- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.966
- 298
- 31
Offf asıl bencillik sizin gibi kadınların cocuk yapması. Zavallı cocukların yetişeceği kafa yapısı şimdiden belli. İnşallah kurtarırlar kendileriniPekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..
İsterse hiç çocuk yapmaz, neden bencillik olsun bunun adı?Pekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..
Yoo herkes böyle düşünmüyor, annelik deneyiminin, en kolay en zevkli en özlediğim ve en rahat olduğum dönemi o bahsettiğiniz hamilelik ve ilk yıllardı. Üstelik full time çalışıyordum ve zor bir gebelik - bebekti.Pekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..
Tamam bu size göre bencillik, kime zararı var?Pekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..
Öyle zaten. Kafa bu. Ben dokuz ay karnımda taşıdım doğurdum, ölmeyecek kadar ekmek verdim. Onlar da bana bakacak. Annelikten tek anladıkları, zamanı gelince dogurduklarini sömürmek. Ama ben onlar için ne yaptım, ne yapabilirim diye sormak akıllarına bile gelmez. Dogurdukca gurur duyarlar kendileriyle. Gerisi ? yokTamam bu size göre bencillik, kime zararı var?
Ayrıca esas büyük bencillik 4-5 çocuk yapıp belki biri köşeyi dönerde bizde nasipleniriz ya da yaşlanınca bize bakar diye düşünen, çocuğuna verebileceği imkanları düşünmeden üreyen ebeveynler de.
Bu neden bencillik olsun? Tüm bunları düsünüp çocuk sahibi olmuyorsa, sizin deyiminizle " bencil" değil, yalnızca farkındalığı yüksek bir insandır. Bir anne mutsuz ise çocuğu ne kadar mutlu olabilir? Bunlara ek olarak hayata pembe gözlüklerle bakmayan insandır bana göre. Hayat şartları, gelecek kaygısı vs gibi durumlar mevcutken, insanları kaygılarından dolayı bencil olarak nitelendiremezsiniz. Asıl hic bir seyi düsünmeden, "doğan büyüyor nasılsa" mantığı ile dünyaya çocuk getirmek bencilliktir.Pekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..
Ben de 7 senede 1 tane yenş yaptım. İkinciyi maddi ve sizin dediğiniz diğer sebeplerden dolayı istemiyorum. Eşim de maddi olarak isteyemiyor. Çok zorSelam kızlar
35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencemkızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Biz yeni aldık. 2 gün önce. 2 takım 150 tl tamHazır hissetmiyorsaniz, konforunuza duskunseniz bence hiç o topa girmeyin. He sende istersin o ayrı. En yardımcı es bile yükün % kaçını alabilir ki? Birçok şey sende olacak. Ben yaptım hiç pişman değilim ama öyle rahatım bozulmasın durumum yoktu ve kesinlikle istiyordum. Tekrardan başa dönecek sonuçta hersey. Bide maddiyat dediginiz için yazayım fiyatlar çok uçtu 4-5 sene öncekiyle. O zamanlar 7-8 liraya eşofman altları alırdım civilden. 150 liraya 5 takım kıyafet ve bikac tek parca almıştım. Şimdi 2 takım alabilirsek ne ala.
Şaka gibi fiyatlar şuan maalesef. Sanırım yeni doğum yapmışsınız Allah yardım etsin. Ben yaklaşık 2 sene önce yaptım 2.dogumumu o zaman bir nebze daha iyiydi fiyatlar. Şimdi hepten uçmuş.Biz yeni aldık. 2 gün önce. 2 takım 150 tl tam
Evet yeni doğum yaptım. Amin. Gerçekten çok zor. 7 yıl karıkoca çalışıp biraz birikim olsun sonra çocuk yapalım dedik. Yokluğun içine doğmasın diye. Ama daha şimdiden bize göre baya bi eksilerde geçiniyoruz. Benim bebeği kreşe bırakabilmem için 3-3.5 sene beklemem lazım. Allah herkesin yardımcısı olsun. İkinci bebek imkansız gibi bi şey bizim için şu an. Allah olmayanlara versin inşallahŞaka gibi fiyatlar şuan maalesef. Sanırım yeni doğum yapmışsınız Allah yardım etsin. Ben yaklaşık 2 sene önce yaptım 2.dogumumu o zaman bir nebze daha iyiydi fiyatlar. Şimdi hepten uçmuş.
Ben size katılıyorum.Ne demek çocuğum istiyor diye çocuk yaparım, iyi çocuğunuz anne babam evden gitsin dese adamı da mı göndereceksiniz.Eşin düşüncesi daha önemli olmalı tabiki.He eşiniz istiyor diye de yapmayın elbette ama burada da denildiği gibi aynı düşünceyi eş için başka çocuğunuz için başka değerlendirmemelisiniz.Esiniz istediginde, "kesinlikle istemiyorum". Kiziniz cocuk aklıyla konunun ciddiyetinden bir haber kardes isteyince, "onun icin her seyi yaparım". Allah aşkına ilk cocuk istedi diye ikinci cocuk yapilmaz. Bu bir cocuk yapip sonra hayatindaki her seyi onun icin yapan ebeveynleri de hic anlamıyorum . Eşinizin cocuk istegi daha anlamli, siz de onunla fikur olarak ayni noktaya gelmedikce yapmayin
O hic belli olmuyor.. sevgi dolu ailede buyursun, ilerde el girer isin icine.. evlilik vs olur mal mulk kavgasi olur kavga bile olur..hic belli olmuyor bu islerYetiştirme tarzı diyorum sevgi dolu bir ailede buyuyen kardeşlerin bu duruma dusecegini aklım almiyor nedense
Valla büyük kızım 12 yaş oldu küçüğüm 4 bittiyor Haziran'da 5 ten gün alıyor olucak gayet mutlular ablamiz okuluna gidiyor diğer kızımla evdeyim o benim arkadaşım gibi bir yıl sonra oda anaokuluna başlayacak.hicte aralarında kuşak çatışması yok herkez kendi yasinin tadını yaşıyor.ilerde buyusinler bu fark bile kapanır inanın çoğu arasında yaş farkı olanlar ilerde daha sıkı kardeş oluyor.buyuk kızım üniversiteye giderken diğeri ortaokullu olucak hep yanınızda olucak büyüğün okulu biterken küçüğüm üniversite hazırlık olucak h maddi h manevi daha iyi yetisilir.havuzda heryerde sarılarak oynarlar gulusurler arabada arkada ikiside kikirdeyip oynar.ve ben büyük kızıma küçüğü bırakıp çarşı isim olursa dışarı çıkarım hastane isim alışveriş isim olunca hava soğukken anneme vs kimseye eyvallah etmiyoruz artık çok şükürBizimkilerin de yaş aralığı bu şekilde. Henüz 8 yaş ve 8 aylıklar. Herkes kuşak farkı olacak diyor. Paylaşacak pek bi şeyleri olmaz diyor. Sizde durumlar nedir? 4 yıl sonra beni neler bekliyor
Bu da yeterli değil bence. Ciddi kısıtlamalar olmalı. Baksana burda görüyoruz, doğurmak zor geldiği için dogurmuyorsunuz, bencilsiniz diyen tipler var mesela.Bu kadına sorsan asgari ücretle 5 çocuk dogurulur, der. Vizyon bu kadar çünkü.Herkes maddi durumuna göre çocuk yapmalı bence, zaten tr de müthiş bir nüfus patlaması var çocuklarımızın gelecekte iş bulabileceğinden şüpheliyim
evet bu devirde geçinmek zor kendinize güvenmiyosanız yapmayın bence deSelam kızlar
35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencemkızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Ay çok güzel darısı benimkilerin başınaValla büyük kızım 12 yaş oldu küçüğüm 4 bittiyor Haziran'da 5 ten gün alıyor olucak gayet mutlular ablamiz okuluna gidiyor diğer kızımla evdeyim o benim arkadaşım gibi bir yıl sonra oda anaokuluna başlayacak.hicte aralarında kuşak çatışması yok herkez kendi yasinin tadını yaşıyor.ilerde buyusinler bu fark bile kapanır inanın çoğu arasında yaş farkı olanlar ilerde daha sıkı kardeş oluyor.buyuk kızım üniversiteye giderken diğeri ortaokullu olucak hep yanınızda olucak büyüğün okulu biterken küçüğüm üniversite hazırlık olucak h maddi h manevi daha iyi yetisilir.havuzda heryerde sarılarak oynarlar gulusurler arabada arkada ikiside kikirdeyip oynar.ve ben büyük kızıma küçüğü bırakıp çarşı isim olursa dışarı çıkarım hastane isim alışveriş isim olunca hava soğukken anneme vs kimseye eyvallah etmiyoruz artık çok şükür
Çok tatlı böyle yorumlar okudukça mutlu oluyorumEşimin ilk evliliğinden kızı var 11 yasında, bir de oglumuz var 4 yasında, araları 7.5 yas, evet kusak farkı oluyor maalesef ama büyüdükce paylasımları artıyor. birlikte saklambac tarzı oyunlar oynuyorlar bogusuyorlar, artık sohbet edebiliyorlar. bence yaş farkı ne olursa olsun kardeş çok güzel :) saglıkla büyütün minnoşları
Size destek derken yaşlılığınızda destek mi? Bu hikayeyi daha önce birkaç kere daha paylaştım ama bir kere daha yazabilirim:)Etrafımda iyi anlaşan çok çok az kardeş var eşim ve ben dahil, hele şimdiki jenerasyonun ilerde birbirini umursayacağını çok da düşünmüyorum. Eşim çocuğu ilerde bize bi destek daha olsun diye istiyomuş açıkcası bende öyle isterim ama onlara verebileceğim imkanların kısıtlı olması ve hayata onları iyi hazırlayamamak beni kahreder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?