2 çocukla Üni Okumak

Mesleğinizi seviyor musunuz? Resim öğretmenliği atamaları da önemli, hem çalışıp hem bebekle zor oluyor mu? Yardımcınız var mı?

Benim eşim şu an inat gidiyor bana, okumami istemediği için destek olmam diyor. Ama kazanırsam, durum değişebilir. Eşim ikizler burcu, yapmam dediği şeyi yapar, yaparım dediğini yapmaz :)) maddi olarak şu an sıkısigiz, durumu değiştirmesini beklediğimiz önemli adımlar var. Hicbir şey net değil şu an için. Herşeyin hayırlısı:))

bunu diyen de burslu üniversitenin para verdiğini, o parayla da çocukları kreşe vereceğini düşünen konu sahibi.

Üni vermese bile, başka yerler verir. Bi tek uniler mi burs veriyor sanki?? Bu kadar sığ bakmayın, geniş düşünün. Her zaman bir alternatif vardır.

Evet, fotoğrafcı çok. Fark oluşturabilmek önemli. Ben diğerlerinden farklı olacağım.

Acık ögretim yada uzaktan eğitim var
Evden videoları izleyip okuyorsunuz
Arastırın derim
Anadolu üniveritesinde var sanırım

çok şükür meslegim var. memurum..
çocuğumu da kaynanam bakiyor. kaynanamla altlı üstlüyüm..
ikinci öğretim okumak istiyorum. resime ilgim var. okumak istiyorum.
zaten açiköğretim okuyorum son siniftayim. bilemedim.
eşim istemiyo okumami.. beni göremiyomuş da..:) akşam beni görmek istiyo.

Doğru arastirdiginiza emin misiniz? Aof un örgün öğretimden farkı yok. Ustalık belgesini kurs bitirenler bile alabiliyor. Etraf fotoğrafçı dolu ve hiç birinin 4 yıllık lisans mezunu olduğunu sanmıyorum.

Ben varım.. 2 çocukla üniversite okumaya çalışıyorum biri 9 yaşında diğeri 9 aylık.. Çok zorlanıyorum çok fedakarlık yapıyorum ama kararlıyım bitirmek istiyorum 2. Sınıftayım 4 yıllık mühendislik fakültesi. Eğer ki çocukları sen okuldayken bırakabileceğin biri varsa evet zorda olsa yapabilirsin canım

Fotografcilik icin kurs belgen ve yetenegin varsa bence okula gitmesen de olabilir.sermayen varsa dukkani ac cocuklari da yanina al.biraz buyuduklerinde okulu da okursunuz.

Ben çalışan ve çocuklu bir kadın olarak zorlanıyorum.ilgi bekleyen çocuklar eş yapılması gereken işler ve okul ve dersler. Zorlanirsin ama başarirsin eğer çok istersen.

Doğru arastirdiginiza emin misiniz? Aof un örgün öğretimden farkı yok. Ustalık belgesini kurs bitirenler bile alabiliyor. Etraf fotoğrafçı dolu ve hiç birinin 4 yıllık lisans mezunu olduğunu sanmıyorum.

3308 sayılı Kanun gereğince ustalık belgesi sahibi olan kişiler veya bu belgeye sahip kişileri iş yerlerinde çalıştıranlar bağımsız iş yeri açabilmektedirler. Bu kanun kapsamında olan il ve mesleklerde, belediyeler ve iş yeri açma izni vermeye yetkili kurum ve kuruluşlar iş yeri açacak olanlardan, meslek odaları ise iş yeri sahibi olarak üye kaydı yaptıracak olanlardan ustalık belgesi istemek durumundadır. Bu iş yerlerinde alanında mesleki eğitim almış olan kimseler çalıştırılır. İstihdam edilecek olanların almaları gereken eğitim Bakanlıkça çıkarılacak olan yönetmelikle belirlenmektedir.

İş yeri sahibi olanlar veya o iş yerinde çalışan ustalık belgesi sahipleri, ustalık belgesini iş yerlerine asarlar. Ustalık belgesi sahibi olan 18 yaş altındaki kimseler bu belgelerini 18 yaşını tamamlamadan kullanamazlar. Teknik lise mezunları ve mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının 4 senelik eğitim programlarından mezun olanlara ustalık belgesinin yetkilerini taşıyan, mesleklerinde bağımsız iş yeri açma belgesiverilmektedir. Ustalık belgesi bulunmayanlar usta unvanı ile çalışamaz ve çalıştırılamazlar.

Usulsüz açanlara ceza kesiliyor. Aof ün de mezun olunduğunda neler yapılabileceğine dair açıklamaları arasında dükkan açmak yok.
Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarsa çok sevinirim

Tam burslu kazanan ablacım (Benden büyünsünüz sanırım) derece yaptınız mi? Tam burslu olunca neler karşılanıyor, neler yarim kalıyor? Buraya yazarsanız, çok sevinirim.

Ülke çapında derece yapmadım tabi ki :) Ama bölümüme birinci girdim derece sayılacaksa ..
Burslu olunca sadece okul için eğitim ücretini ödemiyorsun.Başka hiçbirşey karşılanmıyor.
Ben evden gidip geliyorum,belki de yurt imkanı falan sunan üniversiteler vardır bilemiyorum.

Yarım kalan bişey yok :)

Yorumların bazıları beni bile üzdü..
Tabi ki herkes fikrini beyan edecek ama gerçekçi olacağız diyr bence heves kırmaya da gerek yok..
Bu cümleleri ben de duydum , beni daha da kamçıladı ..Ama belki başkasını demoralize eder, gücünü kırabiliriz farkında bile olmadan.

Dönemin şartlarından dolayı beklemek yerine kapasitesinin çok çok altında bir bölüme giren en yakın arkadaşıma “neden çıtanı alcak tutuyorsun ? “ diye sormuştum. Bana çıtasını alçak tuttuğu için bir mesleği olduğunu söyledi.Yani hayal aleminde dolaştığım için bir mesleğim yokmuş.Bu cümlenin beni nasıl yaraladığını anlatamam.
Ben şuan hayalimi yaşıyorum, zordu ama oldu.Destek yerine köstek olanları dinleseydim o günden bu güne bir arpa boyu yol alamayacaktım.

Arkadaş atomu parçalamaktan bahsetmiyor.Kaldı ki onu bile hayal edebilir..

Aof de tabiki dükkan açmak yazmaz gibi geliyor. Neyse bu gönderdiğiniz sadece ustalik belgesi için. Üniversite okuyun tabii ki ancak şartlarınızi zorlamadan çok daha iyi araştırma yapın.

Yorumlara geç cevap veriyorum, farkındayım. Çocuklarla ilgilendiğim için ara ara giriyorum, gece herkese cevap yazarım ama yorumunuza kayıtsız kalamadım.

Bi söz duydum, "Uçmak istediğini kimseye söyleme, kanatlarını kırarlar"
Beni motive eden şey bu. Riskleri söylemeleri doğru, bi yola çıkıyorsam bu riskleri göze alabilmeliyim.

Ancak, insanların çoğu ya "yapamaz" gözüyle bakıyor ya da kendi gerçekleştiremediği hayallerinden ötürü karşı tarafın böyle bir başarı sergilemesini kabullenemiyor.

Resim öğretmeni olmak isteyen, evli, çocuk sahibi bi bayan var mesela burada. Kendisini çok sevdim, ama atamalar zor diye biliyorum. Resimle çok ilgili de değilim, ona tavsiyede de bulunamam.

Burada insanlar 2 cocukla okumanın zorluğundan ziyade, hayallerimi sorguluyorlar.

Dediginiz gibi: Neden olmasın?

Okumak şart değil, biliyorum. Ama çevremdekileri bu şekilde ikna edebilirim. Azim ve kararliligimi görürlerse destek olurlar. Yoksa neden olsunlar ki.. Ben de destek olmadan bişey yapamam. Destek için de başarı şart. Illa burs vermeleri de şart değil tam burslu uninin. Başka şekilde de toparlayabilirim, yeter ki kendimi kendime kanıtlayabileyim.

3 kere başarısız oldum diye hep başarısız olacak da değilim. Önemli olan sürekli denemek.

Aof de tabiki dükkan açmak yazmaz gibi geliyor. Neyse bu gönderdiğiniz sadece ustalik belgesi için. Üniversite okuyun tabii ki ancak şartlarınızi zorlamadan çok daha iyi araştırma yapın.

Gitmek istediğim uniyi ziyaret edip, şartlarını konuşmak en mantiklisi olur sanırım. Aof konusunda da bilgi verirler belki. Çok teşekkür ederim :)

Yaa çok tatlı :)) aslında kurslar var ama sanırım siz resimle çok iç içe olmak istiyorsunuz. Ben, bu konularda çok bilgi sahibi değilim, size yapın ya da olmaz diyemem. En kötü ihtimalle kurslara gitmenizi önerebilirim, belki onu da yapmışsınızdır:)

Vakıf ünilerinin bazıları evet burs veriyor ama o bursu kesmek için de ellerinden geleni yapacaklardır. Ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız iyi araştırın. 2 çocuk kreşe gitsin diye burs alınmaz.

Daha doğmamış bebeğe don biçiyorsunuz sanki... önce ilk adım; istediğiniz bölümün puanına bakıp, şuanda kaç net yapıyorsunuz, ne kadar konu eksiğiniz var, ne kadar zaman ayırabileceksiniz ders çalışmaya... devamı okula yerleştikten sonra düşüneceğiniz şeyler...

Sonraki ikinci önemli nokta; burs alamazsanız çocuklar için bir b planınız var mı?

Ps: Özel üniversitede bursunuzu korumak için belli bir ortalamanın üstünde olmanız lazım...

Kazanırsam, olma ihtimali var. Olmayabilir de.. Annem de kayınvalidem de yanımda değiller.

Sizi de tebrik ederim, sınava nasıl hazırlandınız? Eşiniz destek oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…