Hiçkimse size yurtdışına yasadışı çıktınız demedi ki? Ben orda kaçak çalıştım dediğiniz için tehlikeli olduğu söylendi sadece.... Bir de sorabilir miyim acaba yurtdışında hangi okulda ne okudunuz? Çok merak ettimKolejlerde 25 kişi var bulundugm şehirde ki bizlerde 30 40 kişilik sınıflarda okuduk sanki hepimiz kolejde okuduk başarılı olduk
Her çocuk giriskn olmak zorunda da değil ayrıca,bu girişken değil kolejde mi okumalı ben orayı anlamyrm inanın. İlla imkannz varsa tabi okutn ama o algıya anlam veremiyorum kusura bakmayın.
Ben de doktoraya başlamak için gittim yasa dışı yol değil onu anlatyrm ama siz yurtdışında okumadgnz için anlamyrsnz haklsnz. .
Ben şartımi zorlamam imkanım varsa gönderirim herkesin kendi parası tabi
O çocuk hayatta yalnizsa onu maddiyat kurtarmaz...
Sevgili Alessia senin zamanında,benim zamanımda her şey daha kolaydı. Ben ogrenciyken dolar 1,5 liraydı mesela. Work and travel vize+uçak bileti ile beraber 2500 dolar tutardi. Eşim dostum yazın üç dört ay waikikide çalışir,3500 lirasini biriktirir, seneye yazın 3 ay work and travel yapardi Amerika'da (gidince daha fazlasını kazanirlardi zaten)Hep olumsuza odaklnmssnz. Başka bir ülkede okumak sanıldığı kadar zor bir şey değil ayrıca. Ben yüksek lisans yaparken öğretmenlik yaptım 1 sene o parayla yurtdışında eğitim gördüm. Ordaykn de haftada 1 gün çalıştım o parayla da gezdim başka ülkeleri. Yeter ki güzel yetistirelim kendilerine güvenli mutlu çocuk olsunlar sadece bu şartlara bakarak 2. Fikri uzak gelmesi. Bu arada ben de 36 yasindaym 1 çocuğum var
Çocuk bir başkası için yapılmaz kendiniz için yapılır. Sonuçta onun asıl sorumluluğunu alacak olan anne olarak sizsiniz. Gerçekten kendiniz için istediğinize emin olana kadar yapmayın bence. Çocuklar özellikle bu yaş grubunda kardeş isterler ama ileriki yaşlarda keşke kardeşim olmasaydı diyen de çok fazla. Her çocuk kardeşle büyümek zorunda değil.Selam kızlar
35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencemkızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Oluyor inanın, insanoğlu, çocukların karakterlerini seçemiyoruz maalesefYetiştirme tarzı diyorum sevgi dolu bir ailede buyuyen kardeşlerin bu duruma dusecegini aklım almiyor nedense
Dediğim tarz çocuklardan kastınız ne anlamadım.Valla o dedgnz tarzda çocuklar kolejde iyi olsaydı kapı komşum çocuğunu kolejden almazdı. Benim anlatmaya çalıştım engel durumu yoksa cocukta sorunun kökenine inip düzeltmek ayrıca belki cocugun yapısı budur o da var. Okulda öğretmenle arkadsylariyla uyumlanmak için iyi öğretmen şart illa kolej degil.
Kime göre bencillik neye göre bencillik ?Üç dört için tamam bu şartlarda yapılmaz ama bence bire bakan ikiye de bir şekilde bakar. Ben düşünüyorum da iyi ki kız kardeşim var. Kimse arayıp sormasa da bir soranın bir yardımcı olanın oluyor. Tek çocuk olmayı hiç istemezdim bence çocuğu tek bırakmak bencillik yarın ebeveynler öldüğünde yanında olan bir kardeşi olmalı diye düşünüyorum ve ben ne kadar zor olsa da ikiyi yaparım
Cümlenin başını okuma zahmetinde bulunursanız "bence" kelimesini de okuyabilirsiniz.Kime göre bencillik neye göre bencillik ?
Her kardeşi olan çok mu iyi anlaşıyor ?
Gayet iyi okudum yazdığınızı.Cümlenin başını okuma zahmetinde bulunursanız "bence" kelimesini de okuyabilirsiniz.
Her kardeşi olan iyi anlaşır anlaşmaz bu onların karakterine, tutumuna bağlı fakat herkes anlaşamıyor diye de bir şey yok. Kıymet bilene kardeş nimettir
Kıymet bilene evlat da nimettir...Bu millet türlü bahaneyle ikinci üçüncüyü fırlatmadan birer taneyi insan gibi yetistirmeyi ogrenebilse 30 yıla kalkinicaz ama yok ...tohumuna para mı verdik, dogurun gitsin asCümlenin başını okuma zahmetinde bulunursanız "bence" kelimesini de okuyabilirsiniz.
Her kardeşi olan iyi anlaşır anlaşmaz bu onların karakterine, tutumuna bağlı fakat herkes anlaşamıyor diye de bir şey yok. Kıymet bilene kardeş nimettir
200x2=400 150x2=300 ... şeklinde basit hesaplarla bile anlaşılabilir basitlikte bir argümanı anlatabilmek için bile karşınızdakinin asgari düzeyde protein tüketerek büyütülmüş ve az da olsa matematik biliyor olması gerekir... Anlayana bu korelasyon bile konuyla o kadar ilişkili ki....neyseGayet iyi okudum yazdığınızı.
İsteyen 50 tane doğursun ama 2. çocuğu yapmayana bencil demesin bir zahmet . Kimsenin haddi de değil.
İşte o sizin dediğiniz gibi olmuyor , bir paket mamanın 200 TL , bir paket bezin en az 150 TL olduğu bir ülkede hangi şartları zorlayıp da insanlar ikinciyi yapsın ?
200x2=400 150x2=300 ... şeklinde basit hesaplarla bile anlaşılabilir basitlikte bir argümanı anlatabilmek için bile karşınızdakinin asgari düzeyde protein tüketerek büyütülmüş ve az da olsa matematik biliyor olması gerekir... Anlayana bu korelasyon bile konuyla o kadar ilişkili ki....neyse
yav ne yüzmesi ne satrancı...ver ekmeği eline , bir tabak daha koy sofraya olsun bitsin. Allah rızkını verir cilerin kastettiği bu elbette. Çocuk yetiştirmekten anladığı farklı herkesin.Bire bakan ikiye de bakarmış. Nasıl bakacak ki?
Ben kendimden örnek vereyim bir oğlum var daha 2. sınıfa gidiyor. Yüzme kursu 500 TL , satrança başlayacak 700 TL. Eee hergün harçlık veriyoruz. Kaynak test kitabı aldık 200 TL , 23 nisan için kıyafet ayakkabı almamız gerekiyor . En uygun giyilecek ayakkabı 400 tl. Balık yağı bile 100 tl olmuş ocean yani nereden baksam su anda oğlumun 3000 masrafı var belki daha fazla. İki cocuk olsa 6000 . Bu defa ikisine aynı şartları sağlayamam. Bu durumda gerek var mı ikinciye ? Neymiş ilerde destek olurlarmıs, düşman olmayacaklarının garantisi de yok da neyseee . Dediğin gibi Piraye..
Daha dur kardeş , büyüdükçe artacak. Benimki 14 yasinda benim maaşım direkt onun eğitim, giyim, sosyal etkinlik, kitap kırtasiye masrafına gidiyor. Helali hoş olsun, içinde tek bir lüks yok, extra hicbirsey istemez kuzum. Karı koca köpek gibi çalışıp bir çocuğa zor yetisiyoruz. 2. si olsa ne yapacaktk? Doğurup sokağa salanlara hava hoş, nasılsa kuru ekmekle de büyüyor, evlattan güzel ne var? Dogur doğur at köşeye...Ama sorsan biz bencilizBire bakan ikiye de bakarmış. Nasıl bakacak ki?
Ben kendimden örnek vereyim bir oğlum var daha 2. sınıfa gidiyor. Yüzme kursu 500 TL , satrança başlayacak 700 TL. Eee hergün harçlık veriyoruz. Kaynak test kitabı aldık 200 TL , 23 nisan için kıyafet ayakkabı almamız gerekiyor . En uygun giyilecek ayakkabı 400 tl. Balık yağı bile 100 tl olmuş ocean yani nereden baksam su anda oğlumun 3000 masrafı var belki daha fazla. İki cocuk olsa 6000 . Bu defa ikisine aynı şartları sağlayamam. Bu durumda gerek var mı ikinciye ? Neymiş ilerde destek olurlarmıs, düşman olmayacaklarının garantisi de yok da neyseee . Dediğin gibi Piraye..
Tabi saldım çayıra mevlam kayıra olursa durum değişir. O zaman herkes bi 5 taneye falan bakar yani.. İşte bakalım o çocuklar böyle büyümek istiyorlar mı ?yav ne yüzmesi ne satrancı...ver ekmeği eline , bir tabak daha koy sofraya olsun bitsin. Allah rızkını verir cilerin kastettiği bu elbette. Çocuk yetiştirmekten anladığı farklı herkesin.
Bu yaptığınız hesap iki sene önce uyuyordu fakat günümüzde özel okulların fiyatları çok artmadı mı? Benim yaşadığım şehirde en azından böyle. 1000 TL ye bir özel okul bulamazsın artık. Kaldı ki özel okullarda kıyafet ve kitap için gereğinden fazla ödeme isteniyor. Ayrıca o kadar para bayılıp öğretmen seçimi yapamamak, öğretmenin öğretip geçmesi, aile ile sorun çıkmasın diye çocuğun sorunlarının ört pas edilmesi, havuzun dışarıdan “müşterilere” açılması, gibi gibi sorunları saymıyorum bile. Özel okula çocuk verilecekse yüksek standart harici özel okullara vermek çok büyük risk. Yoksa devlet okulu ile özel kurs fiyatına bir özel okul ödemesi denk gelmesi akla mantığa sığmıyor sanki. Eğitim önemli ancak; özel okula verdim diye çocuğa tamam çok harika bir eğitim bağışladım diye rahatlamamak lazım. Sıradan özel okula verip pişman olan da çok. Bunlarında göz önünde bulundurulması gerekir.Dediğin gibi devlet de bedava değil.
İlkokulda devlette dil eğitimi yok. Ayrıca dil kursuna yollasan aylık en az dört yüz TL, okul gezisi okulla sinema okul zaten en az yüz TL alıyor iki haftada bir. Bir de spora yüzmeye gitsin desen aylık dört yüz de oraya desen zaten kurslara bin lira gidiyor. Benim bir arkadaşım devlete gönderir evde takviye ederim dedi. Satranç, basketbol ve dil eğitimi alıyor. Belediyenin havuzuna üye. Kolejle hemen hemen aynı hesaba geldi diyor mesela.
Maksat çocuğu nitelikli yetiştirmekse bu zamanda çok zor. Ha tek okula gitsin, kursa etkinliğe gitmesin evde otursun tv izlesin denirse üç beş çocuk bakılır. Konu bu çocukları nasıl yetiştirdiğimiz.
Ben ufak bir şehirde yaşadığım için özel okullarda genelde ortalama okullar. Bu okulun sahibi benim eski hocam. O nedenle güvendiğim için verdim. Yıllık 30 aylık taksit 3 bin civarı. Ama şartlarından durumundan memnunum.Bu yaptığınız hesap iki sene önce uyuyordu fakat günümüzde özel okulların fiyatları çok artmadı mı? Benim yaşadığım şehirde en azından böyle. 1000 TL ye bir özel okul bulamazsın artık. Kaldı ki özel okullarda kıyafet ve kitap için gereğinden fazla ödeme isteniyor. Ayrıca o kadar para bayılıp öğretmen seçimi yapamamak, öğretmenin öğretip geçmesi, aile ile sorun çıkmasın diye çocuğun sorunlarının ört pas edilmesi, havuzun dışarıdan “müşterilere” açılması, gibi gibi sorunları saymıyorum bile. Özel okula çocuk verilecekse yüksek standart harici özel okullara vermek çok büyük risk. Yoksa devlet okulu ile özel kurs fiyatına bir özel okul ödemesi denk gelmesi akla mantığa sığmıyor sanki. Eğitim önemli ancak; özel okula verdim diye çocuğa tamam çok harika bir eğitim bağışladım diye rahatlamamak lazım. Sıradan özel okula verip pişman olan da çok. Bunlarında göz önünde bulundurulması gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?