2. Evlilik için nasıl birini seçmeliyim?

Kızlar, yıllar önce boşandım, bir çocuğum var. Evlilik benim için elzem değil, fakat olabilir de gözüyle bakıyorum. Kısmetlerim çıkıyor, elim ayağıma dolanıyor, herkese hayır diyorum, neyi seçeceğimi bilmiyorum, korkularım var.
Korkularım, evlenirsek bu adam çocuğuma kötü davranır mı, benim çocuğuma harcamalarım gözüne gelir mi, şiddet görür müyüz vs. Bir sürü şey var.
Çocuklu bir kadın, 2. Evlilikte kocasında araması gereken kriterler nelerdir, nelere dikkat etmeli? Bana bir liste yapın :)
Öncelikle çalışmıyor saniz çalışın. Kendi paranızı kazanın. İnsan oğlu bugün önemli değil der yarın kafasına Takar. Kendi ayaklarınızın üzerinde durduktan sonrası kolay.
( Yaşayan bir dost)

Kızlar, yıllar önce boşandım, bir çocuğum var. Evlilik benim için elzem değil, fakat olabilir de gözüyle bakıyorum. Kısmetlerim çıkıyor, elim ayağıma dolanıyor, herkese hayır diyorum, neyi seçeceğimi bilmiyorum, korkularım var.
Korkularım, evlenirsek bu adam çocuğuma kötü davranır mı, benim çocuğuma harcamalarım gözüne gelir mi, şiddet görür müyüz vs. Bir sürü şey var.
Çocuklu bir kadın, 2. Evlilikte kocasında araması gereken kriterler nelerdir, nelere dikkat etmeli? Bana bir liste yapın :)
Evlenmemek listenin ilk alternatifi olabilir=)

Aynı evde yaşasanız bıle anlamayacagınız şeyler de vardır. Ama bazı huylar vardır işte o karakteri cok yansıtır ve değişmez.

Giyim kuşama karışması
Gereksiz kıskançlıklar
Ve kadınlar hakkındaki düşünceleri yani
👉saygı
Ve abartılmayacak sekilde cömert olmalı
( bunu da zaten gezip tozdugunuz zaman anlarsınız ancak )

Bunlara özellikle dikkat edin, yapısını az cok anlarsınız.
Her insanın huyu suyu vardır
Ama bir kadında en önemli faktör üstteki saydıklarım bana gore.

Çünkü karsısındakı kadına saygı duyan insandan zarar gelmez.
Evlilikte zamanla çoğu şey alışılmış hal alır ve bazen sıkılabilirsiniz. Ama saygı asla değişmez.

Erkeğin çocuğu olunca, eski eşi istediği an çocuğunu kullanarak evliliğinize zarar verebilir diyorlar, doğru mu?
Aslinda evet
Bizde 2bucuk yil sonra patlak verdi
Ama esimle net ve acik oldum ben
Boyle durumlarda eslerin durusu cok onemli
Esim cok olgun birisi durumu kontrol altina alabildi cok sukur
Bir de maddi olarak benle aynı mı olmalı, yoksa bir adım önde olsun mantığı mı, ya da benden az olsa sorun olur mu ilerde
Ben hep minimum benim gibi olsun dedim

Benim 1 dairem vardi ben kadin basima bunu yapabildiysem onunda biseler yapmis olmasi gerekir diye dusundum

Benden az olsaydi yani farz edelim dairesi yoktu, ok ama caliskan olmasi gerek. Onca yil calismis calismis parayi napmis car curmu etmis ona bakardim. Bi yatirim yapmamissa sorgularim ben sahsen. Sebebi nedir diye ?

Siz de cok iyi bilirsiniz ki evlenip aynı eve girmeden onun gerçek yüzünü bilemezsiniz. Hepimiz flört doneminde daha cici anlayişlı görünurüz. Pembe hayallerin etkisiyle. Isteklerinizi net soylemelisiniz. Cocugunuza olan sorumluluklarinizi yaptıklarinizi beklentilerinizi.
Ve en önemlisi aslında dua etmek. Olur ya, geçmiste bekarken belki birilerinin kocalarıni elestirdiniz, .(hepimiz maalesef yapiyoruz) . tüm bunlar için dua ile arınmalısınız agzımizzdan çikan sözler, şaka bile olsa bize dönüyor. .karsiniza cikacak kisiyi aslında siz ve gecmişiniz belirliyorsunuz. . Bu sistemde benzer benzerini çekiyor. Lütfen önce ic dunyanızda bir arınma yaşamadan evlilik dusünmeyin. Yoksa yine benzer olayları yasayabiliyor insan.

Ayrıca mümkünse eski eşin çevresinden dinleyin, ve duyduklarınıza lütfen İnanın. İnsanlar değişmez. Size kendini anlattığı gibi değil yaşattığı gibidir. Bol şans.
Ben 9yil sonra evlendim
Esimi babam sorustururken eski esinin amcasi, kuzeni, bi akrabasindan daha sormus babam.
Kesinlikle katiliyorum soylediginize
Esim hakkinda hep iyi seyler soylemisler, oda cesaret verdi bana mesela

Ben de 10 yıl oldu bekarım hiç cesaret edemedim hala da edemiyorum. bana bu kafa rahatlığını verecek bir erkek yok. Çocuklarımla O kadar sorunsuz dertsiz bir hayatımız var ki. Bozmaya hiç gerek yok. Çünkü gelen maddi manevi sorunlarıyla gelecek. Bu yaştan sonra çekilecek şey değil.
Size tavsiyem İllaki olacaksa boşanmış erkeklerden uzak durun derim. Kimse iyi kocasını (istisnalar hariç) boşanıpta başkasına bırakmaz. Mahkeme kararını mutlaka okumak isteyin. Ayrıca mümkünse eski eşin çevresinden dinleyin, ve duyduklarınıza lütfen İnanın. İnsanlar değişmez. Size kendini anlattığı gibi değil yaşattığı gibidir. Bol şans.
Eski karısından dinleyince, o kadar korkunç şeyler anlatıyorlar ki kadınlar, dayak olsun, ekonomik şiddet olsun, evlilik içi tecavuz vs. Adama niye boşandınız diye sorunca, saygısızdı, aldattı, ev işi yapmadı vs diyor, kadına sorunca işkenceleri anlatıyorlar. Bizim ülkemiz kadını da dayak ve aldatmadan dolayı boşanmıyor genelde, daha korkunç olaylar varsa artık canına tak ettiyse boşanıyor gördüğüm kadarıyla

Ateşe atma bence kendini.

Eski karısından dinleyince, o kadar korkunç şeyler anlatıyorlar ki kadınlar, dayak olsun, ekonomik şiddet olsun, evlilik içi tecavuz vs. Adama niye boşandınız diye sorunca, saygısızdı, aldattı, ev işi yapmadı vs diyor, kadına sorunca işkenceleri anlatıyorlar. Bizim ülkemiz kadını da dayak ve aldatmadan dolayı boşanmıyor genelde, daha korkunç olaylar varsa artık canına tak ettiyse boşanıyor gördüğüm kadarıyla

Evet kesinlikle. Bu sebeple boşanmış erkekle asla demiyorum ama OLMAZ. Burada da okuduk, okuyoruz. Mesela ben 18 sene evlilikten sonra boşandım 2 çocukla. Oğlum 13 kızım 3 yaşındaydı. 9 sene oldu boşanalı da. Bana rahat batmadı. En basit örnek Bana kocalık yapmayı geçtim çocuklarına babalık yapsaydı boşanmazdım idare ederdim. Niye mükemmel kocamı başkasına bırakayım değil mi? Kadın son canına yetmeden boşanmaz. Hele çocukla hiç.

Sakin yapılı biri olmalı size değer verdiğini hissetmelisiniz yani çocuğunuz da olduğu için biraz daha anlayışlı biri olmalı

Kız flört etmeye çalıştığım herkes bu şekil çıktı. Zaten bakire değilim onlara göre bir engelim de yok. Kaç zaman o iş olmadan bekleyebilir bir erkek acaba? Bu sebepten çok kişiyi reddettim bitirdim çünkü.
Ne alakası var pekala bakire iken bekleyebilen simdi de bekleyebilir.Bunu yapamiyorsa ve saygı duymuyorsa zaten yanlış kişidir.

Evet kesinlikle. Bu sebeple boşanmış erkekle asla demiyorum ama OLMAZ. Burada da okuduk, okuyoruz. Mesela ben 18 sene evlilikten sonra boşandım 2 çocukla. Oğlum 13 kızım 3 yaşındaydı. 9 sene oldu boşanalı da. Bana rahat batmadı. En basit örnek Bana kocalık yapmayı geçtim çocuklarına babalık yapsaydı boşanmazdım idare ederdim. Niye mükemmel kocamı başkasına bırakayım değil mi? Kadın son canına yetmeden boşanmaz. Hele çocukla hiç.
Bekar olmasını mı tercih edeyim, boşanmış erkekler (bizim ülkenin kadınının ölüm seviyesine gelmeden boşanma kararı almama inadı olduğu için) beni korkutuyor. Ama çevren diyor ki sen de boşanmış birisin, o da boşanmış olsa eşitlik olur. Ben de boşanmış erkeklerden korkuyorum bir yandan, bir yandan da çevremin dediği mantıklı geliyor.
Sonra bakıyorum, dayak yiyen de aldatılan kadın da boşanmıyor ülkemde, artık kadın intihar edecek seviyeye gelince ölmemek için boşanmayı kabul ediyor, yani benim gördüğüm tüm boşanmış kadınlar böyleydi. Bir taraftan yaşım 35, bu yaştan büyük bekar adam azdır diyorum, neye karar vereceğimi şaşırdım. Bir de bekar erkeklerin ailesi beni istemezmiş, annem öyle diyor.

izle videolarını. Daha mantıklı . Liste yapma . Yapsanda erkekler çoğu zaman sahtekar olur. Hele ki sırtlanlar.. :)

Bence çocuklu biri için 2.evlilik yapmak büyük risk.kimseden kimseye anne baba evlat olmasını bekleyemezsiniz.cunku gördüğüm kadarıyla olmuyor.cocuklarimla yabancı insanın aynı evde yaşamasını istemezdim şahsen.illa gozune batacak yedikleri içtikleri hareketleri hiç gerek yok böyle şeylere.iliskinizi yaşayın hayatınızda biri olsun ama evlilik bence yapmayın.
Evet yaa ne gerek var gerçekten. Çalışan kadın çocuğun da var. Ohh bak keyfine bence.

Back
X