2.El Kadınlar..

başka bir şey daha. kapı komşum bir akşam bize geldi...oturuyor...eşim sandalyede kadın eşime enyakın bir yer bulup yanına oturdu ..eşime sorular soruyor..muhabbet etmeye çalışıyor ..oda kadının sorduğu sorulara cevap vermeye çalışıyor .... oturduğum koltuğa çakılıp kaldım...kadın evimin üstünde eşimin ağzının içine düşecek...eşim arada göz ucuyla( buda nenir ya) der gibi bana bakıyor ama ..yapacak bir şey yok...onun için valla hiç kimseye güvenemiyorum

hayatta herşey insanlar için acıda mutlulukta 'herkes kendi kalbinin ekmeğini yer'bu lafı çok seviyorum parayla değil sırayla kimseyi kınamamak lazım.

yazık hayatımız etrafımızdaki kültürlü geçinen cahilleri eğitmekle geçecek insanlar bişey söylerken neden düşünmezler ki herşey bizler için kimin ne olacagı bellimi 2 el ne demek yada kime neye göre 2 el ama genede inşallah o lafı sarfedenler o duruma düşüp kendi sözleri gibi sözler duyup incinmezler bazen erkeklere gerek yok bir kadının canını bir başka kadında yakabiliyor

Gıybet çok büyük bir günahtır, gıybeti yapan kişinin sevapları gıybeti yapılan kişinin amel defterine geçer günahlar da değiş tokuş olur, ahiret gününde insanın amel defteri önüne geldiğinde işlemediği günahları görür ve bunlar benim değil der, o zaman ona "onlar gıybet ettiğin için geçti amel defterine" denir.
Sizin arkadaşınızın günahları bu kişilerin amel defterine geçti onların sevapları da arkadaşınızın amel defterinde artık... bu durumda üzülmek gerçekten mantıklı mı :)

Kınama da çok büyük günahtır, "Kınamayın yoksa ölene kadar mutlaka o kınadığınız şeyi yaşarsınız" denmiştir.

İftira da çok büyük günahtır. Hele de günahsız ve savunmasız kadınların namusuna iftira atmak en büyük günahlar arasındadır.

Akıllı insan bu tuzakların hiçbirisine düşmez.

Arkadaşların çoğu sağolsunlar bu tanımlamaya çok büyük bir tepki vermişler. Ben de 2.el kategorisine giren bir bayan olarak, duyduklarım gördüklerim ve yaşadıklarımı bilseniz bu tanımlamaya gülüp geçersiniz. Makyaj yaptığım, işim gereği zorunlu olarak mini etek giydiğim için, ailemle kaldığım evin posta kutusuna atılan kağıtlarda yazanları mı anlatayım; arkamdan çıkarılan ve kulağıma gelen dedikoduları mı anlatayım; yoksa bunlar yüzünden uyuyamadığım geceleri mi anlatayım.

insan kınadığı şey başına gelmeden ölmezmiş.allah okadar büyük ki ne zaman ne olacağı bilinmez. laf söyleyip kul hakkına girenler cezalarını çekerler canım.günahsız birine laf söylemek çok kötü.. bende üzüldüm.

Evet yadirgamiyorum var boyle kendini bilmezler burdada denk gelmistim bayanin biri konu acmis,
esimden ayrildim var mi benim durumum da olanlar gelin paylasalim, dertleselim, konusalim diye
biri de cikip yazmis ee ayrildinsa ayrildin ne yapalim kendini boyle ortaya atma demis!
Onu okuyunca canim oyle bi SIKILDI anlatamam sinirlendim biseyler yazdim savunmaya gecti yok efenim bizim toplumumuz soyleymiste boyleymiste boyle yapan birine normal gozle bakilmazmista bu toplumu olusturan bireylerden biri de sensin demek ki senin gibiler yapiyor bunu sonra da topluma mal oluyor!

Nitekim gun gecti devran dondu ve bunu yazan arkadas bi konu acmis arkadaslar kiz kardesim esinden dayak yedi, ayrildilar 2 cocugu var paylasmak istedim diye demek ki neymis buyuk konusmamak, kinamamak ve agizdan cikan lafin farkinda olarak konusmak gerekiyormuz can yakmayalim birgun canimiz yanar!benneyaptımki

özellikle bu zamanda büyük konuşmamak lazım.
boşanmalar yaygınlaştı. bizim başımıza gelmese bile, yakınlarımızın başına gelme ihtimali çok yüksek...

görülen tehlike(!) potansiyeli kişilikte varsa, bahsi geçen kadının bekar, boşanmış, dul, evli olması fark etmez. yapacağını yine yapar.
boşuna günahlarını alıyor bu zihniyet, yazık!

işleri güçleri olmadıgı için bu insanların dertleri baska insanları çekiştirmek olur . cahil olduklarını düşünüyorum.Allah ıslah etsın

bu nasıl bir zihniyettir anlayamıyorumkötükedihüso bir kadının davranışları dul, bekar veya evli olmasıyla değil kişiliğiyle ilgilidir. böyle karaktersiz bir kadın söz konusuysa ve eşlerinin sadakatine güveniyorlarsa, ahlaklı bir eşse sorun yok. ha bir yuva bu yüzden yıkılabiliyorsa sorun sadık olmayan o ahlaksız adamda mıdır yoksa o kadında mı.?!

Şimdi açacam ağzımı yumacam gözümü durdurmasın kimse beni İnsanların kendinde buldukları eksileri bir diğerinde fazla görünce dillerine hakim olamamalarına tahammül edemiyorum.Bir bayanın en büyük düşmanı yine ve yazık ki hemcinsi !!! Düşün ki ardından bir bayan söylüyor bunları erkekler ne demesin.Dünya hali değil mi _?Sen o insanın nasıl bir evlilik içinde olduğunu nerden biliyorsun ki _? Ayrılmış boşanmış sana ne _? Bak gitmiş işe girmiş evini de ayırmış iyi etmiş.Aynı evde ailenin yanında olsa dahi ayrıldıktan sonra 40 kat yabancı gibi oluyorsun bazen !!! Helal kadına diyorum ben ...İnsanların yüzüne gülüp ardından söylenmemiş söz bırakmayan zihinleri hiçbir vakit anlamayacağım.Böyle insanlar üretemezler zaten ama TÜKETMEYİ İYİ BİLİRLER !!!!

Ama şu da var ki bu sözleri söyleyen hatunlar da eşlerinin gözleri dışarı kaydığında bütün suç ve cezayı 2.el hanımlara kesecekler.Çünkü genelde bu hatunların sevgililileri ve de eşleri çocuktur,muhtemelen 2.el hanımlar tarafından bir adet LOLİPOP ile kandırılabilmektedirler zira beylerin akılları hiç yoktur .Anladınız siz onu kaydirigubbakcemile3 Lütfen bazı konularda hatayı karşı tarafta değil de biraz da kendimiz de arayalım.Kimse kimseye zorla birşey yapmıyor hele ki bayanlar .Erkekler az değil erkekler .Hatunlar açın gözünüzü boynuz yiyince de hemen hanımlara çemkirmeyin laf etmeyin emi canlarım öpüldünüz sengözlerimebaksanab

yeni evli ve gençlermiş ama onlar 15 yıl sonrasının potansiyel mahalle karısı olacaklar işte........bir gün ertesi sabah uyandıklarında kendilerininde 2.el kadın olmayacaklarını nerden biliyor ki o dengesizlerkötükedihüso

dediklerinize sonuna kadar katılıyorum

tabiki doğru değil, bu davranış.
kadın kadının kuyusunu kazıyor,kadın dayanışması yok.
arkadaşlar dikkat ettinizmi,erkeklerde bu daynışma daha çok var.
onlar ayrıldıkları vakit ne 2. el nede başka bir iftira yada yakıştırma yapılmıyor.neden kadınları ve kadınlarımız böyle görüyor.bizlerin namusunu koruyan kocalarımızmı?
Kİiiiiiiii,evli bir kadınında yuvanızı yıkmıyacağını düşünürler.görmezlermi nice evlilerde başkalarının yuvasını yıkar.kocayla namusumuzu bağdaştırmayalım,herkez kendinden sorumludur ve namusunu kendisi korur.bizi bekleyen bizi dizginleyen kocalarımız değil,bunu bilmeliyiz.kendimiziz.sanki kadın yanlız kalınca her haltı yapar.tövbe yarabbim yaa.ayyy ne sinir oldum şimdi ya.demekki böyle zihniyettekiler başı boş kalsalar ilk işleri yuvamı yıkmak olcak acaba klava:klava:
benide kötü kötü :mymeka:konuşturuyorlar.allah allah.

Büyük Rabbim en iyisini bilir,günahsızın günahını alanlara ne olacağını, ne yapacağını en iyi O bilir...

basit ucuz sıradan insanlar bunlar işte..
asalak misali erkeklere dayanarak yaşayan bu kadınları nasıl ıslah etmeli bilmem

yazik arkadasina cok uzuldum
o kadinlar birsey biliyorkioyle dedi ama ne olursa olsun demsi cok yanlis insan allahtan korkar ya
allah korusun

bende bişey anlatacam ;
ben 26 yaşındayım 5 yıl önce eşimden ayrıldım,ailemin yanında kalıyorum ama kaldıramayacağım şeyler oldu psikolojik tedavi görüyorum hem ilaç hem terapi hala...
işyerinde elimden geldiğince saklamaya çalıştım burası kücük bir yer olduğundan birisi duymuş,duyan kişide evli bir kadınla beraberdi,şimdi nişanlandı beraber olduğunuda saklamıyordu ,ben erkeğim diyordu
herneyse iş dışında bu birisiyle benimle ilgili diyaloga giriyor konuşma şöyle

''-suprensesi çok güzel çok iyi bir kız,2.el olmasaydı ben onu alırdım .....'

böyle işte ne söyleyeyim başka çektiğim acılara mı üzlüyeyim yoksa böyle pisliklere konuşma hakkı çıktığı için mi ...'

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…