2. Evlilik için nasıl birini seçmeliyim?

Eşlerinden ayrılanlar belki cinsellik sebebiyle ayrılıyorlar. Yeniden evlenmeden bu konuda emin olmak istiyor olabilirler. Bunda yanlis bir sey yok. Size uygun degilse tabi bilemem.

Benim onerim, ilk esinizden ne sebeple ayrildiysanız o sebeplerin var olmadığından emin olun.

Kendisinin eşinden ne sebeple ayrıldığını öğrenin. Gecinemedik gibi yuvarlak cevaplar degil, detayli aciklamalar isteyin.

Maaş kartınız sizde duracağı için cocugunuza yaptiginiz harcamaya karismaz. Haberi bile olmaz. Bunlari da bastan konusursunuz zaten.

Durmazlar. Aslında uzatmaya çok gerek yok bir kaç görüşmede anlaşılır insanın niyeti. Sorular sorun baştan evlilikten ne istediğinizi anlatın. İnsan belli eder kendini. Bir iki görüşmede bile anlaşılır mesela yemekte garsona nasıl davranıyor araç kullanıyorsa trafikte sinirli mi bunlara dikkat edilebilir. Arkadaş çevresi ailesi araştırılır. Meslekte kişiliği hakkında bilgi verir az çok. Büyüklere danışmaya da fayda var
Yazdım bir kenara bunları. Evet meslek de kişiliği etkiliyor biraz. Benim kişiliğim bile mesleğimden etkilendi, ona göre evrildim zaman içinde. hangi meslekten daha iyi koca çıkar acaba?

Haklısın en fazla şimdiki gibi olurum, ama 2. Boşanmadan korkuyorum, sanki 2. Kez boşanırsam aileme vs 2. Kez rezil olacakmışım gibi geliyor
Kesinlikle anlıyorum. Maalesef Türkiye gerçekleri, kadının üzerindeki baskı bakış açıları… o yüzden hemen cinsellik yaşamak çok yanlş gelse de bana bir süre sonra güvendikçe gevşetirdim sınırlarımı. Evlenip boşanması daha zor çünkü. Kaybedecek bişey yok. Sevip yapılan her şey mübahtır. İmzayla anonsa gerek yok.. ama önce güven sevgi..

memurum. Mühendis olabilir aslında, hiç mühendisle date yapmadım, düz adam candır.
Bence de ben de memurum öğretmenim eşim mühendis. En sevdiğim tarafı o düzlüğü. Laf cambazlarından, boş konuşanlardan hoşlanmam hiç. Genelde mühendis arkadaşları da öyle onun gibi. Gözlemim bu yönde. Tabi sadece meslekten belli olmaz da hani minik bir artı olur belki karşınızdakinin hanesine😊

Bir insanı en iyi yolculukta ve alışverişte tanırsın derler. Bu hallerini mutlaka görün. Bir de bence insanlar asıl yüzlerini öfkeliyken ya da sarhoşken gösteriyorlar. Bu hallerini de mutlaka görün, öyle karar verin.

Bir insanı en iyi yolculukta ve alışverişte tanırsın derler. Bu hallerini mutlaka görün. Bir de bence insanlar asıl yüzlerini öfkeliyken ya da sarhoşken gösteriyorlar. Bu hallerini de mutlaka görün, öyle karar verin.
Sarhoşken hariç, diğerlerini deniycem

Kriter dediginiz sey biraz kisisel ama genel olarak sizin durumunuzda olan biri olarak soyle soyleyebilirim
* oda sizin gibi bosanmis
* onunda bir cocugu olmasi
* zengin olmasada kendi cabasiyla ayakta durmayi basaran
* merhametli

Ben 9 yil sonra evlendim. Kendime koydugum kriterlerin noktasina kadar mevcut. Once Allaha tesekkur ediyorum sonrada aklima :)

Evet ya, 6 ay bekleyenini bulsam nerde🤣 ilk tenhada sıkıştırdıklarında olsun istiyorlar 🤣
Evlenmeden önce cinsellik istemiyorsanız o zaman date ya da flört değil de, evlilik niyetiyle tanışmak isteyenlerle görüşmeniz daha mantıklı. bunda genelde arkadaş ve aile çevresinden oluyor. bu tarz görüşmeleri bilmeyenler için garip geliyor ama aslında bence oldukça güzel bir yöntem. Çünkü aynı çevreden olunca sosyokültürel olarak benzer oluyorlar. ayrıca iki taraf da zaten evlilik niyetleri olduğu için ilerlemesi daha kolay oluyor. Yani tabi ki hemen evleneyim mantığı ile görüşmüyor insanlar, önce tanıma evresi vs oluyor..

Durmazlar. Aslında uzatmaya çok gerek yok bir kaç görüşmede anlaşılır insanın niyeti. Sorular sorun baştan evlilikten ne istediğinizi anlatın. İnsan belli eder kendini. Bir iki görüşmede bile anlaşılır mesela yemekte garsona nasıl davranıyor araç kullanıyorsa trafikte sinirli mi bunlara dikkat edilebilir. Arkadaş çevresi ailesi araştırılır. Meslekte kişiliği hakkında bilgi verir az çok. Büyüklere danışmaya da fayda var
Bizi esimle beni cok iyi tanidigim ve beni cok iyo taniyan 15yildir samimi dostumun annesi babasi tanistirdi, esiminde koylusu oluyolar. Kesinlikle buyuklere danismak gerek
Cok uzatmadim dediginiz gibi. Telefonda konustuk 1 hafta, elektrik vardi birde goruselim dedik. Oda okeydi sonra ailemle tanisti sonra sozlendik.
Dediginiz gibi konusma surecinde herseyi acik ve net konustum. Sonucta ikimizde ergen degildik, bi evlilik tecrubesi olmus iki insan

Evlenmeden önce cinsellik istemiyorsanız o zaman date ya da flört değil de, evlilik niyetiyle tanışmak isteyenlerle görüşmeniz daha mantıklı. bunda genelde arkadaş ve aile çevresinden oluyor. bu tarz görüşmeleri bilmeyenler için garip geliyor ama aslında bence oldukça güzel bir yöntem. Çünkü aynı çevreden olunca sosyokültürel olarak benzer oluyorlar. ayrıca iki taraf da zaten evlilik niyetleri olduğu için ilerlemesi daha kolay oluyor. Yani tabi ki hemen evleneyim mantığı ile görüşmüyor insanlar, önce tanıma evresi vs oluyor..
Bu bahsettiginiz kisi ben 🖐🏻

Kriter dediginiz sey biraz kisisel ama genel olarak sizin durumunuzda olan biri olarak soyle soyleyebilirim
* oda sizin gibi bosanmis
* onunda bir cocugu olmasi
* zengin olmasada kendi cabasiyla ayakta durmayi basaran
* merhametli

Ben 9 yil sonra evlendim. Kendime koydugum kriterlerin noktasina kadar mevcut. Once Allaha tesekkur ediyorum sonrada aklima :)
Erkeğin çocuğu olunca, eski eşi istediği an çocuğunu kullanarak evliliğinize zarar verebilir diyorlar, doğru mu?
Bir de maddi olarak benle aynı mı olmalı, yoksa bir adım önde olsun mantığı mı, ya da benden az olsa sorun olur mu ilerde

İyice tanıyın bakın derim asla acele etmeyin
Kalp bu tabi ki kimin için çarpar belli olmaz ama çocuksuz birinin başkasının çocuğuna anne/baba olacağına inanmıyorum pek
Etrafınızdaki tipler de pek ciddi gelmedi bana 1.günden yatağa girmek istediler diyorsunuz o tipleri geçin bence😶

Son düzenleme:
İyice tanıyın bakın derim asla acele etmeyin
Kalp bu tabi ki kimin için çarpar belli olmaz ama çocuksuz birinin başkasının çocuğuna anne/bana olacağına inanmıyorum pek
Etrafınızdaki tipler de pek ciddi gelmedi bana 1.günden yatağa girmek istediler diyorsunuz o tipleri geçin bence😶
Evet ciddiyetsizler di mi, benimle niye ciddi düşünmüyorlar acaba bir hatam mı var

Tanımamıyorum ki, ah tanıma fırsatım olsa, biriyle flört etmeye kalkıyorum, kısa süre sonra öpeyim koklayayım istiyorlar, ben de reddediyorum, ilişki son.
Maalesef boşanmış ve çocuklu olunca, algı ülkede bu şekilde. İnşallah bu şekilde düşünmeyen birine denk gelirsiniz

Kimseyi beğenmeme huyu var bir de bende :KK43: armudun sapı üzümün çöpü diye diye aday bırakmıyorum ki. Birini beğendiğim dönemde de ilk haftadan cinsellik beklentisi oluyor, hemen engel basıyorum. Benim karşıma mı sapıklar çıkıyor tüm erkekler ilk haftadan öpüşme koklaşma ister bilmiyorum.

Ben de 10 yıl oldu bekarım hiç cesaret edemedim hala da edemiyorum. bana bu kafa rahatlığını verecek bir erkek yok. Çocuklarımla O kadar sorunsuz dertsiz bir hayatımız var ki. Bozmaya hiç gerek yok. Çünkü gelen maddi manevi sorunlarıyla gelecek. Bu yaştan sonra çekilecek şey değil.
Size tavsiyem İllaki olacaksa boşanmış erkeklerden uzak durun derim. Kimse iyi kocasını (istisnalar hariç) boşanıpta başkasına bırakmaz. Mahkeme kararını mutlaka okumak isteyin. Ayrıca mümkünse eski eşin çevresinden dinleyin, ve duyduklarınıza lütfen İnanın. İnsanlar değişmez. Size kendini anlattığı gibi değil yaşattığı gibidir. Bol şans.

Bence çocuklu biri için 2.evlilik yapmak büyük risk.kimseden kimseye anne baba evlat olmasını bekleyemezsiniz.cunku gördüğüm kadarıyla olmuyor.cocuklarimla yabancı insanın aynı evde yaşamasını istemezdim şahsen.illa gozune batacak yedikleri içtikleri hareketleri hiç gerek yok böyle şeylere.iliskinizi yaşayın hayatınızda biri olsun ama evlilik bence yapmayın.

Back
X