Daha doğmamış bebeğe don biçiyorsunuz sanki... önce ilk adım; istediğiniz bölümün puanına bakıp, şuanda kaç net yapıyorsunuz, ne kadar konu eksiğiniz var, ne kadar zaman ayırabileceksiniz ders çalışmaya... devamı okula yerleştikten sonra düşüneceğiniz şeyler...
Sonraki ikinci önemli nokta; burs alamazsanız çocuklar için bir b planınız var mı?
Ps: Özel üniversitede bursunuzu korumak için belli bir ortalamanın üstünde olmanız lazım...
Olsun okuyun hiç birşeyiniz olmasa da diplomanız olacak en kötü ihtimalle içinizde kalmayacakAnlatmaya lise döneminden başlayayım.. Istediğim bölümü yakın puanlarla 3 sene üst üste kaçırınca, acikogretime kaydoldum. Aof 2. Sınıfa geçtim, eşimle evlendik.
Ben biraz yavaş bi insanım. Ev işlerinden de çok anlamam. Aslında yaparım ama saatlerimi alır. Bundan dolayı da eşimden söz istedim, ilk 3 sene çocuğumuz olmasın, evlendikten sonra. Kendimize vakit ayıralım, düzenimiz otursun, dedim. Tamam dedi...
Haftasına hamile kaldım. Doğumum, sınavlara denk geldi. Doğumdan sonra da bebegimle ilgilenecek kimse yoktu. Sınavlara giremedim.
Tam "Yaşasın, kızım yürüyor artık" dedigimde 2. Gebeliğimi öğrendim. Gerçekten anne olmaya, ev hanımı olmaya hazır değildim ama nasip böyleymiş. Varlıklarına bin şükür, yokluklarini göstermesin Rabbim.
Neyse şimdi kızım 3 buçuk, oglum 1 buçuk yaşında. Ben 4 senelik özel üni burslu kazanıp okumak istiyorum. Aldığım bursla ikisini kreşe vermeyi düşünüyorum. Evde sıkılıyorlar, güzel vakit geçirirler. Daha iyi şeyler öğrenirler.
Kendi acımdan bu tempoya ayak uydurabilir miyim? Bilmiyorum. Basarili anne olmayı çok istiyorum, çocuklarımın gözünde. Çok içimde kaldı.
Istediğim bölüm değişti, şu anki bölümü okuyup, bitirip dükkan açmak istiyorum nasip olursa.
Aramızda var mı ya da tanıdığınız evlenip, anne olup, üni okuyan? Yaşım 26 bu arada.
Aöf den mezun olunca tekniker unvanını alıyorsunuz 2 yıllık olduğu için,öyle okumuştum,birde şunu okumuştum istediğiniz bölüm için 2 yıllık okuduğunuzda aöf den sanırım 1 yıl sigortalı bir dükkanda çalışmanız gerek kendi iş yerinizi açmak için toplam 3 yılı buluyor.3308 sayılı Kanun gereğince ustalık belgesi sahibi olan kişiler veya bu belgeye sahip kişileri iş yerlerinde çalıştıranlar bağımsız iş yeri açabilmektedirler. Bu kanun kapsamında olan il ve mesleklerde, belediyeler ve iş yeri açma izni vermeye yetkili kurum ve kuruluşlar iş yeri açacak olanlardan, meslek odaları ise iş yeri sahibi olarak üye kaydı yaptıracak olanlardan ustalık belgesi istemek durumundadır. Bu iş yerlerinde alanında mesleki eğitim almış olan kimseler çalıştırılır. İstihdam edilecek olanların almaları gereken eğitim Bakanlıkça çıkarılacak olan yönetmelikle belirlenmektedir.
İş yeri sahibi olanlar veya o iş yerinde çalışan ustalık belgesi sahipleri, ustalık belgesini iş yerlerine asarlar. Ustalık belgesi sahibi olan 18 yaş altındaki kimseler bu belgelerini 18 yaşını tamamlamadan kullanamazlar. Teknik lise mezunları ve mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının 4 senelik eğitim programlarından mezun olanlara ustalık belgesinin yetkilerini taşıyan, mesleklerinde bağımsız iş yeri açma belgesiverilmektedir. Ustalık belgesi bulunmayanlar usta unvanı ile çalışamaz ve çalıştırılamazlar.
Usulsüz açanlara ceza kesiliyor. Aof ün de mezun olunduğunda neler yapılabileceğine dair açıklamaları arasında dükkan açmak yok.
Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarsa çok sevinirim
Olsun okuyun hiç birşeyiniz olmasa da diplomanız olacak en kötü ihtimalle içinizde kalmayacak
Okuyun mezun olun içiniz rahat etsin
Keşke bende yapsam azimle açıkögretim lise bitirdim ama sonrası kaldı
Burs işi sıkıntı olabilir arkadaşların dediği gibi yani para olmaya olayı eşinizden ötürü sigorta vs durumları vardır o yüzden tabi siz yine girin sınava daha var sınava o zamana kadar şartlar değişebilir belli olmaz.Üni vermese bile, başka yerler verir. Bi tek uniler mi burs veriyor sanki?? Bu kadar sığ bakmayın, geniş düşünün. Her zaman bir alternatif vardır.
Evet, fotoğrafcı çok. Fark oluşturabilmek önemli. Ben diğerlerinden farklı olacağım.
Bu burs meselesine ne kadar takıldınız ya! Eşimle konuştuk bunu, çocukları zaten kreş e vereceğiz dedi gitsen de gitmesen de. Ben, hiçbir anlamda yük olmak istemediğim için böyle düşündüm.
Yukarıda yazdıklarınızı da çoktan yaptım. Şu an kaynak topluyorum, okulun puanına kaç net yapmam gerektiğine.. hepsine baktım. Yani yazmadığım yapmadığım anlamına gelmiyor. On yargılı insanlardan nefret ediyorum!
Aöf den mezun olunca tekniker unvanını alıyorsunuz 2 yıllık olduğu için,öyle okumuştum,birde şunu okumuştum istediğiniz bölüm için 2 yıllık okuduğunuzda aöf den sanırım 1 yıl sigortalı bir dükkanda çalışmanız gerek kendi iş yerinizi açmak için toplam 3 yılı buluyor.
Sizin kafanız bayağı bir karışık... nefretinizi de az ilerde, lütfen....
Sizin kafanız bayağı bir karışık... nefretinizi de az ilerde, lütfen....
Haklısınız, benim kafam karışık. Siz on yargılı değilsiniz. Sınava zaten hazırlanacagim, kafamdaki soruları paylaşıyorum.
Yok kaç net yapacağıma bakmamışım va vs..
Araştırdın mi baktin mi da konuşuyorsun desen, hiçbir şey demem. Biraz da hatanızın farkına varın.
Hem suçlu hem güçlü, suç bastıran insanlardan ayrı bi nefret ediyorum
Ben, kaç net yapmanız gerektiğine bakıp bakmadığınızı bilemem, neden bakmadınız da demedim zaten... keza bilemediğim için de önce bunu yapmalısınız, sonrası daha sonra düşünülecek iş dedim...
“Araştırdın mı baktın da mı konuşuyorsun” benim tarzım olan bir soru kalıbı değil...
Nefret kısmı için yine az ileri lütfen....
"Doğmamış çocuğa don biçme" kismindan ötürü, sanki sınav kısmını hiç düşünmemişim de direk bursa yönelmişim gibi algıladım. Evet, yazdiklariniz tamamen tavsiye. Eleştiri değil. Bir kez daha okuyunca farkettim. Nefret cümlelerim için de özür dilerim.. O gruba girmiyorsunuz:)
30 yaşındayım 27 yaşındayken üniversiteyi kazanıp başladım.Oğlum 3 yaşındaydı o zaman. Şimdi 2.ye hamileyim. Öğretmenlik 3.sınıf öğrencisiyim. Bölüm birincisiyim. Ayrıca çalışıyorum ve çocuğumu da eşimle tek büyüttük ne bakıcı ne aileden biri. Yine bu bebeğimizi de tek büyüteceğiz. İstersen yapabilirsin. Tempo biraz yorucu olabiliyor ama derslerdeki notları düzenli alırsan dönem kaybetmeden rahatça mezun olursun. Hiç merak etme aslan gibi yaparsın.Anlatmaya lise döneminden başlayayım.. Istediğim bölümü yakın puanlarla 3 sene üst üste kaçırınca, acikogretime kaydoldum. Aof 2. Sınıfa geçtim, eşimle evlendik.
Ben biraz yavaş bi insanım. Ev işlerinden de çok anlamam. Aslında yaparım ama saatlerimi alır. Bundan dolayı da eşimden söz istedim, ilk 3 sene çocuğumuz olmasın, evlendikten sonra. Kendimize vakit ayıralım, düzenimiz otursun, dedim. Tamam dedi...
Haftasına hamile kaldım. Doğumum, sınavlara denk geldi. Doğumdan sonra da bebegimle ilgilenecek kimse yoktu. Sınavlara giremedim.
Tam "Yaşasın, kızım yürüyor artık" dedigimde 2. Gebeliğimi öğrendim. Gerçekten anne olmaya, ev hanımı olmaya hazır değildim ama nasip böyleymiş. Varlıklarına bin şükür, yokluklarini göstermesin Rabbim.
Neyse şimdi kızım 3 buçuk, oglum 1 buçuk yaşında. Ben 4 senelik özel üni burslu kazanıp okumak istiyorum. Aldığım bursla ikisini kreşe vermeyi düşünüyorum. Evde sıkılıyorlar, güzel vakit geçirirler. Daha iyi şeyler öğrenirler.
Kendi acımdan bu tempoya ayak uydurabilir miyim? Bilmiyorum. Basarili anne olmayı çok istiyorum, çocuklarımın gözünde. Çok içimde kaldı.
Istediğim bölüm değişti, şu anki bölümü okuyup, bitirip dükkan açmak istiyorum nasip olursa.
Aramızda var mı ya da tanıdığınız evlenip, anne olup, üni okuyan? Yaşım 26 bu arada.
evlisin çocukların var burs alamazsın. Devlet kazanmaya bak diğer türlü sadece okul ücretiyle bitmiyor para işleri özel okulda masrafın çok olur.Peki başka nereden burs alabilirim? Eşimin maddi durumu beni okutmaya yetmeyebilir.
Ben iki çocukla yüksek lisans yapan bir mühendisim.. aynı zamanda çalışıyorum da... yani geçmeye çalıştığınız yollardan ben geçeli çok oldu... :)
evet, tamamen tavsiye üzerine bir mesajdı... hayallerinizi gerçekleştirirsiniz umarım...
30 yaşındayım 27 yaşındayken üniversiteyi kazanıp başladım.Oğlum 3 yaşındaydı o zaman. Şimdi 2.ye hamileyim. Öğretmenlik 3.sınıf öğrencisiyim. Bölüm birincisiyim. Ayrıca çalışıyorum ve çocuğumu da eşimle tek büyüttük ne bakıcı ne aileden biri. Yine bu bebeğimizi de tek büyüteceğiz. İstersen yapabilirsin. Tempo biraz yorucu olabiliyor ama derslerdeki notları düzenli alırsan dönem kaybetmeden rahatça mezun olursun. Hiç merak etme aslan gibi yaparsın.
evlisin çocukların var burs alamazsın. Devlet kazanmaya bak diğer türlü sadece okul ücretiyle bitmiyor para işleri özel okulda masrafın çok olur.
Fotoğrafçılık üniversitede bölüm olarak okunması gereken bir şey mi bilmiyorum. Sinema tv falan olsa farklı bir şey derdim de fotoğrafçılık. Açılan bölüm ve istihdam durum sayısı arasındaki eşitsizliği biliyoruz hepimiz. Çok çok istediğin bir bölüm değilse okumak için okuyacaksan o bölümü salla bence başka bölüm bak.
devlet geri ödemeli ya da ödemesiz herkese burs veriyor bir şekilde 470 tl idi sanırımPeki başka nereden burs alabilirim? Eşimin maddi durumu beni okutmaya yetmeyebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?