- 27 Nisan 2012
- 15.842
- 19.118
- 498
- Konu Sahibi _Phantom-Opera_
-
üzmeyin kendinizi Allah çocuğunuzu sağlıkla büyütmeyi nasip etsinYaklaşık 4 54aylıktan beri artık kimseyi karıştırmıyorum. Eşimle dediğim gibi çok büyğk bş kavga ettik şimdi herkes temkinli yaklaşıyo.. Kimse bişey getirmiyo. Ezdirmedim kendimi ama sustuğum zamanlar aklıma gelince kızıma çok üzülğyorum öyle kimsesiz gibi içim çok acıyo sanki ben yapamadım arkasında duramadım gibi
Oldu ...kalp hastası oldu ...Hasta olur insan böylelerin yanında
Maddi olarak zorlanmıyorsanız hiç de israf değil.Şimdi ki cocuklar kardeşinin kıyafetini bile giymek istemiyor.Bir tanıdıgımın kızı 1. Sınıfa gıdıyordu. Formasında ablasının pantolonu kuculdu diye onu gıydırmıs annesi gunlerce agladı. Falancanın babası cok fakir ama her seyi yeni benim niye değil diye. Bir baskası okuma bayramında kardeşinin kabarık bir elbiseyle fotografını gormus bana niye boyle almadınız diye agladı. Kardeş düşmanlığına bile sebep olur bu durum. Kıskanma kıskana bilenir cocuk. Buyudugu zaman bari siz dinlemeyin onları madem parasal sorun yok alın aldırın.Maddi olarak zorlandığımız için değildi. Sadece israf çocuk çabuk büyüyo büyüyünce alırsınız diyerek ikna ettiler. Gelecek kıyafetlerin iyi okacağını da düşğnerek tamam dedim ama geldiklerinde inanın hiç yıkanmamıştı çoğu
Mecbur mu arkadaşın bu kayinvalideyi, annesinin lafiyla hareket eden eşini çekmeye. Benim büyük sorun bu gerçekten, benim kayınvalidem de başta herşeyimize karışmak gibi bir gaflette bulundu ama Allah'tan esim müsade etmedi buna, annesinin sözünden çıkamayan bir karakterde olsaydı devam edemezdim ben.Oldu ...kalp hastası oldu ...
Kizim senin anan baban yok mu kimsesiz misin git şikayet et onlar agizlarinin payini versin okudukca sinir geliyorNe denir bilmiyorum..eşim iyidir hoştur ama anlayamıyorum.. Onlar öyle yaşamışlar kültür farkı diyorum ama ben bunu anlayamıyorum işte ..
hele de eşinize denecek kelime bulamıyorum. töbe töbe hızımı alamadımartık olan olmuş. geçmiş için kendinizi üzmenin size bir faydası yok. bundan sonra ne beğenirseniz imkanlarınız dahilinde alın bebeğinize. kaynana tam bir cahil. çocuğunuza almayıp da kime alacaksınız. ben olsam temiz de olsa az kullanılmış da olsa 2.el kıyafet giydirmem çocuğuma asla. ne münasebet. imkanlarım neye elveriyorsa çabuk büyüdüğünü de göz önünde bulundurarak azar azar alırım. bundan sonra kimseyi dinlemeyin. çok biliyor o kayınvalide. kızdım vallahi
Yani Allah sağlıktan ayırmasın. Çok büyük bir dert değil lekeli giymesi. Giydiğini zaten 2 kere giyer. Sonra büyür . Hani önemli değil bence... ben de temiz elbise atma tarafı değilim . Önemli olan israf yapmamaktır elbette....
Ama...
Neden yani.. bebeğe 2 parça elbise alamamak neden? 2 parça mı israf olacaktı??
2 parça elbiseyi cok gören adama evlat vermek neden?
Bu insanlarla evlenmek, bu ailelere girmek neden?
Böyle bir eşi varken iyi kötü bir işte çalışmamak neden?
Bebeğime istediğimi alacağım diye baş kaldıramamak neden?
Anne baba bana böyle yapıyorlar diyememek neden?
Çok fazla neden sorusu geliyor aklıma.
2 tanesine mantıklı bir cevap verseniz bile çoğu mantıksız ya da sebepsizdir.
Eşi aileyi içine girmeden tanıyamadım. Annem babam çok hasta ve yaşlılar anlatamadım. Çalışamam çünkü bazı prosedürler var. Daha önce eşimin engelli olduğunu ve benim de yarı engelli olduğumu yazmıştım. Zamanı geri alamıyorum. Çok ilerlemeden önüne geçebildim şu an gönlümce aalabiliyorum. Eşim maddi konularda çok değişti. Kayınvalidem e artık işime karışmıyo o yyeltense bile ben izin vermiyorum artık. Yani sesimi çıkarabiliyorum çıkardım ve ssonuccunu aldım. Bu konum geçmişe dönük içime attığım beni ğzen ve paylaşıp rahatlamak istediğim bir konuydu. Şu an çok daha rahatım ama geçmişe yani 9 10 ay öncesine baktığımda çok üzğlüyorum. Keşke diyorum o günkerde de sesimi çıkarsaydım durun deseydim ama yapmadım. Belki çok geç olmadan yaptım ama yine de izi kaldı bende. Şimdi bi problem yok ızım benim aldığım kıyafetleri giyiyor.
Eşi aileyi içine girmeden tanıyamadım. Annem babam çok hasta ve yaşlılar anlatamadım. Çalışamam çünkü bazı prosedürler var. Daha önce eşimin engelli olduğunu ve benim de yarı engelli olduğumu yazmıştım. Zamanı geri alamıyorum. Çok ilerlemeden önüne geçebildim şu an gönlümce aalabiliyorum. Eşim maddi konularda çok değişti. Kayınvalidem e artık işime karışmıyo o yyeltense bile ben izin vermiyorum artık. Yani sesimi çıkarabiliyorum çıkardım ve ssonuccunu aldım. Bu konum geçmişe dönük içime attığım beni ğzen ve paylaşıp rahatlamak istediğim bir konuydu. Şu an çok daha rahatım ama geçmişe yani 9 10 ay öncesine baktığımda çok üzğlüyorum. Keşke diyorum o günkerde de sesimi çıkarsaydım durun deseydim ama yapmadım. Belki çok geç olmadan yaptım ama yine de izi kaldı bende. Şimdi bi problem yok ızım benim aldığım kıyafetleri giyiyorYani Allah sağlıktan ayırmasın. Çok büyük bir dert değil lekeli giymesi. Giydiğini zaten 2 kere giyer. Sonra büyür . Hani önemli değil bence... ben de temiz elbise atma tarafı değilim . Önemli olan israf yapmamaktır elbette....
Ama...
Neden yani.. bebeğe 2 parça elbise alamamak neden? 2 parça mı israf olacaktı??
2 parça elbiseyi cok gören adama evlat vermek neden?
Bu insanlarla evlenmek, bu ailelere girmek neden?
Böyle bir eşi varken iyi kötü bir işte çalışmamak neden?
Bebeğime istediğimi alacağım diye baş kaldıramamak neden?
Anne baba bana böyle yapıyorlar diyememek neden?
Çok fazla neden sorusu geliyor aklıma.
2 tanesine mantıklı bir cevap verseniz bile çoğu mantıksız ya da sebepsizdir.
annem babam kanser hastası yazmış... onlar iyice dert ederler...Kizim senin anan baban yok mu kimsesiz misin git şikayet et onlar agizlarinin payini versin okudukca sinir geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?