zarar gelmesin diye düşünüyorsun ama onları mutlu görünce de herseyi unutuyorsun ve eşim tek çocuk o yüzden tek olmanın zorlukları çok fazla çünkü hiç kimse kardesin yerini tutamazOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?