2.El Kadınlar..

eşimin arkadaşının evlenmek istediği kız talihsiz bir evlilik yaşayıp boşanmış daha sonra üniversiteyi okuyup şuanda geliri iyi denebilecek bir işte çalışıyor evlenmeye niyetlendiklerinden arkadaşımın annesi kıyameti kopardı ben biricik oğlumu dul geline yem etmem kadın olsaydı kocası bırakmazdı oğlumu kullanacak bunun ne olduğu belli ailemizi herkese rezil edicek diye olaylar tüm hararetiyle sürerken geçen yaz görkemli bir düğünle kızını evlendirdi sonuç 4ay sonra kızı boşandı hemde bir ton tantanayla eeee hal böyle olunca anladı hayatta kimsenin başıma gelmez diyebileceği bişey yoktur. şuan oğlunu dul diye istemediği kişiyle nişanladı yaza düğün var yine aşk kazandı. ben inanııyorum bu hayatta kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.... bu arada kadınlar kendimize gelip bi düşünelim neden birbirimizi üzmek için çaba veriyoruz bugün evliyim çocuğum sağlıklı eşim anlayışlı beni seviyor ben eşime dünyanın en büyük aşkıyla bağlıyım ama yarının garantisi varmı?

bu ülkede erkeklerin kadınlara yaptığı kötülükler , kadınların kendi hemcinslerine yaptıklarının yanında solda sıfır kalıyor
aldatılan kadınların düşmanı da bence aldatan erkekler değil de onlara bu fırsatı veren kadınlar .....
evli bir erkekle beraber olan kadın o adamın karısını düşünse, kendini o kadının yerine koysa da fırsat vermese sanırım aldatılmak sorunu minimum düzeye iner a.s

kadın en azından 2. el..ya erkeğe ne demeli..129. el falan oluyolarda takan yok..ah benim yurdum insanı ahhhhh...sen değilmisin kadını arka plana atan..klava:

bana asıl ilginç gelen herkes kocasından eminim çok kez boşanmayı istmiştir. Özelikle maddi bağımsızlığı olan bayanlar. Ama ne hikmetse başka bir hanım boşanmayı başarabilirse hemen dedikoduya ayıplamaya başlıyolar. anlayamıyorum ben . kadın kadını anlayamıyorsa biz daha hangi akılla erkkelrin bizi anlamasını bekliyoruz. Önce biz birbirimize destek olmayı öğrenelim. Kendisi hala kocasının kahrını çekiyor diye bastırılmış duygularıyla ayıplıyor bence bu kadınlar. Bide gurula anlatırlar .ben neler neler yaşadım genede boşanmadım diye. Cehalletten kimseye hayır gelmez.Ha bide aslında baksanız onlar da elalem ne der diye boşanmaıyolardır. O elalemin kendileri olduğunu bilseler çok şaşırılar heralde cahiller

ben 2.el tabir edilen kadınlar grubundayım :jeyyar:ya ...

neler neler yaşanmıştır ama çekilecek dert vardır çekilmeyecek dert vardır ben istermiydim böyle olmasını yuvamı kurtarayım belki sorun bendedir diye denemediğim yol kalmadı (işe girdim,ailesinin yanına taşındık,kendi ailemle görüşmedim,vs vs),bana dul denilmesin diye yuvamı kurtarmaya çalıştım sonuç akıl sağlığımıda yitirdim 5 yıldır tedavi görüyorum,isterse bütün dünya bana karşı gelsin dul desin 2.el desin umrumda bile değil bunu o adamla yaşamaya değişirmiyim asla!!!-tatlicadiarzu-

öncelikle size çok kızdım böyle iğrenç bir muhabbeti buraya taşıdığınız için. öyle konuşan kadınlara da en büyük cevap duymamazlık ve görmemezlikten gelip ayakta kalıp dimdik yaşamaya devam etmektir. bir laf var balık bilmezse halik bilir diye. bir insan namusluysa namusludur. birinin namussuz demesiyle namusuna hiç bir şey olmaz. allah emriyle evlenip allahın müsadesiyle boşanan kadınlara 2. el konusunu açıpta bu konularda örneklemeler yapan siz ne kadar farklı da düşünüyor olsanız buraya taşımanız o insanların söylediklerine önem verdiğinizi gösterir. ben bu tip şeylerin toplumda konuşulmasını da tartışılmasını da sadece popüler hale getirmeye çalışmak olarak adlandırıyorum. bu tip olayları dillendirenler reklemın iyisi kötüsü olmaz mantığındalar bence. bu benim acizane fikrim kimsenin katılmasını veya katılmamasını problem yapmam. siz de beni eleştirebilirsiniz ama, bu konunun hiç açılmaması taraftarıyım.

bırak mahalle arası sohbeti boşanmış bi arkadaşıma potansiyel eş yada sevgili çalan kadın muamelesi diğer bi tanıdık kadın tarafından yapıldı.... şu anda tek kelime sohbetleri yok tamamen koptular.. çağımız kadınları erkekleri boşanan yada başından bu tarz olay geçen kadınları maalesefki bu kefeye koyup damgayı vuruyolar yazık ki bir gün kendileride böyle bi duruma düşebileceklerini düşünmeden yapıyolar ne diyelim eden bulur.....

inanmıyorum.kadın ya da erkek geçtim bir insan...siz bir insana nasıl bu damgayı vurabilirsiniz ki?2.el benim bildiğim araba vardır ev vardır eşya vardır?kadının 2.eli mi?hangi çağda yaşıyoruz nasıl bir gözlükle bakıyoruz ki dünyaya kadını bu çağda bu kadar aşağı gözle görebiliyoruz>?böle insanları gördükçe Allah onlarında başlarına versin diyesim gelio ama neyse... Allah eminim onlara hak ettiklerini verir.

bi kadını bırakın bi insana ikinci el denilirmi ya yakıştırmaya bakarmısınız..insanların zihniyeti böyle malesef..demezki bu kadın niye ayrılmış kocasındannn gör ne eziyetler gördüü ,hadi bunlarıda geçtim anlaşamıyabilirlerr kafa yapıları uymaz ayrılırlarrr ,eeee ozman kadın ikinci elmi olcakk lafa yaa ,bu milletin boş lafları beni çileden çıkartıyor..allah cahil insanlarla karşılaştırmasın kimseyi tamamen cahilce laflar bunlar...

bu lafları söyleyen insanlar genelde hayatta başarısız ve güçsüz insanlardır...heleki şimdiki kuşağın insanıysa bişi beklemiceksin ondan.. iyisimi tıka kulaklarını ve hayatına devam et..ve aklı başında insanlarla iletişim kur...beni üzen bu zihniyetteki insanlar ewleniyorlar çocuk yapıyorlar onuda kendi düşünceleriyle büyütüyorlar....
ezilen mutsuz olan kadın tabiki ayrılcak.ayrılmayıpta ömrünün sonuna kadar çilemi çekicek... bunu başarmış kendi ewine çıkmış iş bulmuş çocuğunu büyütüyor tek başına..helal olsun ona...

hiçbir zaman hayatta büyük konuşmayacaksın..kimse dul kalmak için evlenmez..anlaşamayıp boşanıp dul kalabilir yada eşini kaybedip dull kalabilir..
evli olup bunu söyleyen o cücük beyinlilerin başına gelmiyeceğine dair elinde senedi mi var..hayatta herşey bizimiçin..birşeyleri söylerken yarın benim abaşıma gelir diye düşünmek gerekir.bizim başımıza gelmezse bile evlatlarımız var..

kafa aynı kafa olunca hangi çağın kadını olursa olsun aynı...hey yarabbim neler var bu dünyada nasıl bi mantalite offf sinirimi bozdular.. her şey insanlar için yahu olur mu öyle şey yarına senin ne olacağın belli mi? o dul bu bekar bu boşanmış bunu bacağı güzl onun poposu güzel o çalışmış bu bakımlı kocamızı kapacak bunlar delikafadulden heeee zaten öyleeee bekliyomuş hepsi sizin kocalarınızıı öfff:tomato:el elamin günahını almayın ya..:mymeka:

Başkalarına musallat olunacak bırılerı varsa..bunlar..bu şekilde SÜNEPE düşünen kimselerdir..
Ki ztn bu şekilde düşünen YARATIKLAR toplumda yer edınememışlerdir.!!

Nasıl bi toplumda yaşıyoruz ya.İnsan eğer anlaşamıyorsa,Dayak yiyiyorsa,içkici bi kocayla,hakaretlerle yaşıyorsa o insanın ayrılmaya,yanlız bi hayat yaşamaya hakkı yok mu?Her boşanan illaki kötü anlımak zorunda mı?Peki aradaki iyilerin suçu ne?Gıcık oluyorum neyin ne olduğunu bilmeden arkadan konuşan insanlara.Daha tanımadan,iyiliğini kötülüğünü bilmeden damga yapıştırıyorlar.Tamam onların kocaları belki böyle boşluktaki insanlara musallat olabilir ama karşılık bulabileceklermi bakalım...Allahım herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah.Hiçbirimiz inşallah böyle insanlarla uğraşmak zorunda kalmayız....

dul kadınlara neden bu gözle bakılır ki hep

sanki onların kocalarını ellerinden alacak eee haklılar tabi memlekette adam kalmadı ya

bir gün aynı şey kendi başına gelse onun da arkasından birileri böyle konuşsa nasıl olur acaba

dul kadınlara bu gözle bakılmasını hazmademiyorum ben yaa nedemek 2. el ne demek yollu nice dullar vardırki bi çok bekardan hatta evliden daha namusludur ve günümüzde burdada açılan bi çok konuda gördüğümüz gibi bekar kız evli erkek ilişkilerine daha çok şahit oluyoruz bi gerçek var ortada ve malesef biz onu değiştiremiyoruz bi kadının canını yine bir kadın yakıyor ve bunu bence kendine güveni olmayan kıskanç kadınlar yapıyor allah ıslah eylesin

Çok doğru tatlım - boşanmanın kadınlar - erkekler veee çocuklaaaar için çok ağır
bedelleri var. Boşanmış kadınlar evli kadınlar tarafından potansiyel görünüyor da -
boşanmış erkekler çok mu rahatlar. Onlarda eski çevrelerinden uzaklaşıp - yepyeni
bekar bir çevre edinmek zorunda kalıyorlar. Arada kendini bilmez hemcinslerimiz
olsa da - bu sancılı süreçte kadınların kadınlara olan desteği çok fazladır...
Aslında kendine güvenmeyen kadınlar - başka kadınları potansiyel olarak görürler.
Keşke tüm evliler ailesine - yuvasına sahip çıksa ve kaybetmeden değerini anlasa da -
hiç kimse bu ağır bedelleri ödemek zorunda kalmasa.
Evlilere ömür boyu Saadetler dilerim.
a.s.

ya erkek adiyse kadin melek olsun yinede gider aldatir ama suda dogrudurki yuva yikan cok kadinda var ama bunlarin cogu hicbirzaman dul kadinlar olmamistir

Ben olsam gidip kadinla konuşurdum
bilmen gereken birşey varsa anlatirdi
yok cahil zirvalamasi ise kadini bi güzel benzetirdim
yaparim bilirsin:icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…