2.çocuk

Offf asıl bencillik sizin gibi kadınların cocuk yapması. Zavallı cocukların yetişeceği kafa yapısı şimdiden belli. İnşallah kurtarırlar kendilerini

İsterse hiç çocuk yapmaz, neden bencillik olsun bunun adı?
İki çocuğum var bir dönem üçüncüyü de düşünüyordum, buna rağmen ikinci çocuğu istemeyenleri gayet anlıyorum. Evet, ikinci çocukta baştan alıyorsunuz herşeyi, sorumluluk iki katına çıkıyor, kendine ayırdığın zaman azalıyor gibi bir sürü şey sıralayabilirim. Ben kendi adıma bunlardan şikayetçi değilim ama tüm bunları tekrardan yaşamak istemeyenleri bencillikle suçlamak çok saçma.
Erkekler kendi aralarında bu tarz muhabbetlere girip birbirlerini bencillikle suçlamiyorlardir eminim. Ama bir kadının ikinci çocuğu zorluğundan dolayı istememesi suç oluyor.

Yoo herkes böyle düşünmüyor, annelik deneyiminin, en kolay en zevkli en özlediğim ve en rahat olduğum dönemi o bahsettiğiniz hamilelik ve ilk yıllardı. Üstelik full time çalışıyordum ve zor bir gebelik - bebekti.
Ama en kolay dönemiydi anneliğin.

Asıl sizin hiç aklınıza gelmeyen, ve sizin gibilerin oturduğu yerden, ay çok zor diyip, atlatinca , anneliğinin bittigini zannettiği yerden sonrası için endiselenir ve çabalar gerçek anneler. Bir ömür tüketip , düzgün bir insan yetiştirip, bir evlada gelecek kurmak mesela....

O yüzden hiç bir fikrinizin olmadığı konularda insanları yargılamak yerine biraz kendinizi geliştirin lütfen. Zira sırf dogurdunuz ve 2-3 yıl uykusuz kaldınız diye kendinizi çok fedakar ve anaç bir anne zannediyosaniz , yazık çocuklarınıza.

Son düzenleme:
Tamam bu size göre bencillik, kime zararı var?
Ayrıca esas büyük bencillik 4-5 çocuk yapıp belki biri köşeyi dönerde bizde nasipleniriz ya da yaşlanınca bize bakar diye düşünen, çocuğuna verebileceği imkanları düşünmeden üreyen ebeveynler de.

Son düzenleme:
Öyle zaten. Kafa bu. Ben dokuz ay karnımda taşıdım doğurdum, ölmeyecek kadar ekmek verdim. Onlar da bana bakacak. Annelikten tek anladıkları, zamanı gelince dogurduklarini sömürmek. Ama ben onlar için ne yaptım, ne yapabilirim diye sormak akıllarına bile gelmez. Dogurdukca gurur duyarlar kendileriyle. Gerisi ? yok

Bu neden bencillik olsun? Tüm bunları düsünüp çocuk sahibi olmuyorsa, sizin deyiminizle " bencil" değil, yalnızca farkındalığı yüksek bir insandır. Bir anne mutsuz ise çocuğu ne kadar mutlu olabilir? Bunlara ek olarak hayata pembe gözlüklerle bakmayan insandır bana göre. Hayat şartları, gelecek kaygısı vs gibi durumlar mevcutken, insanları kaygılarından dolayı bencil olarak nitelendiremezsiniz. Asıl hic bir seyi düsünmeden, "doğan büyüyor nasılsa" mantığı ile dünyaya çocuk getirmek bencilliktir.

Ben de 7 senede 1 tane yenş yaptım. İkinciyi maddi ve sizin dediğiniz diğer sebeplerden dolayı istemiyorum. Eşim de maddi olarak isteyemiyor. Çok zor

Biz yeni aldık. 2 gün önce. 2 takım 150 tl tam

Şaka gibi fiyatlar şuan maalesef. Sanırım yeni doğum yapmışsınız Allah yardım etsin. Ben yaklaşık 2 sene önce yaptım 2.dogumumu o zaman bir nebze daha iyiydi fiyatlar. Şimdi hepten uçmuş.
Evet yeni doğum yaptım. Amin. Gerçekten çok zor. 7 yıl karıkoca çalışıp biraz birikim olsun sonra çocuk yapalım dedik. Yokluğun içine doğmasın diye. Ama daha şimdiden bize göre baya bi eksilerde geçiniyoruz. Benim bebeği kreşe bırakabilmem için 3-3.5 sene beklemem lazım. Allah herkesin yardımcısı olsun. İkinci bebek imkansız gibi bi şey bizim için şu an. Allah olmayanlara versin inşallah

Ben size katılıyorum.Ne demek çocuğum istiyor diye çocuk yaparım, iyi çocuğunuz anne babam evden gitsin dese adamı da mı göndereceksiniz.Eşin düşüncesi daha önemli olmalı tabiki.He eşiniz istiyor diye de yapmayın elbette ama burada da denildiği gibi aynı düşünceyi eş için başka çocuğunuz için başka değerlendirmemelisiniz.

Bizimkilerin de yaş aralığı bu şekilde. Henüz 8 yaş ve 8 aylıklar. Herkes kuşak farkı olacak diyor. Paylaşacak pek bi şeyleri olmaz diyor. Sizde durumlar nedir? 4 yıl sonra beni neler bekliyor
Valla büyük kızım 12 yaş oldu küçüğüm 4 bittiyor Haziran'da 5 ten gün alıyor olucak gayet mutlular ablamiz okuluna gidiyor diğer kızımla evdeyim o benim arkadaşım gibi bir yıl sonra oda anaokuluna başlayacak.hicte aralarında kuşak çatışması yok herkez kendi yasinin tadını yaşıyor.ilerde buyusinler bu fark bile kapanır inanın çoğu arasında yaş farkı olanlar ilerde daha sıkı kardeş oluyor.buyuk kızım üniversiteye giderken diğeri ortaokullu olucak hep yanınızda olucak büyüğün okulu biterken küçüğüm üniversite hazırlık olucak h maddi h manevi daha iyi yetisilir.havuzda heryerde sarılarak oynarlar gulusurler arabada arkada ikiside kikirdeyip oynar.ve ben büyük kızıma küçüğü bırakıp çarşı isim olursa dışarı çıkarım hastane isim alışveriş isim olunca hava soğukken anneme vs kimseye eyvallah etmiyoruz artık çok şükür

Buarada bence anne hazirsa istiyorsa yapsin.. babalar hele hele bizim genel Turk erkekleri ne kadar yardim ediyor mamasini bile yapmaya kalkmiyordur cogu..2 cocuk cok degil bence.. imkan varsa hic bir cocuk bu duygudan mahrum kalmasin derim ben.. ha bu ilerde cok iyi anlasacaklari anlamina gelmez tabii..

Tabii cocuk sayisi arttikca sorumlulukta artiyor.. maddi manevi.. basitinden evde camasir bitmiyor.. ne kadar cocuk o kadar cok farkli yemek demek bazen..uykusuz geceler vs. Liste uzar gider boyle ama sevgileri vazgecilmez o ayri.

Herkes maddi durumuna göre çocuk yapmalı bence, zaten tr de müthiş bir nüfus patlaması var çocuklarımızın gelecekte iş bulabileceğinden şüpheliyim
Bu da yeterli değil bence. Ciddi kısıtlamalar olmalı. Baksana burda görüyoruz, doğurmak zor geldiği için dogurmuyorsunuz, bencilsiniz diyen tipler var mesela.Bu kadına sorsan asgari ücretle 5 çocuk dogurulur, der. Vizyon bu kadar çünkü.

evet bu devirde geçinmek zor kendinize güvenmiyosanız yapmayın bence de

Ay çok güzel darısı benimkilerin başına

Çok tatlı böyle yorumlar okudukça mutlu oluyorum Çok teşekkür ederim

Size destek derken yaşlılığınızda destek mi? Bu hikayeyi daha önce birkaç kere daha paylaştım ama bir kere daha yazabilirim:)
Eskiden oturduğum bir yerde 90 yaşında bir dedemiz vardı, dede vaktiyle anne babasına, sonra hasta olan eşine ve sayısını net hatırlamıyorum ama en az 5 tane olduğunu bildiğim çocuklarına bakmış, anne babası ve eşi vefat etmiş, çocukları evlenip gitmiş.
Tek başına yaşayan dedemiz mahallelinin getirdiği yemeklerle karnını doyuruyordu, soba yakamadığı, evinde doğalgazı da olmadığı için bir katalitik sobasıyla ısınmaya çalışıyordu, o da bozulmuş çocuklarına söylemiş ama ilgilenmemişler, her karşılaşmamızda o kadar ağlardı ki, ben anneme babama, eşime evlatlarıma baktım da bir evladım bile bana bakmadı derdi, neyse sonra dede ortadan kayboldu duyduk ki çocukları onu huzurevine yatırmış lakin 90 yıl yaşadığı evinden mahallesinden kopmak dedeye ağır gelmiş huzurevinden çıkıp evine gelmiş ve evinde donarak ölmüş.

Çok çocuklu olmak yaşlılıkta destek anlamına da gelmiyor maalesef, eğer kendinizi 2. çocuğa hazır hissetmiyorsanız 2. çocuğu düşünmeyin derim, hem kendiniz hem çocuklarınız mutsuz olursunuz.

Tek çocuğum var, ben de sizin gibi rahatına düşkün biriyim, Allah hem evladıma hem herkesin evladına sağlıklı ömürler versin ama evlenirken boy boy çocuklarım olsun hayali kuran biri değildim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…