2. Evliliğim de bitiyor

Kızlar boşandıktan sonra kızlık soyadınıza geçtiğiniz mahkeme kararında bildirilmiş miydi? Ben çok evhamlı biriyim. Durup dururken aklıma geldi. İki ülke vatandaşıyım ve daha yeni yabancı pasaportumu yenilemek için başvurdum. İki soyisim kullanıyorum. İkisini de mecbur yazdıracağım. Başvuru aşamasında kanıt olarak benden evlilik cüzdanı, iki soyismini de gösteren devlet kurumundan alınmış herhangi bi belge falan istediler.

Şimdi az önce merak ettim bi baktım peki boşanma sonrası kızlık soyadıma dönmem durumunda pasaport yenileme sırasında ne gibi belgeler istendiğini. İki soyadını da gösteren mahkeme hükmü, boşanma kararnamesi gibi bişey istiyorlar. Taktım yani o karar belgesi iki soyadını da gösterir mi göstermezse ne yapacağım diye evhamlanmaya başladım. Bir bilginiz vardır diye soruyorum. Boşanma aşamasında değilim ama dediğim gibi bunu ihtimal dahilinde bulunduran biriyim. Dünyanın bin bir türlü hali var. Sanırım yabancı mahkemelerde boşanma kararı sonrası bu hüküm açıkça belirtiliyormuş işte evlendikten sonraki soyadı olan …… iptaline kızlık soyadını olan…… geçişine karar verilmiştir diye. Ama ben Türkiye’de evlendiğim için dolayısıyla öyle bi durumda Türkiye’de boşanacağım. Mahkeme bu şekilde açıkça belirtir mi acaba ki yurtdışına döndüğümde bunu kanıt olarak sunabileyim?

Kötü evliliklerle sınanıyorsunuz demekki.Bu da geçer,öyle böyle geçer de bir işiniz olsaydı iyi olurdu

Bıçağı çekmiş saplamamış sonuçta

Ben boşandıktan sonra 1 sene orta derecede depresyon geçirdim. Ama benim evliliğim sizinki kadar kötü değildi. Öyle fiziksel şiddet filan yoktu. Nasıl bu hale geldik, nasıl birbimize bu kadar yabancı olduk içim acıyordu. Sonra eski eşimin yeniden evlendiğini duydum. O zamana kadar hep içimde tekrardan döner diye umut vardı. Benim canımdan yakınım artık başkasının kocasıydı ve yapabileceğim bir şey kalmamıştı artık. Bende önüne baktım. Tekrardan evlendim. 3 ay öyle kız çocuğum oldu. Annelik hayatta yaşayabileceğim en güzel duygu imiş. Benim ilk evliliğimden çocuğum olsaydı tekrardan evlenmezdim. Evlilik çok zor bir kurum. Hakkıyla becerebilenleri gerçekten tebrik ediyorum

Korkunç! Arkadaşlar biraz okuyalım, haberleri dinleyelim, biraz feyz alalım.
Kendimizi geliştirelim bu nedir ya...
Çocuklarının yanında sana bıçak çekiyo Bi adam ve sen onu sözle uyarıyosun enteresan..

İşe yaradığını düşünsen - demek ki daha beterini yaptı- o iğrenç ortamda o çocukları büyüyeceksin ne uğruna? Aşk mı sevgi mi?
Gidip derhal babanızla da barışın kendinizi yalnız hissedip adama geri dönmeyin.
Elin adamına gösterdiği iyi muameleleri ailelerine göstermeyen bu nesil beni çıldırtıyor!

Ve derhal kendinize iş bulun... Hayatta başarılar dilerim

Boşanma sonrasında bir süre babanızla mı yaşayacaksınız? Yoksa çocukları kreşe verip çalışmaya mı başlayacaksınız planlarınızı yaptınız mı?
Eşimle yaşadığım evde yaşamaya devam edicez çocuklarla

Kurtuldugunuza sevinirsiniz. Bir erkege mecbur degilsiniz bunu unutmayin kendi ayaklariniz üzerinde durun
İnşallah başarıcam. 30 yaşındayım hayat beni bi yere koyamadı daha yaprak gibi savruluyorum hala

Babamın da bi farkı yok. Anneme zamanında az çektirmedi rahmetliye. Kalsın onunda yardımı. Öğrenilmiş çaresizliği üzerimizden atamıyoruz biz kadınlar. Analarımız dayak yer otururdu ve çoğumuz bu çaresizliği kodluyoruz kendimize ister istemez

Büyük konuşmamakta fayda var bu hayatta. Bende evlilik düşünmüyordum. Ama karşıma öyle biri çıktı ki oğlumla anlaşan, anlayışlı, ilgili bilemiyosunuz insanların asıl yüzünü

Bıçağı çekmiş saplamamış sonuçta
Manipüle bu işte düzelir pişman istiyerek yapmadı onunda sorunları var vs die düşünüyosun. Şuan ayrılma sürecindeyiz ramazana kdr aynı evi paylaşmak zorundayız ama bi görün melek gbi ilk tanıdığım adam geri gelmiş gibi

Çaresiz değilsiniz yaşınız genç evinizde varmış calisim oturun.

Kızın küçük değil, devletin kreşleri bile alıyor 3 yaş üzerini ver kreşe, iş bul.
Mahkeme sana Bi nafaka atar, oturduğun evde oturma hakkında devam eder kendini çaresiz hissedeceğin bir durum yok.
Bunlar dile kolay yaşaması elbette zor ama seçimlerimizin sonuçlarını yaşamayı bilmezsek olmuyor işte.

Ben çok zorlanıcağımı düşünmüyorum maddi olarak zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…