2.El Kadınlar..

annem kendi böyle düşündüğü için değil ama toplumun genel kanısını bildiği için bu ülkede dul kalacağıma öleyim daha iyi derdi
45 yaşında dul kaldı, çok büyük konuşmuşum der şimdi
bu konuyla ilgili bir sıkıntı çekmedi çok şükür ama maalesef böyle yaygın bir kanı var güzel ülkemde
bu arada bu tip konuları okumakta ve anlamata çok zorlanır oldum ben
nerelere kayıyor, nelerde anlaşılamıyor kavrayamıyorum inanın

Şimdi bu konuşmayı yapan , zaten büyük konuşmuş mutlaka başına gelecektir.Haa bu arada artık 2.el olmak için boşanmaya da gerek yok.Etrafımızda evlenmeden 50 kişiyle çıkan bir sürü bayan var.Hem cinslerimize biz böyle bir yakıştırma yaparsak erkekler ne yapmaz ki.Bu arada cahilliğin okumakla geçmediğinide senelerdir görüyoruz.Böyle konuşan ,böyle düşünen insanların aşırı kıskanç olduklarını ve karşındakini kıskandıklarını düşünüyorum.Ve kendi pasifliklerini böyle konuşmalarla bastırdıklarını ,karşısındaki insanları aşağılama çalıştıklarını düşünüyorum.Allahtan öyle arkadaşlarım yok zaten olamazda.

Ayrıca boşanmış bayanlara
2. el yakıştırması yapanlara söylecek en kötü sözü lugatımda bulamadım..
Neden bazı evli bayanlar boşanmışlara hep ters gözle bakarlar
Korkuları nedir acaba.... hep korkanların başına gelmezmi zaten
Kocalarıda kendileri gibidir... gözleri fır döner
Ama benim gibi kendini seven değer veren
Papuç bırakmayan tipler adamı kendine baktırmaz bile
Ne aşağlıyıcı bişey bu evli bir adamla ilişki yaşayıp bunu sürdürmek
Bu kadın tiplerini bende aslaaa onaylamam
Ama evli bazı bayanlar kendinize güvenin dışında kocanıza güveninizi bir sorgulayın
Kendine ve kocasına güvenenler zaten kendinii belli ediyor
Onları burdan kocaman öpüyorumŞeniz
Helal olsun size kadınlık.!! kendinden emin olmak:!! diye ben buna derim...

cehalet geçici , eşşeklik bakidir..
bu bahsettiğin evli olupta başkalarıylada görüşen bayanlardan biizm ofiste örnekler var..
bakarsan nasıl hanım hanımcık ..
namus timsali..
evli ve boyu kadar kızı var..
evli ve henüz yeni çocuğu oaln ( eşi lohusa hala ) başka bir çalışanla arşivden çıkmıyolar benneyaptımki

Allahım ya...
Bir boşandım,şu 2. el,diğer kadın,boşanmalı mı tarzı konuları sardı burayı..
Acep hep mi vardı da benim ilgi alanım değildi..
Şaka bir yana; güzel konu olmuş arkadaşım..
Şu "dul" terimini ben geyiğine çok kullanırım...
Dul kaldım derim bazen arkadaşlarımı kızdırmak için..
Ailemde hatta sülalemde tek boşanan benim.. Çok zor dönemler yaşadım ben,herkesin müthiş bir desteği vardı arkamda.
Daha pek alemlere akmadım açıkçası,arkamdan herhangi bir laf döner mi,ben duyar mıyım bilemem.. Ama yaşadığım çevre gereği sanmıyorum..
İnsanlar konuşur,didikler,bilmeden yapıştırırlar etiketi..
Lale neden boşanmış olabilir?
İnsanlar bu sorunun cevabını bulabilmek için bir sürü yol dener,ağzımdan laf almaya çalışılır,kendi kişisel özelliklerimi düşünüp ha kesin bundandır der,yorum yapmak,arkadan konuşmak,olmayan sorunları yakıştırmak,hatta iftira bile atmak öyle kolay ki..
Vicdan meselesi bence bu işler..
Kadın,erkek herkesin başına gelebilir boşanma,Allahım yaşatmasın inşallah.. Ama boşanan kişiye yapılan her türlü yakıştırma,boşanma sebebini irdeleme çok çok yanlış..
Hele ki ben şimdi çıkıp gezeceğim,hayatıma yeni yeni erkekler girecek bir tek laf duyayım büyük konuşmayayım ama hiç iyi olmaz o insanlar için..

Boşanmış kadınlara erkeklerden önce yine kadınlar vuruyor damgayı zaten..düşünün o çağdaş geçinen kadınlar bile böyle ucuz ve insanlık dışı yakıştırmalar yapıyorsa erkekler kimbilir neler söylüyordur..tabi herkes değil..daha çok kompleksli,eşine gram güven duymayan,dışı hoş içi boş hatunlardan gelir böyle yorumlar..sadece makyaj yapıp ,kuaför kültürü gelişmiştir bunların..sorsanız dünyada ,ülkede olan biteni bihaberdirler..olaylara karşı tepkileri sıfırdır..bilgiye kapalıdır küçücük beyinleri..marka mağazaların adresleri,saç boyası renkleri,ünlülerin sevgilileri,kim kimle ne yapıyor,apartmana kaçta ,kim kimle girmiş gibi abuk sabuk bilgilerden başka pek bişey yoktur beyinlerinde..hayattan ve evliliklerden anladıkları; çocuk doğurmak,yemek yapmak,giyinip süslenmek,gün yapıp aptal saptal fıkralara gülmek,yatakodası mahremiyetini arkadaş muhabbetlerinde ortaya çeyiz gibi sermektir..acıyorum bu tip hemcinslerime..yaşadıklarını sanan amip sürüsüsü böyleleri..asalak kültürü var bunlarda..Allah kimseyi şaşırtmasın..

Laalecim demek bitti... hayırlısı canım

Ha konuya dönecek olursam...
Zor tabi boşanmış olmak..
Ben burda bir gerceği daha itifar edebilirim
En yakın arkadaşımın kocası bile ben ayrılınca
Bana böyle yan gözle bakabildi..
Böyle pislikler ...yüzde doksan dolanıyo içimizde
Koynumuzda besliyoruz hatta...
Off neler gördüm babam yaşındaki yalıştı..
Görmedim duymadım... bilmiyorum oldum...
Hangi birine haddini bildircen
Sonra binbir laf söz olur... ha bu dul ya ondandır
Bunu yapanlarda bizim kadınlarımız
Bu şu sen herkes yapabiliyr
Kendini bilen kadın zaten hatayı görebiliyor
Ama ben şunuda gördüm ne kadınlar var
Ne basit baya.... hiç haysiyeti olmayan
Boşanmışların adını batıran... hatta evliler bile
Yok anacım düzen bozuldu.... yaşıycaz mecbur bu hayatı
Allah kimseyi yolundan şaşırtmasın...

2. el diye bir tabir asla kullanamam ben. dul lafından da hazetmem.
boşanmış diye bahsedeceğim o yüzden.

bu bahsi geçen konu yüzünden birçok kadın ben şimdi dul damgası yerim diye boşanamıyor.
türlü eziyetlere katlanıp aman arkamdan laf söylenmesin deniliyor.
sebep ne?
cinsel anlamda deneyim sahibi olduğu için her önüne gelen erkekle birlikte olacağı sanıldığından mı?
zaten kocayı boşamış demek ki sağlam ayakkabı değil dendiğinden mi?
hele bir de eli yüzü düzgünse kesin başkalarının kocasına yanaşır diye mi?
peki bunları söyleyenler kimler; gene bizim içimizden insanlar kadınlar.
her evli kadının potansiyel bir boşanmış olabileceğini düşünmeden söyleyenler..
bugünü yaşayıp yarınının ne olacağını bilemeyenler..

kadın eşya değil, araba değil, kıyafet değil..
2.eli olabilecek bir varlık değil.

evet bide işn bu boyutu var..
tepki versen bi dert vermesen başka dert..
susarsın naz yapıyo diye algılar karşıdaki hayvan..
susmazsın , kuyruk sallamıştır olursun..

Açıkçası boşanmış bir kadın olarak beni kimin nasıl gördüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Çok şükür etrafımda bu konuları ve sıfatları aşmış insanlar var, olmayanların da zaten benim hayatımda yeri yok.

Evli kalıp hayat boyu kadınlık gururumu ezdirmektense, boşanıp toplumun bu damgasını yemeyi tercih ettim açıkçası. Çünkü o damgayla başedebilecek kadar güçlü olduğumu da biliyordum. Kendime güvenmeseydim zaten ayrılmazdım. Boynumu büküp kabullenirdim her şeyi.

Şimdi 2. el demişler, 5. el demişler... hiç umurumda değil. Duymuyorum bile. Kapı çalma örneğini de örnek olsun diye verdim, yoksa kesinlikle bu durumdam şikayetçi değilim. Doğru bildiğim yolda yürüyorum sadece, vakti-i zamanı gelince de kendi bacağımdan asılacağım günahımla, sevabımla.

Boşanıp da bunun sıkıntısını çeken arkadaşlarıma da aynı şeyi tavsiye ediyorum. Bir şeyler açıklamak için uğraşmayın. Bu kendinizi savunmak gibi olur ki savunulacak bir tarafımız yok bizim. Polemiğe bile girmeyin çünkü bu tip düşünenlerin fikrini değiştiremezsiniz. Bırakın, onlar kendi büyük sözlerinin içinde boğulurlar zaten.

Sağolasın canım,herkes için hayırlısı inşallah..
Çok açık diyeyim..
Ne söz olursa olsun,ben takmıcam,takmam da zaten..
Bekarken de giydiğime,gezdiğime laf eden oluyordur elbet,o zaman anam babam karışmamış,30 yaşımda 3,5 yıllık evliliğimi bitirmişim,hiç kimseye hesabım yok Allahımdan başka...
He yanlışım olur,Allah şaşırtmasın diyim onun için de..
O kötü niyetli erkek bozuntularını da hiç takmıycaz,inan ki biz onlardan çekindikçe kendilerini bişiy sanıyorlar...
Benim gözümde kadın kadındır.. Bekar da olsa evli de olsa boşanmış da olsa,eşi ölmüş de olsa..Sadece yaşadıkları yeni şeyler öğretir o kadar.. Yoksa boşandıktan sonra yoldan çıkmaz kadın dediğin,hiç kimse kusura bakmasın ama daha önceden içinde varmış derim ben..

nıye bı kadın başka bı kadın için böyle konusurki..
boşanmış bı kadın kalbını de mi boşar?
sadece bacak araları mı namusları taşır?
ben boşanmış olsam ikinci el mı olucam..
kalbim ,beynim,hayır diycek ama sırf kendını bılmez kadınlar yüzünden boşanmıycam hayatı zehir edıcem hem ona hem kendıme...

2. el kadın
Allah'ım nasıl çirkin bir etiket,nasıl çirkin bir yakıştırma...
Bu yakıştırmayı yaparken hiç mi düşünmezler aynı şeyin kendi başlarına veya annelerinin,kızkardeşlerinin başına geleceğini...a.s
Allah bildiği gibi yapsın bu yakıştırmalarda bulunanları....

Son düzenleyen: Moderatör:
O ikinci el diyen bayan,bilmiyor ki kocası ile yıllar sonra herhangi bir sebepten boşanırsa o da ikinci el olacak...Kimse için temenni etmem ama kimsenin evliliğinin de garantisi yok,hayatta hiç bir şeyin hatta hayatın kendisinin garantisinin olmadığı gibi...Bu durumda evli olan her kadın boşanabileceği için potansiyel olarak ikinci el mi oluyor?Okadının bakış açısına göre öyle,kendisi de dahil..Yazık...Namuslu olup olmaması önemli değil,boşanmış mı,kocası mı ölmüş,erkeksiz ya aaaaaaaaaa ikinci el,potansiyel tehlike...Gerçekten yazık.BU İLKEDE KADININ ADI YOK...Duygu Asena mekanın cennet olsun...

ne demek yaa 2. el?!!:1shok: bu bayandan bir mal gibi bahsediliyor çirkin bir kelimeyle,hemde bunu söyleyen de bir kadın.:mymeka:herşeyden önce bu nasıl terbiyesizce bir laf evlenmiş boşanmış olunca 2. el mi oluyor kadın? kötükedihüsobu ne çirkin bi itham yaa..

Lalecim,gerçekten üzüldüm.Hakkında hayırlısı olsun canım.Daima mutlu olmanı diliyorum.öpüyorum seni...a.s.

Lalecim,gerçekten üzüldüm.Hakkında hayırlısı olsun canım.Daima mutlu olmanı diliyorum.öpüyorum seni...a.s.

Çok teşekkürler..a.s.
Üzüldük,ağladık,bitti...
İnsanlar başlarına ne geleceğini asla bilemezler..
Karşıdan atıp tutan,ahkam kesenleri Allahım görüyor derim ben..

Çok teşekkürler..a.s.
Üzüldük,ağladık,bitti...
İnsanlar başlarına ne geleceğini asla bilemezler..
Karşıdan atıp tutan,ahkam kesenleri Allahım görüyor derim ben..

Lalem Peygamber efendimizin bir hadis- şerifi var.Belki duymuşsundur.Resulu ekrem efendimiz der ki:''Kınadığınızla imtihan edilmedikçe,ölmzsiniz.'' Allaha havale etmek en güzeli.Bu günleri de atlatacaksın sen güçlü bir bayansın.Bir kabus gördüm uyandım diyeceksin.Yüzünden akan teri silip yoluna devam edeceksin...

benim de bir erkek arkadasım bır kız arkadasımız ıcın aynını demıstı
o artık dul dedı evlenmemısle bır olur mu basından neler gecmıs kımbılır dedı
aynı gözle bakmaz artık tum erkekler ona iş gözuyle bakar dedı
:1shok: ohaaaaa dedım yaaa yavas gel
ben de açtım agzımı yumdum gözümü cocuga saydırdım sen nası boyle dersın
bakıs açın ne bicim işte o yuzden sana duzgun bı kız gelmıyor hep kendın gıbı pıslerı buluyorsun boyle nasıl dıyebılırsın dedım canını okudum, ne abuk gerı düşünceler var yanlız dünyada...
ne terbıyesızlık, dulsa dul kıme ne bak bıdaha evlenır bıdaha evlenır kıme ne oluyo ... ıyy yıne sinirlendım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…