Bakalım direk klozete alışırsa mantıklı. Küçük başlarsam alıştırmaya direk klozete oturmaz gibi geliyor. Bizde de durum aynı kızıma o kadar çok şey aldık bi o eksik kalmış çünkü çok basit ve küçük alışmıştı. Baktım bu malzeme eksik oğluma alayım dedimBen aparat işini klozet altına tahta merdivenle yapıyorum. Hani çocuklar için kaymayanlar varya onlardan. Ellerini de onla yıkıyor. Dişlerinin de lavaboda fırçalıyor. Ama müzikli klozet biz de boşa masraf oldu. 5 çocuk büyütecek kıyafet, eşya, oyuncak, pusetleri, beşikleri bebek arabaları var evde. Önceden bu zamlar yokken almıştık. Ama hala ikinci çocuğu düşünemiyoruz büyüdükçe ihtiyaçlar artıyor çünkü. Şimdi ki aklım olsa çoğunu almazdık. Hala bizle uyuyor, belli oyuncaklarla oynuyor
Burda arka arkaya defalarca yurtdisinda doktora yaptığınızı sürekli vurguladiginiz için merak ettim sadece. Yoksa bana ne? O kadar vurguladiginiza göre İvy league okullarından biridir diye tahmin ediyorum , Stanford, Oxford, Cambridge, MIT...? Tam burslu mutlaka ama hangisi acaba?Sizi ilgilendirmeyen konularda muhatabım değilsiniz.
devlet okulları onlardan kesinlikle iyi bence. özel derste o tarz okulların öğrencilerini de alırdım. fen öğretmeni olduğum için sorardım tabi. çocuklar laboratuvar görmemişler. e ben devlet okulunda öğretmenim her etkinliği ve deneyi imkan dahilinde yaptırıyorum çocuklara. okuldaki arkadaşlarım da canla başla çalışıyorlar.İşte bunu bilen biliyor yoksa bir apartman bozması yere kolej demişler bir sabah kolej olmuş devlet okulundan farkı ne olabilir?
Bihter?Konu ikinci çocuktu siz niye ısrarla insanların tek evlatları için imkanları dahilinde gerekli gördükleri eğitim tercihlerini sorguluyorsunuz ki?
Bir matmazel dememişim hakkatenBihter?
Siz çocuğunuza direkt denizin ortasında mı yüzme öğretirsiniz, küçük sularda alıştırma yapmadan?Diğer arkdsn çocuğu girişken değilmiş hassasmis diye hatırlıyorum yani bu şekilde çocuk için drama kursu öneriyor hocalar öncelikle o yüzden özel egitim geçmişi olan biriyim tani yoksa bir çocukta sırf bunlar için koleje gitsin mantığını anlamadım onu sordum konu nereye geldi
Evet hocam aynen de öyle. İlkokul şans işi ama çok iyi araştırıp irdelersek bulablrz, öğretmenle çocuğumuzun ve bizlerinde enerjisi tutmalı, asgari müşterekte buluşmaliyiz. Yeğenimin bir öğretmeni vardı devlette hocaya eğitimiyle davranislaryla hayran kalmıştım. Eşim de üst kesimden tabir edilen bir kolejde öğretmen orda hocalar anlatyr bana inanın ben bile kiziyrm o derecedevlet okulları onlardan kesinlikle iyi bence. özel derste o tarz okulların öğrencilerini de alırdım. fen öğretmeni olduğum için sorardım tabi. çocuklar laboratuvar görmemişler. e ben devlet okulunda öğretmenim her etkinliği ve deneyi imkan dahilinde yaptırıyorum çocuklara. okuldaki arkadaşlarım da canla başla çalışıyorlar.
velhasıl işini iyi yapana denk gelmek önemli. o da araştırma ve şans maalesef. yoksa devlette tembel öğretmen de çok ne yazık ki
Ne alaka yaa. Benim 2 kardeşim var. Birbirimize çok bağlıyız sevgimiz saygımız hiç azalmadı inşallah böyle de devam eder yaşlar 34 30 23.Üç dört için tamam bu şartlarda yapılmaz ama bence bire bakan ikiye de bir şekilde bakar. Ben düşünüyorum da iyi ki kız kardeşim var. Kimse arayıp sormasa da bir soranın bir yardımcı olanın oluyor. Tek çocuk olmayı hiç istemezdim bence çocuğu tek bırakmak bencillik yarın ebeveynler öldüğünde yanında olan bir kardeşi olmalı diye düşünüyorum ve ben ne kadar zor olsa da ikiyi yaparım
Kesinlikle katiliyorum. 2.cocugu dogurduktan sonra inanin dagildim hala toparlayamiyorum isler yetismiyor aksam 9 da yorgunluktan gozlerim kapaniyor. Buyugu 8 kucugu 2 yasinda ben bitmis durumdayım. 3 4 çocuklu insanlar nasil kafayi yemiyor çok merak ediyorum. Bi cocukluyken kendime ayiracak bi suru zamanim oluyordu. Simdi yarim saat ayirabilsem zil takip oynuyorum o dereceİkinci çocuk bambaşka birşey bunu dibine kadar tecrübe etmiş biri olarak söyleyeyim. Özgürlüğünüzden yüzde bin feragat edeceksiniz. İki çocuğa yetmeye çalışmak inanın çok yıpratıcı. Öyle böyle değil. Heleki mizmizlarsa . Bunlar işin manevi boyutu. Maddi boyutundan bahsetmeye gerek bile yok günümüz sartlarinda herşey ortada zaten. Siz zaten gonulsuzsunuz eşimi ve kızımı kirmayayim diye yapmayi düşünüyorsanız daha çok zorlanırsınız. Çocuk için her anlamda hazır hissetmeniz lazım kendinizi bu işin altın kuralı bu gerçekten.
Bir buçuk döner mi ısmarlıyoz bacımTek çocuk hiç çocuk, iki çocuk da fazla geliyor. Ortası yok mu bunun yaaa
Bir buçuk döner mi ısmarlıyoz bacım
Ben ilk çocuğum 8 yaşındayken ikinci evladımı doğurdum.su an ilk kızım 12 olucak ikinci 4 bitecek 5 den gün alacak.allaha bin şükürOğlum 7 yaşında eşim sürekli 2. çocuğu istiyor. Ben istemiyorum açıkcası , tekrar sıfırdan bebek büyütmek fikri bana suan korkunc geliyor. Gezmeye tozmaya çok düşkünüm , oğlum da kendini kurtardı artık tekrar sorumluluk alamam. Maddi manevi hazır değilseniz yapmayın bele ilk cocuk kardeş istiyor diye hiç yapmayın.
Evet, Avrupada bir ülkede 5 yıl yaşadım, üstelik öğrenci olarak. Kulaktan dolma demek için biraz fazla bir süre ama yine de siz bilirsiniz...Siz bulundnz mu yurt dışında? Haftada 1 gün bir kaç saat çalışmaya kimse bir şey demiyor merak etmeyin. İngiltere'nin göbeğinde yaşadım bunları. Tabi bilmeyene kulaktan dolma aman aman deniyor
Bizimkilerin de yaş aralığı bu şekilde. Henüz 8 yaş ve 8 aylıklar. Herkes kuşak farkı olacak diyor. Paylaşacak pek bi şeyleri olmaz diyor. Sizde durumlar nedir? 4 yıl sonra beni neler bekliyorBen ilk çocuğum 8 yaşındayken ikinci evladımı doğurdum.su an ilk kızım 12 olucak ikinci 4 bitecek 5 den gün alacak.allaha bin şükürbüyüdüler doğan büyüyor.ve ikinci bebeğim nasild doğdu ne zaman bugüne geldik anlamadım.ve yaş aralığından gayet memnunum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?