2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

Ne israfı ne günahı.cimrilik daha büyük günah bukadar tutumlu olunmazki.sze özelden mesaj attım bakabilirseniz sevinirim

Kiyamam sana ya ne insanlar var ya,gereksiz. Benim asla kabul edeceğim bisey değil. El kadar yeni doğmuş bebek niye eski lekeli kiyafet giysin yahu? Gunah değil mi?

Ya bence ortada bu kıyafet olayından ziyade daha büyük bir problem var. Koskoca evli barkli adamlarsınız, ne demek aldirmadilar? Onlar kim? Ne hadle evinin içine karışıyorlar? Senin esin ne biçim bi pısırık?
Bu cocugun annesi benim ne alacagimi da gayet iyi bilirim cümlesini neden kuramiyorsunuz? Su tip anlayışsız tiplere atini geri bagla metodunu uygulayın Allah aşkına

Fazla gecikmeden kafani toplamissin bak.Bundan sonra eline gecenle az biraz birseyler alirsin.Onlarin lafina bakmamayi da ogrenirsin.Bebegin simdi bir sey anlamadi ama ilerde onu boyle en temel isteklerinden geri koymalarina müsade etme.

Verilen eşyalar tüm ihtiyacınızı karşılasa
Temiz olsa okey belki
Ama yine de insan birşeyler almak ister
Sanirim kendi maaşınız Yok , üzülmeyin lütfen sizi anlıyorum ama bazı ınsanlar bu kafadalar resmen , bebeğiniz sağlıklı olsun allah yolunu acık etsin
Bana da kv dem alma dedi 8. Aya kadar ama ben çalışıyorum kendim aldım ihtiyaclarımı
Bir arkadasım kıyafet alma ben sana veririm çabuk büyürler dedi
Sen ver vereceklerini dedim
İnanır misin çocuğunun kullandığı emzikleri bile vermıs bana
O kadar da değil yani emzik bu mikrop yuvası
Hem de bu arkadasım bir şirkette yönetici yani
Attım hepsini

Sizin sozunuz nedwn gecmiyor, isteyen istedigini desin hahayt derim ben istedigimi alir giydiririm.
Siz emir altinq girmissiniz girmeyin ,hic bosuna kavga cikar falan yapmayin cikarin kavgayi bir kavga olur iki olur,uc7ncude derler bizim gelinin dedigi dedik napalim dinlemiyor bizi desinler,
Kendi mutlulugunuzu heba etmeyin ..yillar ömür geciyor ,diri olun,

Bazı yorumlar var böyle içimi ısıtanısıtan... Okudukça ağlıyorum iyi dileklerinizi gördükgördükçe.. Çok teşekkür ederim çok..

neden milletin ağzına baktınız ki ya... insan evladı için harcamayacak da neye harcayacak ... ben bekarken bebek ayakkabıları tulumları gördükçe bayılıyom arkadaşların çocukları için alıyom... ben istiyorum olacak demeyi öğrenin.

Bu kıyafet yedigi içtiği riziktir ve ezelden bellidir, evet tüketim toplumu olduk hep harcasak hep kullanıp atsak yenisini alsak.
Burada bir bayan vardı okuduğum, çok zengin varlıklı bir aileye geliyor rahat marka lüks yaşarken ne oluyorsa oluyor kocası ile, baba evinde doğum yapıyor, gidip kendi evindeki bebek kıyafetlerini dahi alamıyor, kiyafeti,nevresim,giydirecegi bebek patiği, puseti, arabası hepsi marka kaliteli ama o konu komşudan topladığı kıyafetleri kullanmış hatta kendi için bile kıyafet alamamış bir süre. Bazı şeyler bizim irademizin dışında akıp gidiyor.
Birde iş işten geçmiş her baktiginizda şükür sağlıklı yanımda kucağımda deyin, kucağa alamamak,alipta giydirememek var

Dese de bakalım eşi müsade edecek mi
Zaten o kafada biri olmasa bunları yaşamazdı kadıncağız
Belli ki konuştuğunda bir etkisi olmuyor eşi anlayışsız , ailesi de çok uzakta imiş.
Elinden birşey gelmemiş iste
Anasını karısından önde tutan fikir sahibi eden yobaz bir eşi var demek
Allah yardımcısı olsun kocasına akıl versin

_Phantom-Opera_

Merhaba.
Geçmişe bakip uzulmenizin bir anlamı yok şuan. Olan olmuş. Deneyim olarak nitelendirin bu yaşadıklarınızı ancak ders çıkartmasını da bilin.

Demek ki başkalarının lafı ile hareket etmek sizi yaralayabiliyormuş. Yapılması gereken her zaman mantıklı olan değilmiş. Eşinizi karşınıza almamak için çocuğunuza özen göstermediniz. Çocugunuz icin dik duramadınız. Ne eksiği var sizin kızınızın dünyanın odak noktasıymışcasına yetistirilen uzerine titrenen bebeklerden?

Annelik savaşcı bir ruh getirir beraberinde ve getirmelidir de. Acilen bunu ortaya cikartip kendinizi değiştirmezseniz sadece bir köşede ağlayan, güçsüz, çocuğunun utandığı, toplumun/eşinin saygı duymadığı bir bireye dönüşmeniz kaçınılmaz.

Kv deye foto atmanıza kadar okudum.. Kvde den kanka olmaz.. Beklemeyin..

Hamile kalmadan önce teyzem ve eşimin halası bebek kıyafetleri verdiler bana 22 gün önce ikinci kez anne oldum ve sadece 2 parca kıyafet aldım ama bana gelenler cok kaliteli yeni ve tertemzdi ikinci el kıyafet gydırmek degilde lekeli falan olması ve düşünce yapıları ilginç insan bebegine en iyisi en güzelini almak ister ve ilk olunca daha bı hevesli olur ama artık olan olmus dert etmeyin bundan sonra alırsınız gönlünüze göre

Cocuguna alacagin kiyafeti kaynanaya neden sordun?
Ona ne?
Kocan bile engelleyemez paraniz varsa
Hata yapmissin
Pisirik demeyim hadi sana zaten kafayi takmissin ama bundan sonra al acisini cikar

Laf edene de.begendim aldim ..de konuyu kapa

ya sorun ikinci el kıyafet değil
bu tercih meselesidir kimisi bunu kendi isteği ile bile oynaya yapar bu onun tercihidir
konu sahibinin kendi düşüncesi kararları yok
insanlarla yüzleşecek cesaretide yok
işte burada sıkıntı

Üzülmeyin önünüzde inşallah mutlu hızurlu sağlıkla geçireceğiniz bir ömrünüz olacak evladınızla... çocuğunuz bunları bilmeyecek hatırlamayacak yani bu o etkilemeyecek siz de kendinizi kötü hissetmeyin. Ben ilk doğumum da yeni doğmuş bebeğini ince bir beze sarıp getiren anne vardı. Hemşire odama gelip durumu anlatmıştı benden kıyafet istedi seve seve verdim o ara bebeğimin bir gün giydiği kıyafet vardı onu vermedim giyilmiş olmasın diye temizleyip ütülediğim kıyafetten ve battaniyeden verdim.
Ben hiç görmediğim insana bunu yapıyorsam sizin kv nizin daha düşünceli olması lazımdı bırakın zamanı gelince vicdanlarıyla başbaşa kalsınlar

Benim 4üz bebeklerim var. Durumumuz hic alamayacak kadar kötü degil ama hepsine 3 4 takim alacak kadar da iyi degil zira 1 takimdan hepsine almaya kalksak zaten 100 lira ve hepsinin giyebilecegi bir kiyafeti oluyor böyle bir durumda o sebeple yetisemezdik. Ablam istanbulda öğretmen onun vasitasiyla cevresinden torba torba kiyafet geldi bana hepsi bebek yeni dogan kiyafeti 2 yasina hatta 3 yasina kadar vardi ama % 90 i tertemiz hatta ütülemiş geldi hepsini yikadim tekrardan utuledim dolaplari kiyafetle doldu tasti 3 yaşına girecekler hala kiyafet gelir hala giydiririm temiz kalan kıyafetleri de benden daha cok ihtiyaci olana veririm. Ha arada bayramlarda falan ya da cok begendigim olursa kendimiz almisizdir ama ayda yilda bir. Bunlari neden yazdim baskasinin kiyafeti olmasi kötü bisey diil o konuda icinizi bir rahatlatin lütfen. (Ama yıpranmış lekeli kiyafetleri verenlerin ayibi cok. ben vermiyorum o sekilde mesela )

Sizinki tek cocuk elbette her seyin iyisini yenisini giydirmek istersiniz en dogal hakkınız o ya da bu sekilde bunu yapamadiniz die kesinlikle kötü anne degilsiniz eşiniz hatali anne babasinin sozune giderek hayatiniza bu kadar mudahil olup onlara soz hakki vererek en buyuk hatayi eşiniz yapmis.
Siz evladinizi sevip bakip büyüterek ona verebileceginiz en guzel seyi veriyorsunuz zaten uzulmeyin sakin icinizde kalmasin bu seyler almaya baslamissiniz alin giydirin ve rahatlayin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…