2. Evlilik Hakkında

Daha yeni boşanmışsınız bu neyin acelesi,neyin hayali,neyin planı,neyin fikri??? Öncelikle çocuklu bir insan olarak çocuğunuza ve kendinize yetebilecek ekonomik ve manevi güçte olmalısınız ki, evlendiğiniz insan kötü de çıksa kıçına tekmeyi basabilecek potansiyeliniz olsun. Bir insanla evlenmeden evlenince nasıl olacağını asla tam olarak bilemezsiniz. Size diyeceğim tek şey çocuğunuzu ve kendinizi sevin ve sayın. Gerisi kısmet.

Bence evlilik düşünen kadın tekrardan anlaşamıyorsa ilk eşiyle çocuk yapmadan ayrilmali diğer türlü zor.
Bu sitede gördüm var evli kadınlar denk gelmiş ama nadirdir.
Yeri geliyor çocuğa öz babası tahammül edemiyor hele küçük cocuksa.
Elin adamı ne kadar tahammül eder?
Çok evliya ruhlu adam lazim.

Ama bunu adam da düşünmeli bence. Sonuçta kadının her şeyi ortada. Baştan o kabul etmemeli.

Bunun tek bir örneği yok bence. Bir çocukla evlenip pişman olup boşanan da gördüm üç çocukla evlenip çok mutlu olan da. Hiç evlenmemiş biriyle 3 çocuğu varken evlenen bir tanıdığım var mesela, gayet mutlular iyi ki evlendim diyor. Bir arkadaşım bir çocuğu varken çocuklu adamla evlendi 2 sene dolmadan boşandı. Bu tamamen karşınızdaki insanla, sizin beklentilerinizle, hayat şartlarıyla vs alakalı. Daha birisiyle tanışmamışsınız bile bunu düşünmek için erken bence. Biri girer hayatınıza bu insanla evlenebilir miyimi düşünürsünüz ortada somut biri yokken evlenebilir miyimi sorgulamak için bence erken

Ama bunu adam da düşünmeli bence. Sonuçta kadının her şeyi ortada. Baştan o kabul etmemeli.
Erkekler sence o kadar düşünüyor mu
Evlendikten sonra yapamayacagim diyecek.
Benim arkadaş çocuğu 18 deyken evlendi
Adam çocuğunu kıskanmis ve ayrıldılar.
18 yaşındaki çocuğun nesi kiskanilir?

Ben o %10’luk mutlu olma ihtimali yüzünden çocuklarımı elin adamıyla muhatap edip psikolojilerini etkileyemem. Sorun çıkacağı bariz ortada. Bu zamanda birine güvenip çocuklarınla aynı evde yaşamak da büyük kumar.

oğlum bana dediki anne babamla barışın birleşin başka adamla evlenirsen o adamı döverim 6 yaşında bir de. bu çocuk büyüdükçe evlenmeme daha çok engel olacak oğlum babacı çıktı başka birini nasıl kabul eder.

6 yaşında bir çocuğun bunu söylemesi normal olan zaten. 20 yaşında bunu söylese anormal olurdu. O yaşta bir çocuk anne sen de kendi hayatını kurmalısın, yarın bir gün ben evlendiğimde yalnız kalma demeyecek herhalde. Daha ortada kabul edip etmeyeceği başka biri yok ki. Siz çok aceleci davranıyorsunuz. Önce biriyle tanışın görüşün, evlilik fikri otursun kafanızda sonrasında çocuğunuz nasıl kabul ederi sorgularsınız

Eşimde bende çocuklarla ikinci evliliğimizi yaptık. Baştan herşeyi konuştuk. Herkes verdiği sözlere sadık kaldı. Ki tabi ki iyi günde kötü günde diye evlendik.
Biz abla abi olmayı beceremedik. Anne baba olduk. Bunu biz söylemedik çocuklar tercih etti. Çok şükür herşey çok güzel gidiyor.
Cennet hayatı mı derseniz tabi ki değil. Fakat ilk evliligi olan pek çok arkadasiminda sorunu var ve bizimkilerde onların ki gibi günlük meseleler.
İki tarafta ne istediğini bilirse ve çocuklara gerçekten değer verirse bu iş çözülür.
Ayrıca tekrar evlenmeyi istemeniz gayet doğal bence. Ben eşimle 10 yıl sonra evlendim. Çünkü onu 10 yıl sonra buldum. 6 ay sonra bulsam 6 ay sonra evlenirdim.
Fakat şunları eklemem lazım. Siz öncelikle bilmiyorum.calisiyor musunuz? Kendi ayaklarınızin üzerinde durun. Bu önceliğiniz olsun. Evlenmek zorunluluk olursa sıkıntı. Fakat keyif için evleniyorum. Mutlu olmak ve mutlu etmek istiyorum derseniz karşınızda ki insanın da sizden beklentisi o yönde oluyor.

Hayatınızda biri olsa, birini sevseniz neyse diyeceğim de aday falan yok ama kendinizi evlenmeye odaklamış gibisiniz. Evlenmeyiverin bir süre ne olacak Çocuk zaten o, o şekilde konuşmaması anormal olurdu.

Erkekler sence o kadar düşünüyor mu
Evlendikten sonra yapamayacagim diyecek.
Benim arkadaş çocuğu 18 deyken evlendi
Adam çocuğunu kıskanmis ve ayrıldılar.
18 yaşındaki çocuğun nesi kiskanilir?
Ben erkeklerin zekalarının düşük olduğunu düşünüyorum zaten

Konu sahibi arkadaşım sevmek sevilmek yuva kurmak en doğal hakkınız ama daha aday yokken kendinizi bunca detay düşünüp strese sokarsaniz doğru karar veremezsiniz. Bırakın akışına doğru zamanda doğru insan bulur sizi. Gerek var mı olmayan bir şeyin stresini yaşamaya?

Evlilik başlı başına sıkıntıyken. 2. Evlilik biraz....

Eğer boşanırsam kesinlikle kızımın iyiyi kötüyü ayırt edebilecek bir yaşa gelmesini beklerim. Yani bilemiyorum zaman ne gösterir ama zaman öyle kötü ki çocuğumu nasıl babası dışında birine emanet edebilirim hayal edemiyorum. Bu zamanda çocuklar özellikle kız çocukları elleri kolları bağlıyor

3 çocuğum var 4. Ye hamileyim38 yaşındayım rabbim kimseye böyle sınav vermesin ama birgün yalnız kalırsam ben 4 degil bir çocuğum dahi olsa evlenmeyi düşünmem ... önceliğim onlar olur emin olun... ben yavrumu riske atamam... bunu yapmaya hakkım yok diye düşünüyorum...

Mesleğiniz nedir ve aktif olarak çalışıyor musunuz? Ha eğer mesleğiniz yoksa ikinciden de bosanirsaniz aile evine tipislayacaksiniz tekrar aynı hatayı yapmanın manası nedir? Üstelik varolan çocuklara ek olarak kardeş gelmesi ihtimali? Tekrar aynı problemler? Şuan göze alabilirim çünkü mesleğim iyi,iyi kazanıyorum ikinciye bosansam da çok etkileyen birşey olmaz derseniz o başka. Burda birini bosayip hala aile evinde sığıntı gibi yaşayan yaşı 30a varmış çok kadın var hala bir baltaya sap değiller hemde. Sonra aile evinde anadan babadan kardeşten duyduğunuz laflar daha çok canınızı sikabilir. Evlenmeden herşeye he diyen insanlar evlendikten sonra değişiyor. Evlenmeden çocuklarınızı isteyip istemediğini malesef bilemeyeceksiniz. Risk almaya değer mi diye tekrar tekrar düşünün.

20 yas ile 38 yas arasinda fark var

20 yasimda bosanmis 1 cocuklu oldugum icin evlenmemek anca hayata kusmus olmam demekti.

Evet oncelik hep kizim oldu. Onun icin calistim ev aldim araba aldim en guzel egitimine tatiline ozen gosterdim yollara dusupde koca diye aglamadim

Ama gelen kismetlere firsat verdim. 29umda evlendim

Annem 40 yasinda ayrildi 3 cocugu vardi tekrar evlenmedi, eyvallah

Ama ben gencligimde bi hata yaptim diye kenara gecipde rahibe gibi kalmam bana sacma geliyo

Ben de boşandım bir kızım var 4 yaşında sayılır
Bazen ben de evliligi düşünüyorum ama burdaki yorumlar çok gözümü korkutuyor ama çevremde 2. Kez evlenmiş çok mutlu olan insanlar var bu tamamen kader kısmet nasip meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…