2 çocukla Üni Okumak



Bu burs meselesine ne kadar takıldınız ya! Eşimle konuştuk bunu, çocukları zaten kreş e vereceğiz dedi gitsen de gitmesen de. Ben, hiçbir anlamda yük olmak istemediğim için böyle düşündüm.

Yukarıda yazdıklarınızı da çoktan yaptım. Şu an kaynak topluyorum, okulun puanına kaç net yapmam gerektiğine.. hepsine baktım. Yani yazmadığım yapmadığım anlamına gelmiyor. On yargılı insanlardan nefret ediyorum!
 
Ayrıca ilerleyen zamanlarda bu meselenin boyut değiştirdiğini de anlatabilirim. Inanmayabilirsiniz, şaşırabilirsiniz.. Benim eşim sabit değildir. Bi yerde yanıma çekerim onu..

Önceliğim sınav. Asıl derdim de çocuklu anne olup okumak.

Burs kısmını da araştırdığımda herşeyin karşılandığı, ayrıca para verildiği yazıyordu. Ben de böyle bi mantık yürüttüm. Size komik gelebilir, begenmeyebilirsiniz. Insan bazen çıkış noktası bulamadığında, başka yollar arıyor. Bu kadar abartmayın artık, bir kere yazınca anlıyorum
 
Olsun okuyun hiç birşeyiniz olmasa da diplomanız olacak en kötü ihtimalle içinizde kalmayacak
Okuyun mezun olun içiniz rahat etsin
Keşke bende yapsam azimle açıkögretim lise bitirdim ama sonrası kaldı
 
Aöf den mezun olunca tekniker unvanını alıyorsunuz 2 yıllık olduğu için,öyle okumuştum,birde şunu okumuştum istediğiniz bölüm için 2 yıllık okuduğunuzda aöf den sanırım 1 yıl sigortalı bir dükkanda çalışmanız gerek kendi iş yerinizi açmak için toplam 3 yılı buluyor.
 
Olsun okuyun hiç birşeyiniz olmasa da diplomanız olacak en kötü ihtimalle içinizde kalmayacak
Okuyun mezun olun içiniz rahat etsin
Keşke bende yapsam azimle açıkögretim lise bitirdim ama sonrası kaldı

Siz de yapabilirsiniz, ne zaman kendinizi hazır hissederseniz :) desteğiniz için teşekkür ederim :)
 
Burs işi sıkıntı olabilir arkadaşların dediği gibi yani para olmaya olayı eşinizden ötürü sigorta vs durumları vardır o yüzden tabi siz yine girin sınava daha var sınava o zamana kadar şartlar değişebilir belli olmaz.
 

Sizin kafanız bayağı bir karışık... nefretinizi de az ilerde, lütfen....
 

Böyle birseyi ilk kez duyuyorum. Bu da aklımda bulunsun araştırayım, çok teşekkür ederim
 
Sizin kafanız bayağı bir karışık... nefretinizi de az ilerde, lütfen....

Haklısınız, benim kafam karışık. Siz on yargılı değilsiniz. Sınava zaten hazırlanacagim, kafamdaki soruları paylaşıyorum.

Yok kaç net yapacağıma bakmamışım va vs..

Araştırdın mi baktin mi da konuşuyorsun desen, hiçbir şey demem. Biraz da hatanızın farkına varın.

Hem suçlu hem güçlü, suç bastıran insanlardan ayrı bi nefret ediyorum
 

Ben, kaç net yapmanız gerektiğine bakıp bakmadığınızı bilemem, neden bakmadınız da demedim zaten... keza bilemediğim için de önce bunu yapmalısınız, sonrası daha sonra düşünülecek iş dedim...

“Araştırdın mı baktın da mı konuşuyorsun” benim tarzım olan bir soru kalıbı değil...

Nefret kısmı için yine az ileri lütfen....
 

"Doğmamış çocuğa don biçme" kismindan ötürü, sanki sınav kısmını hiç düşünmemişim de direk bursa yönelmişim gibi algıladım. Evet, yazdiklariniz tamamen tavsiye. Eleştiri değil. Bir kez daha okuyunca farkettim. Nefret cümlelerim için de özür dilerim.. O gruba girmiyorsunuz:)
 

Ben iki çocukla yüksek lisans yapan bir mühendisim.. aynı zamanda çalışıyorum da... yani geçmeye çalıştığınız yollardan ben geçeli çok oldu... :)
evet, tamamen tavsiye üzerine bir mesajdı... hayallerinizi gerçekleştirirsiniz umarım...
 
30 yaşındayım 27 yaşındayken üniversiteyi kazanıp başladım.Oğlum 3 yaşındaydı o zaman. Şimdi 2.ye hamileyim. Öğretmenlik 3.sınıf öğrencisiyim. Bölüm birincisiyim. Ayrıca çalışıyorum ve çocuğumu da eşimle tek büyüttük ne bakıcı ne aileden biri. Yine bu bebeğimizi de tek büyüteceğiz. İstersen yapabilirsin. Tempo biraz yorucu olabiliyor ama derslerdeki notları düzenli alırsan dönem kaybetmeden rahatça mezun olursun. Hiç merak etme aslan gibi yaparsın.
 
Peki başka nereden burs alabilirim? Eşimin maddi durumu beni okutmaya yetmeyebilir.
evlisin çocukların var burs alamazsın. Devlet kazanmaya bak diğer türlü sadece okul ücretiyle bitmiyor para işleri özel okulda masrafın çok olur.

Fotoğrafçılık üniversitede bölüm olarak okunması gereken bir şey mi bilmiyorum. Sinema tv falan olsa farklı bir şey derdim de fotoğrafçılık. Açılan bölüm ve istihdam durum sayısı arasındaki eşitsizliği biliyoruz hepimiz. Çok çok istediğin bir bölüm değilse okumak için okuyacaksan o bölümü salla bence başka bölüm bak.
 

Şimdi daha çok utandım ya ne güzel, ne kadar çok hem okuyup hem çalışıp bebek büyüten anne varmış.

Sizin yardım eden kimseniz var miydi?
 

Çok tebrik ederim sizi de, yeni evladınız da hayırlı olsun. Sağ salim kucağınıza alın insaallah.

Kimsenin yardımı olmadan nasıl başardınız?
 

Bunda da haklisiniz. Şartları tamamen bilmiyorum ancak yakınlık acısından tercih edebileceğim tek üni özel.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…