- 24 Haziran 2016
- 7.430
- 26.429
- 548
Kesinlikle sizin hazır olmanız lazım.Selam kızlar
35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencemkızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Ama çok kardeş olması hayatta yalnız olmayacağı anlamına gelmiyor. Annemler 8 yazıyla sekiz kardeşO çocuk hayatta yalnizsa onu maddiyat kurtarmaz...
oğlan 2 yaşına gelince rahatladınız mi acabaBende oğluma 35 yaşımda hamile kaldım. Kızım 4 yaşındaydı. Oğlum 2 yaşına geldi şimdi. Bugünlere gelene kadar çok zorlandım. Kardeş isteyen kızım da bu zorluktan nasibini aldı. Ama şimdi çok iyiler. Kızımın kimseye ihtiyacı kalmadı arkadaş bile aramıyor diyebilirim. Tabi maddi yönden bu günlerden sonrası daha da zor. İki yıl önceki fiyatlar bir nebze yaşamaya değerdi ama şu gün asla hamile kalmak bile istemezdim. Bez fiyatları uçtu gitti. Çocuktan sürekli sinyal arıyorum tuvalete alıştırmak içinEğitim açısından bende ara ara düşüncelere kapılıyorum sizin gibi. Bence mükemmel şekilde korunun istemiyorsanız zaten asla düşünmeyin ve bu sayfayı tamamen kapatıp hayatınızın tadını çıkartın.
2.sınıfta İngilizce dersi başlıyor bizim okulda?Dediğin gibi devlet de bedava değil.
İlkokulda devlette dil eğitimi yok. Ayrıca dil kursuna yollasan aylık en az dört yüz TL, okul gezisi okulla sinema okul zaten en az yüz TL alıyor iki haftada bir. Bir de spora yüzmeye gitsin desen aylık dört yüz de oraya desen zaten kurslara bin lira gidiyor. Benim bir arkadaşım devlete gönderir evde takviye ederim dedi. Satranç, basketbol ve dil eğitimi alıyor. Belediyenin havuzuna üye. Kolejle hemen hemen aynı hesaba geldi diyor mesela.
Maksat çocuğu nitelikli yetiştirmekse bu zamanda çok zor. Ha tek okula gitsin, kursa etkinliğe gitmesin evde otursun tv izlesin denirse üç beş çocuk bakılır. Konu bu çocukları nasıl yetiştirdiğimiz.
yeterli bir İngilizceden bahsetmiyorum ben. Zaten yarım gün olan okulda haftada bir kaç saat İngilizce yeterli olmuyor. Benim çevremdeki devlete gönderenler de ekstra dil kursuna yollamak zorunda kaldılar bu nedenle2.sınıfta İngilizce dersi başlıyor bizim okulda?
Bende öperim onu tospik yanaktanoğlan 2 yaşına gelince rahatladınız mi acababizimki yaklaşık 8 aylık ellerinizden öper de ne zaman rahatlarım diye bi hesap yapıyorum
Yeterli gelmiyor eskisi gibi demekki sistem hala ezbere ingilizce.. gerçekten para bir yana birde çocuğun peşinde koşturması var kursa yazdırınca da. Yarım gün olayı ayrı travma zaten. Beş dk teneffüs hızlandırılmış dersler. Öğlen arası yok. Saatleri de mi az yoksa sizin okulun? Biz de sırf saatler için taşınıyoruz. Evimize yakın okulun saatleri 2-7yeterli bir İngilizceden bahsetmiyorum ben. Zaten yarım gün olan okulda haftada bir kaç saat İngilizce yeterli olmuyor. Benim çevremdeki devlete gönderenler de ekstra dil kursuna yollamak zorunda kaldılar bu nedenle
bence bunu kendinize yapmayın özgürlüğü seviyorsanız kendi alanınızı daha da daraltmayın. mesela bende bir tane düşünüyorum sadece çünkü rahatıma çook düşkünümSelam kızlar
35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencemkızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Benimki yaşadığım şehrin en iyi denilen bağımsız anaokuluna gidiyor. Yarım gün. Ama sınıf kalabalık. Yardımcı öğretmen yok. O mevcutla eke öğretmenin başetmesi mümkün değil. Haliyle oğlum katılamadı, ilgi bekledi. Rehberlikten çıkamadık bu sene. Bu nedenle ben özele geçirdim. Seneye özelden devam edecek mecburen. Ne yazık ki devlette yeterli değil şartlarYeterli gelmiyor eskisi gibi demekki sistem hala ezbere ingilizce.. gerçekten para bir yana birde çocuğun peşinde koşturması var kursa yazdırınca da. Yarım gün olayı ayrı travma zaten. Beş dk teneffüs hızlandırılmış dersler. Öğlen arası yok. Saatleri de mi az yoksa sizin okulun? Biz de sırf saatler için taşınıyoruz. Evimize yakın okulun saatleri 2-7böyle birşey mi olur ya aklım almıyor. Sosyal aktivite nasıl olsun bu okulda hangi saatte? Ve çocuk o saatten sonra ne yapıyor eve gelip.
Keşke hayat sadece sizin gördüğünüz kadar olsa değil mi?"Çocuğun anaokulunda bu sene devlete gitti mesela, çok sorunlar yaşandı, özel ilgi istediğini çocuk psikiyatristi söyledi. Önerisi de durumumuz varsa özele geçirmemizdi" böyle bir şeyi de ilk kez duyuyorum. Eşim kolejde öğretmen,ben özel eğitimde çalıştım bunu sadece engelli çocuklar için söyleriz. O zaman özel ilgi isteyn herkes koleje gitsin sacmalamislar bence.
Sizinle aynı şehirde yaşıyoruz. Benim büyük oğlum ilk sene özele gitti. 3 yaş devlette anaokulu bulmak imkansıza yakın. İkinci sene ben ücretsiz izne ayrılacaktım hem evde olduğum için saat sıkıntısı olmaz hem de maddi olarak daha rahat ederiz diye devlet anaokuluna verelim dedik. Görüşüp okulu görelim diye gittik-ki öğrencilerin dağılma saatini bekledik rahat olsun diye-kapıda memur mu hizmetli mi biri karşıladı içeri almadı müdürle görüştürmedi ayaküstü bir iki soru sordum yemekler saatler İngilizce ile ilgili. Kadın toplam 3 cümle kurduysa 2 cümlesi"e burası devlet okulu özel okul gibi olmaz". Ağzım açık kaldı üstelik iyi okul dedikleri bir bağımsız anaokuluydu. Dönerken eşim direk oğlanın okuluna sürdü eve girmiyor muyuz dedim. Bunlarla mı uğraşacağız kaç para olursa olsun aynı yerden devam dedi.Benimki yaşadığım şehrin en iyi denilen bağımsız anaokuluna gidiyor. Yarım gün. Ama sınıf kalabalık. Yardımcı öğretmen yok. O mevcutla eke öğretmenin başetmesi mümkün değil. Haliyle oğlum katılamadı, ilgi bekledi. Rehberlikten çıkamadık bu sene. Bu nedenle ben özele geçirdim. Seneye özelden devam edecek mecburen. Ne yazık ki devlette yeterli değil şartlar
Muhtemelen aynı yerdeki okulu diyorsunuz. Burada da müdürle görüşmek için cidden büyük bir olay lazım. Rehberlikçiyle de görüşmek için öğretmene talep iletmeniz gerekiyor. Gerçekten can sıkıcı. Hepsinden öte nasılsa kimse bize bir şey demez yapamaz memuriyeti de büyük dertti. Yani yaşadığım ciddi sorunda bile müdür iki tarafın da gazı alalım aman sorun çıkmazsın kafasındaSizinle aynı şehirde yaşıyoruz. Benim büyük oğlum ilk sene özele gitti. 3 yaş devlette anaokulu bulmak imkansıza yakın. İkinci sene ben ücretsiz izne ayrılacaktım hem evde olduğum için saat sıkıntısı olmaz hem de maddi olarak daha rahat ederiz diye devlet anaokuluna verelim dedik. Görüşüp okulu görelim diye gittik-ki öğrencilerin dağılma saatini bekledik rahat olsun diye-kapıda memur mu hizmetli mi biri karşıladı içeri almadı müdürle görüştürmedi ayaküstü bir iki soru sordum yemekler saatler İngilizce ile ilgili. Kadın toplam 3 cümle kurduysa 2 cümlesi"e burası devlet okulu özel okul gibi olmaz". Ağzım açık kaldı üstelik iyi okul dedikleri bir bağımsız anaokuluydu. Dönerken eşim direk oğlanın okuluna sürdü eve girmiyor muyuz dedim. Bunlarla mı uğraşacağız kaç para olursa olsun aynı yerden devam dedi.
Tuvalet iletişimi her annenin bilmesi gerekn bilimsel kaynaklı bir konu. Yeni olan annelere hediyeyle beraber götürüyorum. D&r 21 TL'ye aldım 2 hafta önce arkdsma. Facebook'ta grupta var mutlaka incleyn.Tuvalet iletişimini biraz açıklar mısınız? Kızım çok erken bırakmıştı bezi ama oğlumda aynı durumu hissedemiyorum cesaret edemiyorum başlamaya. Konuşan şarkı söyleyen klozet mi alsam diyorum.
Kitabı biliyorum da ben kitap olarak algılamamıştım yazdığınızı. O sinyaller kızımda çoktu. oğlumda hala göremedim. En iyisi biraz daha beklemek demekki.Tuvalet iletişimi her annenin bilmesi gerekn bilimsel kaynaklı bir konu. Yeni olan annelere hediyeyle beraber götürüyorum. D&r 21 TL'ye aldım 2 hafta önce arkdsma. Facebook'ta grupta var mutlaka incleyn.
Kısaca konuşma olmasa da sözsüz iletişim seçenekleriyle bebeğiniz çiş vesinyalleri veriyor bunu anlayıp lazimlik vb. Yere istediği an tutmanız bu süreci iyi yönetmek önemli olan o yüzden iyice okuyup anlayıp başlamak lazım.
Kolejlerde 25 kişi var bulundugm şehirde ki bizlerde 30 40 kişilik sınıflarda okuduk sanki hepimiz kolejde okuduk başarılı oldukMaşallah ailemdeki herkesi ne güzel de etiketlemişsiniz. Oğlum engelli, abim tembel. Uzmanından çok biliyorsanız demek ki. Genel anlamda devlette 25 çocuk bir arada tek öğretmenle içine iyice kapandığını, bu nedenle daha az kişilik sınıfları denememiz önerildi. Ki her çocuk girişken de olamaz. Bunun için ben kendi şartlarımı zorlarım. Bu rahata alıştırmak değil elinden geleni yapmaktır.
Abim de o dönem yasadışı bir iş yapmak istemedi. Yüksek makine mühendisi olmak için gittiği yolda kaçak işler yapıp sınırdışı edilmesini başta biz istemezdik. Şartlarımızı zorlandık. İyi ki zorladık şu an kendi alanında iyi şartlarda çalışıyor. Vatandaşlık da aldı keyfi yerinde.
Demek ki şartları zorlamak çocuklarımız için gerekli bana göre
Valla o dedgnz tarzda çocuklar kolejde iyi olsaydı kapı komşum çocuğunu kolejden almazdı. Benim anlatmaya çalıştım engel durumu yoksa cocukta sorunun kökenine inip düzeltmek ayrıca belki cocugun yapısı budur o da var. Okulda öğretmenle arkadsylariyla uyumlanmak için iyi öğretmen şart illa kolej degil.Keşke hayat sadece sizin gördüğünüz kadar olsa değil mi?
Devlet anaokulları 25 kişi ilkokullar en iyimser tabloda 35-45 kişi olacak. Şartları zorlamamı bana uzmanlar söylüyorsa zorlarım. Artı olarak şu biz yapmadık da ne oldu bizim zamanımızda var mıydı argümanı sıkmadı mı? Bu şekilde gelişim olmaz zira. Taş devrinde kalmalıydık o zaman bizim zamanımızda yoktu seviyesiyle yetineceksek.Kolejlerde 25 kişi var bulundugm şehirde ki bizlerde 30 40 kişilik sınıflarda okuduk sanki hepimiz kolejde okuduk başarılı olduk
Her çocuk giriskn olmak zorunda da değil ayrıca,bu girişken değil kolejde mi okumalı ben orayı anlamyrm inanın. İlla imkannz varsa tabi okutn ama o algıya anlam veremiyorum kusura bakmayın.
Ben de doktoraya başlamak için gittim yasa dışı yol değil onu anlatyrm ama siz yurtdışında okumadgnz için anlamyrsnz haklsnz. .
Ben şartımi zorlamam imkanım varsa gönderirim herkesin kendi parası tabi
Siz ne yaşadık nerden biliyorsunuz? Çocuğum engelli değil, yapısı bu değil ama devletten ben verim alamadım. Uzman görüşü de bunu destekledi. Kalkıp yaşananları bilmeden komşum kolejden aldı diye argüman geliştirmeniz gerçekten düz cehalet. Ben burada bir uzmana bu kadar bilgiyi versem neler oldu diye sorar.Valla o dedgnz tarzda çocuklar kolejde iyi olsaydı kapı komşum çocuğunu kolejden almazdı. Benim anlatmaya çalıştım engel durumu yoksa cocukta sorunun kökenine inip düzeltmek ayrıca belki cocugun yapısı budur o da var. Okulda öğretmenle arkadsylariyla uyumlanmak için iyi öğretmen şart illa kolej degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?