2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

üzmeyin kendinizi Allah çocuğunuzu sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

yalan değil bizde de giydirilir 2. el bende çok giydirdim çocuklarıma
ama bizde kimse lekeli çok eski kıyafeti vermez güzel olanlar seçilir onlar verilir
sıfır da alınır bu arada

Yani Allah sağlıktan ayırmasın. Çok büyük bir dert değil lekeli giymesi. Giydiğini zaten 2 kere giyer. Sonra büyür . Hani önemli değil bence... ben de temiz elbise atma tarafı değilim . Önemli olan israf yapmamaktır elbette....

Ama...

Neden yani.. bebeğe 2 parça elbise alamamak neden? 2 parça mı israf olacaktı??

2 parça elbiseyi cok gören adama evlat vermek neden?

Bu insanlarla evlenmek, bu ailelere girmek neden?

Böyle bir eşi varken iyi kötü bir işte çalışmamak neden?

Bebeğime istediğimi alacağım diye baş kaldıramamak neden?

Anne baba bana böyle yapıyorlar diyememek neden?

Çok fazla neden sorusu geliyor aklıma.

2 tanesine mantıklı bir cevap verseniz bile çoğu mantıksız ya da sebepsizdir.

2. El kıyafet ayıp değil ben de kuzeninkileri giymiştim küçükken. Kızım da ablasından kalanları giyiyor. Olay o değil de bu kıyafetlerdeki lekeler ne diye cıngarı çıkarsaydınız keşke. Çok mağdur değilseniz her şeyin bir adabı yakışanı var.

Maddi olarak zorlanmıyorsanız hiç de israf değil.Şimdi ki cocuklar kardeşinin kıyafetini bile giymek istemiyor.Bir tanıdıgımın kızı 1. Sınıfa gıdıyordu. Formasında ablasının pantolonu kuculdu diye onu gıydırmıs annesi gunlerce agladı. Falancanın babası cok fakir ama her seyi yeni benim niye değil diye. Bir baskası okuma bayramında kardeşinin kabarık bir elbiseyle fotografını gormus bana niye boyle almadınız diye agladı. Kardeş düşmanlığına bile sebep olur bu durum. Kıskanma kıskana bilenir cocuk. Buyudugu zaman bari siz dinlemeyin onları madem parasal sorun yok alın aldırın.

artık olan olmuş. geçmiş için kendinizi üzmenin size bir faydası yok. bundan sonra ne beğenirseniz imkanlarınız dahilinde alın bebeğinize. kaynana tam bir cahil. çocuğunuza almayıp da kime alacaksınız. ben olsam temiz de olsa az kullanılmış da olsa 2.el kıyafet giydirmem çocuğuma asla. ne münasebet. imkanlarım neye elveriyorsa çabuk büyüdüğünü de göz önünde bulundurarak azar azar alırım. bundan sonra kimseyi dinlemeyin. çok biliyor o kayınvalide. kızdım vallahi

Oldu ...kalp hastası oldu ...
Mecbur mu arkadaşın bu kayinvalideyi, annesinin lafiyla hareket eden eşini çekmeye. Benim büyük sorun bu gerçekten, benim kayınvalidem de başta herşeyimize karışmak gibi bir gaflette bulundu ama Allah'tan esim müsade etmedi buna, annesinin sözünden çıkamayan bir karakterde olsaydı devam edemezdim ben.
Bir ömür çekilir mi bu insanlar.

hele de eşinize denecek kelime bulamıyorum. töbe töbe hızımı alamadım

Eşi aileyi içine girmeden tanıyamadım. Annem babam çok hasta ve yaşlılar anlatamadım. Çalışamam çünkü bazı prosedürler var. Daha önce eşimin engelli olduğunu ve benim de yarı engelli olduğumu yazmıştım. Zamanı geri alamıyorum. Çok ilerlemeden önüne geçebildim şu an gönlümce aalabiliyorum. Eşim maddi konularda çok değişti. Kayınvalidem e artık işime karışmıyo o yyeltense bile ben izin vermiyorum artık. Yani sesimi çıkarabiliyorum çıkardım ve ssonuccunu aldım. Bu konum geçmişe dönük içime attığım beni ğzen ve paylaşıp rahatlamak istediğim bir konuydu. Şu an çok daha rahatım ama geçmişe yani 9 10 ay öncesine baktığımda çok üzğlüyorum. Keşke diyorum o günkerde de sesimi çıkarsaydım durun deseydim ama yapmadım. Belki çok geç olmadan yaptım ama yine de izi kaldı bende. Şimdi bi problem yok ızım benim aldığım kıyafetleri giyiyor

Ekonomik özgürlük sart... Kizinizin yarin bir gün okul masraflari falan olacak eyvahhh eyvahhh

Kizim senin anan baban yok mu kimsesiz misin git şikayet et onlar agizlarinin payini versin okudukca sinir geliyor
annem babam kanser hastası yazmış... onlar iyice dert ederler...

yaa birinin eskisi kullanılır tabi ki... neden kullanılmasın sizler hiç almadınız mı ya da vermiyor musunuz?... özellikle de iyi durumdaysa...
makinem çok güzel yıkar... tek tük çıkmayanlar olur... onu da verirken söylerim bunlar lekeli azıcık kullanmazsan sen bilirsin diye...

ben de durumları var mı yok mu onu anlayamadım... elbette insan çocuğu için her şeyin en güzelini ister.. her şeyi olsun ister lakin durum yoksa da ille olsun diye tutturmak sana zarar verir... sağlığı yerinde olsun.. sen de ufak tefek gücünün yettiğince istediğin kıyafetleri al derim.. güle güle analı babalı büyüsün inşallah.

ilk kızıma hiç ikinci el birşey giydirmedim. kimse de bana birinden kıyafet getirelim diyemedi. çok şükür çalışıyorum. gönlümce aldım istediğimi. hepsini sakladım. şimdi ikinci kızım giyiyor. hatta ikinci kızıma başkasından kıyafet de aldım. hatta istedim bile. çünkü yıllar geçtikçe alım gücümüz düşüyor. ama tabi ikinci kızıma da çok fazla yeni kıyafet aldım. onları dışarı giderken giydiriyorum. eskileri de evde giydiriyorum. sizin çocuğunuz küçük şuan ve ve büyüdüğünde de çok leke olacak kıyafetleri. lekelileri evde giydirirsiniz. yeni kıyafetler almaya çalışın muhakkak. az da ola alın ve onlarla resim çekin. ileride baktıkça resimlere eski kıyafetlerle gördüğünüzde resimde kahrolacaksınız. mesela lcw de internetten alışverş yapabilirsiniz. bazen çok güzel indirimler oluyor. ve düşük harcamalara da kargo ücretsiz oluyor. ayrıca olmayan kıyafetleri ücretsiz iade edebilir veya mağazaya iade edebilirsiniz.

Ya anlayamıyorum bazı yorumları gerçekten. Üstte biri de yazmış aynı problemden müzdarip birni. İlla muhtaç mı olmak lazım bunlatçrı yaşamak için. Bizim maddi durumumuz da çok iyi ama kıyafet konusunda bu insanlar böylw görmüşler dedeğiştiremedim o an bunu. Neden anlatamıyorum acaba. Engelliyim dedim diye mi sürekli maddiyat maddiyat önüme konuluyor acaba. Yani engelli olunca fakirlik insana yapışıyor mu?. Fakirliktn değildi benim yaşadıklarım gerçekten aile kendi içinde herkes böyle düşğnüyor ve böyle yaşıyorlar. Yoksa maddiyat konu bile değil. Eşim cimriydş evet ama şu an çok fatklı olmasa zaten bitmişti bu evlilik neden anlatamıyorum ben derdimi acaba

kabahat sizde değil, size bunu yaşatan da. bebekler çok hızlı büyüyor yakınlar kıyafet değiş tokuşu yapıyor ancak zaten lekeli şeyler başkalarına verilmez. kayınvalideniz için bir şey diyemem ama eşiniz evladına bir kıyafeti çok görüyorsa burda sizin suçunuz yok naçizane tavsiyem çocuğunuzun geleceği için çalışın

Bebeğe iki kıyafet almak haram da bir anneyi bir insanı üzmek inciltmek helal mi?? Bakmayın şu insanlara Allah aşkına kendinizi sakın üzmeyin nasıl anneyim diye. O kadar temiz yürekli bi annesiniz ki avladınıza kıyamamanızdan belli. Eski kıyafetle tabiki giydirilebilir hiç giyilemeyecek durumda değil ise paylaşmak güzeldir hatta. Biz de hep kuzenlerimiz falan birbirimizin eskilerini giyerdik. Ama alamıyorum kıyafet falan diye içinize dert etmeyin aldığınız zaman olur illaki üç beş onlara da laf ederlerse kesinlikle sakın kafanıza takmayın ne derlerse desinler.

Bnde küçük kızıma erkek kardeşimin kızının kıyafetlerini giydirdim ama tabi kadı.n verirken tertemiz o kadar çok almıştıki bi cogunu giydirmemisti hic bir leke yoktu yani iki valiz dolu kıyafet sadece 9 aya kadar dediğim gibi bir valiz kadarı kullanılmamış alamazmiydim alırdım ama kardeşim teklif etti sana verelim sen giydir tamam dedim kadın ütülemişti güzelce katlamıştı giydirmediklrrini ayrı valise koymuştu cok özenliydi yakın ha kardeşimin kızının olmasaydı giydirmezdim asla galiba sizin durum biraz daha farklı ama kötü anne değilsiniz sadece pısırık olmayın derim

Ben de kizima yegenleriminkini giydirdim hem de oyle işime yaradi ki. Kendim de almistim hastane cikisi sonra yeni doğan kıyafetleri ve sonra giyecekleri tabiki. Ama yegenleriminki oyle isimi gördü ki evde onlari giydirdim lekelendi umursamadim çıkardım baska giydirdim. Hele o uzun kollu citcitli badiler atletler ablam iyiki vermis bana. Lcw de 2 tanesi 20 tl.

İlk baslarda sen gibi dusundum ben de ama simdi boşa üzülmüşüm diyorum. Kiyafet nedir ki. Sen al yine onlari da giyer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…